** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Feb 25, 2009

bila aku mula merindu

uwaaaa.....uwaaaaa...MyEm0.Com...bila aku mula rasa na nanges....ni la aku mls ni...di kala aku sibok wat keje...aku tetba rindu kan nya!!i dun noe y!!

aku rindu la..aku pun tak tahu..nak sangat aku nengok muke nya....huhhuh....MyEm0.Com..ku tak tahu la napa ku rasa mcm ni....

dalam sume org pon busy..kan..aku mencari sesuatu nak di kongsi bersama ngan member dan follower ku..cari punya cari..aku tak dapat gak..huhuhu...MyEm0.Com


saja jek ni taip2...see blog..buhsan la...



MyHotComments.com
MyHotComments

aku ni kenali ngan sora yang nyaring..memang sora aku nyaring...hahhaha....bak kata my teacher kat skolah lu..."small person big Voice" aku kecik je orang nye....tak tinggi..rendah jerkk..hihihi...cute??!!hahhahaha....nka kate cute tu..tenguk pada org yang tengok nya...nengok pada penilaian orang..hihih...nate perasaan lak aku ni..hihiih.. :)MyEm0.Com



MyHotComments.com
MyHotComments


p/s for :
my siz awyn : ke mana ko dik non ?
siz ynaa : ke mana lagik adik ku ni menghilang?
cerry berry : mu p mana sayunk ku?busy lagik erk?
cik naniey : siz pon busy gak?

i miss u ol...


MyHotComments.com
MyHotComments

^^describe in 3 words^^

semalam..
aku tak leh tido lak pulak
panas badan ku lum berkurang!!
still panas!!
ku tak tahu la apa nak jadi
sejak dua menjak ni
ku sering sakit je...
aku pun tak tahu kenapa...
pusing kiri..pusing kanan.
arghhhhhh...

and semlm gak ku buat gempak...
nak gempak pon boleh gak..
nak tak gempak pon leh gak!!
hahhaha!!

" hey..tahniah!!anda dijemput menghadiri perkahwinan saya..Oleh sebab2 tertentu, saya akan melangsungkan perkahwinan saya pada 1st mac 2010 7pm, until 9pm bertempat di dewan serbaguna wilayah persekutuan labuan..sebagai kawan baek..anda diwajibkan hadir!!
harap maklum!!"

hahahahha!!!

lalu ku send kepada member2 aku!!
pehhhh!!

nak tahu respon!!

nancy : wal nye jemput...angan2..hahahha.i kahwin 29 ni..
aku : hahahah!!ya la tu..pandai ar pilih tarikh yang teda dalam kalender!!
nancy : ahhahah!!saja ja tu angan2 macam u!!

adrian : u kahwin ngan i??
aku : ya la..kita buat surprise k..
adrian : hahhaha!!

paig : hah?betul ba?
aku : ya la..
paig : tapi tu kan tahun depan..
aku : hahahhah!!taw nda pa..
paig : ishhh ko ni..terang2 la ba tu..
aku : saja aku mo tarikh yang ada dalam kalender...drng yang laen buat yang teda dalam tarikh...1st aku send tahun 2009..pastu aku ubah!!
paig : kili2...ada2 ja ko ni ar did...
aku : hahhahah...

fifi : di labuan ada dewan serbaguna ka?di mana la kunun??
aku : ada...depan komplek sukan..
fifi : ah.betul ba..hahhahha...
aku : betol ba..nda kan la aku mo kahwin di tempat yang nda wujudkan sweet..
fifi : hahhaha..ya la...jadi la ni ?
aku : ko rasa...??
fifi : aku tanya ko lu la sweet....jawab la lu...
aku : jadi la lau ada calon nya..hahhaha
fifi : aku doakan ko ar sweet..aminn..
aku : aminnn..ahahhahah..

after buat gempak pengumuman tu!!
aku send msg again and forward to my fren again!!

" hey..please describe in 3 words about me!!behonest!!
original msg by : dida "

antara jawapan yang diterima
ni jawapan nya :

achik : u r noty
nana : kind, noty, caring (ye kot..mcm tu la..)
eQyn : noty..(yang dua lagik lupe)
fifi : cute, sweet dan happy go lucky
ben : hyperactive, cool and matured (if la)hahahh...
adrian : pure, honest and loveable
chan : kind, sweet and honest..
emy : kind, sweet and agak boros...
adik apeng : cute, nice and manja...

ni la ku sayang kamo ni fren!!kamo tahu aku macam mana..hahhah!!!

now ku tanya follower ku!!

please describe in 3 words about me!!

hahahhah!!macam mana?dapat tak anwser ni...

jawab...jangan tak jawab!!


tag from cik MiMi

act aku tak de pon dalam senarai list cik mimi nak pass tag ni!!
tapi ntah macm mane cik mimi memberikan kepada ku
kerana aku melewati blognya!!
so
ku jawab la juga!!

1. Snap the picture of both inner and outer of your wallet.
nengok la bahagian dalam yang semak!!resit2..hahahhah!!


2. Introduce your wallet brand, price and where you bought it.

tak tahu brand ape koz my sister yang bagi!!

3. Take ou
t whatever inside your wallet

nila kad2 bank dan kad pelajar aku time aku stdy lu!!huhuhu!!

wit tak banyak mane pon..ujung bulan kering siot!!

4. Snap a picture of your wallet with yourself

TAg!!tag!!tag!!

salam sayang buat semua!!
aku pagi2 ni tak tahu nak borak pe...
dalam aku sibok2 isi jawatan kosong kat UiTM ni..
aku ada somethink to korang!!

rules of de tag :-

1. letakkan 3 picture dalam berlaenan mood!!
2. describe in 5 words about yourself..
3. berikan 3 perkara yang buat anda gelisah...
4. huruf yang anda selalu guna..(fav huruf)
5. senaraikan 5 perkara yang buat anda happy(gembira)
6. senaraikan 5 insan yan anda sayang...
7. anda marah bila.....
8. anda nanges bila.....
9. tulis nama penuh anda di sekeping kertas menggunakan tulisan tangan anda...
10. tuliskan dis word " take a time for forget someone" disekepingkan kertas menggunakan tulisan tangan anda..
11. berikan tag ini kepada 5 orang follower!!


selamat mencuba...!!

sebagai contoh!!
biar i start dulu!!

check it Out!!

1. letakkan 3 picture dalam berlaenan mood..

apesal lak ni!!buruk nye muka!!

nape tu!!nengok ape tu!!macm sedey jerk!!


laaaarrrr!!!tido ker?!keje..keje...

2. describe in 5 words about urself..

** manja**
** noty gals**
** pamarah**
** penyayang**
** sensitif sometimes**

3. berikan 3 perkara yang buat anda gelisah...

** kalau tak siap kerja**
** kalau kehilangan sesuatu yang berharga**
** tak dapat selesaikan matematik or akaun**

4. huruf yang anda selalu guna..(fav huruf)

** A **

5. senaraikan 5 perkara yang buat anda happy(gembira)

** if family happy dan dapat luang masa ngan family**
** dapat jumpa kawan2 yang jarang sekali ketemuan**
** sekiranya dapat share somethink wif my buddies**
** if aku dapat duit berkoyan2 (hahhaha..angan2)
** kalau ade yang sayang aku macm mana aku sayang orang tu**

6. senaraikan 5 insan yan anda sayang...

** my parent **
**satu2 nya sister aku **
** satu2nya abg aku**
** all my fren yang selama ni susah senang happy sedey bersama aku**
** insan -insan yang mengenal diri ini (termasuk la follower ku) **

7. anda marah bila.....

** dikongkong, dipaksa dan tension **

8. anda nanges bila.....

** terkenang kisah lalu, terkenang memories terindah dan tension yang amat sangat time exam , rindu someone**

9. tulis nama penuh anda di sekeping kertas menggunakan tulisan tangan anda...


10. tuliskan dis word " take a time for forget someone" disekepingkan kertas menggunakan tulisan tangan anda..

11. berikan tag ini kepada 5 orang follower!!

i give to :-

** my siz..awyn..**
** cik cerry berry **
** siz ynaaOOOynaa*
** cik Naniey **
** cik Lulu **

Followers

Template by:

Free Blog Templates