** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Apr 1, 2009

TAG FROM PUAN ZUNITA

~...gud MOrning everyOne....~
~toDay is ApriL FoOL~

~ happy ApriL FoOL guy..~

pagi-pagi bukak blog ni ku dapat tag....
tag agy ar...
tak pe...
untuk menyegarkan otak dan minda ku..
aku menjawabnya terlebih dahulu
takut nate bizi tahap gaban...

kali ini tag ini datang from my beloved sista...
sis danya a.k.a puan zunita..

adik jawab ye kak...
pn. zunita : jawab la dik...

answer for de sis danya's tag..:

~ apakah yang penting dalam hidup kamu ~
! my beloved family, my beloved fren, my beloved fren at blogger !

~ apakah benda yang terakhir anda beli dgn duit sendiri ~
! relot, post secure express, kahkhaah...!

~ dimana kah tempat impian perkahwinan anda? ~
! ermmm....kat taman..cehhhh.....tak terfikir lagi...!

~ berapa lama hubungan kamu berkekalan ~
! hahahahha...berapa lama erk...erm 6 bulan but now tak de sape2...!

~ adakah anda sedang di lamun cinta ~
! hahahhaha....erm mayb...!

~ dimana restoran terakhir kamu mkn mlm ~
! di mana erk....kat kedai bukit kallam w.p.labuan !

~ nama kah buku terakhir yang kamu beli ~
! ku tak ingat la.....huhuhuh...!

~ nama penuh anda ~
! aida sari binti iraman !

~ kamu lebih senang dengan ayah atau emak..~
! mak kot..!

~ nama kan seorang kamu ingin jumpa dalam hidup kamu ~
! nak jumpa awal...nak jumpa aaron..huauhauhah...tak lah...sorang je kan...act nak jumpa hans isaac..wahhh act ku nak jumpa sapa...!

~ sebutkan nama 8 sahabat yang rapat ngan kamu ~
! tak mahu sebut koz bukan 8 orang je...!

~ adakah kamu mencuci pekaian sendiri ~
! tak mesin yang cuci kan...!

~ temapat yang seronok kamu ingin pergi ~
! ku nak pergi tempat2 yan indah dan bermakna ant aku dan dia !

~ butir kan 5 tentang orang tag kamu ini ~
! sweet!
! cantek !
! baik hati !
! caring !
! suke giler kawan dan jadi adik dier..!

~ 8 perkara yang saya gilai ~
! dia !
! tV !
! kek cokeLAt !
! dia !
! tiDo !
! nasi ayam !
! KfC !
! aircremmmm !
! kek marble cheese !
! maC d !
! dia !

p/s sori terlebih tiga....

~ pelukan atau ciuman ~
! pelukan for ketenangan ! cehhhhhh
! ciuman for jeng..jeng..jenggg..! kahkahkah..
! aku amat memerlukan keduanya..!

~ 8 buah buku yang paling baru anda baca ~
! baru tak de...!

~ 8 lagu yang anda boleh dengar berulang kali ~
! lagu kita !
! kau ilham ku !
! i'm yours !
! di antara kalian !
! way back into love !
! fall for u !
! cinta ini membunuh ku !
! terima kasih cinta !
! coba !
! tak lekang oleh waktu !
! tak bisa memilihmu !

p/s : sori terlebih 3 lagi...

mari maen tak 8 person :
! 1st aku nak tag cik ifa !
! 2nd sis naniey !
!3rd sis awin !
! yang 5 lagi my follower yang nak ambik !

siap..

now ku nak tanya kat korang yang visit my blog :

! what ur feeling when ada someone say he love u...!
! someone tu kate die sayang ko !
! u want to believe or not !
! because of today is april fool !
! so what your all opinion !

8 tunding jari kat saya :

~AwanDanya~ said...

bagus nyer adik akak nie..pepagi dah siapkan tag...bagus2....rajin adik akak nie..cyg Dida..

d i D a_LittLeBaby said...

for sis..

hihihih..besa ar nate takut terlupe lak...hihihi

Anonymous said...

--> salam perkenalan cik dida cute..
Suke tgk n3 dida yang best2 n sentiasa update ini......

From-->Roslee ;)

d i D a_LittLeBaby said...

for en roslee :)

thanks koz jadi peminat..chewahh..alamk pasan agy aku ni...

mesti en roslee ni punya blog kan....
hihihihi....

Cik Angah said...

! what ur feeling when ada someone say he love u...!(if dia kekasih kita,sangat happy,klu org len,jgn percaya k)
! someone tu kate die sayang ko !(sebagai seorang kwn,x salah)
! u want to believe or not !(maybe yes maybe not)
! because of today is april fool !(haah lah dida)
! so what your all opinion !(semua angah dah jawab kat dlm kurungan 2 k? )

d i D a_LittLeBaby said...

angah,

ahahhah..
yup dida pun terlupa gak..hahhahah..baru ingat after wake up tadi..huhuhuh...act dida pon sayang dia gak..hahahhahha

~ceRRy beRRy~ said...

waaa...de tag utkku yep!
xpe2..akn dibereskan dgn cepat~!!
weeeee~~~~
have a nice day dida :)

d i D a_LittLeBaby said...

for ifa,

hihihi..okies sayunk...
nate dida komen...

Followers

Template by:

Free Blog Templates