** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Feb 24, 2009

bila aku suka..dan benci!!

aku suka?!

Tak suka?!

korang suma mesti ada benda yang korang suka dan tak suka kan...aku pun mcm tu juga!!

1st thing sekali benda yang aku suka :-

aku suka gelak...hahhaha!!ketawa terbahak2...opppsss..tak senonoh betoi la..
tapi tu la aku!!act tak suka nak kontrol2 ayu ni..depan boyfren?!kontrol ayu?!
pehhhh!!giler ar...
boleh memang boleh..tapi mcm tak real pulak kan!!depan boyfren pon aku siap gelak terbahak2..tak kira la...ihihi..yang penting aku jadi diri sendiri...tak kontrol2 ayu ni..

2nd thing aku suka :-

aku suka cari kawan baru..yang sporting macam korang!!yang caring!!yang understandink!!
tak menyesakkan otak minda aku ni!!aku suka kawan yang suka kawan ngan aku!!
aku tak leh kawan ngan yang just depan kite je dier baek..tapi belakang kiter..haram!!menyumpat sakan!!

3rd thing aku suka :-

aku suka dan sayang sangat kat member2 aku...family aku..biarpon kekadang tu aku degil sket ngan family aku..suka melawan..but i love my family..mane ade org tak sayang family kan..
betol tak?!
aku terlalu sayang kan persahabatan yang aku bina selama ni..kalo boleh aku nak jaga suma ati...
tak nak ade yang terasa..tapi dalam kehidupan ni mana ade yang tak timbul masalah kan?!
so just harungi dengan tabah!!

4th thing aku suka :-

kongsi problem ngan member aku!!member rapat aku!!aku suka borak2..cerita pasal life..love..laugh together..buat lawak bodo selamba...kira dalam kita ada masalah kat kepala ni..kita release tension ngan buat benda kesukaan kita ngan member...

nak senarai terlalu panjang!!so simple dan ringkaskan jer..

5th thing i like :-

aku suka nengok aflin shauki ni...dier ni cute sangat ar..comeii...lucu..

ni i like!!hahhahah!!


hahhhhhh!!!before aku lupe sesuatu..aku suka...

ngorat2 junior ni..mmg keje aku!!hahhaa..dolu la..sekarg ni tak de junior..bakal2 jadi junior ade la..hahahhhaa.......suka teriak blok lelaki...kacau2 lelaki yang lalu lalang kat bawah blok...tanya beli ape..ade lagik ker..hahahhaha!!!!skodeng budak2 lelaki pon suka gak!!!hahahhahahha


okies nak cerita lak benda-benda yang buat aku bengang dan hangin satu badan...

aku ni hanya la insan biasa yang punya perangai yang buruk..
insan biasa yang ada kelebihan dan kekurangan...

dalam hepi2 aku paling tak suka
bila....

member cari gaduh ngan aku....sesaje jek cari gaduh ngan aku..suka sakat aku kononnya!!
paling hot la aku tu...

nthen aku tak suka kalu orng masuk campur urusan peribadi aku..
i mean if i tak cerita tapi orang tu lak lebih2 buat cerita bodo dier..
mengata aku mcm ni la..macam tu la..

aku paling tak suka if aku dah syok2 mengira2 or buat somethink yang aku suka last nya aku tak dapat selesai kan nye..
boleh bengang aku...siap nanges2 tu...siap koyak2 buku lagik...ambik ko!!

aku tak suka bila aku tengah marah orang laen sibok tanya ni la..tanya itu...lagi la aku panas...!!

dan...

aku paling benci dan tak suka kalo..
orang yang tak kenal aku judge aku..
kata aku ni macam ni..
macam tu..
tapi hakikat nya dia tak kenal aku pon...
i hate that person!!

macam mane pon aku ni...aku hanya insan biasa yang punya perasaan, hanya tahu apa aku nak, dan tahu apa aku tak leh buat....aku tahu apa itu dosa....

aku juga tahu bila aku marah suma orang akan bengang giler kat aku...

tapi aku suka bila dengar problem orang..
koz pada aku if kite ade problem...
tak tahu nak share kat sesape..
kite lah share kat orang yang kita trust..
setidak-tidaknya kita dapat bantu dia...
ilangkan stress yang member ni hadapi..

tapi aku jenis yang if i said like dat..
maka...
i akan buat!!
aku suka dengar dan minta pendapat orang..
tapi jarang sekali menggunakan pendapat orang....
tapi sekali sekala salah buat keputusan..
itulah padah nya tak dengar nasihat orang...

itu la aku....

Dynamic Glitter Text Generator at TextSpace.net

0 tunding jari kat saya :

Followers

Template by:

Free Blog Templates