** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Mar 3, 2009

** aku **



ni aku kat dalam bas nak g kejo..hari saturday mmg aku selalu naek bas g kejo..ari2 besa aku ikut my dad..

dah sudah..terlampau banyak buat post..aku dah tak tahu nak post ape lagik...
so aku entry kali ini berkenaan about aku..

pakai tudung ala2 ekin..hahhaha..
aku tak tahu nak post ape...

act about aku ni dah aku post entry lepas2...erm i mean sume pasal aku la..tETAPi oleh kerna ku tak tahu nak buat entry pasal ape...aku post pix terbaik atau lebih mesra ngan panggilan koleksi pix aku...hihihih..:) aku dah bingung ni...

ni la ku dalam beberapa ekspresi muka dan wajah..
aku ni kat mane jek suka take pix..
sume pix ni di ambik ketika aku still study lagi..
dok kat hostel sememangnya buhsan..
so tuk menghilangkan buhsan yang dmendatang sentiasa
ni la hasilnya..

ade kate aku ni mature...but sometimes act aku akan jadi matured..aku tak salahkan owang2 yang berfikiran gtu bkoz nye tu kan penilaian setiap insan..kite tak leh mara drng but just for a few person jerk..ade person yang suke kutuk2 aku...act tu aku mmg tak leh terima...sejujur-jujurnya aku mengaku..aku tak leh nak terima..kerana ape??!!kerana orang yang kutuk2 aku tu tak kenal aku..diaorng bukan nak give opinion but nak mengutuk owang..nak but semak otak..nak buat owang panas....tu la yang ade di kepala si pengutuk mahupun si talam dua muke....


aku ni owang nye kelakar...kecik jer..lau nengok pon mesti korang tak caye umur ngan ketinggian serta kebesaran badan aku..besa la aku berbadan kecik jer...sO owang tak terfikir aku ni berusia begini....tu sesetengah owang la....tapi kan...memang la..owang2 yang lahir 1987 mmg sweet2..cute2..sumenya..tak nak la kutuk yang lahir 1988 tapi kalu nak nengok kan..contohnya kat POliteknik jek....mmg owang yang lahir 1988 nampak lebih tue berbanding owang yang lahir 1987...percaye atau tidak..tanya diri sendiri..nengok kengkawan yang lahir tahun tu!!

nak tahu time buhsan aku suka wat pe...

time aku buhsan aku suke lepak kat luar berande..dengar lagu..tak pon aku suke lepak kat bilik dengar lagu..tenguk pix ..tak pon aku suka ambik gambar diri sendiri..pose la bagai nak rak!!
tak pon aku suke lepak bilik sister or abg aku dengar lagu n kacau drng....and lastly kalu dah memang tak tahu nak buat pe..aku tiso..zzzZzzzzZZZz..tu la kejo aku...

laen lak lau kat POli...Kalo bosan tahap gaban aku bawa la genk Gem g Ip..(iNdah PErMAi) g makn ker..g Cc ker...tak POn jaLan2 kat kk..g Cp Ker..G cuci Mate...KaLo tahap Takde wit NAk jalan Plus Ngan bosan tahap gaban..aku g kemas bilik..nengok2 buku..pastu aku nengok Cd..ngorat2..p bilik kawan and lastly g tiDo..ZzzzzzZZZZzz...

tu la kisah hidup aku sebelum aku bergelas graduated from POliteknik KOta KinaBaLu in DipLoMa BUssinEss MAnagement..

FinALly atas usaha yang kuat akhirnya kami grad jua...happy bukan maen kepalang g...hihihi

ni la saat2 mendebarkan ati ku naek ke atas pentas ambik sijil..
ku happy sekali..
tahniah aida sari.


aku yang happy akhirnya suma berakhir dengan satu keputusan yang menggembirakan

ni la kita org sebelum masuk dewan..
sempat post lagi siot..
berdebar ni time ni.

ni lak awal pagi..
time tunggu nak beratur....


akhirnya aku keja..tapi still tak leh tanggung aku n famili..
uwaaaaaa..
bila la aku dapat panggilan spa ni...
wish me luck k..

cayunk korang...

sekian tuk kali ni..


award for my sista ^ yNaa^

ni award kali ni datangnya from adik ynaa...

ke tempek jer..


ku kenal ngan dak ni pon...
dalam blog ni.
so..
aku nak wish dak die semoga dak ni happy selalu
gembira selalu
semoga dia dapat pa yang di impikan
love u dik..

muahhh...



tag lagi from misslovely.

oleh kerana aku tak de kejo..lum busy sangat ku buat la tag ni...
tag kali ni datangnye from adik ku misslovely...a.k.a. siz amoy..


Instruction
1- Make a list of what you want on your birthday
2- The list should be 10 numbers
3- Post this image of this award to your posting
4-Give it to 10 friend of yours.

aku bufday on 19 august..before aku wat tag ni..nak story jap..
tiap kali aku nye bufday ni kan..
time kali tu la break sem..
hahhaha

sO member2 aku tak de nye dapet nak kene kan aku ni hahhh!!
hahhahaha


tapi aku selalu gak join bab2 nak kene kan kawan sendiri
time bufday..
hahhaha



cian kat drng sume..
ape2 pun aku sayunk
korang..

ok..

continues..

1. make a list of what u want on ur birthday?!
apa aku nak er
kk..


aku nak hadiah ni..cokelet...
nyum..nyum..nyum..


nak kek bufday..nak kek cokelet gak...
jarang2 aku dapat ni..

aku nak mcm ni...uwaaaaa.....
bila la agak nye aku akan begini....
uwaaaaa...

aku nak laptop ni..
huhuhuh..
laptop apple ni..
idaman aku dan sis aku..

aku nak henpon from nokia...
aku nak henpon ni...
nak juga!!

aku nak friendship aku..
dan kengkawan suma nya akan berkekalan..


bila la aku nak dapet ni..
oh...my dear give me a rose...

aku nak henpon dari sony ericson ni hah..
huhuhuh..
ku blom dapat lagik
wah dah la nak henpon dari nokia
nak gak dari sony..
tamaknye..

New Baby Myspace Comments
MyNiceSpace.com


aka nak ni..
tapi lum kawen lagi..
hihihi

myspace icons

lastly aku nak kawen...
hahahahah!!

aku tag kat follower aku yang belum wat tag ni..


Prince...

story about "prince charming" ni aku ade story ar..hahhaha..bukan aku jumpe mr.prince charming..but ex - boyfren aku name dier "prince" percaya atau tidak memang name dia "PRINCE" hihihi..die asal kB..bukan kota bahru...tapi kota belud from sabah...hihih aku kenal dier ni act mase sem1 lagik tapi kan aku rapat ngan die mase sem 3..hihihih..koz aku ngan member dier (cik melissa) tu kan bestfren...satu klas lagik...so aku mmg kenal member2 cik melissa ni...drng ni ade 7 orang..sume non-muslim and cik melissa sowang jer pompuan...yang laen boy...name2 nye..ede, ben, walther, andy, joseph, prince and melissa..drng ni kenal dari form 4 g..same2 sklh teknik...tapi cik melissa and walther kenal mase tadika tak silap ar..hihihihi....sO mase sem1 tu aku kenal and leh gak rapat la..ngan walther...yang laen tu aku kenal mcm tu jek.koz tak berani den hahhh..nak kenal rapat ngan genk drng ni...hiihihi...

after dat, mase sem 3 tu tak tahu ter"rapat" ngan dak prince nie...after one week kiteorg couple..hahahahha..percaya atau tidak....itulah aku..hahhahah....ramai yang tak percaya tu..even aku sendiri pon tak percaya..tapi aku couple ngan dak prince ni bukan la sebab dier ensem ker..tapi mmg dalam group drng tu act aku mmg minat 2 org jerk...sowang prince and sowang lagik jeng..jeng..jeng..ede..hahahha..tapi mase tu ede mmg dah ade girlfren sO gpun aku tak besa ngan dier mase tu..hihihih...aku sayunk ni kat dak prince ni...even sampai sekrng pon aku sayunk ngan dier BUTTTT just a fren...and ramai gak tak caye aku ngan dak prince ni dah break up...koz kiteorg tak gaduh pon...hihihih...after dat apa yang berlaku adalah rasia antara aku dan si dia...si dia????!!!hahahha..adalah....

sampai sekrg pon aku masih kontek ngan dak prince ni...act aku nak tunjuk pix dak prince ni..tapi oleh sebab2 tertentu..and menjaga ati sume pihak..tak dapet nak siarkan or upload pix tu...

tu la story aku..tak la hebat mane pon...hihihih...

Followers

Template by:

Free Blog Templates