** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Jul 3, 2009

amaran dunia..world attention..

assalamualaikum kepada silent reader ku..
kepada follower yang terchenta ku...

pesanan penaja sebelum memulakan story nukilan hasil ciptaan nya sendiri...
no!!no!! tidak boleh di copy and di paste kan ke halaman blog anda!!
harap maklum..my blog sudah dipagari oleh polis2 yang menjaga keamanan dunia dan negara...

kepada musuh silent reader ku...
KAU telah membuka mata semua orang...
yang sememangnya KAU ini...
kurang bijak dalam mengaturkan strategi.
muncul lah kalau KAU betul2 tak suka ngan aku..
tak yah jadi silent reader selamanya....
okai..
kita settle bende ni secara baik dan aman...
aku tak kacau KAU..
KAU tak kacau aku..
or
KAU memang ada punya busuk hati itu..
buang la...wahai insan...
nescaya KAU akan bahagia punya perasaan yang bersih...
bukan aku nak tunjuk lagak baik..
tapi itulah manusia..
saling nasihat menasihati...


0 tunding jari kat saya :

Followers

Template by:

Free Blog Templates