** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Mar 11, 2009

senGaL!!

mat mlm..
tadi siang..
tak ar siang bebenor...
on 3.00 p.m
aku call FNs
for makesure yang aku suru wat tadi tu tak silap..
i means yang sampai kat opis ni
tersilap..
bukan tapi ade yang kurang..
nthen yang aku tak nak diaorng bagi..
dah la kene bayar...
adoiiii...
nasib 18 hinggit jer..3 form tu..
kalo dalam 50 hinggit tak ke naye...
huhuhuh

sO aku call la..
tuk tanya..
tapi pompuan tu buat aku sakit hati..
benggang trus aku nak berckp ngan pompuan tu!!!
kin sakit hati ja....
aku tak tahu la same sape aku ckp..
bos ker...pekerja ker....
tapiiinyeeee!!!
punya maen kasar bahasa dia..

"kamo minta yang form ni kan"
"kamo tidak cakap pon kamu mo anual return"
padahal aku ckp aku nak anual return!!
s**t tul ar...

ntah la
kalo nye pon aku ni yang tersilap ckp ker..
tak yah nak kasar2...
aku dah kira cukup baek
aku lembut2 minta tolong..
tetiba ckp kasar...
mayb " suara dia mmg gtu..[besar and kasar cket]"
ntah
watever la..
senggal aku la....

fall in LOve?? part # 2


Fall in Love??!
aku pernah buat entry ke about this topic?!
aku pun dah lupe ar..tapi cek nye cek..mcm tak de..adoi..pening!!!

fall in love...
sume orang senang tok fall in love kan??!!tapi sume....i noe dat...
tapi how tok mengelak kan dari fall in love with u best fren...??!!
ada cara tak??!!

fall in love...
memang la fall in love ni best..seronok..tapi hakikitanya ea amat menyakit when owang yang kita fall in love tu tak suka ngan kita...

fall in love..
lucky i'm in love with my best fren..
ya..honestly..yes..im in love with my bestfren...
but when i want to behonest with him..i scare..why??!!
because i noe what and who's he love...
So, i'm just thinking do need to tell him...
biarla i je yang simpan sowang2...
1 day he know also...

me and him banyak benda yang kami share..
tak juga la.
but
boleh dikatakan siapa apa dan kemana i pegi i will tell him..
why???
because i dah anggap dia mcm abg i sendiri..
buttttt....
ntah mcm mane perasaan tu terlebih dari masa ke semasa...
bila masa dan waktu nya..
i pun tak tahu....


susa tok aku tok berdepan dengan nya when dia tau my feeling...
because kami ni owez gaduh..nak kate gaduh perang besar tu tak ar..
tapi aku selalu je lawan ckp dier..
n bab tu la aku happy and selesa bila berdampingan bersama nya..
butttt..
no this reason aku perlu berterus terang....
betul ker ape aku fikir ni.....??????!!!!

ape2 pun aku harap dia akan jumpa someone yang buat dia happy..rasa disayangi..
and i hope tiada perempuan yang ingin mempermainkannya...
aku sayang sangat kat dia...biarpon kami hanya sekadar kawan...

Qu menCuri KaLi Ke - 3


aku baru siap edit blog ni tetiba ade rase nak jejalan round in de blogger world so..aku pun jalan2 la....tetiba...jeng.jeng..jeng..aku jadi pencuri lagi...

kali ni tag yang ku curi dari PrettyPrettyWow...hihihihi....click here to go prettypretyWow..

tag berbunyi:-

1) go to your picture holder in your computer.
2) go to 6th folder of photos
3) go to 6th picture of that folder
* put the picture on your blog n description of it..
* invite six friends to join the challengge..

so i pon try..



done!!

prince part 2...

hari itu aku ade wat entry about prince...hihhih..so aku nak sambung entry tu cket..koz ari ni ari berbahagia dier..ari ni prince bufday...1st time bufday dier aku sambut time aku n dier still together tapi malangnya.....dia dan aku berjauhan kerana pada ketika itu aku dan dia tengah praktikal...hahah..tapi i pwez noe bufday nya ni mayb dia rasa geram... kecewa...kerana disaat dia gembira menyambutnya aku telah membuat sesuatu yang buat dia kecewa..i'm so sorry...SO i dun noe how he feel today...kejam nya aku ni..baru aku tahu bahawa aku ni seorang yang kejam...hahahhahah.....

apa aku nak say erk kat dia..???/


hope prince happy with he life and family...dengan kwan2...may goD bless u..semoga apa yang prince inginkan akan tercapai kelak...i wish luck...i hope kita masih bleh bersahabat..hihihihih :)

Followers

Template by:

Free Blog Templates