** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Feb 27, 2009

BUat iNSan Yang BERNAMa NOrSALbintAn a.k.a Intan

"..selama ini aku cuba mengerti perasaan mu..
selama ini aku cuba mengorak perasaan mu..
selama ini aku cuba ingin tahu perasaan mu..
tetapi
nyata nya aku gagal...
kerana aku sendiri tidak mengerti apa yang kau mo sebenarnya.."

"..Original Writing By : LittlePrinceSS.."

AKu NAk share kat korang how i feeling dapat msg from my best..best..fren..

"..titipan buat sahabat-sahabat ku..
mlm ne aci ada pertandingan pantun mcm dulu2 time kita sekolah n time di kita kat poli duluu..
cuma bezanya sekrng, pertandingan kali nee xda sorakan dr kamurg..
mcmmana pon keadaan aci time tu kamu tetap sokong aci..
n kalau aci kalah..
kamu la yang paling emosi dari aci sendiri..
tapi yang jujur..
itulah yang paling rindukan..
rindu sangat2..
itulah yang membuatkan kita teguh di mata yang laen
sungguh aci sayang kamu sangat2..
terima kasih atas sokongan selama ne..
mlm ne aci akan cuba sehabis baik..
doakan aci aa..."

"..original msg from : intan a.k.a aci.."

JUst For u NorsalbiNtaN...

"..BUkan niat tok memperlihatkan pada sesiapa apa isi kandungan msg yang aci send pada dida..
tapi mahu berkongsi pada sume..
maafkan dida kiranya aci terasa sekiranya dida membuat aci kurang senang
apa yang dida buat ni...
tapi dida mahu aci tahu..
tanpa kami disisi aci..
tanpa kami di depan aci..
tanpa kami di sana..
melihat pertandingan itu..
kami yakin dan kami tahu..
aci mampu melakukan sehabis baek..
sebangaimana aci berada di politeknik lu..

dida mahu aci tahu
kami juga sayang sangat2 ngan aci..
kegembiraan bersama aci
kesayuan bersama aci
kesedihan besama aci
bergurau senda bersama aci..
itu adalah satu kemestian
dan satu kenangan yang terindah..

kedegilan dida.
merajuk dida..
aci terima dengan hatiyang terbuka..
aci masih ingat lagik ka..
time dida merajuk...
time tu dida baru masuk kafe mo jumpa aci, angah, dan nana...
tetiba angah cari gaduh ngan dida...
bukan mo gaduh
tapi sudah kebiasaan menyakat dida..
ntah kenapa dida mlm tu..
sensitif sangat lalu meninggalkan aci dan yang laen...
aci ingat lagik ka..
aci tell ma aziz..
nthen aziz kol dida..
aci suruh aziz pujuk dida..
ingat lagik ka...

bukan niat dida mo merajuk time tu
huhuh..
aci sendiri dah arif ngan perangai dida..
cepat merajuk..
almaklum la
dida kan manja...

tapi sebab2 ni la..
hubungan kita bertambah erat..
dan kita membuka mata setiap org
keakraban kita suma membuka mata org..
biar pon kita berlaenan kos.
busy macm mana pon kita
kita tetap mampu menjaga hubungan persahabatan kita ini...
biaron kekadang ada perselisihan faham
tapi kita mampu handlenya dengan baek....

ni la buat dida percaya...
jauh mana pon kita berada..
dida percaya kita saling ingat mengingat...
saling rindu...

wah tahap jiwang dah nie...
hahhahhah!!!

tapi dida percaya aci mampu lakukan nya
mlm ni..
percaya ya sayang..
u can do it..
go girl..
steady ja ko gem!!
pantun tu mkanan aci..
mesti aci menang tu..

cayang aci..selamanya...

muahhhhh..muahhh..muahhhh..."

ikhlas from me : Denotylady a.k.a dida

"..bagai anak kecil
kita bermaen..
kita bergaduh..
kita bermanja..
kita menanges..
kita kenal satu sama laen..
kita tahu apa yang kita mahu...
semoga apa yang kita impikan kita mampu lakukan.."

"..original writing by : littleprincess.."



4 tunding jari kat saya :

ijechan said...

so sweet!

DuNi@Qu said...

mekasih!!aku syang ngan kawan aku tu...bagi la semangat kat dia...

sayang giler...

lemonade said...

hargai sebuah persahabatan yg pernah mencorak kehidupan kita.

DuNi@Qu said...

yes..persahabatan itu amat penting dalam hidup...

Followers

Template by:

Free Blog Templates