** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Jan 30, 2009

KISAh LUCu DI AKhir Sem...

hye3....ni mmg Kes tAk de keje ne...hahhaha..

nak borak pe erk..hhaha..

ermm ne nak ceta kisah lucu time stdy lu...

erm…nak dijadikan ceta last sem punya ceta la kan..erm..da lak kes “org minyak” nie kat kamsis..aduii….punya hangin la..kacau taw la..”org minyak nie”..aku syok2 tido lena sorang kat bilik…tetba takut lak nak tido sorang2…hahha…benci tul ar..

nak dijadikan ceta..ada la satu mlm tu..kami lum tido g atas arahan disuru berjaga…haha..(jadi pengawal kamsis sementara)haha..erm n tetiba,,huahuhau..terus kami tenguk ti tingkap..fuyoo..budak laki kamsis kejar “org minyak”hahaah..aduii…lucu lak kan..hahha.

pastu tak dapat tangkap..aduii..nak tanya la…bleh ka tangkap “org minyak”..hihihi..erm..tapi yang bestnya..mcm2 gelagat leh tinguk..hhihiih..ada yang kontrol…ada yang just pakai seluar pendek ja..yang pakai kain sarung pun da..yang tak pakai baju pun da..ahha..toi.lucu2..hihi.

N pada satu mlm..

nak di jadikan story….”org minyak” tu kat blok kita org..huhuh..kat toilet kita org..hahah..aduii.takut punya la..tapi yang lucunya..kami ikut p kejar tu “org minyak”…hahhahah….wahh..time tu la suma urg nampak..hahha..jam 2 pagi tu..hahha..punya la hampeh..tak gak dapat tangkap”org minyak” tu..budu tull..

dah tu buat budak2 kamsis tak tidur lena ja..hhuhuhuh…trpaksa lak jadi security mlm2..aduii..toi ar..erm..yang lucu nya samapi terbawa2 nie time mo sleep..uhuhu..ada aku nampak bayang2 dui luar pintu bilik kami..huhu…sampai akhir sem la aku tidur bilik kawan..jiran aku nasib bek la aku rapat ngan jiran tu..huuhuh…sial tul ar “org minyak” tu..

lau nak test power tak yah lah kat poli..aduii….

tapi last2 tak heboh da ceta tu….betul atau tidak..hanya TUHAn saja yang tahu….


tapi mcm tul lak...hahha..koz aku ade nampak bayang2 org kat luar bilik aku...huhuh..terus tido rapat2..hahhha.....


0 tunding jari kat saya :

Followers

Template by:

Free Blog Templates