** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Aug 23, 2009

sesUatu Yang TerinDah

sesuatu yang terindah adalah..
kenangan yang buat kita gembira bila mengingatinya...
sesuatu yang terindah adalah
kenangan yang buat kita tersenyum bila kita mengingatinya...
sesuatu yang terindah bila..
kita menghargai saat saat kita bersama..
biar hanya sedetik waktu sahaja....

kesayuan..
kesedeyan akan...
terjadi bila kita tidak menghargai saat saat kita bersama..
bila kita mula rasa bosan dengan nya....
bila kita mula rasa air mata mengalir di pipi...

2nd of ramadhan

uik!
korang ape citer sekrng ???
aku mcm biase ar..nothing more story selain dari cete keje..
khaahkahkahak...
bosan ar..ngnatuk giler aku nie...
tu ar..aku terlebih tido kotttt...
erm nak borak ape erk...

hahhhhhhhhhhhhhh...
aku nak cari umah sewa...
tapi masalahnye susa sangat nak mencarik nye..huhuhuhuh....
lau ade pun mahal giler weiii...
kawan lak tak de nak dok satu umah ..
adhehhhhh!!!
mcm mane nie....

dah lame kan aku tak letak pic kat cnie....
hahhahahhah..
bukan tak nak letak tapi pendrive aku tak de lakk..
so berpuasa sekejap tuk letak pic kat blog..
rindu nak letak2 pic taw!!
tapi ape kan daye aku masih menunggu pic kursus ari tuuuu...
hihihiiih :)

sad story..
aku ari tu kan sehari 3 kali muntahh...
adehhh...
aku pun tak tahu ar nape aku mcm nie...
huhuhuhuhuhu.......


tak leh nak makan banyak...
terus muntahkan balik..
minum air milo ais..
abis tu masuk tiolet muntahkan balik..
apesal perut aku mcm tu erk..???

aishhhhh....

nak story pasal keje????
erm nak story ape erk???
aku pun tak tahu la nak story ape??
hahahahahhahaa..
mcm besa ada masa aku stress sendiri..
binggung sendiri ngan keje aku..
khakhakhakahka...

ok la..
aku nak kuar...
nie..

Aug 22, 2009

1st of ramadhan

salam khaseh buat khalian..
salam ramadhan buat blogger semua...

wahhhhh....
act dida tak tahu nak story ape.tapi nak jugak story chat chit kat cnie...
hihihihihihi

hari ini dida berbukak sorang2 la....
ciannkannn...house mate dida g balik umah...
so dida g berbukak sorang2..

tak pe2..
next week baru dida balik labuan..
sambut befday dan berbukak sekali kat labuan
bersam asama faimily terchenta ku..
hihihihihi :)

act hari ini nak turun kk..
tapi fikir nye fikir..
macam malas lak...
pastu esuk je la aku turn kk..
koz aku nak ambik sambal pedas kat adik ku..
hahahhahahha...

ok!
aku pun blur sendiri sekarang nie..
now ngan berusaha cari umah sewa....

Aug 19, 2009

seribu terima kasih yang tak terhingga..

assalamualikum sayang ku semua..

terima kasih atas perhatian dan rasa sayang kalian terhadap ku..
terima kasih kerana buat ku teharu...
terima kasih atas ucapan wishes birthday itu..
semoga kalian hidup dengan kebahagian....

sayang kalian sangat..
muahhhhh

happy birthday to meee

happy birthday to aida sari..
mudah mudahan hidupnya di berkati tuhan
dan di mudahkan...

semoga hidupnya akan memberikan sinar baru untuk dirinya...
semoga hari esuk dan mendatang
akan memberi seribu kebahagian di wajahnya...

".....jangan buat ku merindui mu lagik....."

stick mode entry
wanna read new latest entry??
just srcroll down...

********************************************************
jika hari ini aku mendiamkan diri..
aku harap kau bisa memaafkan diri ku..
kerana aku tak bisa mengembirakan diri mu..
tapi..
aku berjanji akan di setiap hari mu..
menemani mu...
di setiap tidur mu..
agar kau dan aku selalu besama....

#######################################
hari demi hari...
minggu silih berganti...
tapi aku tetap di sini..
mengejar cita-cita dan cinta ku..
aku tetap teguh berdiri di sini..
teguh berdiri mendambakan hatiku untuk kamu..
yang pasti ia datang tanpa di suruh...
tanpa ku alu2kan kedatangan nya..
itulah sebuah kerinduan yang telah lama ingin menemui mu...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

jika hari ini kita ditakdirkan berpisah kerna sebuah kecurangan mu...
jangan pernah hadir lagi dalam mimpi ku...
jika hari ini kita ditakdirkan berpisah juga demi sebuah cheta-cheta
hadir lah selalu dalam mimpi ku agar aku..
tak kan melupakan diri mu..
dan tak akan pernah rasa kau jauh dari ku..
dan rindu itu selalu menemani ku..
setiap detik..saat dan waktu....


Aug 18, 2009

tomorrow will be coming!!

hai..hai..akak akak...maci..maci...
pakcik...pakcik....uncle uncle..
ehh mcm mane ni kamoo dida....
ehhhh ..lupe arrr

assalamualaikum semuaaa..
thankz visit ma blog yaa!!

ok....

esuk yang bakal menjelang..
tak sabar rasa nyaaaa

hahhaahhahahh....

ok tak mo panjang2 cetaa....
esukkk...adalahhhh..

ulang tahun dida yang ke 22 tahunnn...
so di kesempatan ini..
dida ingin mengucapkan syukur ke hadrat Ilahi..
kerana NYA..dida masih di sini..
mampu bertahan di muka bumi ini...
menjalankan tanggungjawab sebagai seorang bangsa melayu..
sebagai seorang anak kepada ibu bapa ku..
sebagai adik kepada akak dan abg ku..
sebagai teman kepada sahabat sahabat ku...
sebagai sesama umat islam..
dan tanggungjawab kepada jabatan tempat ku kerja...
cehhhh..
panjang nya mukadimah ku ini...

wahhh.....tak sangka kan ku telah berusia 22 tahun
pada hari esuk...
190809
aida sari binti iraman telah berusia 22 tahun...

terima kasih atas segalanya....

selama ini aku telah melalui berbagai cabaran dalam dunia blogger..
so hari ini aku ingin say thankz for everthing tok semua yang menyokong aku..
cehhhh ..ayat semua nak power gilerr...
aku terasa mcm artis la pulakkk..
hahhahahhahha....
ambik berkat untuk esuk nie.....kihkihkihkihkih..
padahal esuk aku kene g tempat kat ne aku telah ditugaskan
untuk jadi ajk...
huhuhuhuhu....
nak mencuba yang baru arrr..
tapi ermmm i try lu arrrr kan..baru taaw...
budak kecik yang berjalan tapi macam berlarik..hahhahahha
tu la gelaran tuk aku...
hukhukhukhkhukhukhukhukhukhuk...

aku rindu kalian semua laa......
asna nak tunang dah tuuuu
akak naniey nak kawen dah tuu..
dik noon ynaaa pun nak kawen dah tuuuuu
hihihihihh
aku tetap ambil khesah pasal korang taw....!!

ok!!

lastly
hope what i want i akan dapat..
dan akan cuba tuk berterus terang..cehhhhh..
ade2 je aku nie kan...
tapi untuk sekian kalinya...
kalau boleh aku nak cakap..
aku sayang bangat kat kamoo hafizzz...
hahhahahhaahhahaa


come visit ma beloved fren bloG's

come visit ma fren blogs...
dia budak baruuu..
meh ar jom nengok kawan dida punye blogggg

[graxies]

Aug 16, 2009

"..Hati Ini Penuh Dengan Kata kata yang Tak bisa Di uNgkapKAn ..."

hati...
bisa kah aku berlaku jujur dengan mu..
bisa kah aku akur dengan kehendak mu...
bisa kah aku mengiyakan semua ini...

kenapa hati ini..
tidak setenang dulu..
kenapa hati ini bisa goyah dngan sekelip mata
kenapa hati ini bisa menangis dengan semudah itu.

hati...
kenapa kau bisa luntur dengan mudah nya..
hati berlaku jujur lah dengan ku..
agar aku bisa menyiyakan atau menidakkan semua ni...
aku tak bisa buat semua nya tanpa kau hati....

kenapa sekrg aku baru tahu hati...
kenapa sekarng baru ada insan yang ingin memberitahu benda ni hati..
adakah aku bersedia dengan semua ini hati??
adakah aku bisa bernafas setelah aku tahu kebenaran nya hati??
adakah aku bisa melihat kejujuran di hatinya buat ku hati??
adakah aku bisa berlaku jujur dngan hati ku sendiri hati??

ohhh aku sendri tak mengerti..
apakah aku akan melalui satu saat yang aku sndiri tak pasti...

aku sayang dia..
aku rindu dia..
tapi
adakah itu hanya sekadar perasaan sebagai seorang kawan??
aku sendiri tak pasti...

[ adakah aku masih punya peluang ituuuu ]

adakah aku masih punya peluang ituuu???
adakah aku terlambat untuk mencapai kebahagian itu??
adakah aku terlalu cepat buat penilaian itu??
adakah aku telah akur dengan kehendak NYA buat umat NYA..
adakah aku maish sayangkannya seperti yang dulu..
atau
aku hanya sayang sebagai seorang kawan sahaja..???

oh hati tenang la kamooo..
oh hati berikan aku jawapannya...

khesah aku nak kawen

mak anak mu nak kawen................
opppssss...
ye ker aku nak kawen???
haahhahhahha

salam shayang baut kalian yang sentiasa menyibok kan diri meliat blog ni..
salam khasih buat kalian semua..

kawen bile nie...???
4 tahun lagik ar..
tunggu ar umur 27 thun agy...
leh kan??
ihiiih =)
act tak de mende nak update koz picture lum ade agy..
tapi tangan ni gian nak menulis je....
hihiiih =)
so ade gak yang korang nak bace biar pun tak de mende act...
hhihihih

korang rindu kat dda tak nie????
tak rinduuu???
huhuhuhuuu =(
sedey nyeeeeee....

tak mo nulis agy..
stoppp arrrrr...

Aug 15, 2009

:: LAmenya AKu tak MEnulis kan........::

assalamualaikum semua..
salam shayaaannng buat silent reader ku..
salam terchenta buat follower ku yang sentiasa menanti kan
yang terbaru dari ku...tapi hakikatnye...
aku lum menulis sebarang berita terbaru.terlatest ku..
di sini..

bukan aku tak nak tulis tapi masalah nya..
pendrive aku still at my fren..koz aku suruh die save piC kiteorng kat pendrive tu..
so buat masa ini cerita ku akan tertinggal la..
sooo sorry because lambat update pasal certa story morry
kursus kat Johor Tu..
tapi akan ku hidangkan jua cerita itu....
jangan risau k!

nak story manyak ar...
tapi nak cakap ape erk...
kursus tu mmg meninggalkan seribu kenangan terindah dan pahit.
pahit ker????
hahahhahaah..boleh tahan ar...
tido tak lena...tak cukup tido siottt...
tapi paling best tapi riadah petang dan senaman pagi je..
hahahha..
time kelas....ade yang tdoo...ade yang bermsg.dan buat faham tapi act tak faham pun..
ahhahhahahhah..:P

{ lapar lak aku ni }

dari nak p kursus tu semua terjadi lawak dan sadia ar..
kiteorng 3 orang [ budak sabah ]
terpakse naik kereta..
ok ape naik kereta kerajaan..
hahhahhah..
best agy tido pun lena je kat kete..
opppsss..jangan marah erk....

1st sampai kat stu INtan JOhor tu..
ingat bilik mcm Doom..
upenye bilik mCm otel tuuuuu.... ;p
hihih...ade aicond...satu bilik 2 orang...ade peti sejuk.
tV..boleh jemur kain..
adehh penat tido lena je.tapi tak cukop ar...
dalam kelas ngantuk je....hihihi :)

1st tu sesi perkenalan...
kiteorang ade 165 orang...
mix ar..campur2 kementerian dan JPm...
bestttttt..
ade yang cam sombonk..tapi kiterorng ok je..
senyum jeee..
ade lak kate kite skema..aduiii..skema kah aku????!!
hahahhhaha...
tapi kiteorang satu batch semua.....
yang bestnyeee...

gambar akan menyusul nanti k..sorry tak dapat nak sertakan piC sekali..hihihih :)
nak taw tak..
ade ar satu budak tu buat dida suker sangat tegok muke dia..
hahahhaha
nak taw sape..??
tak leh nak kaC taw
mane taw budak tu ade bace blog dida nie..
malu ar nanti..
hahhahahha

okai la..
sampai sini lu.
lau ade mase malam ni dida on9 agy...
daaaaa

miss u all fren muahh cket...

p/s : apesal aku dah lame tak nampak budak yang suke senym tuuuu


Followers

Template by:

Free Blog Templates