** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Feb 24, 2009

Got Tag From My siZ...AwyN..

oleh keran aku ade mase sekejap..aku buat la atg from my siz ni..
terima kasih ler dik non..
akan ku jawab!!hihi
h..


Tag rules:
1. Anda dikehendaki mengambil 3 pic di bahagian muka..
2. Pastikan dicrop..
3. Setiap 1 pic hanya boleh menampakkan 1 @ 2 anggota sahaja..
4. Huraikan sedikit tentang pic itu.
5. Tag sape jer asal lebih 5 org..


ni pix yang original.....belum crop lagik..sempurna..
1st crop...
ni tang idung..
idung yang tak mancung pon...
ishhh
malu ar..

ni tang mata...nice eye..ye ker...
lau nice eye..mesti ramai yang fall in love kan?!
hahahhah!!


ni lak my lips..
aku yang suka tersenyum!!


orite done my job siz..!!
okies..now aku nak tag plak kat lima list kat bawah....

check iy oUt!!

*** cik Cerry BErry***
*** Cik NAniey ***
** Ibu**
** akak ieda**
** adik Ynaa ooo Ynaaa**

everthink about me....

MyHotComments.com
MyHotComments


nak borak pe erk...ni la petang2 ni...lau kekurang keje...menghadap blog la jawabnya..hihih..dulu sebelum memblogkan diri ni..aku sibok menghadap friendster....jom ar nengok friendster aku....
...suma about aku..life aku ade kat ctu!!

liFe...KEhiduPAn...

hidup ini penuh dengan onak duri segala la..kekadang kita happyMyEm0.Com..kekadang tu kita sedeyMyEm0.Com..kekadang tu kita murung...kekadang tu kita rase macm nak nanges jerk...kekadang tu kita rasa kita ada buat salah.MyEm0.Com..ader jerk tak kene kan...tapi kita harus tabah mengharunginya...hihihih(wwah pandai lak aku berkata2)...

kehidupan aku biase jerk.mcm kehidupan orang laen gak!!tak banyak beza pon...kekadang tu terasa hidup yang kosong!!

c.i.N.t.a

aku percaya aku akan bertemu dengan someone yang sayang aku..yang aku sayang dan dia la yang membawa cahaya kebahagian terhadap hidup aku ni...biarpon selama ni aku suka borak pasal lelaki...minat lelaki..i hate this guys..i like this guys..but jauh disudut hati ku aku kesunyian...tapi i tak kisah..yang penting aku happy ngan kehidupan aku..aku tak susa kan orang...aku tolong orang yang memerlukan...

friendsHip....

for me..sekiranya seseorang tu ikhlas ingin menjalin persahabatan..maka persahabatan itu akan terus mekar dan utuh...kesefahaman dan tolak ansur perlu didalam sebuah persahabatan itu agar persahabatan yang di bina tidak sia2..bergaduh terus tak bertegor....if kita sayang akan persahabatan kita tak salah rasa nya kita buang ego kita tuk minta maaf..

MyHotComments.com
MyHotComments


perangai aku?!

jeng..jeng..jeng...

aku ni simple jer.
.nak kawan ngan aku bleh jerk..tak kisah..
tapi sudi ker korang nk kawan ngan aku nie..
nak kate cerewet tu tak ar..
but kekadang orang susa nak teriam perangai aku ni..
almaklumla
mcm budak2 lagik..
biarpon umur dah masuk 22 tahun..
huhuhu..

sometime i happy...
aku ni orang yang panas baran...sometimes...
aku ni sometimes gak pemalas gak...
sometimes aku ni owez think negative...
sometimes aku ni penakut!!!

hihihi...

tapi lau kat hostel aku berani sket ar...
hhahahhah....

member aku ckp...
aku ni manja owang nya....
ye ker?!
aku balik2 dah tanya ngan member..
jawapan nya still same.....
manja...(berfikir)....mayb....hahhahha...

aku ni suka give pendapat kat orang..but jarang nak teriam nasihat owang lau owang give me!!

ntah la...anyway..

tahnkz a lot my follower and my fren..to being my fren..
korang la sahabat ku yang ku sayng...

aku happy when my fren happy..
i sad when my fren sad...
kalo boleh aku nak give my shoulder tok kawan aku yang sedang berduka..
kalo boleh aku nak peluk kawan aku yang memerlukan aku...
kalo boleh aku nak sok sek sok sek ngan member aku time dia bosan...
kalo bleh.....

tapi hakikatnya..
suma jauh dari aku....



BEngang bila.....


aku paling tak suka when aku dipaksa tuk melakukan sesuatu....if nak aku buat seomethink tu biar aku buat ngan sukarela...dulo ade la satu akak ni suka paksa aku..aku tak suka ar..aku da kate aku tak suka..tapi still nak paksa2 aku..hisssshhh angin aku satu badan....siap nanges2..aduiiii..tolong ar...aku penat ar nak nanges2 ni..nak pujuk2 ni..tak suka ar..lau kawan2 tu tak kisah la.....but ni akak ntah ape2..ishhhh..i hate like dats....

aku paling tak suka when aku nak ruang tok aku..ade lak somebody or ade ar beberapa org ni suka menyemakan kotak minda aku..aduiii..tak reti2 ker aku nak ruang!!rimas ar....tak faham bahasa betoi ar...aku bukan talk dalam bahasa english pon....huh!!!

aku tak suka dikongkong!!nak buat ni tak leh!!nak buat tu tak leh!!nak kuar ngan c poyo bin c polan pun terpaksa tell..arhhgggggg..bosannya!!i noe mungkin somebody ni risau or wateverla..but if i said i dun like..so i mean it!!

pastu ade la satu group gals ni..tak suka lak ngan aku..lantak korang la...aku nak buat pe ker..nak buat ni ker...it's up to me..tak kena mengena idup korang pon..aku tak de pon rampas korang punya hubby or " abg" or dear....tak kenal pon..tetba nak komplain2 org lak..ingat korang tu bagus sangat!!ingat korang tu cantek sangat!!nak atur2 idup org.....kate si dia..tak ngam ngan di polan...si dia baru ngam ngan c polan...auduiii..hak org...perasaan org....tu org punya pasal la..nak sibok buat per...

MyHotComments.com
MyHotComments


sometime aku dan member aku fikir gak..ade gak orang yang macam tu erk...lebih nak tahu about other people..sibok buat pe..buat hal sendiri la...orang laen tak de pon cakap dia ngan boyfren dia tak ngam...dia sibok ckp pasal orang laen....

orang nak mengedik ke..orang nak publisiti ker..orang nak peluk2 ker..orang nak duduk bertepuk tampar ker...nak peduli ape.....

heran!!heran!!

MyHotComments.com
MyHotComments

Dynamic Glitter Text Generator at TextSpace.net

SEcREt Admire?!

SEcret Recipe?!ehh..salah tu...secret admire....?!korang mesti pernah ade secret admire and korang mesti pernah admire kat someone kan?!betul kan?!betul kan?!tak hati sendiri...

aku pernah ar admire ngan org nie."si dia" ni dak poli gak la...laen kos..but one batch ngan aku...nak kate ensem....tak gak..but sweet la nengok "si dia" ne...hahhaha..kira la "si dia" ni tengah dok baca blog aku..hahhaahha..tapi dia tak tahu ar aku admire kat dier..hahhaha...

nak kate kiteorg member.....tak gak..but aku jadi fren dan rapat ngan dier pon dah abis sem....tu pon jasa baek bestfren aku give num dia kat aku!!thankz a lot fren!!aku minat dier...why?!

nak tahu?!

erm nape erk..ntah la..1st time nampak dier..wahhh!!!MyEm0.Com

aku tak tahu la nape kan..aku ni lau ngan org yang aku tak nak biase aku tak tegor pon....so just look at him..when he smile..i smile..wahh.giler ke ape....aku ni...huhuhuhu...but aku kenal dier time sem 2...kite sesame kelab badminton..teeeetttt!!!...sejak dari itu..aku adalah peminat die.....dari sem 2 sampai la abis sem..dah abis diploma...aku still suka nengok muke dia...hihihih...

biarpon aku tahu dier ade galfren, but tak salah kan aku minat kat dier...member aku owez bagi dorongan tok aku luahkan apa yang terpendam..pehhh!!ayat aku tu!!!jiwang lak ku rasa!!wekkkkkk!!tapi aku tak sure la.....yang best nye kan..sem5 tu aku dan budak2 bestfren aku yang noty2 ni jadi budak baek ikut opkim!!so act tak terfikir di benak kotak fikiran aku dier pun ikut...masa dok tunggu bas sampai...zuuppp..dier....die limpas kat depan kita org..wahhh!!
time tu act aku dah tak de semangat nak g..ntah la tak tahu time tu apesal aku mcm malas dah nak p..koz pengurusan nya kot..kurang baek...tetiba..

aku : mls la aku mo p....dapat ka ni kita balik....nda pa la lau burn pon money tu...
bestfren : eh jangan gtu ba...alang2 jua ni....
aku : malas ba...
bestfren : eh jap..nda pa...cuba tengok sana..mesti ko mo p tu..hahhahahh!!
aku : eh...hikhikhik (sambil tesenyum2) eh dia pon ikut....wahhh!!
bestfren : apalagik...hihihihi..

tak sangka die pon join opkim gak....sampai kat kampung lagkau...kitaorg tak same group pon..tapi dia same ngan bestfren aku...so harapan...hahhahahha.....balik je jalan ngan bestfren...sume give me news..hahahha.baek nye ati bestfren2 aku ni..

bestfren : did, ko tahu dia panggil sya apa?!
aku : apa kunun?!
bestfren : sayang..hahhahah..jangan ko jeles ar..ahhaha..sya ada biyfren jua uda...
aku : ah!!hahah..teda2 ba ko ni..aku ma ea pon nda kenal..dia bukan pon kenal aku...
bestfren : hahhahahahha....

sampai sekrng kita org masih still fren....mase konvo tu sempat gak take pix ngan dier..hahahhha...bahagia rasa nya......banyak2 org dia la yang aku admire begitu lama..hahhhaha...nak tau time aku busy2 nak daftar tuk konvo tu..tetiba...die bagi salam...terus aku nengok die..lalu ku tersenyum sendiri....MyEm0.Com.bukan ku menunggu dia tapi ntah la...hahahhaha..

tapi dia tetap dia dan dia bukan somebody yang aku sayang giler.....

Ia cuma mengambil masa seminit untuk jatuh hati pada seseorang, satu jam utuk menyukai seseorang, satu hari untuk menyintai seseorang tetapi ia mengambil masa sepanjang hidup untuk melupakan seseorang

terlalu susa nak buang perasaan yang telah lame tersimpan di dalam hati ni....
aku pernah ckp ngan best fren aku..
aku nak buang..
tak nak ingat dia..
biarpon dia bukan sape2 kat aku...
aku sayang dia..
aku mesti lupakan dia....
tapi akhirnya..
cannot!!

Semoga kamu memiliki kebahagiaan yg cukup untuk membuatkan diri kamu menarik, percubaan yg cukup utk membuatkan kamu kuat, kesedihan yg cukup utk memastikan kamu adalah seorang insan dan harapan yg cukup utk membuatkan kamu bahagia…

Dynamic Glitter Text Generator at TextSpace.net

bila aku suka..dan benci!!

aku suka?!

Tak suka?!

korang suma mesti ada benda yang korang suka dan tak suka kan...aku pun mcm tu juga!!

1st thing sekali benda yang aku suka :-

aku suka gelak...hahhaha!!ketawa terbahak2...opppsss..tak senonoh betoi la..
tapi tu la aku!!act tak suka nak kontrol2 ayu ni..depan boyfren?!kontrol ayu?!
pehhhh!!giler ar...
boleh memang boleh..tapi mcm tak real pulak kan!!depan boyfren pon aku siap gelak terbahak2..tak kira la...ihihi..yang penting aku jadi diri sendiri...tak kontrol2 ayu ni..

2nd thing aku suka :-

aku suka cari kawan baru..yang sporting macam korang!!yang caring!!yang understandink!!
tak menyesakkan otak minda aku ni!!aku suka kawan yang suka kawan ngan aku!!
aku tak leh kawan ngan yang just depan kite je dier baek..tapi belakang kiter..haram!!menyumpat sakan!!

3rd thing aku suka :-

aku suka dan sayang sangat kat member2 aku...family aku..biarpon kekadang tu aku degil sket ngan family aku..suka melawan..but i love my family..mane ade org tak sayang family kan..
betol tak?!
aku terlalu sayang kan persahabatan yang aku bina selama ni..kalo boleh aku nak jaga suma ati...
tak nak ade yang terasa..tapi dalam kehidupan ni mana ade yang tak timbul masalah kan?!
so just harungi dengan tabah!!

4th thing aku suka :-

kongsi problem ngan member aku!!member rapat aku!!aku suka borak2..cerita pasal life..love..laugh together..buat lawak bodo selamba...kira dalam kita ada masalah kat kepala ni..kita release tension ngan buat benda kesukaan kita ngan member...

nak senarai terlalu panjang!!so simple dan ringkaskan jer..

5th thing i like :-

aku suka nengok aflin shauki ni...dier ni cute sangat ar..comeii...lucu..

ni i like!!hahhahah!!


hahhhhhh!!!before aku lupe sesuatu..aku suka...

ngorat2 junior ni..mmg keje aku!!hahhaa..dolu la..sekarg ni tak de junior..bakal2 jadi junior ade la..hahahhhaa.......suka teriak blok lelaki...kacau2 lelaki yang lalu lalang kat bawah blok...tanya beli ape..ade lagik ker..hahahhaha!!!!skodeng budak2 lelaki pon suka gak!!!hahahhahahha


okies nak cerita lak benda-benda yang buat aku bengang dan hangin satu badan...

aku ni hanya la insan biasa yang punya perangai yang buruk..
insan biasa yang ada kelebihan dan kekurangan...

dalam hepi2 aku paling tak suka
bila....

member cari gaduh ngan aku....sesaje jek cari gaduh ngan aku..suka sakat aku kononnya!!
paling hot la aku tu...

nthen aku tak suka kalu orng masuk campur urusan peribadi aku..
i mean if i tak cerita tapi orang tu lak lebih2 buat cerita bodo dier..
mengata aku mcm ni la..macam tu la..

aku paling tak suka if aku dah syok2 mengira2 or buat somethink yang aku suka last nya aku tak dapat selesai kan nye..
boleh bengang aku...siap nanges2 tu...siap koyak2 buku lagik...ambik ko!!

aku tak suka bila aku tengah marah orang laen sibok tanya ni la..tanya itu...lagi la aku panas...!!

dan...

aku paling benci dan tak suka kalo..
orang yang tak kenal aku judge aku..
kata aku ni macam ni..
macam tu..
tapi hakikat nya dia tak kenal aku pon...
i hate that person!!

macam mane pon aku ni...aku hanya insan biasa yang punya perasaan, hanya tahu apa aku nak, dan tahu apa aku tak leh buat....aku tahu apa itu dosa....

aku juga tahu bila aku marah suma orang akan bengang giler kat aku...

tapi aku suka bila dengar problem orang..
koz pada aku if kite ade problem...
tak tahu nak share kat sesape..
kite lah share kat orang yang kita trust..
setidak-tidaknya kita dapat bantu dia...
ilangkan stress yang member ni hadapi..

tapi aku jenis yang if i said like dat..
maka...
i akan buat!!
aku suka dengar dan minta pendapat orang..
tapi jarang sekali menggunakan pendapat orang....
tapi sekali sekala salah buat keputusan..
itulah padah nya tak dengar nasihat orang...

itu la aku....

Dynamic Glitter Text Generator at TextSpace.net

Followers

Template by:

Free Blog Templates