** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Feb 18, 2009

jiran, kisah lucu dan kenangan!!

salam...afternoon!!

hai suma....

ni nak share cerita ler...

ni la jiran tetangga aku ketika di sem akhir(sem 6)..

mula- mula naek sem 6 tu aku tak kenal pun jiran tetanga aku ni..
almaklum la aku selalu jer menghilangkan diri..
tido kat bilik kawan!!
tak besa act tido kat bilik sendiri time sem 6 tu..
tak tahu la kenape...
erm g satu awal2 masuk hostel tu a.k.a kamsis tu
member lak tak de kwan dalam bilik..
maksud laen lum punya roomate..
cian kat dier
tertinggal la roomate gue keseorangan kat bilik
jahat kan?
kejam nye daku!!
biar dier sesorang kat bilik!!

after beberapa bulan adalah dalam 1 month or 2 month
aku menginap kat bilik kawan
barang-barang jerk ade kat bilik aku(yang sebenar)
baru aku perasan owang2 kat sebelah bilik aku tu act aku kenal!!
sorang jerk lah...
budak last sem gak!!
adiussss..
kantoi!!

mmg dasar la aku ni tak menyenguk jiran tetanga aku!!
tu pun setelah aku dan jiran2 tetanga yang laen
kira satu blog la ni buat perjumpaan
baru aku mengetahui
bahawasanya member kat bilik tengah tu
member aku gak!!
hahahhaha!!

giler tull ar

pastu nak cuti sem la ni kan roomate lak nak pindah blog
pindah blog???!!!
sebab pe?!
sebab dier dah dapat jawatan JPP

what?!
JpP?!
jawatankuasa perwakilan pelajar
So...
dier pindah Blog...
diMAna..
Blog tempat2 perwakilan pelajar sahaja..
huhu!!!


Oleh yang demikian,
aku tinggal sorang lagik
sekrng ni aku lak yang tinggal sowang2...
di sana la bermulanya keakraban kami jiran tetanga..
padahal yang belah2 bilik jek tu!!
tapi disitu la bermulanya kami mengambil berat ant. satu sama laen..
thankz fren!!


pastu aku pun mls2 dah nak stay kat atas!!!
stay kat atas??!!
yer ler kat bilik member aku tu la...
akhirnya member aku pon dapat roomate!!
syukur la..
act member aku ni org yang takut stay sowang2 kat bilik
means dier tak berani tido sowang2..
so, aku la peneman yang setia!!

tapi tak lagik!!
nthen dalam beberapa minggu kemudian
aku pun dapat roomate!!
huhuh!!
act mcm aku tak nak pun ade roomate!!
lebih baek tinggal sowang berbanding ade roomate!!
cian kat aku..
ade roomate pun mcm tak de!!
ni la balasan aku!!
padan Muka aku!!


yang aku sedey lagik..
dapat roomate yang suka balik umah
nthen penipu!!
nthen yang tak tahan tu
PENgotor!!!
hhuhuhuhu!!
tak suka mandi mlm!!
huh!!

tahan jer le..
nasib satu sem jer aku ade roomate mcm ni!!

pastu tetiba lak ada kes kecurian..
adoiiii..time2 ni la nak de kes kecurian...
pastu ade lak owang nampak hantu!!
kat tengah2 bilik!!
adoiiiiissss..
aku takut gak!!
tapi nak buat mcm mane!!
berani kan diri jerk!!
lum selesai tu..
ade kes ownag minyak lak..
adesssss....
susa tul ar..


dah tu terpaksa jadi jage lak...
ade satu mlm tu jiran aku pinjam laptop
nak buat assignment!!
nthen aku dah tido kat bilik ar..
jiran aku ade dengar mcm ade owang kat luar bilik aku
tengah nak kopek tombol bilik aku!!
time tu jiran depan bilik tak de kat hostel!!
due2 outing!!!

pastu pe lagik jiran aku tu pasang la lagu besar2
dari laptop tu!!
pastu owang yang dimaksudkan tadi dah mengilangkan diri..
walaupon hakikatnya owang tersebut masih berkeliaran kat area kamsis!!

pastu kiteorg terpaksa la jadi jage!!
nthen ade satu mlm tu kiteorg lambat tido
tetiba....

woiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii....
kejar..kejar..kejar...
situ...situ...
arah situ...eh tak!!
dier p arah situ la........
kejar..kejar..
apa lagi kiteorg pon menyibok la..
berdiri kat tepi tingkap bilik!!
lalu..
menjerit..
kejar dia..kejar dia...
pencuri...pencuri...
belasah dia...tumbuk dia...belasah...
kuat nye sora kiteorng..
sampai tak sedar ketua warden ade same time tu!!
fuhhh!!
nasib tak di ketahui!!
hahahah!!
tapi owang yang dimaksudkan tak dapat!
!

after that..
kiteorg yang sememangnya geram ngan gerangan tu...
dah la tido kiterg dignggunya..
tetiba satu mlm tu dapat keja...
koz owang tersebut masuk g blog pompuan..blok C..
mule2 kat tingkat 4....nthen naek kat tingkat 5..
adoiii...
kite punya la excited..
nak tengok sape tu!!
last2 owang tu naek kat bumbung blog tu...
dier kan owang minyak!!
tapi soi lak ...
ade satu pelajar tu kol polis...
ape lagik
polis tak nampak pon ade owang kat atas bumbung tu!!
mane la nak percaya benda2 gtu!!
last nak dekat jam 5 gtu!!
kejap nampak!!..
kejap ilang!!
tetapi akhirnya
keputusan yang same...
gagal!!

Act benda tu dier nak test power dier..
tapi bodo samdul tul ar..
dak tu..
lau nak test power
jangan la kat dalam kamsis..
sian kat budak2 pompuan!!

tapi yang best dan kelakarnya
bleh lak kiteorg tengok wayang free..
time tu la nampak dak lelaki ni mcm ne...
ade yang just pakai kain pelikat jerk..
pakai boXss...(seluar pendek takat paha)
yang tak pakai baju..

pompuan nye tak kurang gak..
time tu la nak tunjuk body..aishhh..

akhirnya kes tu tak kemane...
settle mcm tu jerk...


NAsib baek la aku jiran tetanga yang best.
kiteorg tido dalam satu bilik...
hahahhaa..
bukan takut tapi supaya berjage2..
hihihih..


okies aku dah abis pon cerita..

the end!!






aku yang cute!!

salam ....
aku duk mengedit pix dari tadi ni..lom ade kejo nak buat...

So ni Tok TontoNan Umum!!
free JErk..
Tak BAyar RoYaLti!!


ni aku ambil ketikla aku kejo kat shipping company dan kat opis sekrg!!
aku mmg suka bergambar2 ni!!

Aku mmg suka take pix.. .ni habit la sebenarnya..... mane aku pi pun aku suka take piX!! aku tak tahu la! mmg HAbit!!


AKu juga suka tiDo!! tu mmg Hobby aku dari lu...dari sekolah menengah.. sampaila aku masuk politeknik!! sampai la ni aku dah kejo!! mmg aku suka tido!! tak de kejo!!
tido ar!!


ni MAsa kami jumpa ramai2.. kami ni suma suka take pix!! di mana sahaja kami berada!! hobby tetap sama!! i like!!

ni Cik MeLissa Tong Yang juga suka take pix!! dier dah membuat perubahan pada rambutnya!! chantek!!nice!!

Ku yang MEmaKai tuDung Ala2 ekin!!hihihi.... saja ja ni nak test pakai tudung nie!! mcm?!chantek?!

HappY BirtHday To u!!

SalAm Syunk Tuk Suma...

KALo LAst DAy My best Fren MErangkap My member Group At de ClAss serta in De Hostel...Today IS birthday My bestfriend Too...
His NAme is ADdy AzMin bin JUmaiN!!

Nak TAhu Yang Mana satu OwaNg Nya..


Look DOWN!!

Pix ni di ambil ketika mlm penghargaan jabatan PerdaganGan

HEaR tHiS SOng!!
i SiNg thiS SOng For U!!


HAppY BirthDAy to u!!
HAppy BirtHDAy tO u!!
HAppy BirthdAy to ADdy AzmiN!!
HAppy birtHday To u!!

Hope what u Want, Hope What u Dream!!
BEcOME true!!


SomoGA ur Life Been Happy and u get u Want!!!
and Hope Our FriendsHip ForEver ANd Ever!!
THanks For EveryThing!!
i miss u And Love u FrienD!!


KEep in ToucH!!



Followers

Template by:

Free Blog Templates