** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Mar 2, 2009

actually..

act. hari ini birthday my bestfren..ntah la nape aku tak excited nak wish kat cne..act lau tak wish pon mayb dier tak kisah kot..ntah la..aku terlalu sayang kan friendship ni..so aku tak nak la sampai kiteorg gaduh hebat disebabkan benda yang tak jelas..

tapi aku heran la..nape dia mcm jauh dah dari kiteorg yang lain..aku tahu la dia kat kl.kejo..n i owez know keje ni mmg owez busy..but lau fikir secara rasional pun mana ade keje 24 hours kan..busy 24 hours kan...??!!betul tak?!

aku ni tak la kekurangan kasih sayang.ramai lagik yang sayang ngan aku..tapi mcm rasa tak sure la..mcm mane erk nak ckp...mcm ade somethink yang aku buat tak kene ngan dia...ntah la aku kut yang sensitif sangat...

give korang punya pendapat la...

aku ade wat slah ker hah..
erm dia kontek msg pon dak....misskol pon tak reply...msg tak reply..kol pon dak...

act aku sayang friendship ni..tak nak la putus mcm tu jek..mcm berkasih sayang lk..tapi betoi la..kiteorg kawan dah lame..dari form 3 sampai la sekrg...tapi aku rasa mcm ade somethink je..kalo korang masih ingat aku da wat entry pasai dier kat blog ni dengan name " RUang tok my best fren" ..korang leh baca kat ctu nape aku kecil ati ngan dia ni....nthen korang fikir dan bagi taw aku leh ke aku bersikap like dat..i mean berkecik ati dan terasa ati atas ketidakpuas ati aku ngan tindak tandus nya....aku ngan kawan2 yang laen still g msg2..talk in fon..miskol2 but dier ntah la...susa nak ckpp...

give me advise.......

6 tunding jari kat saya :

Naniey said...

manusia ni de mcm2 dik...lg2 bile kite d habis blaja...reason lau tak contct..bz..huhuh..tu reason yg org kt..wajib..hahaha..so dida don think negatif sb bile kite pk negatif..kite yg akn skt ht..so lau dida leh wat don no lg bgus..lau takle..just let it go mcm normal..lau die igt dida die kan reply so..sbr k..don give up..

DuNi@Qu said...

ye..act dia buat dah mcm tu..but sometimes kan kak..dida rasa mcm tak adill..dun noe la nape dida rasa gtu.koz lau dida check fs dier dier leh lak kontek ngan member yang kawan ngan dida gak!!leh lak testi2 ngan drng..but ngan kiteorg..tak de lak dier nak wat cam tu...mmg la suma org akan berubah..tapi tak kan sume masa nye dia busy..owez busy..tipu la kak..adik ade tengok pix terbaru dia kat frenster..ade pix baru2..leh ada masa lak nak g genting..nak jalan2..tapi msg sekali pon tak reply...ntha la akak..adik ni mmg sensitif tapi owez adik tahu bila nak sensitif kak...

Naniey said...

hurm..mest de smthink yg die pikir n de smthing yg kite tak tau pe yg die pk..heheh..akk pon penh jd gitu..perangai akk sng jerk..lau org tu taknak contct..akk takkn pakse..skali akk msg die blas..then tiap2 kali nak ty kabar..akk kn start..akk mmg takkan msg la..sb akk start skali jerk..lau org tuh tak rti nak pk..nasibla..hehe..itu akk...tp lau dida..akk tak sure..tp lau boleh ty die lek lok..de smthink akk rase yg die pikir n slh fahm n dida.

DuNi@Qu said...

terima kasih akak...dida try la ni nak luahkan apa yang patut..bukan nak cari gaduh..tapi nak tahu act apa yang berlaku...aka tahu dier g bali celebrate ngan member dia kat ctu..kawan dida yang tell kat labuan...ade la lepas raya or before new year tu dia last kontek ngan dida...pastu langsung tak de sampai sekrng ni ha..dida send msg..tak de reply pon..dida pon tak tahu la akak..kenapa?mengapa?apa sebab...kawan dida ckp just biar je..mmg la ckp senang..tapi ntah la dida nak tahu gak kenapa..hihihih...

Naniey said...

hehehe..terus terang jerk n die..lau die tk dpt nka bg tau knp...dida let her go..biar dia bahagia n hidup dier

DuNi@Qu said...

dah..dida message kat fs dier koz now dia kat bali..msg hpon tak mausk..msg dida wish befday pon tak masuk lagik...hihi

die tuka num fon or act kira plus num fon pon tak gtw...

Followers

Template by:

Free Blog Templates