** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Mar 6, 2009

ralat

assalamualaikum suma...hari ini aku ada sedikit ralat..ku tak tahu kenape tetba screen ni mengecik..huhuhuh..best mcm best jerk.tapi mcm tak sure je ku ni..mcm laen da ku rasa...tapi tak pe la asal dapat update blog kan...

act bukan benda ni aku nak story...aku ada sedikit ralat bekoz of somebody..he name's aziz..aku tak tahu la mcm mana nak story..

aku tak tahu lak dak ni serious or not but he mengarapkan sesuatu..aku tak nak la jadi kejam nye..tapi aku nak dia jgn terlalu mengharap..dan aku pon tak nak memberi harapan kat dia ni..BE honestly, aku memang suka ngan dak ni..1st time jumpe dia ni time dia jpin kita orng g pulau memutik..dia ni bestfren kepada aci..tapi tak pulak akku sangka aku boleh rapat ngan dia..dan paling tak sangka dia leg "tersuka" aku..aku tak tahu mana betul nya la..tapi setakat ni tu la yang aku tahu..

semalam aku msg ngan dia...act dah lama tak msg ngan dia..aku bukan nak mengelak dari dia tapi ada la satu masa tu cara dia buat aku geram..so..aku mls la nak kacau dia lagi...nthen now dia kembali...menceriakan hari2 ku dan kawan ku itu...tapi aku tak faham dia ni....aku tak tahu nak kate ape....huhhuhuhu

1st aku tanya dia "describe in 3 word about me" nthen dia jwab " dida cute and comel" so i said terima kasih...then tetba dia tnya benda yang serious...what i'm feeling to him for 1st time meet and now..be honest..so aku jawab la..." for 1st time aku suka dia n suke nengok muke dia..koz ku rasa aman ja...nthen dia tanya lagi.." be serious..because each other have same hope there.." act aku fham what he means..nthen aku jawab " for de 1st time meet aku suka dia.suka nengok muka dia..ku rasa aman je...itu la yang aku rasa" nthen dia laughing..laughing n he said ma answer make he laughing n happy..wish luck to him because he went to go Ipoh..act dia dapat TUDM (TEntera Udara Di Raja MAlaysia) so dia g traning kat Ipog for 6 month..lalu ku reply again...tapi "JUST LIKE A FREN & kita tak tahu apa yang berlaku tok masa hadapan So just wait n see..dun tell me dat i'm give u harapan" nthen dia reply "it's ok tak pe..thats is true..i understand..gud nite too"....

aku tak tahu la mungkin cara aku tell him buat him sedikit sedey tapi ntah la aku pon tak tahu nak kate ape..tak terus terang takut dia mengharap..tell sec jujur..ni kejadian nya...
nthen aku reply balik..." dun be sad...kalo ade jodoh tak kan kemana..manatw nate kat ipoh jumpa person yang betul2 buat dia rasa "wah!!" gtu..happy la dengan apa yang kita ada sekrg yang hilangkan kegembiraan yang sedia ada hanya kerana jawapan yang kita bagi.." tapi jawapan nya "PENDING"..msg pending..adoi...aku try tok miskoll pon tak leh..ntha la..aku tak tahu sama ada dia off hanpon or mmg takde line kat ctu..act dia semlm ade kat labuan...dia kat kem tentera TUDM kat labuan..today dia dah terbang g Ipoh...

tulunk aku..bagi la taw aku apa aku nak buat ni..aku rasa serba salah..aku rasa ralat pulak dah jadi begini..bukan aku tak suka..suka tu suka tapi tuk lebih dari seorang kawan tu aku rasa belum masanya...dan aku tak leh nak lebi dari kawan..not because of aci..but ntah memang dari diri aku sendiri...aku tak nak dia mengharap sesuatu yang tak pasti..kerna aku dah rasa perasaan itu..ea amat memeritkan dan menyakitkan bila kita tahu owang yang kita tunggu yang memberi harapan kepada kita akhirnya bersama ngan owang laen...i noe dat feeling...really..so much...

ku harap suma ni akan berakhir dengan kegembiraan yang telah tercipta tuk aku, dia dan kami suma...

8 tunding jari kat saya :

Naniey said...

u fall in love yerp..heheh...nak tau opinion akk tak????hehehe...

DuNi@Qu said...

adik bukan fall in luv..but dak lelaki tu yang fall in luve...huhuhh...so?give ur opinion sis...

Naniey said...

tp adik suke die kan..heheh..takdela sgt opinion..tp just nasihat..eheh...aik tkt kan nk bg die harapan..hehe...ty ht adik..adik sk or syg or just aggp die kwn jer?pastu br dik leh decide

ijechan said...

so sweet la msg2 gitu.. jeles~~~ ehe

hmm.. hargai kehidupan. taknak nt yg dikendong keciciran, yang dikejar tak dapat. erkk

DuNi@Qu said...

ok honesly mmg adik suka kawan ngan dia..for 1st time jumpe pon adik suka nengok muke dia...but adik anggap dia just a fren..tak terlintas di minda adik nak lebih dari tu dengan dia..
cume dia nak lebih dari itu..dia tak kenal adik kak!!dia tak tahu adik ni simpan perasaan kat member adik dah lame..adik susa nak terima orng laen akak!!adik tak tahu la..but dalam berkawan adik selesa ngan dia..cume nak lebih dari tu..adik rasa tak boleh...

DuNi@Qu said...

thakz ijechan...mmg la tapi aku sayng dia just a fren..tak mungkin tuk lebih dari tu..ku harap dia fhm ijechan..huhuhuh...

Naniey said...

hehehe..lau tak boleh bek jgn..ak nasihatkan b honest n die..die akn fhm insyaAllah

DuNi@Qu said...

yup..da..dida dah tell ngan dier..sampai saat ni pon dia tak reply msg dida yang semlm tu...delivered dah pon..ntah la sis...

Followers

Template by:

Free Blog Templates