** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Feb 14, 2009

luahan hati ku!!just for my buddies..

post Tok kali ni..aku mo tujukan khas tok kawan-kawan aku yang sentiasa dirindui..

aku harap korang sehat-sehat jerk..tak sakit..koz sekrng ni musim ujan ..so ramai yang da demam..hope korang jaga kesihatan..aku tahu dalam kehidupan ini kita perlu berkorban...biarpun jauh mcm mana sekali pun korang yang cepat berputus asa...aku taw mcm mana korang rasa kat tempat yang korang just korang jerk kat ctu..kawan mmg la ade..tapi mesti tak same kan?!cume terpaksa la mengharunginya..bukan tuk sapa2 but tok diri sendiri..

aku pun rindu pelukan dan gurau senda dari kamu suma..ada satu mlm tu..erm rasanya seingat aku last two nite..aku tenguk balik pix2 kita kat pulau memutik..memories kita kat miri..kenangan kita kat poli..kita mkn megi sesama..kita buat lawak bodo selamba sesama..kita nangis..kita happy..i owez miss de moment!!i wan cry..but aku tahan!!aku harap korang mcm tu ga..mcm mana jauh pun kita..busy pun kita..aku harap aku ngan korang suma owez keep in touch...jangan lupa kat aku ni..biarpun aku ni kecik jerk kan..hihihi..

i miss u oll..seriously!!i need u ol beside me!!i want u oll hug me!!i want cry at u ol shoulder...tapi aku sedar korang suma jauh dari aku!!jadi aku hanya mampu menahan dan sekiranya aku tak tahan..tak mampu tuk tahan aku menangis sowang2..

if korang rasa yang sedemikian.if u ol nak nangis becuase of u oll miss our memoris..our moment together..just cry!!if tu ja mampu buat korang suma tenang!!if sekiranya di beri pilihan, mmg aku nak ade kat sebelah korang..nak peluk korang!!hilangkan rasa kerinduan korang!!k

just takecare..

original writing by : dida

2 tunding jari kat saya :

ijechan said...

memories dgn kawan2 mmg best kan? time studi ni la nak enjoy puas2.. yet, studi pun kene smart lew~ ehe

DuNi@Qu said...

yup memories ngan kawan la paling best..dapat g kawan2 yang sempoi jerk...mmg best ar..huhuhh

Followers

Template by:

Free Blog Templates