** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Jul 30, 2009

....... no title in my mind .........

selamat malam semua..
hari ini aku tak de pae nak tulis..
hihihihihi..
sesaje je ni nak merepek kat cne..
ade ar sorang mamat kat sebelah aku nie.
segan lak nak melalut yang ndak2 kan..
hahhahhahaa..
apesal aku jadi pemalu nie..
kakhakhakha..
bukan pemalu erk..
tadi mamat ni tenguk aku bukak satu blog,
so aku segan ar,..
ntah2 mamat ni nak bace kan
ntah2 dia pun tlah membaca ayat ayat aku yang tak seberapa nak cun.
pada malam nie..
khakhkakhakhkahak

aku nak tunggu hari esuk untuk aku tenguk mamat tu..
mamat mana lak nie.
mamat yang suke tersenyum tu la.
yang mate die ikut tersenyum tu...
hahhahha
=)
okies aku nak tukar dah nie..
nanti ramai yang tertonggek kat belakang nie lak..
hahahhahhaha

semlaam tidur kekasih ku...
muahhhhhhhh

buat lolly ku..
mane pic temoknyaaaaa...

buat sis ain,
selamat pengatin baru..
adik tak leh nak datang ar sis..
adik ade kursus... kat johor...

buat adik nurul..
kim salam along taw..
rindu kate oK!
hahhaha


hasil nukilan ku...

aku yang teristimewa di hatinya...
hanya aku di hatinya...
sesungguhnya dia mendambakan aku untuk jadi oermaisauri hidupnya..
sesungguhnya itu yang ku mahu..
tapi...
hakikat sebenarnya..
aku tak mampu berbuat demikian...
aku tak mampu utnuk jadi suri hidupnya...
bagi ku ia cukup menyentuh jiwa ku..
cukup la.....
sekadar kita mengikat satu pertalian sahaja..
cukup la kita punya satu perhubungan sahaja...
iaitu...
persahabatan...


amcm ???
chantik kan ayat tu..
hahhahaha..
oppssss...
jangan salah sangka taw..
tak de kene mengena ngan dida pun..
just write selagik tangan nie ingin menaip...


aku ada kerana kamu selalu di samping ku..

sebelum mata terlelap..

acah je tuuu.
apdahal aku kat Cc nie..
khakhakahkha...

opppsss...
dida...dida...
bersopan la skit..kan ada adab...

assalamualaikum w. b.t
kepasa silent reader ku..
kepada blogger2 terchenta ku..
yang sudi menjenguk lagik blog ku ini..
biar pun aku jarang2 membukak dan menghapdetnya sekrng nie....

nak borak ape??
tak de ape..
aku baru je lepas makan..
now kat Cc tunggu my fren
antar BEg nak bawak g kursus nante....
hahhahaha..
tak malu wei...pinjam beg orang..
nak malu wat pe..
dah tak de wit nak beli..lum gaji..
so pinjam ar lu..
khakhakahkahkahka.....

kecian kan...orang baru so lambat ar gaji..
ntah2 nak raye baru gaji ne..
huhuhuhuhuhuhu...

aku tak nampak ar agy mamat tu..
alahai...mane die pgy erk?????


Jul 29, 2009

aku yang tertanya tanya...

mat aternuunnn..
erm apesal tajuk entry kali ni pelik benar rupenye..khakhakhak
tak de ape pun.
sesaje je nak write something tuk korang...

tak lama lagik aku nak terbang dah ni..
so untuk minggu depan mmg tak dapat update..
koz aku pergi kursus seminggu tuuuu weiii..
so just wait 2 week later k..

aku nak kongsi ape lagik erk ngan korang..
[tengah berfikir nie]

for dik nurul,
akak pun windu ngan adik...

okies...
untuk pengetahuan kalian..
dah dua hari termsuk hari ini..
aku tak jumpe mamat yang suke tersenyum..
alaaa...
mamat yang lau tersenyum mate dier ikut sekali senyum tu.

haaaaa...
mamat tu aku tak jumpe lagik....

heran kan??

hahahhahha..
ape2 pun aku lum g tenguk c harry..
aduiiiii..
bila la ni aku nak tenguk c harry nie....

[ maaf dari ku ]

maaf adalah kata kata yang sungguh bermakna..
maaf adalah kata kata bagi insan yang tak malu untuk menuturkannya...
maaf adalah bagi insan yang tak segan untuk mengucapnya...
kerana dengan maaf kita boleh berbaik semula..
kerana dengan maaf kita boleh tersenyum kembali....

maaf kerana aku telah mengabaikan kalian semua..
maaf kerana aku telah lama tidak berchat chit ngan kamu semua...

nanti ada masa aku akan meluangkan lebih masa buat kalian...


p/s : ermmmmm......rindu la nak tenguk dia tersenyum...

Jul 28, 2009

si jejaka

si jejaka..
aik pesal phelik benar ni???

si jejaka...
dia muncul secara mesteri..
eh tak de la.....
bukan muncul secara mesteri..
tapi tetba je dia muncul....

kejadian di perhentian bas..

si jejaka bersama member2 nya :eh celcom ada line ka??
aku : ada...
si jejaka bersama member2nya : oh cuba dail lu bagi lu num ko tu mo test..
aku : hahahhaha...senyum je...
si jejaka bersama member2nya : eh sapa tu nama ko??
aku : senyum je...
si jejaka bersama member2nya : ko mo p mana??
kawan aku : 1B
si jejaka bersama member2nya : oh sama la kita nie...

bla..bla..bla..blaa..

yang penting buat aku tersenyum...



cerita anganan dogengan one little baby

nak taw ape cerita ku??
tajuk bukan men lagik..
nak kate gempak tak jugak....
hhahahhahha....

okies aku nak story morry la erk...
kamo...ko...engko...
tak yah nak menyibok..
if tak suka..
ngan cerita aku.....
sila kuar berambus dari blog aku ini....

story bermula....
time nak lapor diri tu kan...
tunggu ar giliran kan..
g ambik risalah lapor diri....
ade ar satu abg ni...
ensem siot...
cute giler wei...
name di rahasiakan...
koz korang yang keje kat putrajaya stuuuu..
mesti taw nye.......

pastu kan...aku g ar tukar kementerian...
alamakkkk!!!
aku jumpe abg tu siottt..
alahaiiiiiii..rase ku nak semyum sepanjang hari..
tapi tak dapat koz time tu riso nak mampos pasal penempatan..

bangga tu siot.....
kenapa ko nak bangga dida????
sebab aku suka ar..
aku punye suka laaaa....

*****************************************************

2nd story morry..

aku naik flight air asia balik g sabah..
alamakkk..
untuk kali kedua aku terjhatuh chenta la pulakk..
ngan abg pramugara kat dalam kapal tu...
adehhhhhhhhh....
cute, miut, sweet, ensem
alamakkkk...
amcm nie....
suke giler aku if abg tu senyum kat aku..
kakakkakakak..
padahal abg tu mesti ar kene senyum kan..
tu la etika keje dorang kan....
gagagagaggagagga.....

ape2 pun i like it...

tak kisah ar ape korang nak cakap...
aku punya suke so aku suke suki ar nak write kat cni...

and NOW...
aku suka lak kat satu mamat nie..
keje satu bangunan ar ngan aku...
tapi bukan satu jabatan..
aku pun tak taw dia jabatan mana...
haahhahhahahha...
aku suke nengok mata dia...
koz lau dia senyum mata dia akan ikut senyum...
alahaiiiii..
comeyyyyyyyyynyaaaaaa.....
mauahhahahahahahhha......

okies now aku nak berborak borak lak...
malas nak tenguk blog if aku rasa penting kan diri sendiri..
hahahhahahhahahahha..

iye iye je kan???


p/s : miss u pasha..

Jul 27, 2009

aku merindui kamo..

aku sangat merindui kalian semua..

aku sangat merindui
saat saat aku berborak..
bermesra..
ketawa..
meluah segala pandangan..
meluah segala duka suka..

ohhhh..
rindu itu menggamit aku kembali..
semoga kalian merindui aku..
hkakhakhakah!!!

hadirlah..

pagi yang indah
seindah wajah mu...

aku dan kamu..
selalu bersama...

jika hari ini aku sedih dan menangis kerana mu...
aku pasrah dengan keadaan itu..
tapi..
aku berharap hari ini...
esuk...
lusa...
cahaya kebahagian akan muncul menjelma untuk ku...
dari kamu...

Jul 23, 2009

[::: baru aku taw setelah sekian lama :::]

agaggagaggagga..
jatuhnya maruah aku..
cehhhh..ayat tu..nak jugak..
mmg tak boleh blahhh....

agaggaggaggagga...
setelah sekian lama..
baru aku tahu..
hahhahahhahha...
1 february 1984 adalah hari jatuhnya
labuan sebagai wilayah persekutuan labuan..
bukan dalam sabah lagik..
hahhahahha

aku tiap tahun pun aku sambut hari wilayah
tapi tak pernah terfikir dan nak berfikir..
nak ambik tahu ape tah laghgik kan...
hahhahhaha
rupenye2 labuan dah menjadi wilayah
selama 25 tahun
huhuhuh

padan ngan muka ko dida...
tu la apasal tak tanya bapa
aduiiii..
gila betul ar.....

tunggu je la result nye..
31 ogos 2009
nie.......
kalau dapat mmg abg penginterview tu suka aku.
agaggagagaggag..
tak de ar..main2 je...

mmg rezeki aku la tu.....

aminnnn...


mis u all..
muahhhhhh

p/s : miss abg aaron lorrr...
nak tenguk abg aaron lakon arrrrr.....

Jul 17, 2009

first for all

salam malam tengah malam dah nie weii..
apesal aku leh lak on9 tetiba memalam ni
adehhh

soryy to you all semuaa..
yang ada kat cnie...

for asna yang penting tuuuu..
for ifa jugak sangat penting tuuuu..
for sis danya, for sis naniey, for sis yana..
jugak dida nak minta sorry banyak2 naaa..
act selama ketiadaan dida..
dida dah tensen giler tahap nak larik pusing keliling dunia tu..
nak tahu surat penempatan dida...
act selama ketiadaan ku..
aku berada di putrajaya , wilayah putrajaya..
bagi melapor diri kat ctu..
nthen tercampak kat keyy HAll..
nthen i back to jpm..
so i get want i want..

i back sabah
for continue my work at there...
nak tahu jabatan ape??
hahahhahha..
sorry dearrr..rahasia kerajaan laaaa...

n bila balik sabah????

ahad nie balik sabah...

mintaa maaf tak sempat nak jumpe korang..
dida busy sangat giler tahap gaban...
nak pengsan,...

dalam beberapa hari tu tak lalu nak makan..

adehhh

okies sweet dreammm

Jul 16, 2009

kejam kah ataw memang sudah ditakdirkan..

selamat malam semua...
hari ini sekali lagik aku MUNCUL KAN diri
di antara kalian semua..

KEMUNCULAN aku kali ini..
bukan bagik memberitahu kepada kalian
kemana aku menghilangkan diri..
tapi sekadar aku ingin berkongsi
rasa hati dan rasa hati dan seterusnya
rasa hati..dan lagik.....

rasa hati ini tidak akan ilang
selagik ia bersarang di hati ini...

kenapa la begini ya??
sedih tiada gunanya..
gembira hanya luaran...
rasa di hati tiada siapa yang tahu..

for u all yang amat ku rindui..
jangan segan dan malu
tuk singgah sebentar di blog aku ini
biarpun tuan punya blog ini
kali ini jarang sekali kelihatan entry terbaru nya..
hope korang enjoy dengan read apa yang sedia ada ini..
akhakhakhakha...

p/s : i owez miss u pasha..muahhh
[ ayat ini memang tak boleh blah ]

Jul 15, 2009

^ kembali kah aku??? ^

assalamualaikum semua follwer ku..
salam kasih buat silent reader ku..
thankz sudi menjenguk page blog ni
tika aku tiada dalam dunia " blogger " ini lagikkk
bukan untuk selamanya..
tapi HANYA UNTUK SEMENTARA sahaja..
aku berharap semoga kamu sihat sihat sahaja...
jangan sedey sedey k..
aku kat sni..
sikit nye tension...
sikit ko bilang??
aduiiii???
aku bukan nak kate ape ar..
tapi aku memang TENSION GILER AR..
tak tahu nak cakap ngan sape..
nak tak tahu nak luah ngan spe...
aku harap PENDERITAAN ini hanya UNTUK SEMENTARA
dan aku akan kembali sekiranya aku
betul betul PULIH DENGAN SEBAIK NYA DAN SEPENUHNYA...
CAYANG KORANG..
P/S : kamo..kamu..kau..ko..
jangan tanya kemana ku menghilang..
g pun aku tak kan jawab soalan korang tuuuuu...
pesanan terakhir penaja :
i owez remember and miss u my dear pasha...
muahhhh cket..

Jul 9, 2009

^ Lucu bila baca balik, sedih bila terkenangkan...rasa insaf menyelubungi dirii ^

aku sedih lak..
huhuhkhukhukhukhukjhukkk =(

tadi bosan buhsan boring gila tahap..
aku baca balik entry aku ni..
then di situ la ku rasa lucu pun ada..
nak tahu kenapa??
sebab aku tak terfikir pun
yang aku adalah penulis itu...yang menulis ahyat ahyat seperti begitu
adakah aku aida sari yang suatu ketika lu
yang takut tuk buat presentation itu
sedang menulis betapa puitis nya...
ahyat ahyat nya..
lucu jua arrr...
baca ahyat ahyat aku sendiri..buat aku gelak sendiriii

tapi disebalik itu..
aku juga rasa sedih baca ahyat ahyat aku tu...
tak tahu kenapa...
sedih ja aku...mungkin aku tidak sebaik ahyat itu..
mungkin aku tidak sesempurna ahyat itu...
mungkin aku berlainan sekali dengan ahyat ahyat itu..
oh tuhan...
betapa aku kecil di sisi MU..
betapa aku rasa khecil di hati meraka..
betapa aku khecil di sis mereka..

aku menginsafi segala galanya..
sekarng saat ini ketika ini di waktu ini..
aku rasa insaf...
begitu puitis ahyat itu..
betapa ahyat itu membawa maksud yang mendhalam
dalam hidup sehari hari an...
dalam kehidupan kita...
dalam perjalanan sebuah kehidupan seorang manusia
tapi aku berbeza sekali dalam ahyat ahyat itu...
oh tuhan
maafkan hamba mu ini...
daif nya aku rasa sekrg...
sepi nya ku rasa sekrng
aku hanya mampu mampu terdiam..dan mendiamkan diri..

aku hanya insan biasa yang tak punya apa apa..
yang berbeza sekali dengan ahyat ahyat ku..
adakah aku bisa mengatur langkah untuk mulakan nya semula...??

[ dah pernah wat tapi nak wat jugak sekali lagik ]

tag ini from sis jue @ awandanya...
act dah pernah wat pun tag ni..
ini sesaja ja mo buat balik2.
pasni baru aku wat kaja...
hahhahhaa

[ jangan la ko buat begini lagik dida lau ko tempat lain]

1> apa perasaan anda sekrng??
a >> aku rasa sedey yang amat..plus lagik aku baru dengar crita kawan aku semalam..
aku bertambah geram...belum abis geram ditambah geram..
pastu now aku sedey balik..

2>saya nak makan..
a>> chicken ch0p..
tapi now tengah posa..
so esuk kot..
kakhahakahkhaka
[punya baik planing kan]

3> saya tak suka..
a>> ada insan lain yang suka pandang RENDAH ngan budak DIPLOMA.
dan tak suka orang bodoh amat yang ketinggalan tak tenguk tV..
biarpun saya ini MEMANG RENDAH!

4> impian saya
a>> ingin berusaha menjadi anak yang baik..sahabat yang baik..

5> haiwan yang saya tak suka?
a>> lipas, babi, lintah, semut, segala2 haiwan yang menggelikan
jiwa raga ku..

6> saya harapkan?
a>> moga aku bisa jadi insan yang berguna
berani dan sanggup tanggung risiko..

7> jika boleh diputarkan masa
a>> aku ingin kembali ke zaman sekolah..
dan aku ingin tell hafiz dat i love u..
dan tell prince i'm really sorry..

8 > saya pada 10 tahun akan datang
a>> akan punya suami yang memahami aku
punya baby comel like aku..
punya happy family..

9> handphone saya adalah sebuah
a>> keluaran motorola..

10> saya pernah bercinta sebanyak?
a> ikhlas dari ku..sekali je ooo..

11> kawan kawan saya?
a>> insan yang bertanggungjawab dalam kegembiraan ku..
insan yang bertanggungjawab dalam urusan kesedihan dan kesayuan ku..

12 > pernah dikhianati?
a>> pernah laaaa..

13> apa yang hendak dilakukan apada orang yang mengkhianati anda?
a>> lum terfikir agy...
minta dia di langgar lori treller panjang..
[wahhh kejamnya dakuuuu ]

14 >senaraikan 8 orang yang hendak di tag :
a>> oleh kerana semua orang pernah jawab tag ini..
aku tak mo bagi laa.a
kedekut ni...

DONE!

[:: hidup ini tidak seindah yang di sangkaaa ::]

ok!
1st of all..
nak minta sory la kat korang
entry tadi tu..
emosional nya lebih cket..
bukan takat lebih..
banyaaaak siottt...

ok!
kehidupan ini tidak seindah yang di sangka..
ada orang happy dengan apa yang dia ada..
ada orang tak happy dengan apa yan gdikecapi..
hidup ini tidak puas selagik ada benda difikirkan..
hidup ini terlalu banyak dugaan sampai
kita sendiri rasa nak BUNUH DIRI pun ada
astagfirllah al'azim...

seindah kata dapat di bentuk...
seindah mutiara dapat dikecapi..
tapi
ia semua tak seindah kehidupan sekarang...

tapi aku baru je kejap tadi ym ngan bestiest aku..
she cry..
cryy??
why??
emmm biar la dalam rasia kami sahaja..
tapi time bagi dia advise aku terfikir sejenak..
aku juga bukan insan yang perfect..
NO BODY IS PERFECT RITE??
aku juga insan yang lemah
yang kalah dengan dugaan duniawi..
cehhhhhhh =p
sastera la pulak....

tapi sebagai seorang insan yang rapat dengannya..
sebagai sahabat yang sayang pada nya..
aku hulurkan sedikit nasihat kepadanya..
YA ALLAH..
aku hanya insan biasa yan banyak kekurangan...


aku telah kalah dengan perasaan aku sendiri..aku insaf untuk seketika..[opppsss untuk ketika aku berym laaa.]
aku bukan insan yang layak untuk menasihat insna laen sedangkan aku juga banyak kekurangan diri..banyak kelemahan diri.untuk menasihatkan insan laen??aku rasa aku belum sedia..tapi untuk seorang sahabat ku hulurkan nasihat yang bagi ku telah menjadikan aku insan yang aku dengan permainan duniawi ini..cehhhh [ayat memang tak boleh blahhhh ]

rendah diri??
ya sebagai seorang insan yang ada maruah dan harga diri..
kita perlu ada rasa rendah diri..
kerana untuk mengingatkan kita supaya tak bongkak..
tak berlagak sombong nak mampos..
tak riak dengan apa yang kita ada..
tak alpa dengan kemewahan duniawi lemparkan...

tapi..

rasa rendah diri itu perlu bertempat..
kerana di situ lah ada yang mengambil kesempatan dalam kesempitan.
jangan sampai maruah dan harga diri
di pijak2 bagai semut merah yang pedas...
di hempas2 bagai lipas yang menyerang secara tiba2..
di bunuh dengan kejam bagai tidak punya perasaan

menangis??

menangis la kamu wahai hati..
selagik kamo menginginkannya..
menangis la kamu wahai hati..
selagik kamu rasa sakit..
keluarlah kamu wahai air mata..
selagik kamu ingin merembis keluar..
keluarlah wahai mutiara mata...
selagik hati ini dalam kesayuan dan kedukaan...

tangislah..nangis la...selagik itu yang kamu mahu..selagik itu yang mampu buat kamu redha dengan segala galanya...nangis la jika itu buat kamu tenang..nangislah hati kiranya kamu rasa itu yang perlu kamu buat...nangis la selagik kamu punya hati untuk menangis...dan setelah itu..ketawa la kamu demi kemenangan itu...bergembiralah kamu demi kejayaan kamu mengatasi segala duka suka yang kamu simpan di hatiuntuk sekean kalinya...dan hadapi la dengan tenang...

kiranya aku di tempatmu...
aku juga merasai yang sama...
kiranya aku yang mengalaminya..
aku juga akan sedey bersamamu..
kiranya aku juga menghadapi dugaan dan cubaan begini..
aku juga akan menangis...
kiranya aku rasa di keji..
di umpat..dikutuk...
aku juga akan rasa rendah diri...
tapi percaya la..
segala ini akan bisa jadi normal..
when kita membenarkan ia berlaku..
dengan seikhlas hati kita...
dan membenarkan ia berlalu dengan tenang

aku hanya insan yang lemah..
aku hanya insan yang banyak kekurangan..
untuk nasihat menasihati itu bukan aku orangnya..
aku bukan sahabat yang baik...
aku juga bukan anak yang baik..
tapi aku akan cuba try test untuk
jadi insan yang baik...
jadi sahabat yang baik....
dan jadi masyarakat yang berilmu dan baik..
untuk ibu bapa ku,
untuk sahabat ku...,
untuk kekasih ku yang bakal tiba..
untuk negara, masyarakat dan agama..






^ iNi daaaahhh LEbihhh PAndangggg dAhhh Niiiiii ^

assalamualaikum buat sahabat handai blogger yang sentiasa
menceriakan hari hari ku..
di dalam blog
sebelum aku meniti hari yang lebih sukar..
dari yang sekarang...

1st of all.
i wanna say sorry if what i write
u all terasa hati..
but INI TIDAK KENE MENGENE NGAN KORANG..
KAMU...KO...KORANG..BLOGGER

OK!
SO JANGAN CEPAT NAK MELATAH...

ENTRY INI SEKADAR ENTRY LEPAS GERAM..

mungkin ENTRY ini mengandungi PERKAUMAN..
TETAPI..
it my opinion about that..
and it is my view about this problem..
yang i hear pun i dah naik GERAAAMMMM YANG AMAT...
SO JANGAN NAK MAKI HAMUN ENTRY INI...
ok!

ini khisah dari ku..
bukan untuk tunjuk perasaan ..
untuk buat AKU FIKIR sejenakkkkkkk!!

kemarin aku ada buat entry about
[ MEMANDANG RENDAH ATAWPUN TAK SENGAJA
PANDANG ATAWPUN MEMANG DAH RENDAH ]

SO hari ini kita continue....
itu crita my fren sebelah U di sinunnn..
tak mo sebut nama U...ok!
now crita U di sebelah sininnnn...
tak mo sebut nama U..OK!
kamo...kamu..ko..engko..engkauuu..KAU...
jangan tanya apa nama U itu...
nanti nyesallll...
hahahahahaha...=)

argghhhhhhh..
geram aku nak mampos dah nie..
biarpun aku tak berada kat situuuu...
tapi aku juga budak manusia insan makhluk tuhan yang paling ChuuuMELLLL.

that situation :

si ibu : heloo, pihak U ke nie...erm saya si MiNAh binti C ahmaD
[ p/s : sorry asna use nama minah tuk contohhh ]
ibu kepada c kiLi Binti c Sut..
nak bertanya...kepada pihak U la kan...
kat ctu ada JUAL BALDI TAKKK??

si pihak U yang bertugas : astagfirullah al'azim...[ maaf if tak komplet eja nye..]
puan..sekarang ini negara semakin maju...
dan negeri ini juga maju..mesti la ADAAAAAAAAAAA...
NEGERI INI SEMUA ORANG PAKAI BAJUUUUU....

OK!
NOW aku rasa kan GERAAAM YANG AMATTT..
apesal ar BODOH SIOT MAK INSAN ITU...
TAK TENGUK TV KE HAHHH..
SEMUA NEGERI KAT MALAYSIA NIE
TERMASUK LAAAA SABAH DAN SARAWAK..
DAH MAJUUU..
DAH TAK PAKAI KAIN JE..
SEMUA PAKAI BAJU KURUNGG.
SEMUA ADA PASANG ASTROOO..

MACAM LA KITA ORANG INI MANDI PAKAI
UPIIIIH PINANG...
MACAM LA KITA ORANG NI NAIK BOT JE G PEKANNN..
ADEHHHHHHH....

YANG PENTING BERPUAK2 LA TU..
ADEHHHH..
MACAM LA ORANG KAT STUUU...
TAK TAHU NAK BERSOSIALLL..
TAK TAHU NAK CAKAP ..
BISU KE?
TAK BISUU PUNNN...
BIJAK KE??
BIJAK LAAAA...

ADE lagik satu tu...
boleh cakap pulak....
AMBIK DIPLOMA TU BUANG MASA...
FULAMMAAAKKKKK...
MAKK AIII..
AYAT MENYAKITKAN HATI BETUL LAAA..
ANAK SAPA LA TUUUUU???
TAK DE INSURAN BETUL MULUT DIE MENGELUARKAN
AYAT PENYATAAN ITUUU.....
WAHHH...WAHHHH...WAHHHH...
INGAT SIKIT YE ..
KAMU TU BERADA KAT NEGERI ORANGGG...

BUDAK MATRIK KA...
BUDAK TERPELAJAR DARI LUAR NEGARA KA..
BUDAK TERPELAJAR DARI INTERNATINAL SCHOOL KA..
BUDAK DARU LULUSAN STPM KA..
BUDAK LULUSAN DIPLOMA DARI UNIVERSITI TEMPATAN MAHUPUN POLITEKNIK..
KITA SEMUA SAMA SAHAJA...
TAK DE BEZA..
NAK TAHU BEZA NYA
CARA PEMIKIRAN KITA..
CARA KITA BERFIKIR DAN CARA KITA MELUAHKAN PANDANGAN..
HAAAA..ITU LA BEZA NYA....
CARA KITA GUNAKAN OTAK MINDA KITA TU YANG
BUAT KITA PANDANG ORANG ITU
BAGUS OR TIDAK BAGUS..BODOH ATAW PANDAI..
BIJAK ATAW PURA PURA BIJAK...
HAIIIYOOOOO..

MEMANG NAK KENA SAMAN MULUT BUDAK TU TAW.....

OK!
sampai di sini je aku melepaskan geram ku..
kita cerita lain entry lagi...

p/s : sorry la entry ini emosional lebih sikit.
koz rasa geram itu sejak semalam lagik..

cerita story morry ini
yang hot meletop lagik DE BOOM
DI HATI KU INI..
TIDAK KENE MENGENE NGAN KORANG..
KAMU..KAU..ENGKO..
OK!!!

BAK KATA PEPATAH :
" HANYA KERANA NILA SETITIK ROSAK SUSU SEBELANGGA "

Jul 8, 2009

"...tak pernah nak tipu hati sendirii tapi terpakse tipU laaaaarrrr..."

entry ini menjawab segala persoalan dalam entry sis naniey
khakhakakahak..
sori sis cilok jap..
tapi mana ada adik cilok sis....
entry ini mengupas segala pertanyaan sis..
kira ni entry jawapan la...
hahahhahahahhahaha.....

jangan risau la sis..
tak cilok nye...
ni jawapan bagi pihak aku la sis..
bagi pihak dida..
bukan dida tulis entry ini tuk jawapan insan lain..
buat pe nak tulis entry about jawapan insan lain...
betul tak????

okies mesti sis tunggu lame kan
nak taw jawapan dida..
ni jawapannya...
lihat la..dengar la...aku ingin meluahkan isi hati ku..
cehhhhhhhhh

bukan nak tipu..
tak pernah ada niat nak tipu perasaan sendiri..
tapi kan nak berkata jujur tu SUNGGUHLAHHH MALUUUU!!
ntahla..
kita larik jap keliling dunia dari topik CHENTA!
if realiti sebenar kehidupan...
sebagai seorang manusia..
yaaa...kita terpakse jua menipu diri sendiri..
nak tahu kenapa??
contohnyaaaa :
if kita tak suka akan orang sekeliling mahupun bos kita sendiri..
kita tak kan cakap ngan bos kita yang kita tak suka dia kan..
kita tak kan cakap kat bos kita yang dia sebenarnya HAMPEHHH!!
KEDEKUT TAIK HIDUNG MASINNNN!!
BETUL KANNNNN??
so terpaksa la menipu demi kebaikan bersama....

if sebagai seorang KAWAN..
pun sometimes kite terpaksa menipu..
bukan untuk menjatuhkan maruah diri ataw pun maruah sedara mara..
tapi tuk kebaikan bersama..
sesuatu kejujuran itu adalah sangat pahit dan sakit untuk ditelan
lebih lebih lagik orang itu adalah kawan kita...
TETAPI...
setiap KEJUJURAN itu biarpun sangat sakit..
tapi ia boleh buat orang itu ikhlas dengan PERSAHABATAN NYA...

DAN

NOW BARU KITA kembali ke dunia CHENTA..
puas dah larik keliling dunia??
kalau dalam dunia PERCHENTAAN lagik laaaa...
if kita ada suka kawan kita taw insan lain laaa kiranya kan..
s0 mmg TAK LAAAA kita nak gtaw dia secara depan depan kan...
mesti kita senyap seribu bahasa kan??
hahahahhahhaa....
mesti kita kate.
ehhh!! mane ade aku suka dia..KAWAN JE LAAAA...
PADAHAL nampak dia ngan minah cantik dah gelabah satu shopping komplekkk..
adehhhhhhh..
tak ke namenye itu menipu diri sendiri ituuuuuu...??

SO...
KESIMPULANYAAA..

BUKAN NAK MENIPU..
TAK PERNAH NAK TIPU HATI SENDIRIIIII..
TAPI TERPAKSA KERANA KEADAAN MEMBUATKANKITA..
MELAKUKANNYAAAA....

HEHHEHHEHEHEHHE.....

fulaaaamaaakkkk!!
fuhhhhh!!
dah siap aku berceloteh panjang gila siotttt
adehhhhhhh
tu la terlampau banyak idea kan...
layan ja laaaa...

[aQu suKa, aku Like dan Aku memang TAK kesaHHHH apa Orang Mo cakappppp ]

assalamualaikum..
selamat petang kepada sient reader ku..
yang banyak membantu aku..
chehhhhh...
selamat petang yang berbahagia buat follower ku.

ni mesti korang heran kan??
heran la baaaaa..
mesti jua perlu herann..
cehhhhh..memaksa lagik tuuuuu...

mesti korang heran kan??
kenapa sejak hari itu...
entry aku mesti aku letak ayat ayat yang menyakitkan hati..MUNGKIN...
ENRTY aku cakap pasal BLAH LA KALAU NDA SUKA..
ENTRY aku cakap pasal KALAU NDA SUKA AKU NDA KESAH...
YA..MEMANG AKU TAK KESAHHHHHH PUNNN!!!
hahhahhahaha..
act benda ini secara semula jadi..
tangan ku tu menaip ayat ayat POWER GTU..
APA PEDULI DAH NAMA PUN BOLOG KUUUUUU!!!!

okies....
aku suka..
aku like...
aku memang TAK KESAHHHH PONNNNN!!
jangan buat semak yang tak hendak hendak sudah laaa....
panjang dah ni aku melalut nie...

aku nak cakap borak talking pasal apa ar..??
erm aku mo lagik borak stroy morry hot story
biar GEMPAQ bolog ini...
hahhahaa..
mo cakap pasal siapa??
pasal buffreeenn pojaan hati ku laaa....
sapa lagik kan....

PASHA UNGU adalah INSAN yang bertuah...

yang dimaksudkan adalah AARON AZIZ...
yang ditekankan disini adalah HANS ISAAC..

ALAMAKKKKK!!! MAKKK OIIIII!!
banyak jua nama nie..
sapa kunun buyyfreennn pojaan hati mu ni dida...
hahhahhaha...
mesti la semua nie..
ketiga2 nya...

mereka la pengarang jantung cik dida...
hahhahhahha..

menci hate tak suka ka ngan entry berlabel kan artis ini??
hahhahahha..
peduli apa aku..
yang penting mereka menjadi inspirasi ku..
inspirasi Tv 3..
hahhaahhahhaha..alamakk!!
dah msayuk la mende2 lain ..
hahhahhahhaa...

dah lame ku tak tempekkan pic ku bersama mereka kan??
hhahahhahha...
mengada2 betul la cik dida nie...
hahhahhahahhha...
okai2...stop!!
bukan tak nak tempekkan pic tu..
tapi malas ar nanti ade lak KONTROVERSI yang melanda mereka dengan diri ku..
kaahkakahkahkahaa...

p/s : lame nye "ABG AARON " tak menghupdate blognye....
adik rindu la abg..
khkahkahkahkaha
sila jangan muntah kat atas carpet merah hitam aku ni...


[ memandang rendah ataw tak sengaja terpandang ataw memang dah rendah ?? ]

cian nya kat kawan aku...
tapi tia pa..kita jangan tunduk ngan orang yang mcm tu..
nda heran la...
apa mo heran kita sama - sama manusia jua....

sebelum tu..
di harap kalian semua..
pendengar setia..
tidak mudah melatah ngan apa yang ditulis ini..
ini hanya ingin mencari kebenaran mahupun luahan hati ja...
tiada kena mengena ngan kehidupan kamu...
ok!

okies now mesti kamu semua heran kan...
jangan heran heran lu..
nanti pelan pelan kita ceta...

gni...
ada la member aku ni...
baru masuk stdy as student kan..
memang la ba..nda kan stdy jadi engineer pulak kan...
tapi yang herannya budak kelas nya tu pandang rendah ni ma budak budak diploma..
adehhhh..panas telinga ku mendengar tu semalam..
kalo YA PUN sekali pun result MATRIK or STPM KAMU tu
GEMPAQ GILA BABUN..
nda payah la mo merendahkan insan lain..
bukannya insan lain itu bersalah pun ma kamu....
apa laaaa...

POYO JUA AR...
ntah la...
kenapa mo heran dengan bahasa SABAH??
kenapa mo heran dengan bahasa LABUAN?
kenapa mo heran dengan bahasa SARAWAK, MIRI, KUCHING DAN SEBAGAINYA??
sebab apa?
kutuk bagai nak rak bahasa kami..
adehhhhhhh!!
ITU LA MALAYSIA
BANYAK BAHASA KAN INDAH..
BOLEH BELAJAR PELBAGAI BAHASA...


malaysia adalah satu negara..
berbagai bangsa dan suku kaum..
so kenapa mesti timbul PERBEZAAN ini..??

BEGINI LA KAN..
manusia ini rambut ja sama hitam..
tapi..
hati lain lain..
mmang la hati lain lain..
nda sama tubuh badan nya...

so aku cakap gni ja ma kawan ku...
if drng kutuk kutuk lagi..
cko ja..
ADA AKU KESAHHHHHHHHH!!!

hahahhahahhah...
padan muka..
tembirang lagik...
alallala...
MATRIK KA...STPM KA...DIPLOMA DARI POLITEKNIK KA..
DIPLOMA DARI UNIVERSITI KA..
TAKAT SPM KA...
tu kan rezeki masing masing...
RESULT KAMU GEMPAQ macam mana sekali pun..
KALAU TEDA BUDI BAHASA
tiada guna juga...
bagus ko balik belajar jadi budak budak sekolah rendah!

okey
kesimpulannya
memandang RENDAH kat orang ataw pun tak sengaja terpandang RENDAH
ATAW
memang ketinggiannya itu RENDAH??

ENTRY INI TIDAK KENA MENGENA NGAN KALIAN..
SO JANGAN CEPAT MELATAH..
TAK SUKA BACA KA..
GERAM NAK BACA KA...
MENCI SERIBU KALI KAT BOLOG INI DAN ENTRY INI KA...
BENCI HATE GILA GILA TAHAP DEWA KAT ENTRY INI KA..
ANDA BOLEH TEKAN "X" KAT BELAH TEPI SEBELH KANAN TU..

OK!

HAVE A NICE DAY!


so banyak nyaaaa....

assalamualaikum semua..
today aku malas nak borak use bahase semenanjung or key HaLL...
aku yang use suka suki..
teda yang paksa aku..
jadi, today aku guna bahasa rojak..
mo baca..baca la..
nda mo baca...so please jangan mengutuk k.!

on july..
so banyak maaa...
orang sambut buuuffdaayyyy nya..
adehhhhh
start today sampai la ujung bulan nie..
ada ja orang yang sambut buffdaayyy...
tapi nda la setiap hari ku menyambut nya..
kahkakakha....

apa2 pun....
i wish happy buffday tuk yang menyambutnya hari ini...
so today befday anje...
who's anje??
anje is my bestiest ..
act my sista punya adik angkat..
tapi rapat ngan dida..
so aku pun rapat2 ma dia...
besa la sama umo kan....

sapa sapa yang menyambut hari lahir hari ini...
selamat ulang tahun yang ntha ke berpa...
semoga hidup kamu ini..
di rahmati tuhan..
dan di mudahkan oleh - NYA...
moga kita saling menyayangi antara satu sama lain...

Jul 7, 2009

bulan yang ke 5

assalamualaikum semua...
sekali lagi aku muncul di waktu malam hari...
last month ujung bulan tu..
adalah ulang tahun blog aku yang ke 5 bulan ntah berapa hari...
hiiih =)
thankz la korang ye suke jenguk bolog aku...
thankz sangat2 koz sudi terjah menerjah ke bolog aku...

now aku bukan nak sedey la..
tapi just terfikir la kan..
selama aku berada di dalam dunia bologger ini..
selama 5 bulan ntah ke berapa minggu or hari...
dah 3 kali aku kene maki dan hamun...
dah 3 kali ade lalat2 yang masuk berak kat bolog aku...
mungkin ade yang tak sengaja...
tu aku maafkan la...
tapi yang 1st dan 2nd tu MEMANG TAK DISENGAJAKAN...
MEMANG SENGAJA MEMBAKAR API KAT BOLOG AKU...
ntah apa tujuan nya..
aku tak dan kurang pasti la...
ntah apa yang marasuk meraka mereka itu..
aku jug akurang mengambil tahu...

1st mayb cara penulisan aku ni buruk sangat kot...
tapi tu la aku cakap...
bolog ade ke rules dia..
how tu penulisannya...
ya memang penulisan yang penuh akan buat pembaca akan rase hormat kat kiter..
tapi setiap orang ada penulisan yang berbeza beza tuk
menarik supaya pembacanya tertarik untuk membaca...
penulis ataw diri sendiri juga tak pernah memakse follower tuk jadi follower taw...!

2nd mungkin aku ni cantik kot..
kahkakakakhkha..
sorry la if penulis bolog yang lain ataw
aku sendiri mempunyai minat yang sama...
suke angkat bakul sendiri...
itu lebih baik dari korang yang angkat bakul aku..
lau mereka mereka yang angkat tak tahu la aku
ape kan jadi..

3rd sebab aku ni merepek ntah ape ape..
ishhh dah nama pun bolog aku...
so it up tu me la mo tulis apa pun..
aku nak cerita aku bercinta ngan artis punaku boleh buat taw..
tapi aku lum sempat berkenalan ngan mana mana artis lagik....

4th sebab aku suka memaki dan mehamun kot..
laaarrr yang nak terase tu kenapa..
aku tak kate mereka mereka itu.
so jangan nak terase lelebih lak....

5th aku sendiri tak tahu nape dorang tak suke...
ntah la..
nak kate aku ni rampas hak mutlak dorang tak jugak..
nak kate aku ni rampas buuuyyfreeenn dorang pun tak jugak...
ni kan suami dorang aku tak rampas la...
nak kate aku ganggu hubungan drng pun aku tak kenal siapa mereka ni...
heran kan..???

okies kite tinggal kan mereka mereka ni yang tak ku kenal...
okies..
kepada yang bersama ku dari awal lagik..
terima kasih ku ucapkan..
kerana kalian sanggup mendengar luahan hati ku..
sedih ku ..
ralat ku..rajuk ku...
gembiranya aku....kecewa nya aku..
semua korang sanggup tontonkan..
sanggup dengar kan...
sanggup luangkan masa bersama ku...

kepada yang tak suke bolog ini...
nyah ko pergi jauh2 dari bolog ku..
bolog ku tak best ke...
bolog ku buat kamu menyampah ka..
bolog ini berwajah keanak anakan ka..
bolog ini buat kamu muak ke..
WAJAH PEMILIK INI TAK CANTIK KA....
pa kau peduli..
yang penting aku happy...
aku tak kacau ko..
aku tak kenal ko..
so please la....
nyah ko larik keliling dunia dari bolog ku...

:: aku dan suka duka ku ::

tak de nak tulis banyak pun..
justt wanna sayyy
i reallllyyy miiissss myyy EXXXXX buyyyyyyyyyyyyFrrrrrrrrreeeeNNNn..
khakhakhakhahk!!

i really miss my buddiest...
di uMS tu..
di Key HaLL tuuu..
di UPsiiiii tuuu..
di uSMmmm tuuu
yang di TAwaUU tuuu
yang di MIiirrrriiii tuuuu
yang di lautan china benuaa
cehhhhhhh...
di mana mana la korang berada..

suka duka ku bersama kalian..
amat ku rindui..
kenangan itu..
buat aku tersenyumm
nak nangiiiiessss pun adeewwww..
huhh=(
jangan korang lupa dakuuuu nyeeeeeeeeee...
ku amat amat menyayangi korangg..
mesti korang geli gelamaaaa ni kan...
dengarrrr
tak khesssaaaahhh laaaarrr
yang penting aku rhinnnddddduuuuu sangatttt
m,uahhhhhh seribu sejuta billliiionnnnn2x kalinya
tuk kamuuu semuaaaaa...

kepada awak...
cettt sape tu....
dak tu la...
cinta dalam hati laaaaaaa....

aku juga merinduimu...

::100 benda yang baik tuk kita ::


act tak de banyak fikir and tak de best nye entry
but now i have 100 follower
thankz la sweetie ku semua..
kerana setelah ape yang berlaku...
aku still punya follower..
ohhhh..
terima khaseh la kepada follower ku..
aku amat menyayangi khalian semua...

aku tetap tegar di sini..
berbual..
mencurahkan segala idea ku..
berkongsi segala duka suka tawa gelak...
bersama korang..
kawan di alam maya ku..

ohhhhhh..

mungkin sampai saat ini
ada mata-mata insan yang tak suka akan blog ini..
so please la..
if tak suka tak yah nak jenguk..
kalau korang rase blog ini
berbunga bunga..jiwang nak mampos..
mcm budak2...ngadu sna..ngadu sini...
perasan ngan mamat ini..
bodoh nya minah nie..
ahhhh
persetan la korang
ini blog aku..
so kalau tak suka tak yah nak sebok taw...

buat follower ku 100 itu..
aku tak memaksa kalian untuk bersama ku..
sejak ku membuka blog ini..
tapi kerjasama dari phihak anda amat dialu alukan..
dan ku harap kalian tidak mudah melatah sekiranya
ada lalat2 yang mula berjinak2 di blog ku ini....
tegar la bersama ku..

sekian terima kasih..


"....indah itu selalu berada di hati kita dan akan terus melekat kat cne..."

selamat tengahari..
indah itu suatu yang terindah..
pastinya kan??

tapi tidak selalu yang indah itu..
tidak menyentuh hati kita....

just a simple word...

my bestiest fren,
i noe susah senang.
suka dan duka..
kita selalu bersama...
menghadapi nya dengan penuh tenang..
biarpun ada kala nya...
kita bergaduh...
kita menangis kerana kita saling sayang menyayangi...
kita happy kerana kita mengecapi segala nya bersama...
kerana apa??
kerana ini lah nilai sebuah persahabatan.

jangan risau my bestist..
aku akan sentiasa mengingati kamu semua..
jangan mengalah hanya kerana kita budak baru...
jangan pernah mengalah..
kerana ini cita-cita kita....
matlamat kita bersama biarpun aku tidak mengikutinya...

keindahan yang selalu kita kecapi bersama..
akan terus mekar di ingatan kita...
akan terus semarak di ingatan dan di minda kita...
dan ia akan terus melekat di sini

tenang la wahai sahabat...
kemana kita pergi..
ingatan itu penting...
kenangan itu sentiasa di minda...
dan ia akan tetap teguh di sini

"..adakah awak sudi menjadi prince di hati saya.."

assalamualaikum sayang..
salam kasih buat follower ku yang habis2 menjenguk ku...
salam sayang buat rakan blogger ku yang tak henti2 nak taw story morry hot ku...
salam chenta buat sahabat handai ku...
salam pagi buat silent reader ku...

hari ini korang sihat ker??
if ade yang sakit lagik..
mcm aku tetba lak selsema datang hadir kembali ke sekolah...
adehhhhsssss....
so jangan lupe makan ubat erk....
dida tak boleh koz dida ngah berpuasa ganti..
kihkihkihkihkih.....

pagi yang indah ini...
di indah kan lagik dengan lagak seorang princess..
cehhhhhhhh.....

prince pasha : "..dida mo ngak jadik permaisuri di hari saya.."
princess dida de little sista :"... ohhh sayang ku, mo..mo..boleh aja dong...bisa2..."
prince pasha :"... mekasih ya sayang ku.."

p/s : kahkhakhahakahaha...nak jugak kan..sila jangan muntah kat entry ini
mahupun page blog ini..




Jul 6, 2009

"..kemana ilangnya cik dida setelah dikalahkan oleh......."

selamat malam semua..
mesti korang heran kan..
apesal aku tetiba muncul di malam hari ini...
kakhkaakhakah...
belum malam agy la....
masih jam 7 petang kan...
kalau kat labuan dah gelap dah tu...

act dida dah lame teringin nak makan bubur nasi ayam..
adehhhh.
cedap tu...
tengo ar if ade kerajinan..
ke mana ilang nya kerajinan cik dida??
kerajinan cik dida telah dikunci ketat oleh cik malas...
cik malas dah menguasai diri cik dida dalam seminggu ini..
cik dida dah berjaya mengalahkan cik malas..
tapi akhirnya cik dida kalah dengan cik malas..
adehhhhhhhh.

cissss...

"...dia lelaki impian yang ku lukis di hati ku..."

salam petang all..

izan izwan iskandar..
nama itu cantik tak??
hahhahhha...

sebelum itu..
aku nak ingat kan lah..
kat korang..korang..korang..tuuuu.....[ mulut munjung ni ]
entry ini dihasilkan ataw terhasilnya entry ini..
tiada kena mengena dengan hidup kamu..
ini sekadar angan2 atawpun impianku sahaja..
ye memang aku kuat berangan angan..
so..jadi.....oleh kerana itu..
disebabkan itu..
jangan la ada yang saling kutuk mengutuk..
mengatakan ishhhh..budak ni minah perasan la...
ishhhh budak ni ntah ape2 la...
ini sudah adat di mana blog ini blog AKU..
SO suka ati AKU LA nak tulis apa pon...
ok!

okai..now khita sambunk sory morry lagik...
izan izwan iskandar..
cantik nya nama itu..
seindah nama ku...
ihihihi =)
nak jugak sekali jalan je...

muhammad aiman iskandar??
amcm??nama ini juga cantik kan??
alahai...suka nya aku ngan nama ini...
nama laaaaaarrr....

aku kenal dak dua orang nie...
masalahnya...
itu la....
itulahhhhh massssaaaallllaaaahhhnyyyyaaaa.....!!
aku tak kenal pun siapa mereka..
dan wujudkah mereka ini??
ntah la...
ini entry yang ke-3 kot aku berbicara begini lagaknya...

nama itu sungguh!!sungguh mengatakan bahawa tuan punya nama itu
seorang yang hensem....kacak bergaya...so sweettt....
hihihh =)
stop from angan-angan dida...
alahaiiiiiiiii...

adakah insan ini yang akan menemani ku

hahhahahahhahha

ghila..ghila sungguh kamo ini....
adakahhhhhhhh??
lelaki itu wujud mungkin....
and mungkin juga berstatuskan suami orang?
tunangan orang??
tapi itulah yang aku tak tahu..
kerana nama itu
i like it!!
cantik..menarik..ku tertarik..memang de BOOM....

"....bila aku hendak berubah...."

cehhhhhh,,....
nak juga tajuk entry palink gempaq..
ahhahaha...
tak gempaq mane pun...
tak segempaq bloq ku....

aku ssaje je nie....tulis entry ntah ape2...kan..hihih..buang busan ku yang amat2 lah medalam sekali..ntah la aku tak taw la nak kate ape....hiih..ntah sejak dua tiga menjak ni...entry auto publish ku ini tak menjadi..kihkihkihkih...ntah la.....aku ke yang salah tu erk....hiihi ihhihihihih =) ketawa yang meleret2...

aku...
wei dida..
kau bila mo berubah nie..
adehhhh..
ikut suka hati ja sound aku mcm tu...
eh..
sapa sound aku tu..
ahahhahha...
teda sapa2..
aku ja yang sound diri sendiri...

act penah jua kawan a.k.a ex schollmate and ex- clasmate ku time di waktu ketika ku sekolah menengah ckp mcm ini..."...weii bila lagi ko berubah ni..mo kac syarahan pulak..mo kac ceramah percuma pulak.."
"...wei ko ni mcm baik ja kunun.....padahal sama ja ba kita nie..", "...wei ko ni sudah2 la ba tu..malas aku mo dengar ceramah dari ko..."

aik.salah ka seorang insan itu berubah ke arah kebaikan??? salahkah seorang insan bergerak dari kekalahan atawpun keburukannya ke arah kebaikan dan kecemerlangannya??cehhhhh..mcm mana stdy balik la pulak...

ntah la.....bila la aku hendak berubah??aitttttt...aku dah berubah pun....dari seorang yang nakal..dari seorang yang tak cukup matang..tak tahu ape2..jadi la aku seorang yang boleh menjai pendengar setia...menjadi seorang yang boleh berfikir matang..cetttttt!!! ada2 ja dida nie kan....

okies la..
malas mo borak2 lagik..
mesti korang akan bakal merindui saat saat kita
berceloteh bersama...

" awak..apesal awak tak nak blah erk dari......."

assalamualaikum salam sayang dari saya tuk audaaaaa...
hihihi
ayat tak boleh blah jew....

okaies..
hari isnin yang ceria..
ceria ker??
erm act tak de pon cerita story morry hot meletop...
mcm gunung berapi yang nak meletus pun...
hiihihii =)

hari minggu ku
di habiskan dengan berborak2 ngan family...
free from stress..
enjoy with my family...
laughing, fun, joke, smile...
i will miss all the moment..
ahhhhh....
malas nak ingat lar....

"..awak..."
" apesal awak tak pernah nak reply msg kiter awak.."
" awak.."
" apesal awak selalu ade kat kotak fikiran kiter awak.."
" awak ..."
" ..awak nak tahu tak kiter rindu sangat kat awak.."
" awak..."
"..apesal erk kiter ingat kat awak je.."
" kurang siuman erk aku nie...tak de la...mane ade...."
"..rase2 ku aku still ingat semua kejadian...kenangan..."
" tapi apesal awak ni selalu kat minda kiter erk.."
" adakah awak terlalu istimewa kat hati saya.." aku terfikir sejenak....
ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..
" awak, apesal awak tak bleh lah dari perasaan dan minda aku nie...."
"..awak, nak duduk kat situ berapa lame lagi.."

??????

Jul 4, 2009

^cinta itu giLa...cinta itu busuk....tapi punya rasa bahagia bila ia dimiliki bersama...^

olllaaaaaa...
alamakkkk..
aku baru teringat nak email kat kawan aku..
cerita stroy morry kisah hidupku..
cehhhhhh..
wait-wait..
abis wat entry aku email kamu k...

harap maaf sekiranya entry ini berbaur kisah cinta..
mungkin kamu semua telah amat boring kan mendengar ceita aku ini..
if dah rase2 macm pernah dengar story morry ini..
just leave my blog k..
tak pakse pun..
okai....
and entry kali ini agak emo sikit..
bukan entry ini aje..
sebelum2 ini pun..
sorry if korang bace bende yang same..
tapi ini kan blog aku..
so nak ulang sepuluh kali pun tak pe kan...??
betul tak???
hihih :)
abaikan je orang yang busuk hati itu..!!

panjang pulak mukadimmah aku ni..
******************************************************************************************************
mencintai mu...
suatu yang amat mustahil...
memberitahu kamu...
bahawa aku amat mencintai kamu...
juga suatu yang mustahil...
mencintai seseorang itu tidak semestinya kita bersatu dengan nya..
mencintai seseorang itu tidak semestinya kita harus memilikinya..
mencintai seseorang itu tidak semestinya diakhiri dengan sebuah perkahwinan...
ya..memang kita harus punya perasaan itu..
dan kita harus jaga perasaan itu...
mencintai seseorang juga perlukan pengorbanan..
mencintai seseorang perlukan tolak ansur..
perhubungan itu tidak akan bertahan lama sekiranya kita tidak bijak mengurusnya..
perhubungan tanpa dasar hormat juga tidak akan berjaya..
tolak ansur,kerjasama itu juga penting dalam setiap perhubungan...
persefahaman dan kasih sayang antara satu sama lain
di perlukan dalam setiap perhubungan...
cinta tidak boleh terjalin sekiranya ia hanya sebelah pihak sahaja...
cinta tidak boleh wujud dengan rasa simpati semata-mata.
menderita kerana cinta adalah pilihan kita..
tersenyum kerana cinta juga pilihan kita...
cinta itu akan rasa bahagia sekiranya kedua-duanya punya dan merasakan perasaan yang sama ..
iaitu CINTA..
namun cinta kepada ILahi akan kekal selamanya...

semoga aku akan bertemu dengan insan yang betul-betul menyayangiku..
sebagaimana aku menerima dan meyayanginya dengan sepenuh hati ku...
amin...

p/s : sila jangan muntah..dan entry ini agak jiwang kerana seseorang yang menulisnya turut merasakan penderitaan insan lain yang sedih atas perkataan "CINTA"

cerita aku milik aku no copy and paste..

assalamualaikum...
salam sejahtera kepada silent reader ku yang non muslim..
salam assalamualaikum buat silent reader ku yang muslim..
salam sayang yang amat terchenta buat follower ku..
sekali gus salam kasih buat sahabat handai..rakan blogger dan silent reader yang terchenta...
fullstoppppp!!

bukan nak bersyarahan ni....
hahhahahha...

oleh kerana sejak dua menjak nie..
aku sering dikena kan oleh insan yang dengki ngan aku..
aku sendiri tak tahu la nape kan...
aku tak buat dajal pun ngan sesape..
aku tulis apa yang aku rasa ade kat kepala otak aku ni...
aku tulis ikut suke ati aku je..
aku tulis ikut pengalaman aku..
hasil nukilan aku milik aku sorang..
tak ciplak kat mane2..
biarpun tak de cop original dari kementerian malaysia..
but my blog is mine...
act termasuk la KES aku yang hari itu...
dah 3 kali orang benci menci tak suke hate my blog...
ishhhh..ishhhh.ishhhh...
bucuk hati betul....

okai..
stoopppppppppppppppp!!

tak mo!!tak mo la!!
malas dah nak ungkit kisah lepas..
yang penting bende dah settle..
so terpulang la if nak benci aku...
aku tak buat dosa kat engkau kan...
so aku tak kenal ko..
so aku tak tahu dan tak mo tahu pun apa masalah kau ngan aku...

fulllllssstooooooppppppp!!!

oai starting story is..
aku nak sambung balik ini...
kes aku TER - mimpi EX BUYYYYYFFRRREEEEENNNN aku tu...
adehhhh..
semalam aku ade ym dan msg with my bestiest...
die suruh kol..
tapi aku kate tak leh..nanti aku nangis...
huhuhuh =(
ye betul2...aku takut aku nangis dengar sora dia..
cehhhh =)
adekah chenta lama berputik kembali???
oooohhhhh!! dont noe la..
susah nak kate kan...
hahahhahhahah =p
mcm ade harapan la pulak....
seperti kate artis........"no komen"

sejak 2 menjak ni..aku TER - ingat kat die...(MY EX-BuyyyFrrreeNNN )
adehhh..apesal erk..tapi msg adik die..msg die pun tak berbalas..
huhuhuhuhuhuh =(
sedey pulak....

okai la...
tak de cerita menarik tertarik dida memang de Boom..
cehhhh..
betul pulak lirik lagu nie...
mesti ar dida de BOOM..
kalau tak....
name lak cik dida selalu jadi mangse lalat2 sedunia tu..
kihkihkihkih...
WANTED GILER BEB....

P/S : BILAKAH HATI INI AKAN BERHENTI MERINDUIMU..

SILA JANGAN MUNTAH KAT BLOG NIE...
TAK SUKE AKAN BLOG INI
SILA KLIK "X" KAT TEPI BELAH KANAN ATAS SEKALI YANG BERWARNA MERAH ITU..
SEKIAN TERIMA KASIH...
KASIH ANDA DITERIMA...

Followers

Template by:

Free Blog Templates