** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Mar 27, 2009

..akhirnya aku dapat juga..

salam to all blogger yang islam dan salam sejahtera kapada yang non- muslim...

dah sembahyang ke budak-budak lelaki ini..

cehhhhhhhh....

aku balik uda nii..
(ku laungkan kepada semua blogger-blogger yang tengah mengaktifkan diri)

ya..ya..ya.....kami faham ko dah balik....(blogger jawab)

awu..awu..awu....kami faham jua tu ko baru sampai opis..(blogger from labuan)

iya..iya..faham juga kami tu....ko balik uda dari lunch..(blogger from sabah)

kih..MyEm0.comkih...MyEm0.comkih....MyEm0.com

teda la ba..
aku men-men ja ba...
aku cuma mo kaC taw aku balik dah ni..
dari bank...pas bayar utang piutang..
dari lunch....dari membeli belah...hahahhahha
membeli belah kono..padahal membeli keperluan asas..
(tidak perlu dinyatakan)
MyEm0.comMyEm0.com

hari ini baru ku terlepas dari segala-segalanya..
kahh..kahh..kahhhMyEm0.ComMyEm0.Com

nda ba...ku men-men ja..aku ni merepek ja ni..
aku baru menikmati suatu yang aku inginkan..
kah....MyEm0.com...kah...MyEm0.com..kah...MyEm0.com

aku merepek lagi joe...
gila eh....

ni la ni penanggan chicken chop...
cehhhhh....

aku mo gtAw tadi aku mkn lunch
Chicken choP..
baru hari ini ku dapat melunaskan selera mkn ku..
cehhhhhhh..
wink*MyEm0.com...wink*MyEm0.com..wink*MyEm0.com

ni la makanan kami tadi....

ni nasi goreng ntah apa uda tu nama nya..
ni kepunyaan kak zai..

ni la makanan ku..
chiCken Chop
ni sebelum aku memulakan sesi pemakanan..
cehhhhhh..

ni uda separuh ku makan
nyum..nyum..nyum....
sedap ooo..

dan akhirnya..
ni la hasilnya
biarpon nda licin
kata orang labuan "nda langgis"
kah..kahh.kahh..
sedap o..
memang sedap..
tapi nda cukup o..
lapar lagi.
tapi kena jaga juga la perut ni..
hahahhahhahha..

sedap eh....
lastly, jangan jeles eh....

hadapi segalanya dengan rasional bukan mengikut emosi..MyEm0.comMyEm0.com

7 tunding jari kat saya :

Ajwin Ajeera said...

uiiii.
sedapnya sis!!
lama dh tak mkn chicken chop!
hehe

d i D a_LittLeBaby said...

kihkihkih..tup sedap giler dik awyn..hihihihi

~AwanDanya~ said...

sedapnye makan....huhuhu...bawu akak pasan..bahasa sabah Dida sgt2 pekat...piyorrrr(kater owang perak)....

d i D a_LittLeBaby said...

for sis danya,

hahhahhaha..tak gak sis..owez ckp sabah ar kat umah...50:50 ar ckap labuan n cakap sabah....hiihiiih

koz dah besa dah ckp sabah.

cakap labuan n sabah beza ckit..kekadang orang sabah tak fhm ape orang labuan ckp...
mcm tu gak ngan orng labuan when orang sabah talk..hihihihi

atty's said...

aiik..semua tunjuk chicken chop nie tak leh jadi..

princess_elaisya said...

kih..kih..kih..biarpon sys x braper paham...tapi bab makan jer...fuhhhh.....nyum2!

[^_^]

d i D a_LittLeBaby said...

sis atty,

erkk..sape g tunjuk??

sis elaisya,

hihihihi..nyum3 sis....hingga menjilat jari..hihihi

Followers

Template by:

Free Blog Templates