** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Feb 12, 2009

FaLL in LOve?!!

faLL IN lOVE WITH YOUR BESTFRIEND?!
FALL IN LOVE WITH YOUR ENEMY?!


Carilah seseorang yang bisa membuatkan kamu tersenyum kerana ia cuma memerlukan sekuntum senyuman untuk mencerahkan hari yg suram. Akan tiba satu ketika didalam kehidupan apabila kamu teramat rindukan seseorang sehingga kamu ingin menggapainya dari mimpi dan memeluknya dengan sebenar.



BAHAGIAKAH KAMU DENGAN APA YANG KAMU ANDA SEKRNG?!

Kebahagiaan seseorang manusia tidak semestinya dalam memiliki segala yg terbaik. Mereka hanya membuat yg terbaik dalam hampir apa saja yg datang didalam hidup mereka. Kebahagiaan terletak kepada mereka yg menangis, mereka yg terluka, mereka yang telah mencari dan mereka yg telah mencuba, hanya mereka yg boleh menghargai kepentingan manusia yg telah menyentuh hidup mereka.


AMcM?!PERMULAan yang baek tak?!hahahhhaa...fuH!!hari ni penat giler....busy sangat!!tak tahu la nak ckp macm mane..huhhuh..nak mkn pon tak leh..akhirnya kita org mkn jerk kat bilik kosong kat sebelah meja aku ni..kunci pintu la jawabnya!!..hahhaha..key la nak balik da ni..daaa..C U OL toMorrow..Hope TomOrrow akan BUat korang tersenyuM dan Buat aku JUga TErsenyuM..CAyunk Korang!!!

**..................Two DAy BEfORE..................**

saLAm Sayunk Tok Korank yang sentiasa melawati Dan mebuat semak kat RooM chat Aku Tu..hahhaha...(jgn Mara yerk bLOgGer yang disayungi)...

seMLm awal giler aKu tiDo..huhhuh...aCt bukan nak ceta yang semlm punya..hihi..

Now 12 FebruaRy 2009...
time : 9:46 a.m

SAt g , tinGgaL two Day g nak MAsuk 14 February 2009 iaitu Hari keKAsih..mCm tak best jerk guna woRd tu....TUkar ar..VALEntine's DAy...Mesti yang Ramai menyambut nya kan...besa la..bukan hari2 sambut Valentine's day..tapi perLU ker?!MyEm0.Com

mesti BahagiakaN terima bunga, cokLAt,TeddyBEar...NAK juGA!!Aku NAK jUGA!!sob..sob..Sob..!!

glitter-graphics.com


glitter-graphics.com


glitter-graphics.com


tETAPi daLam masa yang sama...ada juga yang bersedey..sob..sob..sob..Aku pon tak sambut...almaklum la aku pon single mingLe..peh!! proMOte diri sendiri ke tu!!ahakx..
tapi aku tak kisah sangat tak sambut..kan itu lebih baek..ni adat owang putih..hahhaha..chewah pandai jerk aku ni nasihat owang2 kan..hahhah.....mcm aku ni dah insaf sangat..hahhaha..tapi at least aku mengingatkan kowang2 sekian..chewah siap bela diri ni..hahahhha....aku dah besa idup single mingle..chewah..ayat tu...nak kata power tak juga tapi cket2 nak power la..cket2 nak kalah kan ayat2 cik Cerry berry dan kak yaniE..oppS..jgn mare erk..gurau jerk..!!

aiShhh..bila la jodoh aku nak sampai nie..(sambil berfikir dan mengira2)hahhaha...akak aku dah nak kawen ni...aisey...ape2 Pon aku tetap berdoa moga2 apa yang aku harapkan jadi kenyataan.amin..moga2 jodoh aku ngan org yang soleh...amin..cehhh!!..hihihihMyEm0.com

JOdoh..AJaL..pertemuan..perpisahan suma nya datang DAri-NYA..

ContinuES For ENtry LastDAy!!

friEndsHip, Love,Sympathy

BahagiA KA kita Sekiranya HiduP DALAm KEpura-PurAan?!

BahagiA kah KiTA sekiRAnya kita TerimA OraNg ATas DAsar SimpAti?!

BAhagiaKAh kita SEkiranya PErcintAan itu berMuLA DAri PErsahAbatan?!

Mampukah kita Bahagia hanya kerana kita simpati dengan seeorang..hanya kerana kita teriam seseorang hanya atas dasar simpati?!PercintaaN yang bahagia adalah dari hati kita yang dapat terima keadaan pasangan kita dengan hati yang ikhlas dan terbuka..PerSahabatan..tanpa menjalinkan persahabatan kita tidak mampu mengenali seseorang itu dengan lebih dalam...

argghhhhhhhhhhhhh...apa kena ngan aku ni..blur jerk..ayat pon tak tentu dah..huhuhuhuh...

sebuah percintaan itu tidak semestinya bersatu sehingga ke jinjing pelamin...sebuah percintaan itu tidak semestinya bersatu sekiranya hanya sebelah pihak sahaja yang mulakannya....sebuah percintaan itu akan bahagia dan ke jinjang pelamin sekiranya dirasakan kedua-duanya...cinTA itu suatu yang subjektif...huuhu..

Arggggggggghhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!! BLurnyaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!

percintaan yang bermula dari persahabatan itu lebih bermakna kerana kita sudah pun mengenal hati budi, saling memahami, kenal sikap....TETAPI MAmPukaH kita bersahabat dan meneruskan persahabatan kita sekiranya ia hanya sekerat jalan?!mampuKAh kita menjaLinkan persahabatan kita dengan bekas KEKASiH kita hanya dengan WOrd "sekadar kawan"..hanya tinggal itu..."sekadar kawan"?!!!!

tanya Hati Sendiri!!

Followers

Template by:

Free Blog Templates