** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Apr 29, 2009

award tertangguh..


award from awin..adik ku sayang.


award ni from sis naniey...

award ni from cik nana


nape suker page cik nana?

1. best..
2.best..
3. sweet..
4.sweet..
5. cute..
6. cute..
7. comei..
8.nak kawan ngan nana..
9. nana pun jadi kawan dida..
10. sweet, cute, best, nana baik, nak kawan ngan dida mcm tu gak dida..



award ni from cik yannie

lastly,

if ada agy awad yang ku terlepas n terllupe nak upload
aku upload kemudian k..

for u all
yang kat atas tu,
thankz koz sudi berikan dida award ni.
so sweet n cute award..
thanks k..
thankz for being my fren dan sista..
i love u all..
muahhhhh

ikhlas from me,
dida..

life..

dalam mencari erti kehidupan..
aku menempuhi pelbagai dugaan hidup..
dalam mencari erti kedewasaan
aku menempuhi pelbagai dugaan dan rintangan hidup..
dalam mencari keserasian pasangan
aku menempuhi pelbagai tipu helah..
dalam mencari erti kematangan dalam kedewasaan ini
aku menempuhi segala dan pelbagai dugaan...
mengalami pelbagai tomahan...
menempuhi segala tipu helah..


mungkin kerana itu..
aku lebih berhati-hati memilih pasangan hidup..
bukan sebab aku memilih pasangan hidup..
tapi bagi aku kiranya seseorang itu tidak menyukai aku.
apa guna aku teruskan perasaan di hati ini...

Ya ALLAH,
engkau tabahkan hati ini
menempuhi segala rintangan yang mendatang kelak..
dalam aku megejar cita-cita hidup...
mencari cinta di hati
aku telah lalui segala yang pahit...
aku telah lalui semua nya...
kerana itu la laluan kehidupan ku.
itulah kepayahan kehidupan ku
sebelum aku mendapat dan merasa nikmatnya..

YA ALLAH,
engkau sabarkan hati ku ini
melayan karenah-karenah insan yang ku sayang
demi kematangan ku..
demi kaish sayang aku kepada mereka...

sesungguhnya
Engkau Maha Peyayang
LAgi Maha Pendengar..

Apr 28, 2009

rindu itu bertandang kembali

entah mengapa aku teringatkan kan kamo...
entah mengapa hati ini terdetik menimbau kisah dengan kamo..
entah mengapa hati ini semakin meningatimu..
entah mengapa aku suka sangat keadaan ku begini..

aku dan kamo..
adalah kenangan silam..
adalah memori ku dahulu..

aku dan kamo...
adalah kenangan yang sentiasa segar dalam ingatan ku..

aku cuba tuk membuang semua kenangan silam ku..
tapi aku tak terdaya..

kerinduan ini telah lama bersarang di dalam hidup ku..
kerinduan ini akan membuatku bahagia...

p/s : sedih siot terpakse melepaskan akak ku kawen..
akak ku dah kawen....

Apr 22, 2009

harap maklum!!

perhatian kepada semua follower
perhatian kepada semua visitors..
perhatian kepada semua yang suke sok sek sok sek di page ku..
perhatian kepada semua blogger..

aku akan mula bercuti pada esuk hari sehingga hari isnin (mayb)
So please leave ur message and link k..
nate next week aku akan menjejaki kamu semua..
aku nantikan sesuatu yang pasti dari kalian semua..
harap maklum...

pesanan ini di taja oleh estranged..
dan di edit oleh temok..
dan di publish oleh kekasih pujaan hati mereka..
dida a.k.a aida sari..



dont miss me...

assalamualaikum semua pendengar..
pembaca luahan hati ku..

di saat ini
aku seperti orang yang kesedihan
keran andy ku telah di rampas oleh adik sendiri..
huhuhuh..
tapi aku percaya bahawa andy ku akan mempertahankan dirinya
dari ajween ajeera...
khakhahaahkahak..

okies di saat ini
kita sendiri taw..
sis yana di dalam kesedihan
kerana terpakse berpisah ngan chenta hai pojaan hatinya
buat selama-lamanya..
chenta hati sis yana
telah kembali ke rahmatullah..

sis yana ur must be strong..
dan ketahuilah selain anda ada yang lebih sedih atas kepemergiannya..
dan allah lebih menyayanginya...
doa mu untuk nya di alam lain adalah baik untuk nya..
al fatihah..

untuk kalian di luar sana
jangan merindui diri ku.
jangan mencari ku..
jangan di tanya kemana ku hilang
kerna aku bakal bercuti bermula esuk.

keapada azwin andy,
i love u so much.
ahakhakhakha

buat INsan yang BERnaMA sis YAna..

assalamualaikum to all blogger..
pagi ini ketika aku log in and look at dashboard..
aku terpandang satu berita yang tak di sangka...

sis, di saat ini kami semua mengerti akan perasaan sis yana..
di saat ini kami memahami kesedihan di hati sis yana...
di kala ini kami mengerti akan kesayuan di hati sis yana..
di ketika ini kami mengerti kesunyian di hati sis yana...

buat sis yana,

bersabar la, tabah lah dengan segala yang datang...
tabahlah dengan segala dugaan cubaan rintangan dari -NYA..
kerana sesuatu yang berlaku dan terjadi itu bukan kehendak kita..
TUHAN telah menjanjikan yang terbaik
untuk arwah dan DIRI sis yana sendiri...

berdoalah untuk kesejahteraan arwah di sana..
biarpun dida tak mengalaminya..
biarpun dida tak merasainya..
tapi dida mengerti akan perasaan itu..
dida dapat merasakan kesedihan itu..
dida dapat merasakan kesayuan itu...

be strong sis..
we all love you...
tapi
ALLAH lebih menyayanginya nya...

Takziah dari dida sis...
ikhlas dari dida..
AL-FATIHAH..

p/s : bace lah luahan hati sis yana...klik {here}

Apr 20, 2009

aku mencuba lagik ;p

kali ini aku curi tag from adik ku nurul...

tag berbunyi begini

semuanya berkenaan number mati..
kahkahkahka
empat { four}, {4}


four name that friend call you?

:) dida
:) did's
:) aida
:) sweetie

four most important dates in your life
:P 570910, 590315, 811123, 200686
:P my bufday { 190887}
:P my beloved friend bufday { all my friend }
:P my buddies { my special guys and my scandal } kahkahakha
who's??

four things you've done in the l;ast 30 minutes

:( sleep
:( check it miss lolly blogs and coment her entry
:( saja melawat blog tuan punya tag tuk akC jeles..kahkakahakhak
:( tengah buat tag ini..

four way to be happy
:) tenguk af { suker nengok hafiz}
:) msg kawan2 ..
:) misskoll member
:) tenguk crite fav aku nate my special guys angry wif me when i tak tenguk..khakhakhkhka..{ merepek je}

four gift would like you receive
:) kiss from my parent and sibling
:) kiss n hug from my buddies
:) handphone baru..wink*wink*
:) kiss n hug from my special guy..

four of your fav hobbies
:) tenguk criter korean, japanese, chinese
:) reading novel
:) check blog..
:) sok sek sok sek with my bestfriend..

four places you want to go for vacation

:P korean
:P sydney
:P bali
:P paris

four fav drinks
:o: milo ais
:o: teh tarik ais
:o: cola
:o: horlick ais

four things always found in your room
:P bantal
:P teddy bear
:P my pakaian { kahakhkaha}
:P almari{huahuahuaha}, meja solek {kahhakha}

four fav calour

:O: biru laut
:o: ungu{purple}
:O: pink
:o: gold

top four your love so much
:O: my parent and my sibling { meski pun mereka tak tahu and owez buli aku }
:O: mu beloved fren { plus rakan blogger}
:o: my special guy..
:o: my hnadphone

top four your reason why you answer this survey
:0) i like
:O) aku punya suka le..
:) aku memang suka soklan ini
:) hati aku gumbira menjwabnya...

siap...

hahahhahahha

p/s : siapa special guy tu..kahkahkahakah


aku peminat giler mereka..

:: mooDy TiMe :::

salam...
hai all..
harap korang dah mkn tengahhari..

hari ini aku tak banyak nak tulis..
kerna aku tak tahu nape ne ari aku teda mood..

okiess....

selamat bekerja bagi yang bekerja..
selamat belajar tuk menempuhi medan exam bagi yang still stdy..
okiess.
aku sayang korang...

aku yang sudah bosan...

asslamualaikum semua umat islam di dalam dunia blogger ini
syukur kita ke hadrat Ilahi kerana kita bisa bertemu lagi di alam maya ini...
biarpun aku dan kamu sering mengimpikan tuk berjumpa..
sering mengimpikan untuk bertemu
yang secara realiti nya...
tapi pada dasarnya...
kita juga sendiri sedar bahawa kita hanya mampu tuk bertemu di alam maya.
mmmmmmmmmmmmm...

kenapa kita ditemukan dalam keadaan yang begini..??
kenapa kita diketemukan dalam keadaan ada penghalang di antara kita semua...
mmmmmmmmmm...

tapi aku masih tahu rasa bersyukur..
bersyukur kerna aku masih ada disini
tuk membuat nukilan ku..
membuat coretan ku
yang kadang kala aku sendiri dah bosan..
yang aku sedari kamu semua akan bosan bila membacanya..
yang aku harus akur kita dipertemukan dengan cara begini..

Apr 17, 2009

kisah aku dan along arman..

sebelum aku berkemas nak balik..
aku nak tinggalkan ni tok korang..

story start begini..

along : dida dah mkn??
dida : dah tadi sekrang ni pun tengah mkn pisang goreng..
along: nak..nank juga..
dida :nak ker??hihih..nate dida antar burung putih merpati k..
along : amboih.. ikut along ek? hehehe..
dida :
hihi...ya..tunggu taw..takut buruh puhit merpati dida tersesat..hih
along : huhu... suh la die pakai baju kalis peluru..
dida :
hahahhaa...tak de la....mane leh bagi dier pakai..hihihihnanti dier jatuh...tak leh angkat..hih
along : alaa.. dida cari la yg ringan².. hehehe...
dida :
hahahhah..ye la tu..tak nak gak...tenguk ar mcm mane dida nak urus dier nate..if tak smepat hari ini esuk pagi ar dida suru dier jalan erk sis...mayb dalam petang or sebelah tengar hari sampai ar dier tu...
along : alah... lamanya.. kempunan la sis... huhuh..

sekian

motif :
boleh erk mcm ne...
ade ker ??
lu fikir la sendiri....

hihihih :)
smile...:)

aku yang bakal bercuti

perhatian!!perhatian!!perhatian!!

aku akan bakal bercuti pada 23 april 2009 until 27 april 2009
aku nak bersiap sedia tuk akak aku tuk hari wedding dier...

aku juga bakal bercuti 30 april 2009 until 2 may 2009
kerana aku pergi ke KOta kinabalu (KK)
tuk menemani mak long dan
nenek endon { sahabat arwah nenek aku kat sebelah seremban}
so aku pun bercuti kembali..

so aku telahpun mengambil cuti..
kihkhkih...

motif :-

jangan merindui diri ku.
kahkahkahahk..
{ pasan lagik }

tag from cik angah sayang..

tak nak borak panjang-panjang..
terus je jawab tag ini..

kali ini tag datangnya dari cik angah..

nama timbangan
* dida
* adek
* did's
* dada

aku plus lagik erk
* sweet
* dear
* baby
* sayang

anda seorang yang
* penuh emosi, riang seperti kanak2, panas baran
* suara nyaring

insan yang istimewa dan kenapa dia tersangat istimewa
* family, kawan-kawan
* kenapa { kerana mereka adalah insan yang penting yang memberi ku semangat tuk terus hidup}

lagu kesukaan sekarang
* lucky, terlanjur cinta

benda wajib dalam handbeg
* handset, dompet, gincu, pen

kali terakhir nangis
* time ku tenguk crite Witch Yoo Hee..{ tak ingat tarikh}

tak nak tag sesape...
nak buat..siler kan..

siap..

award lagik datang..

kahkahakhkahakah..
wahhh ape lah dida ne..
award datang lagik la...
bukan award lagik datang..
ape-ape aje lah..

kali ini award ini datang dari sis eida..

bercakap pasal sis ieda...
cehhhh..wat saspen jer....
dida kenal dier pun dari dunia blogger nie..
sis ini baik hati..
dah lame tak dengar cerita pasal sis ne..
sorry erk sis..
maafkan dida jarang bertandang ke umah sis..
nate dida selalu g umah sis k..
umah { page blog sis ieda}
okies tu je aku nak story...

award ni aku dapat dari salah satu blog..
koz aku punyer blog dier cakp lar..
blog tercantek...
terima kasih awak...

nagntuk arrrrrr..

Apr 16, 2009

episode kedua ::: blog :::

entry tuk inn and yang lain..
hihihih :)
jangan marah erk dik..
smile dulu..
cakkkkk :)

sebenarnya tiada apa-apa pun...
saja-saja ja nak tulis entry ini...
emmm...(berfikir sejenak)

apesal ngan ko ni dida..
memandai ja mo complain - complain
blog orang lain...

aku menjawab dengan nada sayu
tiada la, mana ada complain..
bagi pendapat saja.
huhuhuhuh :(

for inn,
sis minta maaf k..
if sis terbuat inn terasa hati...
sebagai seorang hamba aLLah yang lemah
sis mengakui kesilapan itu..
(malas nak panjang-panjang, nate terharu lak inn..)
hihihi :) smile dulu...

p/s : terharu mak aku if dia dengar aku ckp macam ni..

for all yang follower,
aku akan cuba pertahanan kan
cehhhh..
takde la..
gurau aje...

lastly,

where are u my dear LuLu....

episode pertama :: blog :::

Blog…blogger..dunia blog??


mungkin ada yang menanyakan atau membuat entry berkenaan dengan penggunaan blog..

bagaimana kita menjadikan blog kita cantik..bagaiman akita menjadikan blog kita di sukai ramai..bagaimana kita membuat blog kita supaya ramai yang malawat blog kita??

Adakah dengan penggunaan bahasa yang pelik-pelik??adakah dengan penggunaan bahasa yang simple??adakah dengan penggunaan bahasa yang cincai??adakah dengan penggunaan bahasa melayu yang mempunyai format bahasa yang tersendiri??adakah dengan menggunakan bahasa melayu “baku” dalam penulisan blog??


Sebagai manusia yang dijadikan oleh ALLAH S.W.T kita sendiri tidak dapat lari daripada melakukan kesilapan..setiap insan yang dilahirkan di muka bumi ini ada kelebihan dan kelemahan tersendiri…

Penulisan di dalam blog??adakah penulisan di dalam blog mempunyai format sekian..sekian..tulisan jenis ini…font jenis ini??adakah penulisan blog mempunyai format????

Depends kepada individu itu tuk menjadikan blog mereka terkenal…kiranya penulisan mereka itu membuatkan blog mereke itu terkenal, terbilang dan cemerlang…itu sudah cukup bagus kerana penulisan mereka adalah kualiti seseorang itu membina penulisan yang lebih matang dari orang yang lebih matang..tapi bukan bermaksud blog yang tidak terkenal ataupun penulisan blog tersebut menggunakan bahasa-bahasa pasar..bahasa-bahasa cincai..bahasa-bahasa kasar..bahasa-bahasa pelik atau mempelbagaikan bahasa itu tidak terkenal, terbilang dan cemerlang..kadang kala penulisan blog yang dipelbagaikan itu lebih terkenal kerana itu kita sendiri yang tahu..hihihiihi ..:)smile dulu…


Sambung….bukan niat tuk mempertikaikan penulisan blog orang lain…pun bukan niat tuk menyangkal penulisan blog orang lain…lebih-lebih kepada penulis yang pernah menulis berkaitan yang sama…kerana setiap insan punya perasaan tidak puas hati..(bukan aku erk)..tapi entry ini sekadar ingin meminta pendapat dan pandangan blogger lain..


Contohnya macam blog aku,

Mungkin ada betul nya lalat-lalat, nyamuk-nyamuk, tikus-tikus itu berkeliaran di dalam page aku..mungkin penulisan aku ini buruk sangat dari pendangan mereka…tapi seperti yang aku katakan it depends dengan penulis blog itu sendiri..if dia merasakan keselesaan diri berblog..tak payah risau sangat..kalau penulisan blog aku ini buat korang menyampah..kerana kesalahan penggunaan ayat dan bahasa penulisan aku..aku minta maaf sangat..mungkin benda ini menyakitkan mata kamu semua…tapi itu cara aku untuk menulis dalam blog aku…tapi aku lulus bahasa melayu spm dan pmr aku okay..kalau tak lulus tak boleh la aku ambil diploma aku kan…cumanya dalam blog aku bebas menulis mengikut cara aku..dekat sekolah aku ikut cara sekolah…hihihi :) smile lagik…


Okies aku dah penat nie..nantikan episod kedua…:) smile lagik

:: tag dan award from Gadis di Sarang Chenta ::

salam haii all..

aku dapat award from gadis di sarang chenta

rules of the award and tag :

syarat~syarat menerima award ini


1Pastikan jantina anda adalah perempuan

2
Copy badge sebagai award anda

3
Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan

4
Pass kan award ini kepada girl-friends anda


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

1>>> ya sudah tentu saya pompuan kerana saya seorang budak yang comei..kahkahkahaha..
p/s : andakah anda perasan tentang hal itu ??

2>> uda ku lakukan..

3>> kenapa aku bangga jadi pompuan??
# 1st. bersyukur dengan kurniaan-NYA..
#2nd. KErana pompuan senang tuk bergauL dengan sume orang termasuk mak nyah..LELAki??Boleh ker??
#3rd. kerana perempuan dilahirkan menjadi seorang yang lemah lembut dan penyayang..kahkaha...
#4th. kerana perempuan itu adalah sesuatu yang akan buat lelaki menangis..
p/s : betul ke ni..aku hemtam je ne..
#5th. kerana seorang perempuan itu akan diberi kehormatan yang paling terbesar oleh anak2 nya..kerana syurga di telapak kaki ibu...
#6th. bestnye jadi seorang perempuan keran aperempuan bebas tuk berpegang tangan...lelaki?mesti pelik semacam je kan??
#7th. perempuan boleh bergaya dan memakai warna apeje..bebas mengayakan fesyen2 terkini..lelaki??macm tu je kan??

dah siap.....
thankz ya..

:: my NEw LoOk part 2 ::

salam all of u
hari ni korang ape khabar..??
wahh mcm ku tulis surat chenta pulak..
kahkahakhakha...

aku baru selesai mengemas meja aku
yag semak dengan paper dan dokument
yang ntah aku sendiri tidak mengenali nya..
eeccecehhhh...

tapi sayang nya,
aku terkene habuk..
ishhhhhh..
aku tak suke..
kerana sekarang ni..
tekak ku kurang stabil....
huhuhuhuhu...

okies....

amcm ngan layout baru aku..
kahkahkaha...
sesaje jer nak menukar baru...
amcm ??still lambat ke loading if bukak page aku ne...??
if still lambat sile ar jangan segan pilu nak kaCtaW aku k..

p/s : Jangan RisO aku tak aKan menghilaNgkan Diwi TERlalu Lama..

Apr 15, 2009

esUk sambunG

sekiranya nama anda tidak ada dalam list aku sekarang..sile bagTAw k..esuk aku update balik k...

terima kasih kerana lawat blog aku ni..

::: my NEw LoOk ::::

salam seme...afternOon..sori erk dida tukar layout tadi.so private kan jap blog ne..

kepada sesiapa yang hendak masuk page dida tadi,

dah boleh masuk dah...

kepada sis naniey and sis danya,

dida say sory k...bukan sepikan diri..tapi ade keje tadi so private jap...ok..sekarang leh bukak dah...

enjoy with my new look..

::: kisah mlm semalam :::

morning
mcm dah lama aku tak update kan..
kahkahkahakhak...
padahal aku sentiasa ada tuk korang....
act bukan mls nak update tapi ketiadaan idea ..
kekosongan idea di dalam minda
buat aku rasa fuhhhhh..
susahnya nak mulis nukilan..coretan ku..
kahkahkahkah..

ape hal lak ngan ko ne dida...
hahahahhaa...
ade ape ngan semlm weiii~~~~
tak de ape act....
kakhakhakahk...
semlm aku tengok filem witch yoo hee..
kahkakahkhaa..
drama act..
drama tu aku dah tengok time stdy agy..
tapi pasal jeles yang amat ngan bro aku..
dier tengok berulang kali..
sO aku tengok ar agy...
hihihihih...
wink~~~wink~~~


ni la pelakon2 witch yoo hee..
aku suke crite ne..
sedey pun ade..
kelakar pun ade...
huhuhu..
selama aku tengok tu kan..
tak pernah aku nangis wei~~
tapi semlm..
last part tu buat aku nangis wei~~~
huhuhuh..MyEm0.Com

ntah aku pun tak tahu kenape aku nangis..

Apr 13, 2009

:: gelak tawa itu adalah emosi ku..:::

mungkin hari ini kamu semua akan merasa pelik..
mungkin hari ini kamu semua tertanya2..
ntah la kenapa aku hari ini..

emosi bermain bersama dengan ku..
emosi selalu ingin berdansa bersama ku..
gelak tawa tangis ku.., merajuk ku, adalah emosi ku...
marah ku, tangis ku, merajuk ku, adalah jiwa ku...
mungkin ini lah sebabnya aku..dan kamu..
bersatu....

kata-kata ku..nukilan ku..coretan ku...luahan hati ku..
adalah diri ku...
adalah emosi ku...

adalah jiwa ku...

Glitter Photos
[Glitterfy.com - *Glitter Photos*]


sindiran ku...cemuhan ku..omongan ku...tangisan ku..
adalah penangan dari sensitif ku..
adalah dari emosi ku...


Glitter Photos
[Glitterfy.com - *Glitter Photos*]


::: mencari kedamaian hati:::

aku tak tahu nak writing ape lagik..huhuhuh..sedey nye...tak pe2..aku mendiamkan diwi sekejap...tuk beberaa hari ..if aku dah ok...aku hapdet k..huhuhuh..

lihat la wajah kesayangan korang..khakahkahkahak....

Glitter Photos


Glitter Photos


Glitter Photos


Glitter Photos

di kala ini..

aku tak de mooD..

arggghhhhhhhh!!!


buat masa ini
aku teda mooD..
so mayb message korang aku tak reply...
okies...
aku nak menenangkan diwi ku
yang resah jer...
yang sedih jer..
okies....
diharapkan korang tak jemu tuk visit my blog..
biarpun sejak kebelakangan ini
blog ini..
ku rasa bosan sekali..
mcm tak ade seri blog ku ini...

::: award from cik angah & cik ekin (miss farah gak):::

salam pagi tok seme...
pagi ne aku terasa bosan lak...
aku pun tak tahu..
ngantuk sangat le...
aku pun tak tahu kenape...
aku try tuk menghanpdet tuk kalian...
tapi aku gagal kerana ku kehilangan idea..
wok....tolong aku wok..
huhuhuhu

okies..

1st award from cik angah,

thankz cik angah...muahhh..
dear angah,
aku tak tahu name ko yang penuh berserta binti...
tell me k..
terima kasih atas segalanya..
nasihat mu...
dorongan mu,...
sokongan mu...
coretan mu...
aku ambil sebagai positif
terima kasih kerana ko sanggup jadi kawan dida..
thankz a lot to be my sista and my friend..
thankz a lot...


2nd award from cik ekin,
cik farah gak memberiku award ne..

. terima kasih cik ekin .
. kerana memberikan dida award ini .

~ you should tell 10 facts or hobbies yourself ~

. aku adalah aku .
. kamu adalah kamu.
. coretan ku adalah hasi nukilan ku .
. keluarga dan persahabatan adalah hidupku .
. gurau senda, gelak tawa, dan pelbagai emosi adalah jiwa ku .
. ku dilahirkan pada 19.08.1987 .
. hobiku membaca novel cinta.
.cinta dan kasih sayang adalah suatu yang luhur dari hati setiap insan.
. musuh adalah perangsangku menjadi kuat.
. diam tidak bermakna aku suka.
. mengkritik tidak bermaksud aku menghina.

you should choose5 other blog tell their name in yuor blog..

. tak nak bagi sesape.. .

Apr 11, 2009

:: tak tahu :::

hai bei...wat pe tu bei...adoiii..aku kehabisan idea ne..so aku mencoret mencarut sesuka hati la erk..so saper2 rase tak nak bace..tak nyah bace...chat je..kihkihkih..

aku nak tukar layout ne hah!! tapi aku tak pandai le..aku nak tukar jadi cantik agy ar...tapi tak tahu mcm mane..aku nak buat layout yang simple....tapi tak tahu mcm mane..aku nak yang simple je....sesimple mungkin..tapi tak tahu macam mane....

aku nak wat layout yang ade muke aku..tapi tak tahu mcm mane...aku nak wat layout yang comic nye..tapi tak tahu mcm mane....huhuhuhu...

okies la bei..aku nak try agy..daaaa

::: bila ku mula menjawab :::

pagi....
salam sayang dari ku..

• Once you've been tagged you are supposed to write a note
with 16 random things, facts, habits or goals about you.
• At the end, choose 16 people to be tagged.
• You have to tag the person who tagged you.
• If I tagged you, it's because I want to know more about you.

:: it's all about me ::

MyEm0.com ~ my reaL name : aida sari binti iraman ~

MyEm0.CoM ~ Ku di LAhirKan pAda :: 19 August 1987, hari raBu ::~

MyEm0.Com ~ tempat Ku LAhirKAn :: di Rumah AKu di Kg sungai LAda, w.p.LAbuan ::~

~ seoRang YAng Hidup DaLAm impiaNnya Dan ANgan-anGAn ~ MyEm0.Com
~ beKAs PELajar SEk.REndaH PEkaN satu, SMk TamaN PERumAHan BEdaun, POlitekNik KOta KInabaLu, sabah ~ MyEm0.com

~ seorang yang degil, nakal, manja, keras kepala, panas baran ~

~ seorang yang berjiwa sensitif dan seorang kawan yang penyayang ~
~seorang rakan yang gila ~
~ suka bercakap tapi segan nak beckp...~
~ suka sharing ~
MyEm0.com ~ suka membaca novel..suka tengok tV, suke dengar radiO, suka kisah cinta..~ MyEm0.Com
~ tidak suka di paksa, tapi sometimes suka memaksa ~
~ suka makan nasi ayam..nasi goreng, kueh teow, kFc..~
~ tak suka bila ada orang yang suka ckp besar tapi sume nya tak betul..~

~ benci bila ada orang bodoh tapi sombong ~
~ benci dan tak suka bila ada yang membandingkan aku dengan makhluk tuhan yang lain demi kejelesann nya ~

aku nak tag kepada :

wink~~ wink ~~wink..

16 follower ku..
saper2 rase dier follower ku..


p/s : tag ne diberikan oleh cik ekin..

Apr 10, 2009

::: Lucky NUmBEr ::::

hari ini
lucky number la...
888


ngantuk nye....
huhuhuhuhuhuh

::: jom stOry-stOry Wei~~~ :::

salam
petang..
aku dah kembali ke dunia blogger...

okies tak nak ckp panjang
nak stOry terus..

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

kisah semalam,

aku tak leh titun siot..
peyut sakit je..tapi tak nak buang air..balik2 g toilet..tapi tak nak gak..
aduiisssss...

bangun jam 2 pagi
cube try nak titun balik..
tak leh...
tengok jam jam 3 pagi..
ohhhh!!!! my God!!
cube try nak titun...
tak leh gak...
tengok jam...pukul 4 pagi..
alamakkkkkk!!
apesal aku ni tak leh titun...???
cube sekali lagik...
arhggggggg...
tak leh gak..
tengok jam pukul 5 pagi...
aduissssss....
dan akhirnya
aku bangun jam 6 pagi..
dah tak leh titun...
aishhhhh..

kisah pagi ini,

aKu bangun jam 6..
gerak jam 7 pagi...
sampai around 7.30 pagi.
terus g naik tempat interbiu..
nevessss weii~~~

tenguk
ohhhh!! baru dua orang...(termasuk aku)
on 7.40 datang lagi orang nak interbiu...
dan akhirnya 12 orang seme nye...
act ade 25 orang tapi ade orang yang tak de..(tak hadir)

dup...dap...dup...dap....
oh my god!! neves giler nie....
sejuk tangan siot..
borak nye borak....
samapai my turn around 11.30 a.m
lame tu wei~~~
aku datang seawal jam 7.30 tapi aku masuk jam 11.30 a.m
sengal...

di dalam bilik,

aku : salam...( sambil tersenyum)
penemuduga : wakumsalam...perkenal diri..
aku : blaa..bla...bla....bla...
penemuduga : apa yang perlu anda diri setiap orang yang nak kerja kew?
aku : bla..bla...bla..bla...
penemuduga : kenapa kamu ingin apply kerja ni sedangkan kamu dah keje.??
aku : bla..bla..bla..bla....
penemuduga : gaji sekarang berapa?? dan gaji yang ni berapa??
aku : Rm...dan Rm.....
penemuduga : apa yang kamu tahu pasal baucer pembayaran ???
aku : bla..bla...bla..bla.
penemuduga : ada yang penting di dalam baucer pembayaran tu??ape tu?
aku : bla....bla..bla..bla...
penemuduga: ok..sebutkan nama perdama menteri ke 6 dengan nama penuh.??
aku : Y.A.B dato Sri Hj mohd Najib bin Tun Hj ABdul RAzak...
penemuduga : amcm ??(tanya member die)..ok..hahhahhahha...
penemuduga : ok itu je..eh tapi sebelum tu...sekiranya di hantar di mana2 jabatan luar dari labuan kamu sanggup??
aku : sanaggup...
penemuduga : tiada halangan dari family??tunang ke??
aku : nak gelak...tak de..saya sanggup...single lagik...
hahhahha... and aku say terima kasih..

huhuhuhuhuhuh..
ilang terus neves aku..
tu la kisah interbiu aku...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

p/s penaja : aku menyingkatkan ayat k...
so terjadila bla..bla..bla....

Followers

Template by:

Free Blog Templates