** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Mar 30, 2009

PEnuh KOntrOvesi...

salam to all blogger...haiiyakkkk.....apa punya tajuk ar awal pagi g penuh ngan kontroversi...adoiiiii....

aku nak ceta la nie....tenung...lihat....baca dan fahami nya...

korang rasa susa ker jadi sida sari??senang ker jadi aida sari..??hahahaha..MyEm0.Com mcam artis pulak aku rasa kan....MyEm0.Com kah..kah..kah..tak kisah la korang suke ker tak suke ker...aku nak story gak..it's is because my blog is mine..my blog hak mutlak kepunyaan ku..my blog adalah separuh dari aku..my blog adalah diary hidup ku...

sepanjang hidup ku..selama 22 tahun aku lahir di muka bumi ini..aku hidup...dalam pelbagai situasi...cehhhh..pagi2 dah seyis ni..

dari skol rendah sampai la skol menengah masuk ipta pon still ngan kontroversi nya...cehhhhh..cantek ke aku ni..*wink*MyEm0.com....tapi seyes nye...aku pernah gaduh ngan budak2 skol rendah ar..time aku skol rendah..lau fikir balik..ya maC budak2 kan...time kat skol menengah pon..orang still suka cari gaduh ngan aku...aku pun tak tahu la kenapa kan..koz mesti sebabnya aku rapat ngan budak lelaki yang dorang "minati"...

pastu siap marah2 kat dalam bas gtu..adoiiii..tak profesional langsung ar...kih..kih..MyEm0.comMyEm0.com.....

masuk ipta jer...still gak ade kontroversi...adoiii..hidup gue penuh ngan kontroversi la...napa ar...aku pun nda taw la....ada -ada ja hidup ini kan...aku try tuk jadi macam mana orang mahukan..tapi aku tak leh bertahan lama..koz aku rasa mcm hipokrit sangat..aku masuk ke dalam dunia ipta dengan dunia yang hinggar binggar..cehhhhh..teda2 ni.....maksudnya bising ar..mulut tak reti nak diam...pot pet pot pet je....masuk tahun ke dua...aku menjadi seorang yang pendiam..bukan agak pendiam ye..MyEm0.com kat hostel aku jadi diri sendiri..but kat kelas aku berbeza sekali..if orang tak kenal aku..kompom orang tu akan cakap aku ni bising ar....suka pasan sendiri la...hipo la....Dan masuk tahun akhir ku di poli...aku sudah stabil tuk jadi diri sendiri..tak kira apa orang cakap..tak kira apa orang kutuk..aku tetap aku...

orang kata aku syok sendiri.orang kata aku ni cepat suka kat orang tu..orang kata aku i pasan bagus..orang kata aku ni penuh dengan bergaya...nak bersaing...orang kata aku ni pasan pandai...tapi aku tak peduli..yang pentin aku grad...dalam studi ini perlu ada perasaan jeles..tapi tuk bersaing dalam pelajaran..cehhh..pandai je aku ni kan....MyEm0.comMyEm0.com....

perasaan aku, jiwa aku, suma tuk hanya aku....my writing is be mine...

2 tunding jari kat saya :

princess_elaisya said...

kontroversi positif xper jgn negatif bah..

ckp saba bah....

[^_^]

d i D a_LittLeBaby said...

for akak elaisya..

hihihih..tapi most p negatif ni...

Followers

Template by:

Free Blog Templates