** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Mar 10, 2009

seLamat PAgi ANak2 MALaysia

salam cayunk....
sory la aku off9 selama 2 hari setengah...hihihih :)
aku tak on9 mlm..koz line internet kat umah tak de..huhuhu..:(
so aku sambung kembali entry2 ku....

last sunday..umah aku buat preparation tok kawen akak aku ni...umah ku lak..my family act..so my kazen and my big bro fren tolong kiteorg...kawan2 abg aku yang owez lepak kat umah menolong dengan sedaya upaya.....bangun seawal pagi..tak ar.tak ar awal mane pon dalam jam 8.30 sedeket2 kawan abg aku datang umah tok menolong ape2 yang patut....act sume still ngantuk g seawal pagi tu koz drng nengok MU mlm tu..so tido seawal 4 pagi..mane tak ngantuk nye...hihihi..cian drng...tapi seperti besa...ngantuk tak ngantuk terpakse la..kalu ndak.....ade lak yang meleter mengalahkan pompuan...hahahhahah...:)

kiteorg bergotong royong membersihkan halaman dan buat teratak tok pinggan mangkuk...hihihi...best ar...same2 bergotong royong..biarpon berpanas biarpon berujan...kerja tetap diteruskan..


0 tunding jari kat saya :

Followers

Template by:

Free Blog Templates