** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Apr 6, 2009

::: ku ciplak :::

for a few minutes i bace entry angah
i nak ciplak cket from entry angah....

cik dida : angah, dida nak menambah ckit entry tu boleh ker??
cik angah : boleh jer...tambah ar...
cik dida : thankz angah, sayang angah..muahhh..
cik angah : ur welcome, sayang dida gak..muahhhh

#####################################

begitu la perbualan ringkas yang hanya kami berdua tahu..
kahkakhakhaka...

######################################

ya betul tu,
perasaan itu boleh berubah2
sekiranya someone itu ingin and ada keinginan ingin merubahnya..

######################################

kenapa terjadi?
sebabnya
lelaki or pompuan ini
punya perasaan
yang tak kan lepas dari satu..

ini dari pandangan aku la..
tak tahu la korang kan...

######################################

hari ini,

kita msg ' tanya khabar, dah makan, sehat ker?, wat pe? '
die jawab ' dah makan, syg dah mkan, rindu la, sehat je, syang sehat ke?wat pe tu? '

keesukkan nya,


kita msg ' jangan lewat tidur ye..'
die jawab ' dah besar dah tahu la'
wahhh sinis nye....

########################################

hari ini,

kita msg ' selamat pagi hubby ku..., miss u my dear, love u my bucuk2 '
die jawab ' selamat pagi my princess, miss u too my dear, luve u too my bucuk2 '

keesukannya,

kita msg ' syg.....wat pe?dah tido? miss u, love..'
die jawab ' takde watpe, lum jap erk bz ne..ade keje..'

wahh...bz sangat ke??

########################################

kisah satu mlm yang benar2 terjadi...
kepada diri ku..
no cheat..
jam menunjukkan jam 11.30 p.m, last year.

aku : jangan lewat tido k..jaga kesihatan, stdy2 juga jangan lewat tidur..
dia : aku tahu la bukan budak kecik besar uda ne...

aku terkerisma..
sinisnya..

aku : ohh!! ya la, terima kasih atas jawapan k..

######################################

sebelum ni okey ja..
tapi after beberapa bulan
bertukar..
heran.......
senangnya kan.
nasib bukan boyfren aku..
lau tidak dah lame ku talak tiga taw..

######################################

dalam seminggu,

kita msg dan dia jawab setiap saat hp tu akan berbunyi..
mcm orang yang bizi berbisness..
macam bisness tu masyuk je..
ayah kate ' kat kampung ni aku la juara sms '

minggu depan,

kita msg, die jawab ' sory kredit dah nak abis..nate2 msg agy '

tetiba

kawan msg ' si die msg ngan c kawan, cari gaduh ngan c kawan, rindu kunun ngan c kawan, hari2 lagik die msg...'

kita ' oh..ye ke...'
dalam hati sedih giler tue..
sampain nya hati..

######################################





10 tunding jari kat saya :

Amilrash said...

besa ler adat dunia... rindu dicari benci dibuang... so berhati2 ler sebelum nyesal kelak...

d i D a_LittLeBaby said...

amil,

hihih..ya of koz..i will..hiihii

♥ miSz FaRaH™ ♥ said...

isk...sedih--

da penah rse dah--

;[

d i D a_LittLeBaby said...

ya..sedihkan..

dida pernah rase lebih dariyang di catatkan tu..hukhuk

Cik Angah said...

huhu..sayang dida...:) best lah dida ni..cayannnnngggggg dida.. :) maaf lmbt skit..angah bz skit td ;(

d i D a_LittLeBaby said...

angah,

hihihih..cayang angah gak..sory baru on9..hihihi

asna cute said...

Ish Buang terus dia dr dunia dida bagus ape... aman hati dida nti.. mane tau ada org y reti nak menghargai kita~
=)
Jgn sedih2 yea~ lupekan dia~

d i D a_LittLeBaby said...

ASNA,

TERIMA KASIH YUNK...HIHHIH...YA KU KAN BUANG NYA DARI KOTAK FIKIRAN KU..HIHIH

Cik Angah said...

alamak..dida nak buang dr kotak fikiran dida?boleh ke syg?pelan2 k...insyaAllah ade lagi org d luar sana yg akan lebih menghargaia dida...mudah2 an...kita berdoa ajekan..Tuhan yg menentukan..

d i D a_LittLeBaby said...

angah,

hihihi..tak ar..mane leh buang dari kotak fikiran koz die orang yang disayngi..gpun dier kan member dida..hihihi

Followers

Template by:

Free Blog Templates