** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Apr 3, 2009

:::: lalat, Nyamuk dan tikus::::

selamat pagi...
hari ini mod aku sungguh baik...
cume nye ada sedikit ralat...
act not ralat but sedikit kesal..

nak tahu kenape?

bukak je blogger ini..
aku dah namapk kesan berak oleh lalat, nyamuk serta tikus
mayb semalam ketika aku tengah nyenyak tido
lalat, nyamuk dan tikus ini berak....
mungkin la kan....

hari ini hari jumaat
so aku tak nak la marah2 tak tentu hala kan..
sian kat korang terpaksa
menghadap kemarahan aku ini...
kih.kih..kih

for lalat,

mayb aku sengal...
but i think ko lagik sengal kot..
hihihihi..
cian kat ko kan..
terpaksa bersusa payah mencari blog yang hendak ko berak...
dah memang pun name ko lalat
berak merata-rata...
ciannya..
mayb ko ni dari jaring.communicatin sdn bhd tak..??

for nyamuk,
memang ko ni hidup pun
terpakse hisap darah manusia kan
baru ko ada tenaga nak mencari mangsa seterusnya...kan??
ko tak berak kan?
hahhahah....
tapi dalam hidup ini
memang macam tu...
chatroom aku ni aku nak wat macam hindustan ker...
macam style omputih ke?
mcm style jepun ke warna dier..
its up to me..
my blog kan...
bukan blog engko..
engko tu cume nyamuk yang hisap kat darah manusia..
blog ini bukan manusia nak dijadikan mangsa seterus ko...
betul tak jadeeee??

for tikus,

aku cantik ker?
aku cute ker?
aku manis ker?
aku hodoh sekali pun

apa ade kene mengena ko ngan kehidupan aku?
ko bukan sanak saudara aku kan..
ko bukan family member aku kan?
ko bukan sahabat aku pun...

dengar sini
mayb ko tak sedar diri kot..
aku nak ingatkan kat ko...
yang engko tu hanyalah tikus yang berak kat blog ini...
engko tu hanyalah seekor tikus yang hodoh lagik berbau haring..
remember dats okey..

okies guy...
sorry ar if entry pagi ini
pembukaan yang kurang menyenangkan korang sume...

last message from me to three of u..

ada aku kisah pasal korang!!
aku lebih cantik dan bersopan mayb dari korang!!
jaga diri sendiri dulu wahai lalat, nyamuk dan tikus...
opppssss
lupe...korang mane la ade tatsusila cara2 beradab kan...

6 tunding jari kat saya :

atty's said...

nie kena panggey org sembur nyamuk..nie..suh..suh..

d i D a_LittLeBaby said...

dear kak aty,

yeahh..betulll2

asna cute said...

Wahahahahah pandan muke nyamuk tikus & lalat lalala..
Pasnie kot dorg dtg lagi meh bgtau asna.. nak gak join sekaki marah org mcm tu hahahhaha....

d i D a_LittLeBaby said...

hihihi..asna dear..

mekacih bagi support kat dida..

leena said...

sebok je org tu kan??
sape la tu...

d i D a_LittLeBaby said...

leena,

a'ah ntah la sape..tapi macam tahu dah lah..koz tenguk ip adress kan..hihi

Followers

Template by:

Free Blog Templates