** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Feb 19, 2009

piKa...piKA..pikachuu!!!

pika..pika..pikaaaccchuu!!!
mesti korang tahu pikachu kan?!
mesti ade yang minat ngan kartoon pikachu kan!!
pokemon!!
hahhaha!!


aku tak le minat giler kat kartoon ni!!
act aku ada minat dan act secara tak sengaja aku "tersuka" lak budak ni!!
dier ni memang peminat no. satu pikachu!!
tak tahu la dier minat pikachu or pokemon tu!!
tapi memang dier punya nma gelaran..
pikachu!!
hensem!!cute!!
tapi temberang lerk...


act kalo nengok pikachu ni..
cute..memang cute..
hihihih :)
dak tu suka patung pikachu ni!!
dier nye beg sekolah lu..
ade keychain pikachu tu!!
keychain patung pikachu tu!!
yang lucunya...
penah ar sekali tu ade spotcheck besar2an kat sekolah lu..
abis sume dier nye keychain tu kene rampas..
hahahhaha!!



act dolu2 tak gak minat kat budak ni..
koz dier ni mcm selekeh lu..
budak skate lu kan..
tapi ntah kenapa
aku termimpikan dier lak time aku form 3..
dier time tu form 2..
hahhahahh!!
aku pun tak tahu nape aku leh termimpi kan dier!!
sejak tu la aku minat kat dier!!
hahahhaahahahh!!
lucu lak bila ingat balik!!



kengkawan pompuan tahu la aku ni minat kat dak ni!!
lantas..chewahh!!
time raye kita org g ar umah dier..
wahhhh!!fulamak!!
ramai tu pikachu kat umah dier!!
kat atas astro dier!!
malu2 tu..
tapi heran nye bukan aku yang segan!!
member aku lak yang segan!!
hahahhah!!!
rupe-rupenya baru ku tahu!!
member aku ni pon suka kat dier gak!!
alallalallal....
kalu ku tahu tak ku suka ngan dier..
tak ku minta tolong ngan member ni!!
hahhaah!!
lucu!!lucu!!!

tapi pasal tu la aku tahu member ni ade ati ngan dak tu!!
pastu aku dah tak tahu pe cite dier..
aku siap hafal dan ingat tu no.kad pengenalan dier..
hahhahhaha..
ni disebabkan time tu aku ikut
sajerk jek nak ikut..
member aku ni..
almaklumla member ni pengawas..
so nak cari la pengawas2 sekolah.
dak ni lak pengawas sekolah..
so..kebetulan la pulak..
member ni nak
no.
kad pengenalan.
hahhahha!!
peluang tu!!
act nak tenguk befday dier bile jerk!!
hahhahahhahh!!

ni la kisah budak2 dolu2!!
time exam sPm sempat lak aku tertengok dak ni...
dak ni g sekolah aku!!
time tu dier dah pindah TEknik!!
hahhahahha!!
semangat tu!!
so Funny!!
ngeh..ngeh..ngeh..
kuikuikuikuikuikui...

2 tunding jari kat saya :

Naniey said...

bile bc pasal kartun nih,,nani pernah dpt satu mail yg maksud pikacu n nm wtk lm katun nih,,,acctly nani tak sure la betul tak..tp maksud die mmg tak elok..sb menghina islam...nanti nani cek email nani attch kat dida..nanti tinggalkan email add kat blog nani k..lau de lg la email tuh..

DuNi@Qu said...

owhh...ya..mmg tak elok pun act!!..koz pikachu ni like pig tak silap!!lau nengok wajahnye lerk!!
ok!!nate dida give email!!

Followers

Template by:

Free Blog Templates