** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Feb 24, 2009

SEcREt Admire?!

SEcret Recipe?!ehh..salah tu...secret admire....?!korang mesti pernah ade secret admire and korang mesti pernah admire kat someone kan?!betul kan?!betul kan?!tak hati sendiri...

aku pernah ar admire ngan org nie."si dia" ni dak poli gak la...laen kos..but one batch ngan aku...nak kate ensem....tak gak..but sweet la nengok "si dia" ne...hahhaha..kira la "si dia" ni tengah dok baca blog aku..hahhaahha..tapi dia tak tahu ar aku admire kat dier..hahhaha...

nak kate kiteorg member.....tak gak..but aku jadi fren dan rapat ngan dier pon dah abis sem....tu pon jasa baek bestfren aku give num dia kat aku!!thankz a lot fren!!aku minat dier...why?!

nak tahu?!

erm nape erk..ntah la..1st time nampak dier..wahhh!!!MyEm0.Com

aku tak tahu la nape kan..aku ni lau ngan org yang aku tak nak biase aku tak tegor pon....so just look at him..when he smile..i smile..wahh.giler ke ape....aku ni...huhuhuhu...but aku kenal dier time sem 2...kite sesame kelab badminton..teeeetttt!!!...sejak dari itu..aku adalah peminat die.....dari sem 2 sampai la abis sem..dah abis diploma...aku still suka nengok muke dia...hihihih...

biarpon aku tahu dier ade galfren, but tak salah kan aku minat kat dier...member aku owez bagi dorongan tok aku luahkan apa yang terpendam..pehhh!!ayat aku tu!!!jiwang lak ku rasa!!wekkkkkk!!tapi aku tak sure la.....yang best nye kan..sem5 tu aku dan budak2 bestfren aku yang noty2 ni jadi budak baek ikut opkim!!so act tak terfikir di benak kotak fikiran aku dier pun ikut...masa dok tunggu bas sampai...zuuppp..dier....die limpas kat depan kita org..wahhh!!
time tu act aku dah tak de semangat nak g..ntah la tak tahu time tu apesal aku mcm malas dah nak p..koz pengurusan nya kot..kurang baek...tetiba..

aku : mls la aku mo p....dapat ka ni kita balik....nda pa la lau burn pon money tu...
bestfren : eh jangan gtu ba...alang2 jua ni....
aku : malas ba...
bestfren : eh jap..nda pa...cuba tengok sana..mesti ko mo p tu..hahhahahh!!
aku : eh...hikhikhik (sambil tesenyum2) eh dia pon ikut....wahhh!!
bestfren : apalagik...hihihihi..

tak sangka die pon join opkim gak....sampai kat kampung lagkau...kitaorg tak same group pon..tapi dia same ngan bestfren aku...so harapan...hahhahahha.....balik je jalan ngan bestfren...sume give me news..hahahha.baek nye ati bestfren2 aku ni..

bestfren : did, ko tahu dia panggil sya apa?!
aku : apa kunun?!
bestfren : sayang..hahhahah..jangan ko jeles ar..ahhaha..sya ada biyfren jua uda...
aku : ah!!hahah..teda2 ba ko ni..aku ma ea pon nda kenal..dia bukan pon kenal aku...
bestfren : hahhahahahha....

sampai sekrng kita org masih still fren....mase konvo tu sempat gak take pix ngan dier..hahahhha...bahagia rasa nya......banyak2 org dia la yang aku admire begitu lama..hahhhaha...nak tau time aku busy2 nak daftar tuk konvo tu..tetiba...die bagi salam...terus aku nengok die..lalu ku tersenyum sendiri....MyEm0.Com.bukan ku menunggu dia tapi ntah la...hahahhaha..

tapi dia tetap dia dan dia bukan somebody yang aku sayang giler.....

Ia cuma mengambil masa seminit untuk jatuh hati pada seseorang, satu jam utuk menyukai seseorang, satu hari untuk menyintai seseorang tetapi ia mengambil masa sepanjang hidup untuk melupakan seseorang

terlalu susa nak buang perasaan yang telah lame tersimpan di dalam hati ni....
aku pernah ckp ngan best fren aku..
aku nak buang..
tak nak ingat dia..
biarpon dia bukan sape2 kat aku...
aku sayang dia..
aku mesti lupakan dia....
tapi akhirnya..
cannot!!

Semoga kamu memiliki kebahagiaan yg cukup untuk membuatkan diri kamu menarik, percubaan yg cukup utk membuatkan kamu kuat, kesedihan yg cukup utk memastikan kamu adalah seorang insan dan harapan yg cukup utk membuatkan kamu bahagia…

Dynamic Glitter Text Generator at TextSpace.net

6 tunding jari kat saya :

wh0se said...

Kita memang tidk boleh menipu perasaan sendiri...tidak salah untuk saling menyayangi sesama manusia...

DuNi@Qu said...

ya...mmg tak salah pun....tapi sometimes ade gak org tak faham bahase suke kacau or masuk campur about our feeling!!lau org tu tak suka..dah la..itu kan hak individu...but leh lak ckp ngan org laen....huhuhu..i hate dats person!!

♡ Eibu June's ♡ said...

salam dida...
x salah kalo suke seseorang...
hati kite hak kte...
jika ada keberanian walau skit cuma cuba luahkan, kalo x brani gak bagi 'hint'...mana tau hasilnya mengembirakan!!!!
ciayok2..
tapi kalo bila difikirkan lebih baik menjadi rahsia...
biarlah ia trus menjadi rahsia...hehehe

DuNi@Qu said...

thankz ibu....huhuhu...emm ade gak nak luahkan..tapi tak berani...koz dida tahu orang tu mcm mane..pernah gak bagi hint....ntah la ibu....

inn said...

wah..sungguh emosi..

DuNi@Qu said...

erm...emosi erk?!hihihihi..

Followers

Template by:

Free Blog Templates