** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Mar 20, 2009

aku tak jadi nak curi..

salam pagi to all blogger...
pagi yang cerah ini diharap akan memberi seribu erti kepada sume blogger..

act aku tak borak panjang2..
just nak jawab tag ni hahhhh...

ingat nak jadi pencuri kali ke 4
tapi tak jadi..koz tuan punya blog tu...
bagi tag ni gak kat dida...

tag itu berbunyi....

5 tabiat buruk di zaman persekolahan
~ tabiat buruk..kih..kih..kih... ~
~suke berborak time cikgu mengajar~
~suke makan dalam kelas pun time cikgu mengajar~
~suke wat cikgu marah~
~suke gelak besar and meniru time percubaan exam~
~nangis...nangis...nangis..~

subjek kegemaran anda ...kenapa?
~matematik dan akaun..sebab aku suke giler bab mengire2 ne....~
~aku masuk kelas tu pon bab ade subjek add math and akaun...~

3 subjek yang anda tidak suka...kenapa?
~ geografi, bahasa english and perdagangan~
~bab tak suke bab aku tak pandai nak lukis peta, tak pandai nak speaking and tak pandai nak hafal dan faham nye...~

apa yang menarik pada kamu...
~bab soklan ni aku suke...~

~menarik?? mata kot..., senyuman, dan kenakalan ku~

kamu paling suka...?
~aku paling suke kalau orang-orang yang ku sayang gembira~

anda tidak boleh hidup tanpa....
~keluarga but sometimes kite perlu hidup berdikari..(i get it)
~ sahabat-sahabat dunia akhirat~

setiap kali hendak tidur siapa yang anda hubungi..
~siape erk....????
~tiada saper....
ku terus tido je..
but before i sleep i will message my buddies...
to say gud nite...~

okies aku dah siap wat tag...

i fly kan tag ni kepada:-

sesiapa yang ingin wat..tak yah curi2 k...

akhir kate dari penulis blog,

salam sayunk dari ku untuk kalian..

4 tunding jari kat saya :

ijechan said...

mata? senyuman? kenakalan? <--setuju sgt!!

mata dida tenung tajam. senyuman manis. kenakalan? tgk gaya snap gmbr pun da tau~ =)

d i D a_LittLeBaby said...

for ije syunk,

hihihihi...ya..bukan nak puji sendiri..bukan nak angkat bakul sendiri..tapi kalo ije kenal dida..hihihii....nate ije taw la tu...bile la agaknye kite leh jumpe kan?

princess_elaisya said...

ohooo...mau curik yerrr...aip! x mo,x moooo...x mo wat cam tuh...

kih...kih....kih...

[^_^]

d i D a_LittLeBaby said...

hahhahahah..nak curi bulum pon curi..hihihih

Followers

Template by:

Free Blog Templates