** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Jun 2, 2009

DIA LAH INSAN YANG KU RINDU...

salam to all follower ku
and silent reader ku..

afternoon..

[scroll Down to New LAtest ENtry Okay.]

Glitter Words

** gambar ini hanya hiasan semata-mata kerana original photo telah didelet**
aku dan kamu
aku terlanjur cinta pada mu
cinta dalam diam
hanya untuk mu..


** hanya tinggal gambar hiasan semata-mata, bukan nak ckp pasal pasha**
** harap maklum**
** original photo telah di delet**


aku bukan tabsub
mahupun tak puas hati..
aku bukan gila bayang
mahupun syok sendiri..
aku hanya meluahkan isi hati ku..

kau adalah insan yang dalam diam aku meminati mu..
kau lah insan yang selalu mencuri pandangan ku..
kau terlalu istimewa di hati ini..
aku sendiri tidak sedar bahawa secret edmire bertukar menjadi sayang..
aku sendiri tidak menyedari perasaan ku ini
mungkin kau mulai sedar bahawa aku meminati mu..
aku menyukai mu..
tapi percaya lah..
aku juga tidak minta begini..
aku tak mahu persahabatan yang aku mulakan
berakhir dengan satu pengelakan
yang aku sendiri tidak sedar pada mulanya...
aku berharap
kau bahagia dengan kehidupan kau sekarang
aku berharap
kau akan berjaya di uthm...
aku akan terus berdoa agar kau akan berjumpa dengan insan yang betul2 menyayangi mu..

oh TUHAN
ENGKAU bukakan hati ku
untuk melihat suatu kebenaran dalam hidup ini
ENGKAU bukakan hati ku
untuk menerima apa jua yang datang kepada ku.
.
sesungguhnya aku hanya insan biasa
yang punya perasaan untuk dicintai dan mencintai..






12 tunding jari kat saya :

asna cute said...

Wahhh
Dida.. dida wat n3 nie org tu xtau ker?? kang wat yea dia tau kang.. naya jer dida kang..

Elok2 dida xnk dia tau terus dia jdi tau.. tapi asna tau + pasti + sure puye dia xtau kan hehehe

Dida apa kata cari jer lelaki lain.. jika susah sgt.. biarkan jodoh datg sendri.. tp y pasti.. hmmm jgn la jadi mcm kwn asna yea.. skrg baru nak myesal xde BF... =))

d i D a_LittLeBaby said...

asna,

ntah dida tak tahu la..tapi buat mase ni dia lum tahu lagi...ingat this is limited edition..so hanya tuk sementara sahaja entry ni bergerak..hihihih.....

erm ya dida tahu..tapi sejak dua menjak nie dida mmg rindu giler ngan budak nie..tak tahu la asna...

nanti sampai kl dida cari bf.khakahkahkahka.....

dida sayang sume yang pernah berada di hati dida....hahahhaha..act budak ni ade kat fs dida..hahahhaha

asna cute said...

opssss panassssss topic nie..
hehehe owhh gitu yea....

Biler yea dida nak dtg KL nie??
bia betul~??

d i D a_LittLeBaby said...

erm hahhahaha..panas erk..??

tak panas pun...

erm dida tunggu surat je nie..

tak tahu bila..

~cik manis~ said...

kakak,
klau dialah insan yang akk pinjam rusuk kirinya,
insyaAllah jodoh tak ke mana
smoge bahagia ya kak dida
:)

d i D a_LittLeBaby said...

adik cik manis,

hihihih :)

ye ke??tak percaya akak dik...

hihih :0

tapi insyaallah..
amin

wish me luck ye dik..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

ayoookk....
saper kah mamat ini dik?

(^_^)

♣♣ Yanie Putrajaya ♣♣

d i D a_LittLeBaby said...

sis yanie,

mamat nie nama die..teeetttttttt..

ihhihi.nanti lain mase adik cete erk sis..gmbar nie hanya tuk sementara..hihihihi

ije said...

haaa!! gambar sape ni? ehe. =D

luahkan isi hatimu babe~ =D

d i D a_LittLeBaby said...

ije yang dirindui..

hihih..gambar tutttttttt..
entry seterusnya akan diberi tahu....

luahkan???

** berfikr sejenak**

Amilrash said...

my sweet :)

d i D a_LittLeBaby said...

amil,

ya amil...napa tu?

Followers

Template by:

Free Blog Templates