** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Dec 10, 2009

tak tahu nak update apee...

tak tahu nak update ape....
nanti entry pun..
sedih je memanjangggggg...

huhuhuhu =(((

Nov 19, 2009

"..diDa!! b StrOng giRL!!

pagiii..
wink**wink**

semoga aku bisa Kuat!!

B strOng GirL!!

Nov 15, 2009

terinDah di SiNi [ heart] And [Mind]

Love Myspace Comments
MyNiceSpace.com

Love Myspace Comments
MyNiceSpace.com

Quotes Myspace Comments
MyNiceSpace.com

Love Myspace Comments
MyNiceSpace.com

selalu ada di sini
selalu hadir di sini...
bersama ku selalu..
di mana sahaja ku berada..

in my mind and heart

Nov 14, 2009

sedar laaaa wahai insan...

hati ku ntah kenapa aku masih dalam kesedihan..
hati aku....
sedih..
tapi nak luah aku tak tahu itu kah jalan penyelesaian nyaa...
hati aku...
resah...
tapi nak ucapkan nya....aku sendiri tak pasti...
kadangkala...
hati ini buat kita resah..
buat kita gelisah..
sedih..
tapi tiada siapa tahu apa sebenarnya yang berada di dalam hati ini..
aku kah tidak faham tugasnyaaa...
aku kah tidak faham kerjanya...
oh tuhan tolonglah hamba mu...
kuat kan hati hambamu ini..
agar hambamu ini tidak selemah ini..
tidak selemah lemahnya....
moga hamba mu ini mampu berfikir lagik...
dan lagik....
sebelum membuat satu keputusan...
sayangkah aku padanya?/
marahkah aku padanya...
rindukah aku padanya.....
bencikah aku padanya....
cuma aku yang tahuuuuuu.....
aku akan beri dia ruang jika itu yang diamahukan...
aku tidak akan buat permintaan jika itu yang dikehendaki..
maafkan aku kiranya aku tak memahamimu..

Sep 11, 2009

perhatian..perhatian...

sape..sape yang nak dida msg..mesettt dier.
give ur all num fon k...

dida ade beli maxis dah okAi!!!!!

hihihihih :)

Sep 4, 2009

diri ku tak ilang lagik...

salam sayang buat silent reader ku..
salam kasih buat follower ku yang terchentaaaaa...

aku tak ilang lagik dan tak ke mana2 pun..
cumenya sejak dua menjak ke tiga menjak nie..
aku memang busy giler tahap dewa ar...
tuhan je taw.. keje aku mcm mana...

huhuhuhuhuh..
tapi aku akan buat yang terbaik..
akan cuba buat yang terbaik..
esuk aku otttt
lau sempat aku cek ar korang..
tapi lau tak sempat..
tunggu ar aku beli brodband luuuu..
hahhahahhahha..

korang sihat tak nieee???
pose tak nieee?????

rindu ar nak borak2 ngan korang siotttttt!!!!

asna,ije, ifa, sis nanie, sis ninie, sis jue, along, sis ain,
adik nurul, lollypop, ynaaaaa, angah,

dida rindu korang sangat2...

=(

Aug 23, 2009

sesUatu Yang TerinDah

sesuatu yang terindah adalah..
kenangan yang buat kita gembira bila mengingatinya...
sesuatu yang terindah adalah
kenangan yang buat kita tersenyum bila kita mengingatinya...
sesuatu yang terindah bila..
kita menghargai saat saat kita bersama..
biar hanya sedetik waktu sahaja....

kesayuan..
kesedeyan akan...
terjadi bila kita tidak menghargai saat saat kita bersama..
bila kita mula rasa bosan dengan nya....
bila kita mula rasa air mata mengalir di pipi...

2nd of ramadhan

uik!
korang ape citer sekrng ???
aku mcm biase ar..nothing more story selain dari cete keje..
khaahkahkahak...
bosan ar..ngnatuk giler aku nie...
tu ar..aku terlebih tido kotttt...
erm nak borak ape erk...

hahhhhhhhhhhhhhh...
aku nak cari umah sewa...
tapi masalahnye susa sangat nak mencarik nye..huhuhuhuh....
lau ade pun mahal giler weiii...
kawan lak tak de nak dok satu umah ..
adhehhhhh!!!
mcm mane nie....

dah lame kan aku tak letak pic kat cnie....
hahhahahhah..
bukan tak nak letak tapi pendrive aku tak de lakk..
so berpuasa sekejap tuk letak pic kat blog..
rindu nak letak2 pic taw!!
tapi ape kan daye aku masih menunggu pic kursus ari tuuuu...
hihihiiih :)

sad story..
aku ari tu kan sehari 3 kali muntahh...
adehhh...
aku pun tak tahu ar nape aku mcm nie...
huhuhuhuhuhu.......


tak leh nak makan banyak...
terus muntahkan balik..
minum air milo ais..
abis tu masuk tiolet muntahkan balik..
apesal perut aku mcm tu erk..???

aishhhhh....

nak story pasal keje????
erm nak story ape erk???
aku pun tak tahu la nak story ape??
hahahahahhahaa..
mcm besa ada masa aku stress sendiri..
binggung sendiri ngan keje aku..
khakhakhakahka...

ok la..
aku nak kuar...
nie..

Aug 22, 2009

1st of ramadhan

salam khaseh buat khalian..
salam ramadhan buat blogger semua...

wahhhhh....
act dida tak tahu nak story ape.tapi nak jugak story chat chit kat cnie...
hihihihihihi

hari ini dida berbukak sorang2 la....
ciannkannn...house mate dida g balik umah...
so dida g berbukak sorang2..

tak pe2..
next week baru dida balik labuan..
sambut befday dan berbukak sekali kat labuan
bersam asama faimily terchenta ku..
hihihihihi :)

act hari ini nak turun kk..
tapi fikir nye fikir..
macam malas lak...
pastu esuk je la aku turn kk..
koz aku nak ambik sambal pedas kat adik ku..
hahahhahahha...

ok!
aku pun blur sendiri sekarang nie..
now ngan berusaha cari umah sewa....

Aug 19, 2009

seribu terima kasih yang tak terhingga..

assalamualikum sayang ku semua..

terima kasih atas perhatian dan rasa sayang kalian terhadap ku..
terima kasih kerana buat ku teharu...
terima kasih atas ucapan wishes birthday itu..
semoga kalian hidup dengan kebahagian....

sayang kalian sangat..
muahhhhh

happy birthday to meee

happy birthday to aida sari..
mudah mudahan hidupnya di berkati tuhan
dan di mudahkan...

semoga hidupnya akan memberikan sinar baru untuk dirinya...
semoga hari esuk dan mendatang
akan memberi seribu kebahagian di wajahnya...

".....jangan buat ku merindui mu lagik....."

stick mode entry
wanna read new latest entry??
just srcroll down...

********************************************************
jika hari ini aku mendiamkan diri..
aku harap kau bisa memaafkan diri ku..
kerana aku tak bisa mengembirakan diri mu..
tapi..
aku berjanji akan di setiap hari mu..
menemani mu...
di setiap tidur mu..
agar kau dan aku selalu besama....

#######################################
hari demi hari...
minggu silih berganti...
tapi aku tetap di sini..
mengejar cita-cita dan cinta ku..
aku tetap teguh berdiri di sini..
teguh berdiri mendambakan hatiku untuk kamu..
yang pasti ia datang tanpa di suruh...
tanpa ku alu2kan kedatangan nya..
itulah sebuah kerinduan yang telah lama ingin menemui mu...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

jika hari ini kita ditakdirkan berpisah kerna sebuah kecurangan mu...
jangan pernah hadir lagi dalam mimpi ku...
jika hari ini kita ditakdirkan berpisah juga demi sebuah cheta-cheta
hadir lah selalu dalam mimpi ku agar aku..
tak kan melupakan diri mu..
dan tak akan pernah rasa kau jauh dari ku..
dan rindu itu selalu menemani ku..
setiap detik..saat dan waktu....


Aug 18, 2009

tomorrow will be coming!!

hai..hai..akak akak...maci..maci...
pakcik...pakcik....uncle uncle..
ehh mcm mane ni kamoo dida....
ehhhh ..lupe arrr

assalamualaikum semuaaa..
thankz visit ma blog yaa!!

ok....

esuk yang bakal menjelang..
tak sabar rasa nyaaaa

hahhaahhahahh....

ok tak mo panjang2 cetaa....
esukkk...adalahhhh..

ulang tahun dida yang ke 22 tahunnn...
so di kesempatan ini..
dida ingin mengucapkan syukur ke hadrat Ilahi..
kerana NYA..dida masih di sini..
mampu bertahan di muka bumi ini...
menjalankan tanggungjawab sebagai seorang bangsa melayu..
sebagai seorang anak kepada ibu bapa ku..
sebagai adik kepada akak dan abg ku..
sebagai teman kepada sahabat sahabat ku...
sebagai sesama umat islam..
dan tanggungjawab kepada jabatan tempat ku kerja...
cehhhh..
panjang nya mukadimah ku ini...

wahhh.....tak sangka kan ku telah berusia 22 tahun
pada hari esuk...
190809
aida sari binti iraman telah berusia 22 tahun...

terima kasih atas segalanya....

selama ini aku telah melalui berbagai cabaran dalam dunia blogger..
so hari ini aku ingin say thankz for everthing tok semua yang menyokong aku..
cehhhh ..ayat semua nak power gilerr...
aku terasa mcm artis la pulakkk..
hahhahahhahha....
ambik berkat untuk esuk nie.....kihkihkihkihkih..
padahal esuk aku kene g tempat kat ne aku telah ditugaskan
untuk jadi ajk...
huhuhuhuhu....
nak mencuba yang baru arrr..
tapi ermmm i try lu arrrr kan..baru taaw...
budak kecik yang berjalan tapi macam berlarik..hahhahahha
tu la gelaran tuk aku...
hukhukhukhkhukhukhukhukhukhuk...

aku rindu kalian semua laa......
asna nak tunang dah tuuuu
akak naniey nak kawen dah tuu..
dik noon ynaaa pun nak kawen dah tuuuuu
hihihihihh
aku tetap ambil khesah pasal korang taw....!!

ok!!

lastly
hope what i want i akan dapat..
dan akan cuba tuk berterus terang..cehhhhh..
ade2 je aku nie kan...
tapi untuk sekian kalinya...
kalau boleh aku nak cakap..
aku sayang bangat kat kamoo hafizzz...
hahhahahhaahhahaa


come visit ma beloved fren bloG's

come visit ma fren blogs...
dia budak baruuu..
meh ar jom nengok kawan dida punye blogggg

[graxies]

Aug 16, 2009

"..Hati Ini Penuh Dengan Kata kata yang Tak bisa Di uNgkapKAn ..."

hati...
bisa kah aku berlaku jujur dengan mu..
bisa kah aku akur dengan kehendak mu...
bisa kah aku mengiyakan semua ini...

kenapa hati ini..
tidak setenang dulu..
kenapa hati ini bisa goyah dngan sekelip mata
kenapa hati ini bisa menangis dengan semudah itu.

hati...
kenapa kau bisa luntur dengan mudah nya..
hati berlaku jujur lah dengan ku..
agar aku bisa menyiyakan atau menidakkan semua ni...
aku tak bisa buat semua nya tanpa kau hati....

kenapa sekrg aku baru tahu hati...
kenapa sekarng baru ada insan yang ingin memberitahu benda ni hati..
adakah aku bersedia dengan semua ini hati??
adakah aku bisa bernafas setelah aku tahu kebenaran nya hati??
adakah aku bisa melihat kejujuran di hatinya buat ku hati??
adakah aku bisa berlaku jujur dngan hati ku sendiri hati??

ohhh aku sendri tak mengerti..
apakah aku akan melalui satu saat yang aku sndiri tak pasti...

aku sayang dia..
aku rindu dia..
tapi
adakah itu hanya sekadar perasaan sebagai seorang kawan??
aku sendiri tak pasti...

[ adakah aku masih punya peluang ituuuu ]

adakah aku masih punya peluang ituuu???
adakah aku terlambat untuk mencapai kebahagian itu??
adakah aku terlalu cepat buat penilaian itu??
adakah aku telah akur dengan kehendak NYA buat umat NYA..
adakah aku maish sayangkannya seperti yang dulu..
atau
aku hanya sayang sebagai seorang kawan sahaja..???

oh hati tenang la kamooo..
oh hati berikan aku jawapannya...

khesah aku nak kawen

mak anak mu nak kawen................
opppssss...
ye ker aku nak kawen???
haahhahhahha

salam shayang baut kalian yang sentiasa menyibok kan diri meliat blog ni..
salam khasih buat kalian semua..

kawen bile nie...???
4 tahun lagik ar..
tunggu ar umur 27 thun agy...
leh kan??
ihiiih =)
act tak de mende nak update koz picture lum ade agy..
tapi tangan ni gian nak menulis je....
hihiiih =)
so ade gak yang korang nak bace biar pun tak de mende act...
hhihihih

korang rindu kat dda tak nie????
tak rinduuu???
huhuhuhuuu =(
sedey nyeeeeee....

tak mo nulis agy..
stoppp arrrrr...

Aug 15, 2009

:: LAmenya AKu tak MEnulis kan........::

assalamualaikum semua..
salam shayaaannng buat silent reader ku..
salam terchenta buat follower ku yang sentiasa menanti kan
yang terbaru dari ku...tapi hakikatnye...
aku lum menulis sebarang berita terbaru.terlatest ku..
di sini..

bukan aku tak nak tulis tapi masalah nya..
pendrive aku still at my fren..koz aku suruh die save piC kiteorng kat pendrive tu..
so buat masa ini cerita ku akan tertinggal la..
sooo sorry because lambat update pasal certa story morry
kursus kat Johor Tu..
tapi akan ku hidangkan jua cerita itu....
jangan risau k!

nak story manyak ar...
tapi nak cakap ape erk...
kursus tu mmg meninggalkan seribu kenangan terindah dan pahit.
pahit ker????
hahahhahaah..boleh tahan ar...
tido tak lena...tak cukup tido siottt...
tapi paling best tapi riadah petang dan senaman pagi je..
hahahha..
time kelas....ade yang tdoo...ade yang bermsg.dan buat faham tapi act tak faham pun..
ahhahhahahhah..:P

{ lapar lak aku ni }

dari nak p kursus tu semua terjadi lawak dan sadia ar..
kiteorng 3 orang [ budak sabah ]
terpakse naik kereta..
ok ape naik kereta kerajaan..
hahhahhah..
best agy tido pun lena je kat kete..
opppsss..jangan marah erk....

1st sampai kat stu INtan JOhor tu..
ingat bilik mcm Doom..
upenye bilik mCm otel tuuuuu.... ;p
hihih...ade aicond...satu bilik 2 orang...ade peti sejuk.
tV..boleh jemur kain..
adehh penat tido lena je.tapi tak cukop ar...
dalam kelas ngantuk je....hihihi :)

1st tu sesi perkenalan...
kiteorang ade 165 orang...
mix ar..campur2 kementerian dan JPm...
bestttttt..
ade yang cam sombonk..tapi kiterorng ok je..
senyum jeee..
ade lak kate kite skema..aduiii..skema kah aku????!!
hahahhhaha...
tapi kiteorang satu batch semua.....
yang bestnyeee...

gambar akan menyusul nanti k..sorry tak dapat nak sertakan piC sekali..hihihih :)
nak taw tak..
ade ar satu budak tu buat dida suker sangat tegok muke dia..
hahahhaha
nak taw sape..??
tak leh nak kaC taw
mane taw budak tu ade bace blog dida nie..
malu ar nanti..
hahhahahha

okai la..
sampai sini lu.
lau ade mase malam ni dida on9 agy...
daaaaa

miss u all fren muahh cket...

p/s : apesal aku dah lame tak nampak budak yang suke senym tuuuu


Jul 30, 2009

....... no title in my mind .........

selamat malam semua..
hari ini aku tak de pae nak tulis..
hihihihihi..
sesaje je ni nak merepek kat cne..
ade ar sorang mamat kat sebelah aku nie.
segan lak nak melalut yang ndak2 kan..
hahhahhahaa..
apesal aku jadi pemalu nie..
kakhakhakha..
bukan pemalu erk..
tadi mamat ni tenguk aku bukak satu blog,
so aku segan ar,..
ntah2 mamat ni nak bace kan
ntah2 dia pun tlah membaca ayat ayat aku yang tak seberapa nak cun.
pada malam nie..
khakhkakhakhkahak

aku nak tunggu hari esuk untuk aku tenguk mamat tu..
mamat mana lak nie.
mamat yang suke tersenyum tu la.
yang mate die ikut tersenyum tu...
hahhahha
=)
okies aku nak tukar dah nie..
nanti ramai yang tertonggek kat belakang nie lak..
hahahhahhaha

semlaam tidur kekasih ku...
muahhhhhhhh

buat lolly ku..
mane pic temoknyaaaaa...

buat sis ain,
selamat pengatin baru..
adik tak leh nak datang ar sis..
adik ade kursus... kat johor...

buat adik nurul..
kim salam along taw..
rindu kate oK!
hahhaha


hasil nukilan ku...

aku yang teristimewa di hatinya...
hanya aku di hatinya...
sesungguhnya dia mendambakan aku untuk jadi oermaisauri hidupnya..
sesungguhnya itu yang ku mahu..
tapi...
hakikat sebenarnya..
aku tak mampu berbuat demikian...
aku tak mampu utnuk jadi suri hidupnya...
bagi ku ia cukup menyentuh jiwa ku..
cukup la.....
sekadar kita mengikat satu pertalian sahaja..
cukup la kita punya satu perhubungan sahaja...
iaitu...
persahabatan...


amcm ???
chantik kan ayat tu..
hahhahaha..
oppssss...
jangan salah sangka taw..
tak de kene mengena ngan dida pun..
just write selagik tangan nie ingin menaip...


aku ada kerana kamu selalu di samping ku..

sebelum mata terlelap..

acah je tuuu.
apdahal aku kat Cc nie..
khakhakahkha...

opppsss...
dida...dida...
bersopan la skit..kan ada adab...

assalamualaikum w. b.t
kepasa silent reader ku..
kepada blogger2 terchenta ku..
yang sudi menjenguk lagik blog ku ini..
biar pun aku jarang2 membukak dan menghapdetnya sekrng nie....

nak borak ape??
tak de ape..
aku baru je lepas makan..
now kat Cc tunggu my fren
antar BEg nak bawak g kursus nante....
hahhahaha..
tak malu wei...pinjam beg orang..
nak malu wat pe..
dah tak de wit nak beli..lum gaji..
so pinjam ar lu..
khakhakahkahkahka.....

kecian kan...orang baru so lambat ar gaji..
ntah2 nak raye baru gaji ne..
huhuhuhuhuhuhu...

aku tak nampak ar agy mamat tu..
alahai...mane die pgy erk?????


Jul 29, 2009

aku yang tertanya tanya...

mat aternuunnn..
erm apesal tajuk entry kali ni pelik benar rupenye..khakhakhak
tak de ape pun.
sesaje je nak write something tuk korang...

tak lama lagik aku nak terbang dah ni..
so untuk minggu depan mmg tak dapat update..
koz aku pergi kursus seminggu tuuuu weiii..
so just wait 2 week later k..

aku nak kongsi ape lagik erk ngan korang..
[tengah berfikir nie]

for dik nurul,
akak pun windu ngan adik...

okies...
untuk pengetahuan kalian..
dah dua hari termsuk hari ini..
aku tak jumpe mamat yang suke tersenyum..
alaaa...
mamat yang lau tersenyum mate dier ikut sekali senyum tu.

haaaaa...
mamat tu aku tak jumpe lagik....

heran kan??

hahahhahha..
ape2 pun aku lum g tenguk c harry..
aduiiiii..
bila la ni aku nak tenguk c harry nie....

[ maaf dari ku ]

maaf adalah kata kata yang sungguh bermakna..
maaf adalah kata kata bagi insan yang tak malu untuk menuturkannya...
maaf adalah bagi insan yang tak segan untuk mengucapnya...
kerana dengan maaf kita boleh berbaik semula..
kerana dengan maaf kita boleh tersenyum kembali....

maaf kerana aku telah mengabaikan kalian semua..
maaf kerana aku telah lama tidak berchat chit ngan kamu semua...

nanti ada masa aku akan meluangkan lebih masa buat kalian...


p/s : ermmmmm......rindu la nak tenguk dia tersenyum...

Jul 28, 2009

si jejaka

si jejaka..
aik pesal phelik benar ni???

si jejaka...
dia muncul secara mesteri..
eh tak de la.....
bukan muncul secara mesteri..
tapi tetba je dia muncul....

kejadian di perhentian bas..

si jejaka bersama member2 nya :eh celcom ada line ka??
aku : ada...
si jejaka bersama member2nya : oh cuba dail lu bagi lu num ko tu mo test..
aku : hahahhaha...senyum je...
si jejaka bersama member2nya : eh sapa tu nama ko??
aku : senyum je...
si jejaka bersama member2nya : ko mo p mana??
kawan aku : 1B
si jejaka bersama member2nya : oh sama la kita nie...

bla..bla..bla..blaa..

yang penting buat aku tersenyum...



cerita anganan dogengan one little baby

nak taw ape cerita ku??
tajuk bukan men lagik..
nak kate gempak tak jugak....
hhahahhahha....

okies aku nak story morry la erk...
kamo...ko...engko...
tak yah nak menyibok..
if tak suka..
ngan cerita aku.....
sila kuar berambus dari blog aku ini....

story bermula....
time nak lapor diri tu kan...
tunggu ar giliran kan..
g ambik risalah lapor diri....
ade ar satu abg ni...
ensem siot...
cute giler wei...
name di rahasiakan...
koz korang yang keje kat putrajaya stuuuu..
mesti taw nye.......

pastu kan...aku g ar tukar kementerian...
alamakkkk!!!
aku jumpe abg tu siottt..
alahaiiiiiii..rase ku nak semyum sepanjang hari..
tapi tak dapat koz time tu riso nak mampos pasal penempatan..

bangga tu siot.....
kenapa ko nak bangga dida????
sebab aku suka ar..
aku punye suka laaaa....

*****************************************************

2nd story morry..

aku naik flight air asia balik g sabah..
alamakkk..
untuk kali kedua aku terjhatuh chenta la pulakk..
ngan abg pramugara kat dalam kapal tu...
adehhhhhhhhh....
cute, miut, sweet, ensem
alamakkkk...
amcm nie....
suke giler aku if abg tu senyum kat aku..
kakakkakakak..
padahal abg tu mesti ar kene senyum kan..
tu la etika keje dorang kan....
gagagagaggagagga.....

ape2 pun i like it...

tak kisah ar ape korang nak cakap...
aku punya suke so aku suke suki ar nak write kat cni...

and NOW...
aku suka lak kat satu mamat nie..
keje satu bangunan ar ngan aku...
tapi bukan satu jabatan..
aku pun tak taw dia jabatan mana...
haahhahhahahha...
aku suke nengok mata dia...
koz lau dia senyum mata dia akan ikut senyum...
alahaiiiii..
comeyyyyyyyyynyaaaaaa.....
mauahhahahahahahhha......

okies now aku nak berborak borak lak...
malas nak tenguk blog if aku rasa penting kan diri sendiri..
hahahhahahhahahahha..

iye iye je kan???


p/s : miss u pasha..

Jul 27, 2009

aku merindui kamo..

aku sangat merindui kalian semua..

aku sangat merindui
saat saat aku berborak..
bermesra..
ketawa..
meluah segala pandangan..
meluah segala duka suka..

ohhhh..
rindu itu menggamit aku kembali..
semoga kalian merindui aku..
hkakhakhakah!!!

hadirlah..

pagi yang indah
seindah wajah mu...

aku dan kamu..
selalu bersama...

jika hari ini aku sedih dan menangis kerana mu...
aku pasrah dengan keadaan itu..
tapi..
aku berharap hari ini...
esuk...
lusa...
cahaya kebahagian akan muncul menjelma untuk ku...
dari kamu...

Jul 23, 2009

[::: baru aku taw setelah sekian lama :::]

agaggagaggagga..
jatuhnya maruah aku..
cehhhh..ayat tu..nak jugak..
mmg tak boleh blahhh....

agaggaggaggagga...
setelah sekian lama..
baru aku tahu..
hahhahahhahha...
1 february 1984 adalah hari jatuhnya
labuan sebagai wilayah persekutuan labuan..
bukan dalam sabah lagik..
hahhahahha

aku tiap tahun pun aku sambut hari wilayah
tapi tak pernah terfikir dan nak berfikir..
nak ambik tahu ape tah laghgik kan...
hahhahhaha
rupenye2 labuan dah menjadi wilayah
selama 25 tahun
huhuhuh

padan ngan muka ko dida...
tu la apasal tak tanya bapa
aduiiii..
gila betul ar.....

tunggu je la result nye..
31 ogos 2009
nie.......
kalau dapat mmg abg penginterview tu suka aku.
agaggagagaggag..
tak de ar..main2 je...

mmg rezeki aku la tu.....

aminnnn...


mis u all..
muahhhhhh

p/s : miss abg aaron lorrr...
nak tenguk abg aaron lakon arrrrr.....

Jul 17, 2009

first for all

salam malam tengah malam dah nie weii..
apesal aku leh lak on9 tetiba memalam ni
adehhh

soryy to you all semuaa..
yang ada kat cnie...

for asna yang penting tuuuu..
for ifa jugak sangat penting tuuuu..
for sis danya, for sis naniey, for sis yana..
jugak dida nak minta sorry banyak2 naaa..
act selama ketiadaan dida..
dida dah tensen giler tahap nak larik pusing keliling dunia tu..
nak tahu surat penempatan dida...
act selama ketiadaan ku..
aku berada di putrajaya , wilayah putrajaya..
bagi melapor diri kat ctu..
nthen tercampak kat keyy HAll..
nthen i back to jpm..
so i get want i want..

i back sabah
for continue my work at there...
nak tahu jabatan ape??
hahahhahha..
sorry dearrr..rahasia kerajaan laaaa...

n bila balik sabah????

ahad nie balik sabah...

mintaa maaf tak sempat nak jumpe korang..
dida busy sangat giler tahap gaban...
nak pengsan,...

dalam beberapa hari tu tak lalu nak makan..

adehhh

okies sweet dreammm

Jul 16, 2009

kejam kah ataw memang sudah ditakdirkan..

selamat malam semua...
hari ini sekali lagik aku MUNCUL KAN diri
di antara kalian semua..

KEMUNCULAN aku kali ini..
bukan bagik memberitahu kepada kalian
kemana aku menghilangkan diri..
tapi sekadar aku ingin berkongsi
rasa hati dan rasa hati dan seterusnya
rasa hati..dan lagik.....

rasa hati ini tidak akan ilang
selagik ia bersarang di hati ini...

kenapa la begini ya??
sedih tiada gunanya..
gembira hanya luaran...
rasa di hati tiada siapa yang tahu..

for u all yang amat ku rindui..
jangan segan dan malu
tuk singgah sebentar di blog aku ini
biarpun tuan punya blog ini
kali ini jarang sekali kelihatan entry terbaru nya..
hope korang enjoy dengan read apa yang sedia ada ini..
akhakhakhakha...

p/s : i owez miss u pasha..muahhh
[ ayat ini memang tak boleh blah ]

Jul 15, 2009

^ kembali kah aku??? ^

assalamualaikum semua follwer ku..
salam kasih buat silent reader ku..
thankz sudi menjenguk page blog ni
tika aku tiada dalam dunia " blogger " ini lagikkk
bukan untuk selamanya..
tapi HANYA UNTUK SEMENTARA sahaja..
aku berharap semoga kamu sihat sihat sahaja...
jangan sedey sedey k..
aku kat sni..
sikit nye tension...
sikit ko bilang??
aduiiii???
aku bukan nak kate ape ar..
tapi aku memang TENSION GILER AR..
tak tahu nak cakap ngan sape..
nak tak tahu nak luah ngan spe...
aku harap PENDERITAAN ini hanya UNTUK SEMENTARA
dan aku akan kembali sekiranya aku
betul betul PULIH DENGAN SEBAIK NYA DAN SEPENUHNYA...
CAYANG KORANG..
P/S : kamo..kamu..kau..ko..
jangan tanya kemana ku menghilang..
g pun aku tak kan jawab soalan korang tuuuuu...
pesanan terakhir penaja :
i owez remember and miss u my dear pasha...
muahhhh cket..

Jul 9, 2009

^ Lucu bila baca balik, sedih bila terkenangkan...rasa insaf menyelubungi dirii ^

aku sedih lak..
huhuhkhukhukhukhukjhukkk =(

tadi bosan buhsan boring gila tahap..
aku baca balik entry aku ni..
then di situ la ku rasa lucu pun ada..
nak tahu kenapa??
sebab aku tak terfikir pun
yang aku adalah penulis itu...yang menulis ahyat ahyat seperti begitu
adakah aku aida sari yang suatu ketika lu
yang takut tuk buat presentation itu
sedang menulis betapa puitis nya...
ahyat ahyat nya..
lucu jua arrr...
baca ahyat ahyat aku sendiri..buat aku gelak sendiriii

tapi disebalik itu..
aku juga rasa sedih baca ahyat ahyat aku tu...
tak tahu kenapa...
sedih ja aku...mungkin aku tidak sebaik ahyat itu..
mungkin aku tidak sesempurna ahyat itu...
mungkin aku berlainan sekali dengan ahyat ahyat itu..
oh tuhan...
betapa aku kecil di sisi MU..
betapa aku rasa khecil di hati meraka..
betapa aku khecil di sis mereka..

aku menginsafi segala galanya..
sekarng saat ini ketika ini di waktu ini..
aku rasa insaf...
begitu puitis ahyat itu..
betapa ahyat itu membawa maksud yang mendhalam
dalam hidup sehari hari an...
dalam kehidupan kita...
dalam perjalanan sebuah kehidupan seorang manusia
tapi aku berbeza sekali dalam ahyat ahyat itu...
oh tuhan
maafkan hamba mu ini...
daif nya aku rasa sekrg...
sepi nya ku rasa sekrng
aku hanya mampu mampu terdiam..dan mendiamkan diri..

aku hanya insan biasa yang tak punya apa apa..
yang berbeza sekali dengan ahyat ahyat ku..
adakah aku bisa mengatur langkah untuk mulakan nya semula...??

[ dah pernah wat tapi nak wat jugak sekali lagik ]

tag ini from sis jue @ awandanya...
act dah pernah wat pun tag ni..
ini sesaja ja mo buat balik2.
pasni baru aku wat kaja...
hahhahhaa

[ jangan la ko buat begini lagik dida lau ko tempat lain]

1> apa perasaan anda sekrng??
a >> aku rasa sedey yang amat..plus lagik aku baru dengar crita kawan aku semalam..
aku bertambah geram...belum abis geram ditambah geram..
pastu now aku sedey balik..

2>saya nak makan..
a>> chicken ch0p..
tapi now tengah posa..
so esuk kot..
kakhahakahkhaka
[punya baik planing kan]

3> saya tak suka..
a>> ada insan lain yang suka pandang RENDAH ngan budak DIPLOMA.
dan tak suka orang bodoh amat yang ketinggalan tak tenguk tV..
biarpun saya ini MEMANG RENDAH!

4> impian saya
a>> ingin berusaha menjadi anak yang baik..sahabat yang baik..

5> haiwan yang saya tak suka?
a>> lipas, babi, lintah, semut, segala2 haiwan yang menggelikan
jiwa raga ku..

6> saya harapkan?
a>> moga aku bisa jadi insan yang berguna
berani dan sanggup tanggung risiko..

7> jika boleh diputarkan masa
a>> aku ingin kembali ke zaman sekolah..
dan aku ingin tell hafiz dat i love u..
dan tell prince i'm really sorry..

8 > saya pada 10 tahun akan datang
a>> akan punya suami yang memahami aku
punya baby comel like aku..
punya happy family..

9> handphone saya adalah sebuah
a>> keluaran motorola..

10> saya pernah bercinta sebanyak?
a> ikhlas dari ku..sekali je ooo..

11> kawan kawan saya?
a>> insan yang bertanggungjawab dalam kegembiraan ku..
insan yang bertanggungjawab dalam urusan kesedihan dan kesayuan ku..

12 > pernah dikhianati?
a>> pernah laaaa..

13> apa yang hendak dilakukan apada orang yang mengkhianati anda?
a>> lum terfikir agy...
minta dia di langgar lori treller panjang..
[wahhh kejamnya dakuuuu ]

14 >senaraikan 8 orang yang hendak di tag :
a>> oleh kerana semua orang pernah jawab tag ini..
aku tak mo bagi laa.a
kedekut ni...

DONE!

[:: hidup ini tidak seindah yang di sangkaaa ::]

ok!
1st of all..
nak minta sory la kat korang
entry tadi tu..
emosional nya lebih cket..
bukan takat lebih..
banyaaaak siottt...

ok!
kehidupan ini tidak seindah yang di sangka..
ada orang happy dengan apa yang dia ada..
ada orang tak happy dengan apa yan gdikecapi..
hidup ini tidak puas selagik ada benda difikirkan..
hidup ini terlalu banyak dugaan sampai
kita sendiri rasa nak BUNUH DIRI pun ada
astagfirllah al'azim...

seindah kata dapat di bentuk...
seindah mutiara dapat dikecapi..
tapi
ia semua tak seindah kehidupan sekarang...

tapi aku baru je kejap tadi ym ngan bestiest aku..
she cry..
cryy??
why??
emmm biar la dalam rasia kami sahaja..
tapi time bagi dia advise aku terfikir sejenak..
aku juga bukan insan yang perfect..
NO BODY IS PERFECT RITE??
aku juga insan yang lemah
yang kalah dengan dugaan duniawi..
cehhhhhhh =p
sastera la pulak....

tapi sebagai seorang insan yang rapat dengannya..
sebagai sahabat yang sayang pada nya..
aku hulurkan sedikit nasihat kepadanya..
YA ALLAH..
aku hanya insan biasa yan banyak kekurangan...


aku telah kalah dengan perasaan aku sendiri..aku insaf untuk seketika..[opppsss untuk ketika aku berym laaa.]
aku bukan insan yang layak untuk menasihat insna laen sedangkan aku juga banyak kekurangan diri..banyak kelemahan diri.untuk menasihatkan insan laen??aku rasa aku belum sedia..tapi untuk seorang sahabat ku hulurkan nasihat yang bagi ku telah menjadikan aku insan yang aku dengan permainan duniawi ini..cehhhh [ayat memang tak boleh blahhhh ]

rendah diri??
ya sebagai seorang insan yang ada maruah dan harga diri..
kita perlu ada rasa rendah diri..
kerana untuk mengingatkan kita supaya tak bongkak..
tak berlagak sombong nak mampos..
tak riak dengan apa yang kita ada..
tak alpa dengan kemewahan duniawi lemparkan...

tapi..

rasa rendah diri itu perlu bertempat..
kerana di situ lah ada yang mengambil kesempatan dalam kesempitan.
jangan sampai maruah dan harga diri
di pijak2 bagai semut merah yang pedas...
di hempas2 bagai lipas yang menyerang secara tiba2..
di bunuh dengan kejam bagai tidak punya perasaan

menangis??

menangis la kamu wahai hati..
selagik kamo menginginkannya..
menangis la kamu wahai hati..
selagik kamu rasa sakit..
keluarlah kamu wahai air mata..
selagik kamu ingin merembis keluar..
keluarlah wahai mutiara mata...
selagik hati ini dalam kesayuan dan kedukaan...

tangislah..nangis la...selagik itu yang kamu mahu..selagik itu yang mampu buat kamu redha dengan segala galanya...nangis la jika itu buat kamu tenang..nangislah hati kiranya kamu rasa itu yang perlu kamu buat...nangis la selagik kamu punya hati untuk menangis...dan setelah itu..ketawa la kamu demi kemenangan itu...bergembiralah kamu demi kejayaan kamu mengatasi segala duka suka yang kamu simpan di hatiuntuk sekean kalinya...dan hadapi la dengan tenang...

kiranya aku di tempatmu...
aku juga merasai yang sama...
kiranya aku yang mengalaminya..
aku juga akan sedey bersamamu..
kiranya aku juga menghadapi dugaan dan cubaan begini..
aku juga akan menangis...
kiranya aku rasa di keji..
di umpat..dikutuk...
aku juga akan rasa rendah diri...
tapi percaya la..
segala ini akan bisa jadi normal..
when kita membenarkan ia berlaku..
dengan seikhlas hati kita...
dan membenarkan ia berlalu dengan tenang

aku hanya insan yang lemah..
aku hanya insan yang banyak kekurangan..
untuk nasihat menasihati itu bukan aku orangnya..
aku bukan sahabat yang baik...
aku juga bukan anak yang baik..
tapi aku akan cuba try test untuk
jadi insan yang baik...
jadi sahabat yang baik....
dan jadi masyarakat yang berilmu dan baik..
untuk ibu bapa ku,
untuk sahabat ku...,
untuk kekasih ku yang bakal tiba..
untuk negara, masyarakat dan agama..






^ iNi daaaahhh LEbihhh PAndangggg dAhhh Niiiiii ^

assalamualaikum buat sahabat handai blogger yang sentiasa
menceriakan hari hari ku..
di dalam blog
sebelum aku meniti hari yang lebih sukar..
dari yang sekarang...

1st of all.
i wanna say sorry if what i write
u all terasa hati..
but INI TIDAK KENE MENGENE NGAN KORANG..
KAMU...KO...KORANG..BLOGGER

OK!
SO JANGAN CEPAT NAK MELATAH...

ENTRY INI SEKADAR ENTRY LEPAS GERAM..

mungkin ENTRY ini mengandungi PERKAUMAN..
TETAPI..
it my opinion about that..
and it is my view about this problem..
yang i hear pun i dah naik GERAAAMMMM YANG AMAT...
SO JANGAN NAK MAKI HAMUN ENTRY INI...
ok!

ini khisah dari ku..
bukan untuk tunjuk perasaan ..
untuk buat AKU FIKIR sejenakkkkkkk!!

kemarin aku ada buat entry about
[ MEMANDANG RENDAH ATAWPUN TAK SENGAJA
PANDANG ATAWPUN MEMANG DAH RENDAH ]

SO hari ini kita continue....
itu crita my fren sebelah U di sinunnn..
tak mo sebut nama U...ok!
now crita U di sebelah sininnnn...
tak mo sebut nama U..OK!
kamo...kamu..ko..engko..engkauuu..KAU...
jangan tanya apa nama U itu...
nanti nyesallll...
hahahahahaha...=)

argghhhhhhh..
geram aku nak mampos dah nie..
biarpun aku tak berada kat situuuu...
tapi aku juga budak manusia insan makhluk tuhan yang paling ChuuuMELLLL.

that situation :

si ibu : heloo, pihak U ke nie...erm saya si MiNAh binti C ahmaD
[ p/s : sorry asna use nama minah tuk contohhh ]
ibu kepada c kiLi Binti c Sut..
nak bertanya...kepada pihak U la kan...
kat ctu ada JUAL BALDI TAKKK??

si pihak U yang bertugas : astagfirullah al'azim...[ maaf if tak komplet eja nye..]
puan..sekarang ini negara semakin maju...
dan negeri ini juga maju..mesti la ADAAAAAAAAAAA...
NEGERI INI SEMUA ORANG PAKAI BAJUUUUU....

OK!
NOW aku rasa kan GERAAAM YANG AMATTT..
apesal ar BODOH SIOT MAK INSAN ITU...
TAK TENGUK TV KE HAHHH..
SEMUA NEGERI KAT MALAYSIA NIE
TERMASUK LAAAA SABAH DAN SARAWAK..
DAH MAJUUU..
DAH TAK PAKAI KAIN JE..
SEMUA PAKAI BAJU KURUNGG.
SEMUA ADA PASANG ASTROOO..

MACAM LA KITA ORANG INI MANDI PAKAI
UPIIIIH PINANG...
MACAM LA KITA ORANG NI NAIK BOT JE G PEKANNN..
ADEHHHHHHH....

YANG PENTING BERPUAK2 LA TU..
ADEHHHH..
MACAM LA ORANG KAT STUUU...
TAK TAHU NAK BERSOSIALLL..
TAK TAHU NAK CAKAP ..
BISU KE?
TAK BISUU PUNNN...
BIJAK KE??
BIJAK LAAAA...

ADE lagik satu tu...
boleh cakap pulak....
AMBIK DIPLOMA TU BUANG MASA...
FULAMMAAAKKKKK...
MAKK AIII..
AYAT MENYAKITKAN HATI BETUL LAAA..
ANAK SAPA LA TUUUUU???
TAK DE INSURAN BETUL MULUT DIE MENGELUARKAN
AYAT PENYATAAN ITUUU.....
WAHHH...WAHHHH...WAHHHH...
INGAT SIKIT YE ..
KAMU TU BERADA KAT NEGERI ORANGGG...

BUDAK MATRIK KA...
BUDAK TERPELAJAR DARI LUAR NEGARA KA..
BUDAK TERPELAJAR DARI INTERNATINAL SCHOOL KA..
BUDAK DARU LULUSAN STPM KA..
BUDAK LULUSAN DIPLOMA DARI UNIVERSITI TEMPATAN MAHUPUN POLITEKNIK..
KITA SEMUA SAMA SAHAJA...
TAK DE BEZA..
NAK TAHU BEZA NYA
CARA PEMIKIRAN KITA..
CARA KITA BERFIKIR DAN CARA KITA MELUAHKAN PANDANGAN..
HAAAA..ITU LA BEZA NYA....
CARA KITA GUNAKAN OTAK MINDA KITA TU YANG
BUAT KITA PANDANG ORANG ITU
BAGUS OR TIDAK BAGUS..BODOH ATAW PANDAI..
BIJAK ATAW PURA PURA BIJAK...
HAIIIYOOOOO..

MEMANG NAK KENA SAMAN MULUT BUDAK TU TAW.....

OK!
sampai di sini je aku melepaskan geram ku..
kita cerita lain entry lagi...

p/s : sorry la entry ini emosional lebih sikit.
koz rasa geram itu sejak semalam lagik..

cerita story morry ini
yang hot meletop lagik DE BOOM
DI HATI KU INI..
TIDAK KENE MENGENE NGAN KORANG..
KAMU..KAU..ENGKO..
OK!!!

BAK KATA PEPATAH :
" HANYA KERANA NILA SETITIK ROSAK SUSU SEBELANGGA "

Jul 8, 2009

"...tak pernah nak tipu hati sendirii tapi terpakse tipU laaaaarrrr..."

entry ini menjawab segala persoalan dalam entry sis naniey
khakhakakahak..
sori sis cilok jap..
tapi mana ada adik cilok sis....
entry ini mengupas segala pertanyaan sis..
kira ni entry jawapan la...
hahahhahahahhahaha.....

jangan risau la sis..
tak cilok nye...
ni jawapan bagi pihak aku la sis..
bagi pihak dida..
bukan dida tulis entry ini tuk jawapan insan lain..
buat pe nak tulis entry about jawapan insan lain...
betul tak????

okies mesti sis tunggu lame kan
nak taw jawapan dida..
ni jawapannya...
lihat la..dengar la...aku ingin meluahkan isi hati ku..
cehhhhhhhhh

bukan nak tipu..
tak pernah ada niat nak tipu perasaan sendiri..
tapi kan nak berkata jujur tu SUNGGUHLAHHH MALUUUU!!
ntahla..
kita larik jap keliling dunia dari topik CHENTA!
if realiti sebenar kehidupan...
sebagai seorang manusia..
yaaa...kita terpakse jua menipu diri sendiri..
nak tahu kenapa??
contohnyaaaa :
if kita tak suka akan orang sekeliling mahupun bos kita sendiri..
kita tak kan cakap ngan bos kita yang kita tak suka dia kan..
kita tak kan cakap kat bos kita yang dia sebenarnya HAMPEHHH!!
KEDEKUT TAIK HIDUNG MASINNNN!!
BETUL KANNNNN??
so terpaksa la menipu demi kebaikan bersama....

if sebagai seorang KAWAN..
pun sometimes kite terpaksa menipu..
bukan untuk menjatuhkan maruah diri ataw pun maruah sedara mara..
tapi tuk kebaikan bersama..
sesuatu kejujuran itu adalah sangat pahit dan sakit untuk ditelan
lebih lebih lagik orang itu adalah kawan kita...
TETAPI...
setiap KEJUJURAN itu biarpun sangat sakit..
tapi ia boleh buat orang itu ikhlas dengan PERSAHABATAN NYA...

DAN

NOW BARU KITA kembali ke dunia CHENTA..
puas dah larik keliling dunia??
kalau dalam dunia PERCHENTAAN lagik laaaa...
if kita ada suka kawan kita taw insan lain laaa kiranya kan..
s0 mmg TAK LAAAA kita nak gtaw dia secara depan depan kan...
mesti kita senyap seribu bahasa kan??
hahahahhahhaa....
mesti kita kate.
ehhh!! mane ade aku suka dia..KAWAN JE LAAAA...
PADAHAL nampak dia ngan minah cantik dah gelabah satu shopping komplekkk..
adehhhhhhh..
tak ke namenye itu menipu diri sendiri ituuuuuu...??

SO...
KESIMPULANYAAA..

BUKAN NAK MENIPU..
TAK PERNAH NAK TIPU HATI SENDIRIIIII..
TAPI TERPAKSA KERANA KEADAAN MEMBUATKANKITA..
MELAKUKANNYAAAA....

HEHHEHHEHEHEHHE.....

fulaaaamaaakkkk!!
fuhhhhh!!
dah siap aku berceloteh panjang gila siotttt
adehhhhhhh
tu la terlampau banyak idea kan...
layan ja laaaa...

[aQu suKa, aku Like dan Aku memang TAK kesaHHHH apa Orang Mo cakappppp ]

assalamualaikum..
selamat petang kepada sient reader ku..
yang banyak membantu aku..
chehhhhh...
selamat petang yang berbahagia buat follower ku.

ni mesti korang heran kan??
heran la baaaaa..
mesti jua perlu herann..
cehhhhh..memaksa lagik tuuuuu...

mesti korang heran kan??
kenapa sejak hari itu...
entry aku mesti aku letak ayat ayat yang menyakitkan hati..MUNGKIN...
ENRTY aku cakap pasal BLAH LA KALAU NDA SUKA..
ENTRY aku cakap pasal KALAU NDA SUKA AKU NDA KESAH...
YA..MEMANG AKU TAK KESAHHHHHH PUNNN!!!
hahhahhahaha..
act benda ini secara semula jadi..
tangan ku tu menaip ayat ayat POWER GTU..
APA PEDULI DAH NAMA PUN BOLOG KUUUUUU!!!!

okies....
aku suka..
aku like...
aku memang TAK KESAHHHH PONNNNN!!
jangan buat semak yang tak hendak hendak sudah laaa....
panjang dah ni aku melalut nie...

aku nak cakap borak talking pasal apa ar..??
erm aku mo lagik borak stroy morry hot story
biar GEMPAQ bolog ini...
hahhahaa..
mo cakap pasal siapa??
pasal buffreeenn pojaan hati ku laaa....
sapa lagik kan....

PASHA UNGU adalah INSAN yang bertuah...

yang dimaksudkan adalah AARON AZIZ...
yang ditekankan disini adalah HANS ISAAC..

ALAMAKKKKK!!! MAKKK OIIIII!!
banyak jua nama nie..
sapa kunun buyyfreennn pojaan hati mu ni dida...
hahhahhaha...
mesti la semua nie..
ketiga2 nya...

mereka la pengarang jantung cik dida...
hahhahhahha..

menci hate tak suka ka ngan entry berlabel kan artis ini??
hahhahahha..
peduli apa aku..
yang penting mereka menjadi inspirasi ku..
inspirasi Tv 3..
hahhaahhahhaha..alamakk!!
dah msayuk la mende2 lain ..
hahhahhahhaa...

dah lame ku tak tempekkan pic ku bersama mereka kan??
hhahahhahha...
mengada2 betul la cik dida nie...
hahhahhahahhha...
okai2...stop!!
bukan tak nak tempekkan pic tu..
tapi malas ar nanti ade lak KONTROVERSI yang melanda mereka dengan diri ku..
kaahkakahkahkahaa...

p/s : lame nye "ABG AARON " tak menghupdate blognye....
adik rindu la abg..
khkahkahkahkaha
sila jangan muntah kat atas carpet merah hitam aku ni...


Followers

Template by:

Free Blog Templates