** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Jul 6, 2009

"....bila aku hendak berubah...."

cehhhhhh,,....
nak juga tajuk entry palink gempaq..
ahhahaha...
tak gempaq mane pun...
tak segempaq bloq ku....

aku ssaje je nie....tulis entry ntah ape2...kan..hihih..buang busan ku yang amat2 lah medalam sekali..ntah la aku tak taw la nak kate ape....hiih..ntah sejak dua tiga menjak ni...entry auto publish ku ini tak menjadi..kihkihkihkih...ntah la.....aku ke yang salah tu erk....hiihi ihhihihihih =) ketawa yang meleret2...

aku...
wei dida..
kau bila mo berubah nie..
adehhhh..
ikut suka hati ja sound aku mcm tu...
eh..
sapa sound aku tu..
ahahhahha...
teda sapa2..
aku ja yang sound diri sendiri...

act penah jua kawan a.k.a ex schollmate and ex- clasmate ku time di waktu ketika ku sekolah menengah ckp mcm ini..."...weii bila lagi ko berubah ni..mo kac syarahan pulak..mo kac ceramah percuma pulak.."
"...wei ko ni mcm baik ja kunun.....padahal sama ja ba kita nie..", "...wei ko ni sudah2 la ba tu..malas aku mo dengar ceramah dari ko..."

aik.salah ka seorang insan itu berubah ke arah kebaikan??? salahkah seorang insan bergerak dari kekalahan atawpun keburukannya ke arah kebaikan dan kecemerlangannya??cehhhhh..mcm mana stdy balik la pulak...

ntah la.....bila la aku hendak berubah??aitttttt...aku dah berubah pun....dari seorang yang nakal..dari seorang yang tak cukup matang..tak tahu ape2..jadi la aku seorang yang boleh menjai pendengar setia...menjadi seorang yang boleh berfikir matang..cetttttt!!! ada2 ja dida nie kan....

okies la..
malas mo borak2 lagik..
mesti korang akan bakal merindui saat saat kita
berceloteh bersama...

0 tunding jari kat saya :

Followers

Template by:

Free Blog Templates