** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Jul 3, 2009

salah aku ker??

assalamualaikum..
haiii korang..
sorry lambat publish entry hari ini..
aku banyak keje ar..
hiihih :)


so ni pun baru je abis makan...
ok..

semalam ada orang masuk kat chat room aku
kate aku ni mulut cam sial...
pastu orang tu kate aku ni yang kutuk2 ceera.
mmg mulut cam sial...
aiyooooo.....
aku pun heran lalu bertanya...
ceera tu sape...
tak pernah lak aku masuk terjah blog dier kan..
seyes nie aku tanya...
terus dak tu kate
ko tak pernah masuk blog ceera tapi apesal link ko ade kat page ceera haaa
mulut busuk..
tak cantik...
meluat or anything laa aku dapat feedback dier..

so tadi pagi aku masuk .
macm2 yang aku terima...
kompom2 kutukan la kan..
so ade ar satu budak ni..
mayb follower puan ceera la kan..
bagi link ceera nie..
dan untuk pengetahuan semua..
tu la kali pertama aku masuk ke page blog puan ceera...
tu pun if nak percaya la kan...=)

and aku tengok chat room die..
fulamak.....!!!!!
manyak tu orang kutuk2..
gila gaban beb...
terus aku pun heran apesal dorng lak terase ape yang aku tulis erk..
hahhahahhaha...
selidik nye selidik...
baru aku perasan ade satu minah yang use name "lady" tapi link die use link aku..
aisehhhmennnnn!!
manyak cantik muke ko lady...
if kau tak suke c ceera jangan nak babitkan aku..
kenal ceera pun tak ni kan nak kutuk maki hamun dia..
aisehmen!!
geram aku tu..
tapi aku senyapkan je..
koz nak cari bukti lu..
tapi masalahnya carinye cari tak jumpe..
dan think nye think..
mungkin kah si "lady" itu juga tak suka ngan aku...
dan si "lady" itu juga musuh ataw mmg tak suka ngan ceera
lalu menggabungkan dan melaga2kan aku ngan ceera..
mungkin kah bende ni boleh berlaku??

oh TUhan..
bukalah hati si lady ini tuk bertaubat..
Engkau tunjukkan kebenaran nya..
Oh tuhan...
ENGKAU tenangkan hatiku
berhadapan dengan keadaan sebegini...
mudah-mudahan dengan pertolongan MU..
bende ini boleh diselesaikan...

act before ini aku ade wat entry ar pasal musuh yang sebenar ke..
aku pun sndiri dah lupe tajuk entry tu..
act dah delet koz bukan terlampau banyak feedback tapi
kontroversi...
adehhhhh...
aku tak kenal ceera nak bukak blog die pun baru la tadi pagi aku jenguk..
aku wat entry tu mmg aku nak wat
koz aku tensen gila ni ngan member aku
act bekas clasmate aku time stdy...
koz time tu aku baru je abis ym ngan member aku agy sorang ni..
so terkuar la cete sial gaban tu..
so geram nye pasal aku publish la entry..
tetiba aku kene serang...
slah aku ker??

ceera kenal aku ke??
sebelum si "lady " tu muncul??
erm watever la...

tapi kan yang aku tak puas hati kan...
bukan tak puas hati la cik dida...
haiya....
tapi kan dida rasa mcm teraniaya.
cehhhh!! ayat nak jugak yang power2 taw..
hahhahhaa...
tak de la..
tapi hanya orang bodoh gaban je letak link nak kutuk kan...
tu yang dok fikir dari tadi...hihihi =)
cumenye...nak bukti tak taw la nak wat mcm mane..
tak taw nak buktikan mcm mane...

ade gak tadi tengahari ..
erk..??
sekrg petang ke tengahari erk...?
hihih..tadi ar before lunch
g jenguk blog ceera..
sesaje je...
fulamakkkk!!terbeliak bijik mate
ciap kate aku tak cantik lagi...
tak cantik pada muka tak pe....
tapi cantik budi bahase..
cukup la....
cedey siot!!!hukhkhkhuk =(
hahhahah..mengada2 betul la cik dida nie...
aku mmg la tak baik sangat budi bahase kan
cehhh..buat pengakuan ni..
tapi cukup la family aku je taw aku mcm mane..
aku rase kat dalam page blog aku ni..
pun aku ade tell aku ni mcm mane...
jenis orang nye..
panas baran.., suke nangis..
suka marah..suka maki hamun..
tapi bukan ikut suka hati aku je nak wat semua tu tanpa sebab...

aku luahkan apa yang aku rase kat hati ini
kat page blog aku...
aku geram ngan ex clasmate aku..
tapi aku juga yang kene...
salah aku ker???
padahal aku tak kenal ngan ceera..
ohh !! ceera seyesly ceera aku tak pernah buat dajal ngan ko..
kenal gelak tawa kat blog ko pun aku tak pernah..
ni kan kutuk maki hamun page blog dan nak kate ko macam2...
huhuhuhuh =(
salah aku ker???

dari tadi agy aku cume kesan sape tu budak yang use link aku tu..
geram siot....
na tanya...kalau korang kene pun korang geram kan...??!!
ntah la....
hanya korang je taw jawapan nya..

for fan club or follwer puan ceera.....
aku minta maaf la if entry aku buat korang menjadi emo buat seketika..
cehhhhh..hehhehehe =)
tapi kan seyesly aku tak pernah agy selain hari ini masuk page blog puan ceera..

mungkin korang tak percya kan..
tapi seyesly..
mmg itu la kenyataannya...
if korang tak percaye tak pe la..
yang penting TUHAN taw segalanya sape yang betul dan salah..
mudah2an orang yang use link aku tu akan dapat balasannya
yang setimpal dan kalau aku seorang peguam
dah ku bawa masuk mahamah..cehhhhh
cam berani je aku kan..
hahhahha.....

dan

aku tak pernah use name lady tuk name aku..
wat pe la aku nak cari gaduh ngan orang yang aku tak kenal..
wat pe la aku nak masuk campur dalam hal orang if aku tak kenal..
wat pe la aku nak maki hamun kat orang if orang tu aku tak kenal
dan tak salah ngan aku..

okeis la aku nak wat keje ni..
nanti bos sampai bising lak..
hihih =)
daaaa...

8 tunding jari kat saya :

Naniey said...

cayala dida

d i D a_LittLeBaby said...

sis naniey,

hihihi....:)dida wat ape yang patut agar nama dida di baikpulih kan...

asna cute said...

Pehhh ptt la..

Td asna masuk blog ceera tue. tapi asna xpenh tinggalkan jejak or wat pape asna juz masuk abis bace terus close.. kekdg jer asna tegur sis ceera kat FB.

ptt la asna pelik jer bace kat chat box dia tue.. asal la ada org komen2 marah2 nie.. nak kata sis ceera ada update dah 2 hari dia xupdate.. pelik gak.. sekali tgk eh dida wat n3 nie lak..

Ish geram la asna kat dak "lady" nie..

bagus la dida wat n3 nie. At least org2 kat sane dapat terangkan / tahu keadaan sebenar.

Harap lady tue sedar diri sikit!

Cool babeh!

d i D a_LittLeBaby said...

asna,

hihihi..thankz asna...ye la dida memg geram koz titba lak marah2 dida...
sekali tu dida cek punye cek kat caht room tu upenye ade lagi yangbuat dida geram..si lady tu..adehhhh...

asna cute said...

dia wat comen apa dida?? meh citer sikit.. asna xdpt nak go back la dlm chat bx tue sbb dh jauh kebelkang lak..

d i D a_LittLeBaby said...

asna,

tak ingat la ape dia tulis tapi yang penting dida maki hamun puan ceera tu.tapi use name lady n link dida nye link..tu la ramai yang hingat dida yang maki hamun tu...
pastu ade lak penyokong c lady nie...
use name no name la.ape la..ntah la..
pun same join c lady tadi....

~ceRRy beRRy~ said...

haaa..nsb bek dida wat entri nih..
nnti org2 kat sane xdela men terjah je blog kamo kan..
cian kamo..
sabar yek ^_^

d i D a_LittLeBaby said...

cik ifa,

hihihii =) ni pun usaha bersam angan dua orang budak tu...hihihih =) kalu tak tak berjaya la...hihiih =) nak cari c pengkhianat tu....hihih =)

Followers

Template by:

Free Blog Templates