** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Apr 16, 2009

episode pertama :: blog :::

Blog…blogger..dunia blog??


mungkin ada yang menanyakan atau membuat entry berkenaan dengan penggunaan blog..

bagaimana kita menjadikan blog kita cantik..bagaiman akita menjadikan blog kita di sukai ramai..bagaimana kita membuat blog kita supaya ramai yang malawat blog kita??

Adakah dengan penggunaan bahasa yang pelik-pelik??adakah dengan penggunaan bahasa yang simple??adakah dengan penggunaan bahasa yang cincai??adakah dengan penggunaan bahasa melayu yang mempunyai format bahasa yang tersendiri??adakah dengan menggunakan bahasa melayu “baku” dalam penulisan blog??


Sebagai manusia yang dijadikan oleh ALLAH S.W.T kita sendiri tidak dapat lari daripada melakukan kesilapan..setiap insan yang dilahirkan di muka bumi ini ada kelebihan dan kelemahan tersendiri…

Penulisan di dalam blog??adakah penulisan di dalam blog mempunyai format sekian..sekian..tulisan jenis ini…font jenis ini??adakah penulisan blog mempunyai format????

Depends kepada individu itu tuk menjadikan blog mereka terkenal…kiranya penulisan mereka itu membuatkan blog mereke itu terkenal, terbilang dan cemerlang…itu sudah cukup bagus kerana penulisan mereka adalah kualiti seseorang itu membina penulisan yang lebih matang dari orang yang lebih matang..tapi bukan bermaksud blog yang tidak terkenal ataupun penulisan blog tersebut menggunakan bahasa-bahasa pasar..bahasa-bahasa cincai..bahasa-bahasa kasar..bahasa-bahasa pelik atau mempelbagaikan bahasa itu tidak terkenal, terbilang dan cemerlang..kadang kala penulisan blog yang dipelbagaikan itu lebih terkenal kerana itu kita sendiri yang tahu..hihihiihi ..:)smile dulu…


Sambung….bukan niat tuk mempertikaikan penulisan blog orang lain…pun bukan niat tuk menyangkal penulisan blog orang lain…lebih-lebih kepada penulis yang pernah menulis berkaitan yang sama…kerana setiap insan punya perasaan tidak puas hati..(bukan aku erk)..tapi entry ini sekadar ingin meminta pendapat dan pandangan blogger lain..


Contohnya macam blog aku,

Mungkin ada betul nya lalat-lalat, nyamuk-nyamuk, tikus-tikus itu berkeliaran di dalam page aku..mungkin penulisan aku ini buruk sangat dari pendangan mereka…tapi seperti yang aku katakan it depends dengan penulis blog itu sendiri..if dia merasakan keselesaan diri berblog..tak payah risau sangat..kalau penulisan blog aku ini buat korang menyampah..kerana kesalahan penggunaan ayat dan bahasa penulisan aku..aku minta maaf sangat..mungkin benda ini menyakitkan mata kamu semua…tapi itu cara aku untuk menulis dalam blog aku…tapi aku lulus bahasa melayu spm dan pmr aku okay..kalau tak lulus tak boleh la aku ambil diploma aku kan…cumanya dalam blog aku bebas menulis mengikut cara aku..dekat sekolah aku ikut cara sekolah…hihihi :) smile lagik…


Okies aku dah penat nie..nantikan episod kedua…:) smile lagik

5 tunding jari kat saya :

atty's said...

cam blog kty..kty main tulis je apa kty nak tulis..

cara penulisan..pun ikut suka jugak

inn said...

kalau sis nak tegur inn.inn tak kesah pun.malahan inn gembira melihat ada blog yg sudah berubah untuk pembacanya.

tak apalah blog inn dikutuk.tapi percayalah satu hari nanti setelah sis tahu apa yang inn katakan.sis akan berterima kasih pada inn.itu sahaja.

d i D a_LittLeBaby said...

for inn,

sis tak kaet pun inn..dan sis tak berniat pun tuk mengalahkan inn or buat inn terasa...mungkin bagi inn dan yang sewaktu dengan nya tu..betull..mayb one days i said it's true dan act bende tu yang kita ckp sekrng nie pun inn memang ada benarnya..akak tak kate pun ianya salah..cume just said it depoends ngan orang tu..itu saje..akak minta maaf la if inn terase...

akak sayang inn biarpun akak tak kenal inn...mayb tuk inn percaya tuk 30% je kan..hihih :)

dont worry u opinion for u entry and this entry is great job..b4 jarang orang yang berumur seperti inn memikirkan sematang2 nya bende ini..

thznk..

d i D a_LittLeBaby said...

for kak atty,

ya..ikut dari kita kan..terima kasih..

d i D a_LittLeBaby said...

for inn,

akak tak pernah pun kutuk blog inn..huhuhuh...

kembali normal,

ya...akak akan berusaha tuk melakukan perubahan..hihih :) smile k..

Followers

Template by:

Free Blog Templates