** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Mar 11, 2009

fall in LOve?? part # 2


Fall in Love??!
aku pernah buat entry ke about this topic?!
aku pun dah lupe ar..tapi cek nye cek..mcm tak de..adoi..pening!!!

fall in love...
sume orang senang tok fall in love kan??!!tapi sume....i noe dat...
tapi how tok mengelak kan dari fall in love with u best fren...??!!
ada cara tak??!!

fall in love...
memang la fall in love ni best..seronok..tapi hakikitanya ea amat menyakit when owang yang kita fall in love tu tak suka ngan kita...

fall in love..
lucky i'm in love with my best fren..
ya..honestly..yes..im in love with my bestfren...
but when i want to behonest with him..i scare..why??!!
because i noe what and who's he love...
So, i'm just thinking do need to tell him...
biarla i je yang simpan sowang2...
1 day he know also...

me and him banyak benda yang kami share..
tak juga la.
but
boleh dikatakan siapa apa dan kemana i pegi i will tell him..
why???
because i dah anggap dia mcm abg i sendiri..
buttttt....
ntah mcm mane perasaan tu terlebih dari masa ke semasa...
bila masa dan waktu nya..
i pun tak tahu....


susa tok aku tok berdepan dengan nya when dia tau my feeling...
because kami ni owez gaduh..nak kate gaduh perang besar tu tak ar..
tapi aku selalu je lawan ckp dier..
n bab tu la aku happy and selesa bila berdampingan bersama nya..
butttt..
no this reason aku perlu berterus terang....
betul ker ape aku fikir ni.....??????!!!!

ape2 pun aku harap dia akan jumpa someone yang buat dia happy..rasa disayangi..
and i hope tiada perempuan yang ingin mempermainkannya...
aku sayang sangat kat dia...biarpon kami hanya sekadar kawan...

4 tunding jari kat saya :

Naniey said...

hehehe..setiap manusia mesti lalui mende ni...cinta,kasih syg, seme tu akn dtg sndiri...kes ni taklah complicated sgt...tp up to u nak wat mcm mn..lau dida pk complicated...complicated lah...think positif..lau akk, akk tak bg tau...akk pendam jer...hehehe..sb dulu de kwn akk..bes frens..terus terang n akk...die sk akk...akk ok jer..leh time tp akk ckp bek2 la...walhal ms tu akk pon confius..akk sk die ke tak..heheh..tp akk ckp n die...akk anggp die kawan dunia & akhirat..so die leh time..pastu br akk rase cam akk syg die lepas die de makwe...tp ms tu akk leh control..n smp skang kami kwn..

pinkiss said...

berterus terang mmg perlu. tapi amat berat untuk mulut ini menyuarakannya..

~ceRRy beRRy~ said...

owhhh...
u're fallen in love with ur besfren...
hmmm... not impossible to be in love with someone yg rapat sgt2 dgn kite..
coz..kite dh rase he's the only man yg trust n always be by our side...
so sweetie...
klu de jodoh kamo ngan die...
x kemana yek..
but continue ur reltionship...
mane tau nnti die plak yg akn berperasaan yg same mcm kamo...
who knows...huhuhu..
hav a nice day :)

DuNi@Qu said...

dear sis naniey...

ya i noe...kalo dida pon dia jenis yang simpan n pendam jer..sebab dida rase dia tak kan fall in love with me...mayb betul sapa taw dia have same feel to me..but mayb just a fren...seme ni kite kene time dengan hati yang terbuka..rite? dan act dida terfikir after i tell him..dida takut kalo2 persahabtan kami tak mcm lu lagi..

dear pinnkiss,

ya amat susa nak disuarakan...i dun noe y..mayb i takut tuk tahu perasaan sebenar dia..

dear cik ifa,

seme orng ckp gtu..who knows dia punya perasaan yang same kan..but susa la..huhuhuh...now kiteorg contek still kontek but jarang2 la...

anyway thankz giving u ol opinion....love u ol..muahhhxxx

Followers

Template by:

Free Blog Templates