** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Jul 4, 2009

^cinta itu giLa...cinta itu busuk....tapi punya rasa bahagia bila ia dimiliki bersama...^

olllaaaaaa...
alamakkkk..
aku baru teringat nak email kat kawan aku..
cerita stroy morry kisah hidupku..
cehhhhhh..
wait-wait..
abis wat entry aku email kamu k...

harap maaf sekiranya entry ini berbaur kisah cinta..
mungkin kamu semua telah amat boring kan mendengar ceita aku ini..
if dah rase2 macm pernah dengar story morry ini..
just leave my blog k..
tak pakse pun..
okai....
and entry kali ini agak emo sikit..
bukan entry ini aje..
sebelum2 ini pun..
sorry if korang bace bende yang same..
tapi ini kan blog aku..
so nak ulang sepuluh kali pun tak pe kan...??
betul tak???
hihih :)
abaikan je orang yang busuk hati itu..!!

panjang pulak mukadimmah aku ni..
******************************************************************************************************
mencintai mu...
suatu yang amat mustahil...
memberitahu kamu...
bahawa aku amat mencintai kamu...
juga suatu yang mustahil...
mencintai seseorang itu tidak semestinya kita bersatu dengan nya..
mencintai seseorang itu tidak semestinya kita harus memilikinya..
mencintai seseorang itu tidak semestinya diakhiri dengan sebuah perkahwinan...
ya..memang kita harus punya perasaan itu..
dan kita harus jaga perasaan itu...
mencintai seseorang juga perlukan pengorbanan..
mencintai seseorang perlukan tolak ansur..
perhubungan itu tidak akan bertahan lama sekiranya kita tidak bijak mengurusnya..
perhubungan tanpa dasar hormat juga tidak akan berjaya..
tolak ansur,kerjasama itu juga penting dalam setiap perhubungan...
persefahaman dan kasih sayang antara satu sama lain
di perlukan dalam setiap perhubungan...
cinta tidak boleh terjalin sekiranya ia hanya sebelah pihak sahaja...
cinta tidak boleh wujud dengan rasa simpati semata-mata.
menderita kerana cinta adalah pilihan kita..
tersenyum kerana cinta juga pilihan kita...
cinta itu akan rasa bahagia sekiranya kedua-duanya punya dan merasakan perasaan yang sama ..
iaitu CINTA..
namun cinta kepada ILahi akan kekal selamanya...

semoga aku akan bertemu dengan insan yang betul-betul menyayangiku..
sebagaimana aku menerima dan meyayanginya dengan sepenuh hati ku...
amin...

p/s : sila jangan muntah..dan entry ini agak jiwang kerana seseorang yang menulisnya turut merasakan penderitaan insan lain yang sedih atas perkataan "CINTA"

8 tunding jari kat saya :

miss lolly a.k.a luvfareda said...

cayangQuh, kenapain kamoo mau berehat ini belog? abaikna lalat rimau belalang tuh.

d i D a_LittLeBaby said...

misslolly,

hihih :) sebabnya tak leh diberi tahu..bukan ku nak stop terus tapi aku nak rehat kejap je....okai...hihih..

aku akan kembali sekiranya masa itu mengizikan aku kembali..

aku senyap bukan bermakna aku takut dengan lalt2 itu..
tapi ade bnde yang aku terpakse buat yang aku terpakse lupakan blog seketika...

miss lolly a.k.a luvfareda said...

cehhh. cam nak tawen lak dida nih.

alah teruskan ajork, oke?

d i D a_LittLeBaby said...

misslolly,

memang ar dida teruskan berblogging nie..
tak stop pun..
cume rest for few month or week je...adeh...

nak tawen cam ne??tak de la calonnye...

temok nak ke kat dida??
khakhakhkahkah!!!

kawen ngan temok boleh aje.....

sedia ku terima....

saya terima makcik nak kawen ngan anak makcik.............
hihihi :)

chentanuriz said...

hoho...hehe..
jiwang suda cik dida kite ni ea...
anyway,ape yg dida ckp 2 sume btol..
baguz2...=)

d i D a_LittLeBaby said...

chentanuriz,

hahhahha..jiwang bukan selalu..lau selalu sakit jiwa nanti..hahhaha...

mekasih =)

chentanuriz said...

hehe...cam sis ye...
btol2....kalo jiwang sgt nti sakit jiwa kan...
mau bleh jd giler kalo cam 2..huahah~

d i D a_LittLeBaby said...

chentanuriz,

hihih :) lar...apesal....jangan terase k..dida pun pernah alami.cehhhh..tapi bukan insiden buyyfreenn galllfreeennnn..hihihi..

yup leh sakit jiwa sioottt..

Followers

Template by:

Free Blog Templates