** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Mar 23, 2009

sampah masyarakat yang tidak bermoral..

salam blogger ku sayang...

hari ini aku tak tahu la kan kenape aku tetiba rase sedeyy..

sampah masyarakat or
sampah blogger
or
hendak mencari publisiti...???


ntah la kenape aku nak tulis pasal ini..mungkin kerana ada somebody yang masuk ke blog aku buang berak merata2....act aku tak nak layan sangat tapi rase geram kat hati lum lepas sepenuhnya..dari hari sabtu aku menerima post dier kat chat room aku tu..buat aku rase geram yang teramat sangat.....marah tu...tak de sangat tapi menyampah ar..geram..sakit hati...betul kate korang kalau di layan mungkin sampah2 masyarakat itu akan bersuke ria..bergelak ketawa...terkekeh2...ketawa kan aku..kerana aku tak leh terima benda ini..

act akak aku pon pernah terima bende2 macam ni...lebih dasyat dari aku kene ini...tapi ok la..akhirnye lalat2 tu senyap...tak buat kepoh kat chat room my sis...aku tak tahu la kan manusia2 or lebih senang dikenali sampah2 masyarakat blogger ini memang kekurangan keje ker or nak cari publisiti murahan nak glamorkan name and nick name dier..supaya orang ramai tercari2 sape dier yang sebenarnye....aku pon tak tahu lak...

kat KL tu banyak agy keje yang berfaedah yang leh dibuat oleh sampah2 masyarakat blogger ini..tapi herannye..dorang ini tak de keje..so keje yang senang yang leh meng"glamor"kan mereka2 ini adalah dengan membuat cacian, kutukan kat blog2 orang...mungkin blog insan2 yang tak bermoral ini tak se"glamor" blog kiteorang...tapi memang kecian kan...bak upamana nya la..kalau dalam dunia realiti sebenar insan2 terpilih yang tak bermoral and bertamadun ini, lebih dekat dan sinonim ngan name bohjan and bohsia kot...yang tak de keje..or yang duduk2 kat tepi2 lorong maksiat kat KL tu...

Cari la pekerjaan yang lebih bermakna dalam hidup ni wok..tak nyah la nak buat orang ramai sakit ati kat ko...orang lain tak mengganggu pon.cikit pon tak...hidup insan2 ini..tapi sayangnya..di mana kah nilai2 yang diterapkan oleh ibu bapa insan2 ini...

okies la kepada sesiapa yang terasa..aku minta maaf...tapi for de first and the last aku cakap...aku nak cakap kat insan2 yang tak bermoral dan tak berakidah ini...serta sampah2 masyarakat yang hendak mencari publisiti murahan macam tu..tak yah la nak buat bende2 yang buat orang memaki hamun kat korang..tak de dapat duit pon korang ini...korang menambah kan dosa orang lain jer...a.k.a korang ini......u r f******...suck and jerk....sorry...kerana ada unsur mencarut...hihihihih

p/s dari blogger : this is my blog...my blog is mine..ur blog is yours...

5 tunding jari kat saya :

amil said...

sper? meh sy suntut kpala dier! berani die kco kwn sayer!

d i D a_LittLeBaby said...

terima kasih la amil...

ntah la saper tu...dier tak tinggalkan link pon...

so kite gelar dier hantu blogger...

hahhaha..

amcam???

d i D a_LittLeBaby said...

hantu blooger yang mental..bagus masuk hospital sakit kiwa..or sakit mantal nye hospital..hahhaha

amil said...

yer yer 200% sy sokong! kter sula je! hahaha

d i D a_LittLeBaby said...

hahha dier datang kembali..hahhahahha..

Followers

Template by:

Free Blog Templates