** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Feb 5, 2009

sahABAt sEJaTI oR hANYA seKADAR paDA nAMA..

mAT peTANG SUMA..

HARI INI Agak Sibok gak..hhu..nak print meeting..di + ngan lapar kan...tak mengunyah petanG2 ni tak best...huhuh..tapi akhirnya dapat gak pekena pisang goreng..huhuhuh..nyum3...ngeh..ngeh...ngeh...tak taw nak kate ape..ni ari jer dah 3 kali mkn kat opis..mcm selalu ler..hahhaha...(bestnye)..hihihi.....TAkut TEmbam??!hihuhh,..takut gak...

OKey,..dah abis mencarut2...so kita balik ke pangkal cerita..jOm kita Coret..boRAk-borak petang...

Check It Out!!

SAhabat?korang ada sahabat Tak?!mesti suma Org Ada sahabat rite?!erm sahabat korang tu sahabat sejati or just pada nama sahaja sahabat?!

aku pon de gak sahabat dari sek. menengah aku punya sahabat...baek yang baik mahupun yang jahat...(tu dah di panggil musuh da tu)huhuhuh..erm tapi dari lu lagi lau dalam group mesti aku yang paling last tahu pe2 je la berita from diz group...LAst2 aku kuar dari group tu n form 4 aku kenal sahabat yang susa dan senang bersama....thankz gals..aku bukan nak ceta pasal aku & my member..but aku nak Tell dat dari situ aku taw how i find kawan yang betul2 kawan or just a fren...sedey mmg ar sedey tapi kenyataan kan..kita terima gak lau kawan kita tu just pura2 jerk suka kat kita..time senang ngan kita..time kita susa...lari dari kita...

Now aku punya kawan@sahabat yang betul2 sahabat ketika susa...sedey dan happy bersama...

NAk tanya?korang ada sahabat tak?!pernah korang taw tak sahabat korang tu sahabat yang sejati or just hanya ada pada ketika korang happy bergumbira....?!pernah korang perasan tak hal seperti itu?korang pernah rasa tak kalau org yang korang trust tetiba buat korang marah dengan menbocorkan rahsia peribadi korang?!pernah tak korang rasa?pernah tak korang tanya ngan sahabat korang apa yang sahabat korang suka or tak suka berkawan ngan korang..ape perangai korang yang bestfren korang suka or tak suka?!

aku paling sayunk kawan2 aku..bagi aku dorang la sahabat yan betul-betul faham aku...dan aku pon harap aku faham dorang..biarpun kadang kala kiteorng ada salah faham tapi kiteorg boleh handle?how?tak salah kan kalau salah sorang buang eGO dan mengalah tok mengucapkan tiga patah perkataan..."SAYA MINTA MAAF"...

APA ERTI PERSAHABATAN DALAM KAMUS HIDUP KORANG...??!APA ERTI SHABAT PADA KORANG?!



SEKIRANYA KORANG SAYANG NGAN SAHABAT KORANG APE KATA KORANG SAY " I LOVE U MY FREN" KAT SUMA KAWAN2 KORANG..." TAK SALAH KAN BUKAN SELALU NAK KATE GTU..KALO NGAN BOYFREN KESYNGAN KORANG BLEH NAPA TAK PADA SAHABAT KORANG YANG SELAMA NI BERSUSA PAYAH, BERGUMBIRA, BERSEDEY..BERSAMA KORANG....

**RENUNG-RENUNGKAN BERSAMA**



*** I LOVE U MY FRIEND***

++ aLONG++
++ ACHIK++
++ Alang++
++ angah++
++ mida++
++adie++
++ iQna++
++ eqyN++

++ EVA++
++ Chan++
++ RiNa++
++ emy++
++ iN@++
++ CRisty++
++ Nancy++
++Glow++
++ Fifi++
++JAse++
++Momoy++
++ ZianA++
++ Diya++

++ Bb++
++YUs++
++HAr++
++Mahani++
++IDRa++
++JYtA++
++DAyang++


Cinta, Cit@-ct@, KenAngan DAn HArapAn..



Cinta...cita-cita...kenangan dan harapan...yang mana datang dulu?!

Cinta terlalu indah dan subjektif tok dperkataan dan dipersoalkan..kerana terlalu banyak pengertian terhadap C.I.N.T.A...c.I.N.t.A juga boleh berlaku kepada sesiapa sahaja...cinta kepada keluarga..cinta kepada sahabat..cinta kepada sesama saudara islam..cinta kepada binatang peliharaan..cinta kepada kekasih pujaan hati..tetapi cinta paling agung dan kekal adalah cinta kepada ALLAH S.W.T..


Selalunya kita terlalu mengagung-agungkan cinta kita kepada kekasih yang kita sendiri tidak pasti akan bersama nya atau sebaliknya..Ada yang sanggup menyerahkan harga diri yang satu2 bernilai kepada seorang perempuan...PATUT KA ITU TERJADI HANYA KERANA CINTA NYA KAMU KEPADA C KEKASIH??!!


sehingga sanggup melawan takdir..meninggalkan keluarga dan sanggup meningglkan CITA-CITA kamu yang satu...cita-cita yang kamu inginkan dan impikan selama ini..hanya kerana c KEKASIH?!BERBALOI KA?!FIKIR-FIKIR KAN..RENUNG-RENUNGKAN...

keNANGAN...SUATU yang pasti dan hanya meninggalkan memori yang indah mahupun duka...setiap kenangan yang tercipta antara kita dan sesiapa pun hanya akan kekal sebagai kenangan yang terindah dan sudah tentu kita sukar tuk melupakankan...Suka atau duka kenangan itu, kita pasti sukar tuk melupakannya..PERCAYA ATAU TIDAK..PASTI ANDA MELALUINYA..BETUL KAN?!

TANPA CINTA, KENANGAN DAN CITA-CITA TIDAK AKAN TIMBUL HARAPAN....I'M ARE RITE?!...(BERFIKIR SEJENAK)

harapan suatu perkara yang belum pasti...kerana kita tidak taw apa kan terjadi tuk masa hadapan dan seterusnya..MAKA dengan itu, kita perlukan DOA dan TAWAKAL DAN DIDAHULUI DENGAN SOLAT tuk meneruskan dan menjadikan harapan itu sebuah REALITI DAN NI LA DI NAMAKAN REALITI KEHIDUPAN KERANA APA YANG TERJADI DAN BERLAKU APA KITA HARI INI ADALAH SUATU KEPASTIAN YANG PASTI DAN SUDAH TENTU DENGAN KEYAKINAN YANG PASTI..



MOGA-MOGA APA YANG KITA FIKIRKAN, INGINKAN, IMPIKAN AKAN MENJADI KENYATAAN DENGAN USAHA YANG BERTERUSAN..AMIN..

Followers

Template by:

Free Blog Templates