** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

May 16, 2016

sedih aku telan sendiri

Assalamualaikum seme..

ase nye lama dah tak hapdet belog kesayangan ku ini..

sangat buntu dan tak tahu nak hapdet ape..

ari ni terpanggil lak meluah kat cni setelah lama tak de sesi luahan hati perasaan..

sungguh aku buntu.

sering kali terjadi..


mampukah aku bertahan tuk kesekian kali inya...


mampukah aku untuk henti air mata yang mengalir setiap malam...acececehh tipu je tak de la tiap malam..tapi tiap kali tak mampu ku tanggung rasa sakit hati ini..akhirnya tumpah juga air mata ku..


dah berkali kali menangis hanya kerana seorang lelaki..


emangnya bila sayang perlu rasa sakit begini..cehhhh mcm tak pernh bercinta kan..


umo dah 29 thun..rasa mcm tak reti dah bercinta..


mungkin faktor itu semua buat aku sering rasa diabaikan dan dia rasa bosan...kerana tiada yang menyeronokkan untuk dikongsi bersama tambahan pulak kami berjauhan..cehhhhh...


geli pulak..


sungguh aku rindu biarpun aku tak bercinta mcm orang lain.adakah aku ni membebankan nya..adakah aku ini hanya dijadikan pilihan..???


napa aku cakap aku tak bercinta mcm orang lain..sebab nya bercinta jarak jauh sert atak pernh jumpa..hahahahha...gempak kan...agak biul di situ...pelik bin ajaib..mesti korang akan tnya mcam mana aku leh jatuh cinta dan jatuh sayang kat orang yang sekali pun aku tak pernh jumpa...hahahahah!!! yeee...aku sendiri tak tahu laaa...how the feeling come to me..hahhhaha betul tak english aku ni...hentamkan je...


perasaan yang datang bukan aku yang nak..mungkin waktu itu masing2 dalam keadaan yang sunyi atau kebetulan sama2 tengah frust..tapi bukan niat tuk mempermainkan perasaan orang...kerana perasaan sayang rindu yang datang yang hadir itu tulus dan unik dan aku sendiri tak tahu mcam mana dia leh hadir dlam hati aku...hahahha berjiwang lak aku kan...dah dah mesti korang dah penat baca dai dulu sampai sekarang berjiwang sakan je kan aku..


doakan aku bertemu dengan nya dan bertentang mata dengan nya..


boleh ku luah segala rasa perasaan ku dan rindu ku..hahahahahha


puiiii...romantik kan..sweet tak sweet tak...?


haahahhahahha..


okai la aku nak meneruskan keje aku lagi..


yang penting ati aku ade lega sikit...


okei bai..

Jun 12, 2015

rindu itu menjadi tetamu malam.



minggu yang sangat mencabar...
fuh!
tetapi dalam kekalutan itu.
rindu itu bertandang mengetuk pintu menjdi tetamu hati.
adoiyaiii..

rindu please jauh dari ku.
kerana aku baru pulih dari kau.
dari angan yang seiring dengan hajat mu..

psst.
harapa rahsia hati ini menjadi kekal 

berhabuk sangat dah..

Cak!!

Assalamualaikum semeee..
dah lame rase nye tak update beog tersyg tercinta ni..
adoiyai..

terasa indah nya waktu dulu kan..
act tak bende pun nak dicoretkan.
sesaje je nak bagitaw saya rindu nak menulis macam dulu..
banyak sangat idea yang terluah
yang ngok ngek sekali pun..

 gambar ini diambik tahun tahun lepas agy..
hahahha...kat pc aku hanye ade gambar ni je .hahhaha
so letak je la kan..hahhaha


masalah akan terus hadir dalam kehidupan kita
so senyum lah menghadapi nya..
biarpun sedih pedih perit..
akan dicuba diharungi...
;)



kata kata akhir untuk ini,
 
kata-kata-mutiara-penuh-makna-terbaru 

okey sambung lain hari okey.

adioss..

Dec 26, 2014

dah berhabuk dah!

Assalamualaikum; semua..

hari ini setelah sekian lama tak menjenguk belog kesayangan ku ini..ku cuba luang kan masa sedikit meluah ras kepenatan di sini.! cehhh!!..

sangat bosan menunggu dan terus menunggu..

haishhhh!!! ni la ni kalau dah buat peraturan..tengok ape jadi nye..

sangat memenatkan dan sangat tidak bnesh bile waktu rehat di ganggu lagi.

ingat dah settle dah. upenye lum agy!! huhuhuhuh..


okeh! 15 minit dr sekrg akan balik dan tak kire nak balik gak! dah penat sangat menunggu ni! status pun tak berubah juga! hasihhh lah!!! kalau tetiba ade kuiri siap la korang! !! k bai!.

#hatibengkak
#hatibenggang
#hatisakit
#takuahubahjuga
#lapar

Jan 24, 2014

tak tahu nak letak tajuk ape.

Assalamualaikum semua..selamat pagi chentatydida....waaaaa terasa lama sudah tak menhapdate coretan kat dalam belog ku ini..terasa rindu kini..cehhhhh..hahahhahaha....(sebenarnya tak de idea pun nak moncoret..hahahha ) dah lame ase nye meninggalkan belogger ku ini....kecian berhabuk dah belog ku ini..heheheheheh......

penat ase nye nak menjiwangkan diri...tapi itu lah hakikat nye..hahhaha...asik asik jiwangness hapdet jer....

hati dah penat merindu jadi mcm tuh lee..ye dok...
okeh la lain kali hapdet agy kalau kira ade hati nak menghapdet lagi.....heheheheh..

salam jumaat semua.....

Aug 14, 2013

post hari raya :)

Assalamualaikum semua..selamat hari rabu you all :)

hai ini tetba lak rajin nak hapdate belog ku yang telah bersawang ni..
lame yang tak hapdate kan belog ku ini..bosan tak tahu nak nulis hapee!! hahahha...

sebelum itu, aku nak wish happy aidilfitri kepada semua umah islam di seluruh negara...semoga raya tahun ini diberkati dan meriah...heheheeh :) semoga aidilfitri tahun ini penuh bermakna dengan kehidupan anda anda anda sekrg..:)

raya tahun ini aku bercuti panjang...hahha.tak panjang pun ade lah seminggu lebih jer..tapi kalau kira dari start aku balik sampai aku nak balik sabah (termasuk sabtu ahad) nak msuk 2 minggu oke.aku cuti..wah! buat kali pertama aku bercuti sakan..hahaha.tapi mesty lepas ni jadi pemalas because nye binggung2 dah masuk office..haahhaha..ape2 pun...happy wednesday to you all..

yang tengah bekerja selamat bekerja yang masih bercuti selamat berhari raya :))




Apr 2, 2013

one word for today!





i Miss You so MucH !!!

Mar 24, 2013

PAGI SUNDAY!

Assalmualaikum semua...
salam sayang buat silent reader ku..

hari ini pagi pagi dapat meset from my little sista biarun umo sama..tapi mmg suka panggil dia adik..hahah..sebb?? befday dia bulan oktober dan dulu mase sekolah kami mcam twin...hahahahhaha... :P

rupanya dia ada kat kk.so kiteorg jalan la..pas breakfast sesame...kita orang g zoo...pusing2 dalam zoo...hahah! penat weii!..nanti aku update agy oke..gambr dalam proses masuk kan....:P

:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


oke!aku dah masuk balik..update terus okeh!...:) tenguk la my pic! hahahhaha :P









sori erk kalau gmbr tak betul..sebab tak tahu nak adjust kat blog ni..dulu tak macam nieeee.....sekarang ni ntah ape ape larr blogger ni...

Followers

Template by:

Free Blog Templates