** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Mar 6, 2009

Qu menCuri kaLi ke -2 ???!!

aku yang ngah dok tunggu kejo..
dari tadi aku tenguk blog cik ifa ku sayunk ni
aku nak wat tag nye...
sebelom aku busy yang terlampau..
aku wat la tag ni..

Qu nak Wat erk tag ni cik cerry berry ku sayunk..
bleh..bleh..blehhh..sile le..(kunun2 cik ifa menjawab)
terima kasih cik ifa..

1) LELAKI NO 1 DLM HIDUP ANDA

my daD..mcm mane Pon keadaan nya..dia bapa aku..
he iS Very imPOrtant in My Life..

2) PERDANA MENTERI MALAYSIA NO 4

tuN Doktor MAthir MOhammad

3) SELEBRITI PLG COMEL NO 1

RoSsa..ku Minat Ngan die..comei je..
kecik2 jek oWang nye...

4)GOSIP DI TANGGA NO 2 SEKARANG

sape di hati mu dida??!!
hahahha!!
ko kapel ngan dia..??!
sape tu..??
jeng..jeng..jeng..

5) KAKAK NO 4

tak banyak
1 jerk akak aku..
ku sayang biaron ku selalu gdh ngan die..

6) TEMAN RAPAT NO 10

sume iNsan yang bergelar kawan aku
sume No 1..

nombor 10 tu my enemy kot..
huhauhauha

7) KAWAN PALING KEDEKUT NO 6

ntah...secret in ma hand..
nate ade kecik ati..
ade ker yang kedekut??!!


8) KEKASIH NO 2 ANDA

No 1 : family
No 2 : ma beloved friend
No 3: insan2 di alam maya
TAPi...
if ku ade boyfren..
HE setaraf ngan Family serta Friend Ku..


9) ARTIS LELAKI NO 1 DI HATI ANDA

HAns iSaac..
hahahhahah!!
if Ku dapat jumpe..
tak tidO mLm kot..
hahhahah!!

10) ADIK NO 3


tak de adik..
ku yang paling last...
young LAdy..


ralat

assalamualaikum suma...hari ini aku ada sedikit ralat..ku tak tahu kenape tetba screen ni mengecik..huhuhuh..best mcm best jerk.tapi mcm tak sure je ku ni..mcm laen da ku rasa...tapi tak pe la asal dapat update blog kan...

act bukan benda ni aku nak story...aku ada sedikit ralat bekoz of somebody..he name's aziz..aku tak tahu la mcm mana nak story..

aku tak tahu lak dak ni serious or not but he mengarapkan sesuatu..aku tak nak la jadi kejam nye..tapi aku nak dia jgn terlalu mengharap..dan aku pon tak nak memberi harapan kat dia ni..BE honestly, aku memang suka ngan dak ni..1st time jumpe dia ni time dia jpin kita orng g pulau memutik..dia ni bestfren kepada aci..tapi tak pulak akku sangka aku boleh rapat ngan dia..dan paling tak sangka dia leg "tersuka" aku..aku tak tahu mana betul nya la..tapi setakat ni tu la yang aku tahu..

semalam aku msg ngan dia...act dah lama tak msg ngan dia..aku bukan nak mengelak dari dia tapi ada la satu masa tu cara dia buat aku geram..so..aku mls la nak kacau dia lagi...nthen now dia kembali...menceriakan hari2 ku dan kawan ku itu...tapi aku tak faham dia ni....aku tak tahu nak kate ape....huhhuhuhu

1st aku tanya dia "describe in 3 word about me" nthen dia jwab " dida cute and comel" so i said terima kasih...then tetba dia tnya benda yang serious...what i'm feeling to him for 1st time meet and now..be honest..so aku jawab la..." for 1st time aku suka dia n suke nengok muke dia..koz ku rasa aman ja...nthen dia tanya lagi.." be serious..because each other have same hope there.." act aku fham what he means..nthen aku jawab " for de 1st time meet aku suka dia.suka nengok muka dia..ku rasa aman je...itu la yang aku rasa" nthen dia laughing..laughing n he said ma answer make he laughing n happy..wish luck to him because he went to go Ipoh..act dia dapat TUDM (TEntera Udara Di Raja MAlaysia) so dia g traning kat Ipog for 6 month..lalu ku reply again...tapi "JUST LIKE A FREN & kita tak tahu apa yang berlaku tok masa hadapan So just wait n see..dun tell me dat i'm give u harapan" nthen dia reply "it's ok tak pe..thats is true..i understand..gud nite too"....

aku tak tahu la mungkin cara aku tell him buat him sedikit sedey tapi ntah la aku pon tak tahu nak kate ape..tak terus terang takut dia mengharap..tell sec jujur..ni kejadian nya...
nthen aku reply balik..." dun be sad...kalo ade jodoh tak kan kemana..manatw nate kat ipoh jumpa person yang betul2 buat dia rasa "wah!!" gtu..happy la dengan apa yang kita ada sekrg yang hilangkan kegembiraan yang sedia ada hanya kerana jawapan yang kita bagi.." tapi jawapan nya "PENDING"..msg pending..adoi...aku try tok miskoll pon tak leh..ntha la..aku tak tahu sama ada dia off hanpon or mmg takde line kat ctu..act dia semlm ade kat labuan...dia kat kem tentera TUDM kat labuan..today dia dah terbang g Ipoh...

tulunk aku..bagi la taw aku apa aku nak buat ni..aku rasa serba salah..aku rasa ralat pulak dah jadi begini..bukan aku tak suka..suka tu suka tapi tuk lebih dari seorang kawan tu aku rasa belum masanya...dan aku tak leh nak lebi dari kawan..not because of aci..but ntah memang dari diri aku sendiri...aku tak nak dia mengharap sesuatu yang tak pasti..kerna aku dah rasa perasaan itu..ea amat memeritkan dan menyakitkan bila kita tahu owang yang kita tunggu yang memberi harapan kepada kita akhirnya bersama ngan owang laen...i noe dat feeling...really..so much...

ku harap suma ni akan berakhir dengan kegembiraan yang telah tercipta tuk aku, dia dan kami suma...

Qu menCuri???

hari ni aku jadi pencuri...
aku telah mencuri dua tag from my sis..
tag yang sama
cuma berlainan orang
tag from dik ynaa dan sis danya..
hahhahah



Does my name fits me??

A : has a smile to die for :]
B : is a nerd at times
C : can kick ur butt
D : great friend
E : has beautiful eyes
F : wild and crazy
G : HOT
H : likes someone
I : best boyfriend or girlfriend
J : is really sweet
K : gorgeous
L : very good kisser
M : can be funny and dumb at times
N : easy to fall in love with
O : has one of the best personalities ever
P : popular with all types of people
Q : makes people laugh
R : gives good hugsS
S : nice butt
T : very open - minded
U : is loved by everyone
V : very romantic and not judgmental
W : not bad
X : never let people tell you what to do
Y : very hot
Z : makes dating fun

So minE is:-

# A ~
has a smile to die for :]
# i ~
best boyfriend or girlfriend
# d ~
great friend
# a ~
has a smile to die for :]
# S ~
nice butt
# A ~
has a smile to die for :]
# R~
gives good hugsS
# i ~
best boyfriend or girlfriend

ma nickName :-

# d ~
great friend
# i ~
best boyfriend or girlfriend
# d ~
great friend
# a ~
has a smile to die for :]

# a ~
has a smile to die for :]
# d ~
great friend
# e ~
has beautiful eyes
# k ~
gorgeous
# z ~
makes dating fun

Followers

Template by:

Free Blog Templates