** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Mar 17, 2009

jawapan for couple convo starters

aku melihat...lalu ku renung...ku tenung.
wah!!! menarik!!lalu aku pon tertarik!!
nak menjawab soklan dari prinCess bloG..
*************************************************************************
happyy-stop"Nama gelaran masa kecil yang kamu malu atau tak pernah bagitau syaper2 pon?"

name gelaran = dida, adik, dada (family)
= aida , did, duts, adek, gumul (fren- this time)


happyy-stop"Katakan kamu bakal dapat "durian runtuh" esok. Adakah kamu akan terus 'terbang' ke Pulau Caribbean atau memilih untuk melakukan kebajikan?"

aku akan shopping!!boleh ker..??
nthen aku wat amal jariah..bayar PTPTN aku..hahhaha...
tak de lak macam yang kat atas tu...


happyy-stop"Kalau kita tak pernah bertemu, bagaimana kehidupan kamu sekarang?"

kalau kita tak pernah bertemu??
kehidupan ku macam biase je...
tak kisah ape2 pon..
tak risau ape2 pon..
tak windu ngan kamo pon..
yang paling penting..
kite tak pernah kenal kan??
sebelum nie...
b4 dalam blog ni....
hahhahaha...
kejam nye jawapan aku ni..


happyy-stop"Pernahkah kamu mendapat sesuatu firasat dan ia benar2 terjadi?"

firasat tak pernah..tapi mimpi pernah ler..nthen mimpi tu jdi kenyataan...
mcm ku tak percaye jer...
ingat balik..
wah aku pernah mimpi kejadian yang berkalu di depan mate aku sekarng...

happyy-stop"Kuasa apa yang kamu inginkan kalau di beri pilihan?"
kuasa??
kuasa baek...
hahhahha..
kuasa tuk jadikan aku anak yang berbakti, menjadikan aku insan yang berguna
cehhh..pehhhhh..biar betoiiii???

happyy-stop"Ketika kamu masih kecil, pernahkah kamu membawa pakaian dalam beg dan lari dari rumah? kenapa begitu?"

tak pernah...tapi pernah berimpikan begitu...
nak tahu kenape..?
secret..!!
happyy-stop"Jika kamu diberi peluang untuk putar kembali masa, bilakah saat itu?"
bila??
belum terfikir..
kalau nak..
disaat aku happy dengan keluarga..tiada yang perkara yangtidak diingini berlaku
seperti sekrng....

happyy-stop"Bilakah waktu paling lama kamu tak mandi? Jujur yer!"
hahahhha..satu hari...

happyy-stop"Siapakah seseorang yang pernah hadir dalam hidupmu dan kamu mahu dia kembali semula seperti sebelumnya?"

hahhahah..
kalu boleh kan..
aku nak dia...
tapi tak kot..
biarlah ia menjadi secret dalam kehidupan ku...

happyy-stop"Pernahkah berangan dapat kahwin dengan selebriti tak? Dan jika kamu diberi peluang, selebriti manakah yang jadi pilihan kamu?"

aku nak hans Isaac boleh tak??!!
hahhahahahah..

tak pon..

Pasha uNgu....

giler ar..
tak tido mlm dibuat nye ngan due jejaka hensem, tampan dan cute..

Opppss
ade lagik..

AaRon aziz..

BoLEH Tak???!!!

boleh ler....

********************************************************************
okies dah siap...

2 tunding jari kat saya :

princess_elaisya said...

hahaha.....erm..ok larrrr...

tp aaron aziz kan dh kawen...

hehehe (^_^)

d i D a_LittLeBaby said...

hihihih..tak kesahh..lau dah kawen..yang due tu jadi la...hahhahha

Followers

Template by:

Free Blog Templates