** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Jul 8, 2009

"...tak pernah nak tipu hati sendirii tapi terpakse tipU laaaaarrrr..."

entry ini menjawab segala persoalan dalam entry sis naniey
khakhakakahak..
sori sis cilok jap..
tapi mana ada adik cilok sis....
entry ini mengupas segala pertanyaan sis..
kira ni entry jawapan la...
hahahhahahahhahaha.....

jangan risau la sis..
tak cilok nye...
ni jawapan bagi pihak aku la sis..
bagi pihak dida..
bukan dida tulis entry ini tuk jawapan insan lain..
buat pe nak tulis entry about jawapan insan lain...
betul tak????

okies mesti sis tunggu lame kan
nak taw jawapan dida..
ni jawapannya...
lihat la..dengar la...aku ingin meluahkan isi hati ku..
cehhhhhhhhh

bukan nak tipu..
tak pernah ada niat nak tipu perasaan sendiri..
tapi kan nak berkata jujur tu SUNGGUHLAHHH MALUUUU!!
ntahla..
kita larik jap keliling dunia dari topik CHENTA!
if realiti sebenar kehidupan...
sebagai seorang manusia..
yaaa...kita terpakse jua menipu diri sendiri..
nak tahu kenapa??
contohnyaaaa :
if kita tak suka akan orang sekeliling mahupun bos kita sendiri..
kita tak kan cakap ngan bos kita yang kita tak suka dia kan..
kita tak kan cakap kat bos kita yang dia sebenarnya HAMPEHHH!!
KEDEKUT TAIK HIDUNG MASINNNN!!
BETUL KANNNNN??
so terpaksa la menipu demi kebaikan bersama....

if sebagai seorang KAWAN..
pun sometimes kite terpaksa menipu..
bukan untuk menjatuhkan maruah diri ataw pun maruah sedara mara..
tapi tuk kebaikan bersama..
sesuatu kejujuran itu adalah sangat pahit dan sakit untuk ditelan
lebih lebih lagik orang itu adalah kawan kita...
TETAPI...
setiap KEJUJURAN itu biarpun sangat sakit..
tapi ia boleh buat orang itu ikhlas dengan PERSAHABATAN NYA...

DAN

NOW BARU KITA kembali ke dunia CHENTA..
puas dah larik keliling dunia??
kalau dalam dunia PERCHENTAAN lagik laaaa...
if kita ada suka kawan kita taw insan lain laaa kiranya kan..
s0 mmg TAK LAAAA kita nak gtaw dia secara depan depan kan...
mesti kita senyap seribu bahasa kan??
hahahahhahhaa....
mesti kita kate.
ehhh!! mane ade aku suka dia..KAWAN JE LAAAA...
PADAHAL nampak dia ngan minah cantik dah gelabah satu shopping komplekkk..
adehhhhhhh..
tak ke namenye itu menipu diri sendiri ituuuuuu...??

SO...
KESIMPULANYAAA..

BUKAN NAK MENIPU..
TAK PERNAH NAK TIPU HATI SENDIRIIIII..
TAPI TERPAKSA KERANA KEADAAN MEMBUATKANKITA..
MELAKUKANNYAAAA....

HEHHEHHEHEHEHHE.....

fulaaaamaaakkkk!!
fuhhhhh!!
dah siap aku berceloteh panjang gila siotttt
adehhhhhhh
tu la terlampau banyak idea kan...
layan ja laaaa...

6 tunding jari kat saya :

Naniey said...

wahhhhh..panjangnyer xplanation..hahahaha..bgus2..yup akk sokong...99.9%...1% lg tu akk smpn tuk akk..hehehe..

d i D a_LittLeBaby said...

sis naniey,

hahhahahhaha....yep.. panjang kan??tak sedar pon panjang..cehhhhh..padhal buat2 tak pandang je..hahhahaha

atty's said...

kty dtg..lawat dida..

d i D a_LittLeBaby said...

sis atty,

lawat jangan tak lawat sis....

~ceRRy beRRy~ said...

yer dida..
kdng2 situasi yg mcm dida ckp tuh mmg wujud..
menipu utk kebaikan org lain juge =)

d i D a_LittLeBaby said...

cik ifa,

ihihi :) ye mmg ar....tu la dinamakan tipu sunaaattt!!hahhahaah

Followers

Template by:

Free Blog Templates