** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Jun 15, 2009

morning all

today aku malas banget mo menaip..
malas mo keja..
malas lar...
haiya..
tia payah tanya2 lagi..
aku malas lar....

hujan itu buat aku mo tidur saja...
siok taw tidur time sejuk2 nie..
tarik selimut lagik nie...

ngantuk siot...

apa yang aku telah lakukan??
damn it..
jahat ka aku tu??
kejam kah aku tu ar..
buat mcm tu
selama cuti 1 hri setengah ni...
hahhahh!!

wait!!wait!!!
jangan terpadaya dengan statement di atas tu..
tu ayat penyata yang gempak....
khakahkahkah!!
gempak ka??
tia juga ba kan?
erm 1 hari setengah..
napa 1 hari setengah ja aku cuti??
memang lar ba..
lau aku keja half day hari sabtu..
aduiiiiyaiiiii...

hari sabtu abis balik keja..
aku masak ayam goreng..
lapar tu..
pastu hidupkan lappy..
terus liat ceta hindustan plus ceta melayu ka tu ar..
aku pun lupa uda..
yang penting aku layan cD lar..
tV??? mcm besa lar my mom yang tinguk..
malam pula, aku sambung tenguk CD..pastu mo dekat jam 9 aku stop..
sambung tenguk JAngan Lupa lirik...

hari ahad pulak,
bangun jam 7.40 pagi..
kemas2...cuci tudung, cuci toilet..
masak tuk tengahari sakali lar..
kami memang suka masak sekali terus tengahari...
so pastu mandi..
after ja mandi..
on Lappy
tenguk cerita Kungfu Dunk...
hihihih...
act aku baru ni la aku tenguk ceta tu dari awal sampai abis..
selalu setengah2 ja aku tenguk tu...
pastu tenguk ceta Fast and furious 4..
pun baru janie aku liat ceta ni
stak..stak lagi tu..
kin panas eh..
last2 sampai abis jua la aku liat ceta tu...
tu ja yang aku buat time aku cuti...

bosan kan???
malam pulak..
mcm besa aku tenguk jangan lupa lirik.
plus2 ganti2 la ma mentor...
tu ja la...

bosan + bosan + bosan !!!


anyway,

selamat pagi semua..
selamat pagi kepada semua follower
kepada semua silent reader..
kepada semua visitor..


klik note : bila la mo dapat surat tawaran ma lapor diri nie..
adeiiii lambat jua eh....

0 tunding jari kat saya :

Followers

Template by:

Free Blog Templates