** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Mar 3, 2009

** aku **



ni aku kat dalam bas nak g kejo..hari saturday mmg aku selalu naek bas g kejo..ari2 besa aku ikut my dad..

dah sudah..terlampau banyak buat post..aku dah tak tahu nak post ape lagik...
so aku entry kali ini berkenaan about aku..

pakai tudung ala2 ekin..hahhaha..
aku tak tahu nak post ape...

act about aku ni dah aku post entry lepas2...erm i mean sume pasal aku la..tETAPi oleh kerna ku tak tahu nak buat entry pasal ape...aku post pix terbaik atau lebih mesra ngan panggilan koleksi pix aku...hihihih..:) aku dah bingung ni...

ni la ku dalam beberapa ekspresi muka dan wajah..
aku ni kat mane jek suka take pix..
sume pix ni di ambik ketika aku still study lagi..
dok kat hostel sememangnya buhsan..
so tuk menghilangkan buhsan yang dmendatang sentiasa
ni la hasilnya..

ade kate aku ni mature...but sometimes act aku akan jadi matured..aku tak salahkan owang2 yang berfikiran gtu bkoz nye tu kan penilaian setiap insan..kite tak leh mara drng but just for a few person jerk..ade person yang suke kutuk2 aku...act tu aku mmg tak leh terima...sejujur-jujurnya aku mengaku..aku tak leh nak terima..kerana ape??!!kerana orang yang kutuk2 aku tu tak kenal aku..diaorng bukan nak give opinion but nak mengutuk owang..nak but semak otak..nak buat owang panas....tu la yang ade di kepala si pengutuk mahupun si talam dua muke....


aku ni owang nye kelakar...kecik jer..lau nengok pon mesti korang tak caye umur ngan ketinggian serta kebesaran badan aku..besa la aku berbadan kecik jer...sO owang tak terfikir aku ni berusia begini....tu sesetengah owang la....tapi kan...memang la..owang2 yang lahir 1987 mmg sweet2..cute2..sumenya..tak nak la kutuk yang lahir 1988 tapi kalu nak nengok kan..contohnya kat POliteknik jek....mmg owang yang lahir 1988 nampak lebih tue berbanding owang yang lahir 1987...percaye atau tidak..tanya diri sendiri..nengok kengkawan yang lahir tahun tu!!

nak tahu time buhsan aku suka wat pe...

time aku buhsan aku suke lepak kat luar berande..dengar lagu..tak pon aku suke lepak kat bilik dengar lagu..tenguk pix ..tak pon aku suka ambik gambar diri sendiri..pose la bagai nak rak!!
tak pon aku suke lepak bilik sister or abg aku dengar lagu n kacau drng....and lastly kalu dah memang tak tahu nak buat pe..aku tiso..zzzZzzzzZZZz..tu la kejo aku...

laen lak lau kat POli...Kalo bosan tahap gaban aku bawa la genk Gem g Ip..(iNdah PErMAi) g makn ker..g Cc ker...tak POn jaLan2 kat kk..g Cp Ker..G cuci Mate...KaLo tahap Takde wit NAk jalan Plus Ngan bosan tahap gaban..aku g kemas bilik..nengok2 buku..pastu aku nengok Cd..ngorat2..p bilik kawan and lastly g tiDo..ZzzzzzZZZZzz...

tu la kisah hidup aku sebelum aku bergelas graduated from POliteknik KOta KinaBaLu in DipLoMa BUssinEss MAnagement..

FinALly atas usaha yang kuat akhirnya kami grad jua...happy bukan maen kepalang g...hihihi

ni la saat2 mendebarkan ati ku naek ke atas pentas ambik sijil..
ku happy sekali..
tahniah aida sari.


aku yang happy akhirnya suma berakhir dengan satu keputusan yang menggembirakan

ni la kita org sebelum masuk dewan..
sempat post lagi siot..
berdebar ni time ni.

ni lak awal pagi..
time tunggu nak beratur....


akhirnya aku keja..tapi still tak leh tanggung aku n famili..
uwaaaaaa..
bila la aku dapat panggilan spa ni...
wish me luck k..

cayunk korang...

sekian tuk kali ni..


4 tunding jari kat saya :

ijechan said...

eyh.. dalam bus pun sempat posing? ehe.. cam best lak sempoi gitu.. kan2?

DuNi@Qu said...

hihihi...apa yang best ni ijechan?!pose kat bas ke?!hahhah..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

tomey...
pakai tudung ala2 ekin..
bila nak ada tudung ala2 dida lak

heehe

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

DuNi@Qu said...

hahha..nate tunggu akan keluaran nya..ahhahahha

Followers

Template by:

Free Blog Templates