** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

May 28, 2009

award from my sista-sista

pagi all..

b4 aku meninggalkan kejap korang nie..
kerana aku busy buat report..
so aku post award nie lu..
nanti adik ku sayang marah..
huahuahuahuahuah..


ni award pertama yang aku terima
setelah sekian lama aku tak diberi award.
khakhakhak..
ni dari adik nurul..
dan aku mendapat sampingnya..
khakhakhkhak..
* tak de gurau je adik*

hah??!! ni sape lagi nie
tak kan ni pun award ku terima..
khakhakahka..
sesaje je letak nie..
ni along ku
cehhhhh
tak de ar...

* watak sampingan *

ni award dari XoXo..

terima kasih kepada kamu berdua
kerana memberi ku award ini
tahnkz a lot my dear sista..
i love u all.
muahhhhhh!!


May 27, 2009

miss LolLy ANd ME..

salam to all blogger and silent reader..
tahnkx koz sudi jenguk blog aku yang tak semengah nie..
kahkahkahkahak


miss lolly,

how are u??
how ngan my temok lalink??
kakhakhaka!!!
die dah sehat sepenuhnya ka??
kim salam kat dier??
rindu ar nak bergosip ngan ko..
kahkahkahka....
cepat2 update blog ko tu...

for me,

jangan biarkan rindu itu membuatkan mu sedih..
jangan biarkan hati mu itu terus terusik dengan rindu itu..
jangan biarkan perasaan itu mendera hati mu...
jangan biarkan perasaan itu berlarutan
kerana hanya kau saja yang tahu
kerana kau sahaja yang punya perasaan itu..

tabahlah wahai hati..
sedar lah cik dida
hanya KO sahaja yang mempunyai perasaan itu!!

May 25, 2009

i MIss Your...

ntah kenapa aku rasa akuingin menangis..aku tetiba emo lak semlm..ntah la..aku sangat2 rindu ngan ko "H"...napa ko mcm mo mengelak dari aku??? cuba ko terangkan lu ba ma aku..apa jua salah aku nie sampai ko mengelak ma aku..??aku try tuk cari ko lagi..tapi aku rasa ko betul2 mo elak dari aku..emmmm..ntah la..mo kata ni just my feeling aku pun nda taw..tapi if ko mo taw..sejak aku tiba di kk aku betul2 ingat ma ko ne..aku pun nda taw la napa ingat aku kuat ma ko...aku betul2 rindu ma ko ...ko tahu ka tu???? aduii susa nya kan lau aku ja yang punya perasaan..ya mmg aku ja punya perasaan ma ko...ntah la..mcm susa pulak aku mo forget ja perasaan aku ma ko tu..biarpun aku hanya peminat setia mu..peminat setia mu???ermm watever la...

May 24, 2009

prinCess Cerry BErry a.K.a Cik Ifa..

please open you blog..
i cant enter you blog!!!
kerjasama dan perhatian pihak anda amatlah saya hargai..
sekian, terima kasih..

May 21, 2009

shOuLD i??

pertama sekali aku ingin memohon maaf kiranya
mana-mana entry aku
menyinggung mana-mana pihak...
kerana semua fakta dalam blog aku ini..
adalah rekaan semata-mata dan luahan perasaan ku..
tiada kena mengena antara yang hidup atau yang mati...

********************************

i think i want to rest my mind from bloging...??
should i??

bukan sebab aku tak de idea
or
dah bosan...
tapi aku sendiri tak tahu kenapa aku berfikiran begitu...
huk..huk..huk..

terima kasih atas semuanya..
terima kasih segalanya..
terima kasih kerna mengunjungi blog page ku yang tak seberapa ini..
yang sarat dengan angan-angan..
yang sarat dengan luahan perasaan
kata-kata puitis..
terima kasih kerana menjadi reader ku yang bertauliah..
terima kasih kerana menjadi follower ku yang setia...

aku sayang kalian semua...

inilah Glitter Words


kHAs buat Miss LoLypop


pesanan PEnting :-


hihih :)

sayang ko..
sayang temok...
jage die k..
nanti aku tanya pasal dier agy.
thankz sebab berkongsi berita itu dengan ku...
thankz sangat..
aku hargai...
ape-ape yang lupe tell kat aku k..

pesan kat temok..
aku kim salam assalamualaikum kat die..
salam perkenalan..
kahkahkhaka..

seyes tu...
bukan memain..
ok....

daaa....

masanya nak tiba...

haaaaaaaaaaaaa...masanya nak tiba dah..aduiii..macam mana nie.....haaaa..takutnya......

cool..cool..cool dida..relax..jangan gelabah....apa kes ni...

okies esuk dida ade interbiu..so petang nie cik dida tak on9 k..kerana cik dida berada dalam feri....buat pe cik dida kat dalam feri tu...alahaiiii...
jam 1:30 petang nie dida bertolak ke menumbok andthen terus g kk..so

wish me luk..

nanti akan ku laporkan keadaan ku nie..

relax dida..steady je....

May 15, 2009

aku yang mulai bosan..

selamat tengah hari kawan-kawan blogger..
selamat tengah hari sister-sister blogger...

ARGGHHH..
AKU TAK TAHU LA KENAPA HARI INI
AKU SEAKAKN SEDIH PLAK...
PERASAAN AKU NTAH TAK TAHU KENAPA..
MACAM SESAK JE...
ASYIK NAK MARAH JE...

OK LA...

new UPdate!!!!

@ LAmbatnya DownlOad nie....aduuiiyaiiii..
@ rase macam nak stop dulu dari blogging !!!

esuk HAri nya...

selamat pagi semua..

tapi pagi time aku dalam kete dalam perjalanan nak g keje...deejay itu bercakap pasal hari guru..ohhh!! nooo!!! esuk hari guru eerk....wahh lame aku tinggalkan zaman persekolahan ku....sampaikan hari guru sedunia aku sudah lupa tarikg nye....aishhh ape nye anak murid nie...hari guru pun leh lupa....adoooiiiiii......nanti ade yang kene ketuk ngan duster ne tak pun kene balik ngan kapur..hahahhaha...soory cikgu....

selamat pagi cikgu....wahh ayat tu buat ku ingat kembali ke zaman itu..waaaaa takutnye tak lame lagi aku nak interbiu nak masuk upsi nak jadi cikgu..boleh ke juga nie....ahhahahhaha....kenakalanku ketika di zaman sekolah..aku nakal ker zaman sekolah..tak de la..aku baik je...terlalu baik..cehhhhhh...hahhahha..mungkin sekiranya cikgu ku nengok blog ku ini mesti gelak siot...adoiiii...

nak kate aku nakal sangat tu..dak la...tapi nakal ckit2 tu...ok la....hahahaha....nanti lau aku bocor kan rahsia tak besh la kan..nanti terpakse lak ku menghadap cikgu-cikgu ku balik..menjawab segala persoalaan di kotak fikiran mereka..so be silent..hahahhaahhahahha.....

tapi tanya aku pasal my fav guru..hahhahaa...secret..hahha..tak de ar.tapi nanti ade yang terase hati aku tak jadikan fav..hahhahhah...
my fav teacher is cikgu J.A a.k.a JUnaida Aman..aNd Ustaz @ CIkgu Roslah....
Why aku suke r gile nak menjadikan mereka ni fav TEacher aku..kahkahkahkahak..sebabnya aku suke ar nak jadikan dorang fav cikgu aku..hahhahahha..koz aku suke care dorang ngajar aku....hiihh..garang tak garang tapi tegas sometime....

ada 1 persamaan apasal cikgu nie banyak perbezaan...mari kita huraikan satu persatuan...

# perbezaan kedua-dua cikgu nie adalah sorang laki sorang perempuan...tu perbezaan yang paling ketara la kan.....hihihih :)
# yang keduanya sorang cikgu disiplin satu agy cikgu pengawas...
# sorang dari student UUM dan cikgu laki aku tak tahu lak student mana lu..tapi die bekas seorang ustaz ngajar kat sekolah agama....** aku tak seklah agama pun*

#cikgu perempuan itu aku paling rapat ar kiranya..tusyen ngan cikgu perempuan itu..(cikgu J.A)..dan tusyen lak kat umah dier.so mean aku pernah pergi umah dier...cikgu roslah aku tak pernah pun jejak kaki kat umah deir..mati ar juga kan..marah la orang uamh dier..hahhahahha...

# persamaan kedua-dua cikgu nie adalah mereka mengajar matematik....matapelajaran yang sama...cumenye ada tambahan setiap cikgu la..ustaz roslah dulu ajar matematik dan add maths...so ustaz roslah owez akan menempekkan muke nye kat kelas kiteorang..sehari je dier tak masuk kelas kiteorang...koz tak de subjek die.....hihihihih :) cikgu junaida (J.A) pula ngajar matematik dan perdagangan..die ngajar matematik time kiteorang form 3 tak silap koz form 4 & 5 dah di ajar leh ustaz roslah...cikgu J.A masuk gak kelas kami kerana dier ngajar kami perdagangan..hihihi :)

# aku sayang giler ngan kedua-dua cikgu nie....

selamat menyambut hari guru..cikgu....

May 14, 2009

SileNt MeAning...

selamat malam reader..
dah makan malam ker??
aku lum lagi..
kahkahkahahaha
kerana sekarng waktu petang....
kaahkahkahakhakak...

aku sebenarnye malas nak tangkap jiwang...
miss lolly..
*** aku tak jiwang la....tapi owez bagi nasihat kat kawan-kawan aku pasal kehidupan **
sO...kenal aku pasti kau akan taw kenakalan ku...
now aku nak ber"nakal-nakal" lu...

Check It Out...

what The Stroy For ToniGht...
silent MEaning??? MyEm0.Com
LAyan JE...
faHAm...faHAm...
TAk FAham....Sudahhh....

cerita di suatu petang..

A : bosan la....
B : p la main guli....
A: guli????
B : a'ah la...tak kan nak main pengatin-pengatin...
A : hahhahahha....tak de teman la....
B : lar...cari la teman....tak best taw main sowang-sowang.....
A : hahahhaha...giler ko nie....

30 minutes kemudian...
B : buat pe??
A : baru lepas main guli....
B : owhh..amcam?? best ke??
A : best..penat giler wei...
B : owhhh ok la tu....tak pe sesekali ilangkan rase bosan ko tu..
A : ye la tu..giler siot..asyik aku je kalah..kat bawah....
B : hahhahahhahha...MyEm0.Com

senyap kejap...

20 minutes kemudian..

B : weii..ko buat pe nie....
A : tak de wat pe..baru habis makan lollypop...
B : hahhahahhaha...lar...tak ajak pun...
A : ishh wat pe nak ajak....tak kuase aku nak ajak ko makan lollypop...
B : hahhahha..ko makan sape nye...
A : kuang..kuangg..kuangg..MyEm0.Com
B : hahhahahah...erm ade2 je ko ni kan..
A : ade orang bagi ar lollypop nie...orang tu balik2 tenguk aku..tetiba bagi aku lollypop...hahhaha....
B : ape rase?
A : ermm... rase orange...sodap...
B : lalallalalallalala..MyEm0.Com

sekian dulu cerita ku ini...

silent meaning....

FLy FrOm Cik Ifa To Cik Dida..

dah lama aku tak tempek award kan..

kepada sesiapa yang memberi ku award..
nanti akan ku tempekkan..
okai...



copy award dan letakkan dalam blog anda:
~~ done ~~

nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi award ini:
>> comei sangat <<
>> dia rampas aaron aziz ku..tak pe2...<<
>> dia seoranng yang giler...<<
>> dier seorang yang setia menunggu kepulangan abg tercintanya..<<
>> dier seorang yang tangkap jiwang<<


nyatakan 10 fakta atau hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award sepenuhnya :

# nama penuh ku aida sari binti iraman...tapi kat umah aku dipanggil dida...member panggil did's n gem...nama selalu ku guna..adek, littlebaby..
# aku seorang silent lover
# aku seorang yang baik hati..** kahkahkaha **
# aku seorang yang manja
# aku seorang yang kuat marah...panas baran la katakan..
# suka merajuk tak pandai memujuk..
# suke giler ngan pasha ungu, aaron aziz dan hans isaac..
# minat giler ngan nama-nama di atas..
# aku seorang kawan yang suka bergosip...**khakhakahkhaa**
# aku seorang pendengar yang setia...Gud listener..
# aku ingin menjadi anak yang baik...

pilih 10 penerima award seterusnya dan describelah tentang mereka:

# dida lum terfikir nak bagi sape...
nanti update lagik..

NEw UpDAte :

aku nak berikan award ni kepada :

@ adik ku awyn
@ adik ku nurul..
@ sis LAdy Z..
@ Ain
@ NAdd
@ cik Mira
@ amil



boRn On August..

dida join awin wat selidik lak..ni la hasilnya..kihkihkihkih...


* Suka berlawak.
* Mudah tertawan padanya. * Sopan santun dan mengambil berat terhadap orang lain. * Berani dan tidak tahu takut. * Orangnya agak tegas & bersikap kepimpinan. * Pandai memujuk orang lain. * Terlalu pemurah & bersikap ego. * Nilai harga diri yang sangat tinggi. * Dahagakan pujian. * Semangat juang yang luar biasa. * Cepat marah & mudah mengamuk. * Mudah marah apabila cakapnya dilawan. * Sangat cemburu. * Daya pemerhatian yang tajam & teliti. * Cepat berfikir. * Fikiran yang berdikari. * Suka memimpin & dipimpin. * Sifat suka berangan. * Berbakat dalam seni lukis, hiburan & silat. * Sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk. * Cepat sembuh apabila ditimpa penyakit. * Belajar untuk bertenang. * Sikap kelam kabut. * Romantik, pengasih dan penyayang. * Suka mencari kawan


ada yang betul..ada juga yang kurang tepat....bukan tak tepat...hihihihi :)

ada satu yang tak tepat...:)

dida bukan jenis orang yang suka rampas laki orang mahupun boyfriend orang ataupun sesaper la kepunyaan hak milik mutlak orang lain....

sila jangan menyampah..

selamat pagi pendengar semua....
selamat pagi pembaca semua...
selamat siang bapak-bapak..ibu-ibu...

( jam menunjukkan pukul 10:31 pagi )

aik...haaaiiiisssshhh apasal dengan tajuk entry aku kali ini...macam ada orang yang nak cari gaduh je ngan aku....apesal erk.....sebenarnya tak de ape-ape pun...belum ada agy lalat-lalat, nyamuk-nyamuk singgah ke page aku ini selepas aku menyumpah seranah kat entry - entry yang lepas....

act aku nak cakap...sila jangan menyampah dengan all my entry yang korang rasa macam jiwang je memanjang..** kahkahkahak , kompom nak muntah kan..**

yang korang rasa macam same je tiap hari kan..** ye ker **

yang korang rasa macam pernah bace je entry tu sebelum ne..** ade ker **

yang korang rasa cik aida sari nie tengah tangkap jiwang je ari-ari..** tak de lah....sesaje je tu....**

okies ni kisah yang sebanar-benarnya....

act semalam aku tengok dan nonton video klip pasha ungu bersama rossa, pasha ungu bersama band dan hady mirza.....sebab tu la tercetus nya di minda cik aida sari semalam nak buat entry versi bergabung itu.....

entry tersebut bukan bermaksud..atau lebih senang cik aida sari katakan..bukan ingin memberritahu dunia blooger ini bahawasanya cik aida sari amatlah meminati kumpulan ungu band kerana pasha....tapi idea nak membuat entry itu tersangat lah cepat..** harap jangan ada yang meluat **

mungkin juga cara cik aida sari ini juga hint tuk memberitahu kepada dunia blogger bahawasanya cik aida sari meminati gila - gila dengan pasha ungu itu..malahan cik aida sari juga meminati lagu-lagunya...** kahakakakahkaha (gelak sendiri **)

dan hint kepada pencinta yang setia tuk membuat puisi dan hint kepada insan yang cik aida sari sayangi...**kahkahkhaka geli lak kan **

pesanan terakhir cik aida sari ** harap kalian pengunjung setia blog page cik aida sari tidak menyampah dengan membaca entry-entry cik aida sari yang tangkap jiwang..alaaaa..tak jiwang sangat pun..tak puitis sangat pun...cik aida sari ini bukan kaki jiwang sangat pun...**

May 13, 2009

silent LoVe..

selamat malam follower ku yang tercinta
selamat malam to my visitors yang tersayang...
selamat malam untuk pendengar, pembaca yang setia
yang ingin mengetahui kisah luka happy ceria duka nangis dari ku..
yang ingin terus mendengar kisah lucu ku..
yang ingin terus menjadi silent reader kepada nukilan ku...
yang terus mencari ilham untuk entry korang....

silent Love...
tiba-tiba aku mahu menstorykan pasal silent love...
silent is love...
semalam my best friend ask me about someone...
someone yang aku pernah sayang dan simpan perasaann...

my best friend cakap kasih sayang itu tidak perlu dituturkan dengan perkataan..dilihatkan dari perbuatan...tapi cukuplah kita lihat dari mata nya....

** tak de macam tu ayat nye...aku tukar sikit..hihih :)**

tetapi setiap perkataan yang ditutrkan boleh jadi penipuan kepada setiap insan..tapi pandangan mata..cara mengambil berat terhadap kita..tidak mungkin menipu seseorang itu...bukan untuk aku..tapi untuk kita..setiap insan di muka bumi ini....

** my bestfriend nengok cerita "talentime"

betul..kadang kala seseorang itu tidak akan menujukkan yang dia sayang kita melalui tutur kata..kata-kata yang puitis..tetapi sebaliknya seseorang itu cukuplah sekadar bertanya khabar, saling ambil berat antara satu sama lain..sudah cukup membuktikan dia prihatin kepada kita..cara dia..buat kita rasa disayang berbanding cara seseorang yang selalu menuturkan kata cinta..

** betul ka? **

sama-sama la kita menanti..sama-sama la kita usaha kan...agar penantian..setiap penantian setiap insan yang tidak berpeluang mengetahui isi hati insan yang disayangi dalam diam..terlerai jua dengan silent love..

kenapa aku tak de boyfriend??

assalamualaikum...
selamat tengahari semua pendengar luahan hati ku..
selamat tengahari kepada pembaca (reader) ku yang setia

kenapa tajuk entry ku kali ini lain macam bunyinya.....ahakz......bukan ku ingin mencari publisiti murahan dengan mengeluarkan tajuk entry yang sedemikian..bukan juga aku ingin mencari lelaki pojaan hati ku di blogger ini..bukan juga niat di hati ini ingin mencairkan hati mana-mana lelaki..cehhhhh

** harap andy (drumer estranged) bersabar..ku tak curang b..**

tapi aku ingin menjawab soalan seorang blogger yang bertanyakan kepada ku..

** dida nape erk tak de boyfren..memilih sangat kot**

sebenarnya aku nie bukan la memilih sangat dalam memilih pasangan hidup..** cehhhhh ** tapi masalahnya aku belum berjumpa atau pun terjumpa mana - mana lelaki yang bisa buat ku terpaku..yang bisa buat ku terharu dengan keprihatinnya kepada ku..** tangkap jiwang dah nie**...

** harap akan bakal menjawab segala persoalan di minda korang **

sebenarnya nak kate tak de peminat tu...itu la...** ceh..angkat bakul sendiri lak..** nak kate aku tak minat kat orang tu pun tak boleh juga..koz aku nie seorang yang suke nengok lelaki yang comei..cute...hensem...alallalalalla..

** harap temok dengar luahan hati ku ini..lalallalalall**

tapi dah orangyang aku suka tidak menyukai aku..kenapa?kenapa aku yang harus lalui itu semua..??** tak de la..** bukan aku seorang yang melalui itu semua..korang pasti pernah kan suka seseorang tak tak dibalas cinta nya..begitu juga aku...bukan aku pasrah..bukan juga aku kecewa dengan keadaan itu lalu tak mahu bercinta dengan orang lain..tidak..bukan begitu...tapi jodoh aku belum tiba lagi...

** jodoh aku bakal tiba..lallala..lagu alif > akan tiba **

aku nak yang hensem je??no...mayb dulu..time sekolah menegah..time umur 18, 19,20 macam tu..tapi sekarang nie...aku kalau boleh nak yang memahami aku..tak memaksa aku..tak mengongkong hidup aku...kesukaan aku...yang penting dia sayang aku dan keluarga aku serta leh terima keadaan keluarga aku...yang paling paling penting dia tiada niat tuk memainkan perasaan aku...

** harap-harap **

atau aku masih menanti dan menunggu seseorang yang tak pasti??mungkin juga..mungkin juga tidak..aku dah malas nak fikir pasal orang-orang yang pernah ku sayang...tapi aku masih lagi berkawan dengan mereka...

** aku tak boleh lari dari mereka**

yang pasti aku sendiri tak pasti bila kah aku punya calon suami untuk mama dan bapa aku...

** pasha and aaron ku selalu menginginkan kamu..**

** p/s : harap jangan ade ang meluat dengan isi kandungan entry ini **

May 8, 2009

~ seLAmat HAri iBu, Mama..~

selamat petang semua....

hari ini 08.05.2009...
tinggal dua hari lagi menyambut hari lahir ibu...
hari lahir ibu untuk ibu-ibu sedunia...
selamat hari lahir ibu...

10 may 2009
merupakan hari bahagia seorang ibu...
hari lahir yang di sambut secara besar-besaran...

MyHotComments.com



mama,
maafkan anak mu kiranya anak mu ini..
bersikap kurang ajar...
bersikap tidak sopan dengan mu...

mama,
maafkan anak kecil mu ini
kiranya anak mu ini pernah dan telah menyinggung perasaan kecil mu itu..
maafkan lah anak mu ini
kerana anak mu ini bersikap kurang ajar dengan mu...

mama,
maafkan anak mu ini..
keran atidak pernah berasa bersyukur dengan apa yang dimilki...

mama,
maafkan anak mu...
kiranya anak mu ini...
selalu sahaja menyinggung perasaan mu
dengan memarahi mu..
dengan meninggi kan suara dengan mu...

MyHotComments.com



maafkan aku mama...

YA ALLAH,
ampunkan doda-dosa ku...
ampunkan dosa-dosaku yang telah ku lakukan kepada seorang ibu..
ENGKAU lindungilah keluarga dari perkara yang tidak elok..
ENGKAU bukakan lah hati keluarga ku..
untuk tidak lupa pada perintah Mu..
hanya pada MU ku memohon..
AMIN..

MyHotComments.com




award from cik farah kiter...

terlampau bz nak tukar layout...
terlamabt lak nak publish award cik farah kiter ne...

terima kasih erk cik farah bagi kiter award..



kiter terharu sangat cik farah bagi kiter award..
lame dah rase nye tak bagi follower ku award..
kahkahkakakaka...

sayang cik farah...



p/s : siler abaikan entry ni if geli (dengan perkataan kiter)

May 4, 2009

aku kembali...

salam sayang dari ku.
haiii....
weiiiii....
haloooo...

aku rindu korang ar...

aku dah kembali setelah beberapa hari aku bercuti...

penat still lum hilang lagik...

now jam 8:59,

aku tak tahu nak buat pe..
harhharhharr..
tu la pasai cuti lame sangat..
kan dah blur dah...
ihihihih :)

erm ni nak story..
now aku dengar lagu Gigi...11 januari..
rindu pulak aku ngan gigi ni taw..
kjhakhakhakha...
merepek je aku nie...

aku rindukan c TEmok..
hahhahahhahah...
tak de la..marah lak c lollypop aku nate...

aku rindukan awin, kak naniey, sis danya, adik2 ku sayang yang owez buat ku gelak sorang...
faham2 sendiri le nye...hihihihi...:)
sis inn, sis lulu, sis ifa, ije...
aku rindu korang sume....

tapi kan mcm aku owez akan bercuti je dalam this monh..huhuhuh

dalam aku kembali ceria dan kembali bertugas,
aku terkejut dengan satu berita yang disampaikan oleh my sayang aci.
bapa aci meninggal dunia mlm tadi...
for aci,
takziah dida ucapkan kepada ci dan family aci..
sabar sayang, kerana itu adalah ketentuan tuhan..
dida faham perasaan aci sekarng..
memang sukat tuk menerima pemergian orang yang di sayang lebh2 lagi ayah sendiri..
tapi aci perlu meredhakan kepemergian ayahanda aci dengan hati yang tenang semoga rohnya
tennag di sna..bersama orang-orang yang beriman...

tabah la wahai aci ku sayang..
sabarlah wahai aci yang dirindu..
segala yang berlaku
sudah menjadi ketentuan tuhan bagi setiap insan yang diciptakan -NYA..
kami semua ada untuk aci yang disayangi...
kami semua sayang aci tuk selamanya...

semoga Roh ayahanda aci di tempatkan di golongan insan0insan yang beriman...
semoga roh Ayahanda aci tenang bersemadi di sana..
setiap kehidupan yang dicipta OLEHNYA akan balik kepangkal jalan...
amin...

al-fatihah..


Followers

Template by:

Free Blog Templates