** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Jul 8, 2009

so banyak nyaaaa....

assalamualaikum semua..
today aku malas nak borak use bahase semenanjung or key HaLL...
aku yang use suka suki..
teda yang paksa aku..
jadi, today aku guna bahasa rojak..
mo baca..baca la..
nda mo baca...so please jangan mengutuk k.!

on july..
so banyak maaa...
orang sambut buuuffdaayyyy nya..
adehhhhh
start today sampai la ujung bulan nie..
ada ja orang yang sambut buffdaayyy...
tapi nda la setiap hari ku menyambut nya..
kahkakakha....

apa2 pun....
i wish happy buffday tuk yang menyambutnya hari ini...
so today befday anje...
who's anje??
anje is my bestiest ..
act my sista punya adik angkat..
tapi rapat ngan dida..
so aku pun rapat2 ma dia...
besa la sama umo kan....

sapa sapa yang menyambut hari lahir hari ini...
selamat ulang tahun yang ntha ke berpa...
semoga hidup kamu ini..
di rahmati tuhan..
dan di mudahkan oleh - NYA...
moga kita saling menyayangi antara satu sama lain...

3 tunding jari kat saya :

Anonymous said...

wah...aku tak sangka kwn aku ne berjiwa sastera tau...luahan ko betul2 powwer beb..aku tabek spring kat ko...ko da bg aku semangat tau..:-)

d i D a_LittLeBaby said...

ina,

hihih..ya lar..ko ni pun..hihih..tiapa ba..kit ajalani kehidupan ini seperti yang sudah di atur oleh - NYA...

dida said...

test...

Followers

Template by:

Free Blog Templates