** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

May 15, 2009

esuk HAri nya...

selamat pagi semua..

tapi pagi time aku dalam kete dalam perjalanan nak g keje...deejay itu bercakap pasal hari guru..ohhh!! nooo!!! esuk hari guru eerk....wahh lame aku tinggalkan zaman persekolahan ku....sampaikan hari guru sedunia aku sudah lupa tarikg nye....aishhh ape nye anak murid nie...hari guru pun leh lupa....adoooiiiiii......nanti ade yang kene ketuk ngan duster ne tak pun kene balik ngan kapur..hahahhaha...soory cikgu....

selamat pagi cikgu....wahh ayat tu buat ku ingat kembali ke zaman itu..waaaaa takutnye tak lame lagi aku nak interbiu nak masuk upsi nak jadi cikgu..boleh ke juga nie....ahhahahhaha....kenakalanku ketika di zaman sekolah..aku nakal ker zaman sekolah..tak de la..aku baik je...terlalu baik..cehhhhhh...hahhahha..mungkin sekiranya cikgu ku nengok blog ku ini mesti gelak siot...adoiiii...

nak kate aku nakal sangat tu..dak la...tapi nakal ckit2 tu...ok la....hahahaha....nanti lau aku bocor kan rahsia tak besh la kan..nanti terpakse lak ku menghadap cikgu-cikgu ku balik..menjawab segala persoalaan di kotak fikiran mereka..so be silent..hahahhaahhahahha.....

tapi tanya aku pasal my fav guru..hahhahaa...secret..hahha..tak de ar.tapi nanti ade yang terase hati aku tak jadikan fav..hahhahhah...
my fav teacher is cikgu J.A a.k.a JUnaida Aman..aNd Ustaz @ CIkgu Roslah....
Why aku suke r gile nak menjadikan mereka ni fav TEacher aku..kahkahkahkahak..sebabnya aku suke ar nak jadikan dorang fav cikgu aku..hahhahahha..koz aku suke care dorang ngajar aku....hiihh..garang tak garang tapi tegas sometime....

ada 1 persamaan apasal cikgu nie banyak perbezaan...mari kita huraikan satu persatuan...

# perbezaan kedua-dua cikgu nie adalah sorang laki sorang perempuan...tu perbezaan yang paling ketara la kan.....hihihih :)
# yang keduanya sorang cikgu disiplin satu agy cikgu pengawas...
# sorang dari student UUM dan cikgu laki aku tak tahu lak student mana lu..tapi die bekas seorang ustaz ngajar kat sekolah agama....** aku tak seklah agama pun*

#cikgu perempuan itu aku paling rapat ar kiranya..tusyen ngan cikgu perempuan itu..(cikgu J.A)..dan tusyen lak kat umah dier.so mean aku pernah pergi umah dier...cikgu roslah aku tak pernah pun jejak kaki kat umah deir..mati ar juga kan..marah la orang uamh dier..hahhahahha...

# persamaan kedua-dua cikgu nie adalah mereka mengajar matematik....matapelajaran yang sama...cumenye ada tambahan setiap cikgu la..ustaz roslah dulu ajar matematik dan add maths...so ustaz roslah owez akan menempekkan muke nye kat kelas kiteorang..sehari je dier tak masuk kelas kiteorang...koz tak de subjek die.....hihihihih :) cikgu junaida (J.A) pula ngajar matematik dan perdagangan..die ngajar matematik time kiteorang form 3 tak silap koz form 4 & 5 dah di ajar leh ustaz roslah...cikgu J.A masuk gak kelas kami kerana dier ngajar kami perdagangan..hihihi :)

# aku sayang giler ngan kedua-dua cikgu nie....

selamat menyambut hari guru..cikgu....

0 tunding jari kat saya :

Followers

Template by:

Free Blog Templates