** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Mar 17, 2009

jawapan for couple convo starters

aku melihat...lalu ku renung...ku tenung.
wah!!! menarik!!lalu aku pon tertarik!!
nak menjawab soklan dari prinCess bloG..
*************************************************************************
happyy-stop"Nama gelaran masa kecil yang kamu malu atau tak pernah bagitau syaper2 pon?"

name gelaran = dida, adik, dada (family)
= aida , did, duts, adek, gumul (fren- this time)


happyy-stop"Katakan kamu bakal dapat "durian runtuh" esok. Adakah kamu akan terus 'terbang' ke Pulau Caribbean atau memilih untuk melakukan kebajikan?"

aku akan shopping!!boleh ker..??
nthen aku wat amal jariah..bayar PTPTN aku..hahhaha...
tak de lak macam yang kat atas tu...


happyy-stop"Kalau kita tak pernah bertemu, bagaimana kehidupan kamu sekarang?"

kalau kita tak pernah bertemu??
kehidupan ku macam biase je...
tak kisah ape2 pon..
tak risau ape2 pon..
tak windu ngan kamo pon..
yang paling penting..
kite tak pernah kenal kan??
sebelum nie...
b4 dalam blog ni....
hahhahaha...
kejam nye jawapan aku ni..


happyy-stop"Pernahkah kamu mendapat sesuatu firasat dan ia benar2 terjadi?"

firasat tak pernah..tapi mimpi pernah ler..nthen mimpi tu jdi kenyataan...
mcm ku tak percaye jer...
ingat balik..
wah aku pernah mimpi kejadian yang berkalu di depan mate aku sekarng...

happyy-stop"Kuasa apa yang kamu inginkan kalau di beri pilihan?"
kuasa??
kuasa baek...
hahhahha..
kuasa tuk jadikan aku anak yang berbakti, menjadikan aku insan yang berguna
cehhh..pehhhhh..biar betoiiii???

happyy-stop"Ketika kamu masih kecil, pernahkah kamu membawa pakaian dalam beg dan lari dari rumah? kenapa begitu?"

tak pernah...tapi pernah berimpikan begitu...
nak tahu kenape..?
secret..!!
happyy-stop"Jika kamu diberi peluang untuk putar kembali masa, bilakah saat itu?"
bila??
belum terfikir..
kalau nak..
disaat aku happy dengan keluarga..tiada yang perkara yangtidak diingini berlaku
seperti sekrng....

happyy-stop"Bilakah waktu paling lama kamu tak mandi? Jujur yer!"
hahahhha..satu hari...

happyy-stop"Siapakah seseorang yang pernah hadir dalam hidupmu dan kamu mahu dia kembali semula seperti sebelumnya?"

hahhahah..
kalu boleh kan..
aku nak dia...
tapi tak kot..
biarlah ia menjadi secret dalam kehidupan ku...

happyy-stop"Pernahkah berangan dapat kahwin dengan selebriti tak? Dan jika kamu diberi peluang, selebriti manakah yang jadi pilihan kamu?"

aku nak hans Isaac boleh tak??!!
hahhahahahah..

tak pon..

Pasha uNgu....

giler ar..
tak tido mlm dibuat nye ngan due jejaka hensem, tampan dan cute..

Opppss
ade lagik..

AaRon aziz..

BoLEH Tak???!!!

boleh ler....

********************************************************************
okies dah siap...

>>MEssage<<

salam to all blogger..
tadi aku berkolling2 ngan bestfren aku...

aku nak korang bagi aku nasihat tok nasihat dier..

if lau korang ader besfren yang boyfren nye pasang due kan??
korang nak suru dier just forger dat dat boy or not??

kalau la budak lelaki tu kate give he one year tuk pilih mane satu yang dier pilih...

kalau korang sebagai kawan...

korang tell ape kat bestfren korang tu..

suru dier tunggu or just leave him..??

**********************************************************************************************************************

aku dah tell ngan bestfren aku tu..

dat dier harus bertegas yang dak boy tu tak leh wat mcm tu..
if after tempoh tu dak boy tu pilih pompuan laen..
macam mane lar....
ntah la aku pon tak athu nak advise ape...

act bukan ni nak aku kongsi kan..

tapi kebetulan kan..

so nak minta pandangan la....

*************************************************************************************************************************
okies..balik kepada tajuk sebenar..

aku nak share kat korang dat aku telah lame simpan message-message nie.....ni suma dari kengkawan baek aku la bagi message ini kat aku..tak pernah aku buang...rasa sayang nak buang or delete..kerana message nie sometime bermakna dan mempunyai makna yang tersendiri dan tersirat....

ini diantara message yang ku simpan terlalu lame..

" A gal was sad coz she knew dat da guy she love didn't love her back..year 18r, she saw da guy carrying his doter. she asked, wats her names?he syld sadly n said same's ur's"

"its not wen i luk back at ol d memories n gud times we had dat makes me sad..its when u consider those memories is nothing to u. when they ment everything to me.."

"its a nice feeling when someone u love, loves u return. So, when u know the one u love have special feelingfor u, never let them go coz its rare to find to heart that beat is one u"

ni di antara message from my bestfre....tu je aku nak kongsi...

aku nak smabung wat keje..daaaa


AKu Hanya iNsan BiaSA

salam to all blogger..

ni entry pertama tuk hari ini..
kih..kih..kih...
MyEm0.Com

akU...

Aku Dan PErasaAn tak Dapat DipisahKan...
seLAgi Aku masih Bernyawa...
Selagi ItU AKu punYA PErasAAn...
SeLAgi AKu inGin Rasa DisaYAngi..
Aku Akan TeruS BeruSAha BeruBAh Dan MEnguBAh
Demi InsaN yanG MENyaYaNgiKu...

AKu..

AKu daN dia..........
Hanya AngaN-anGAN...
HAnya Suatu KEtikA DuLu aku MemasanG angan-aNgan
Tok MeRAsaKAn aPa yang INsan LAen RAsa...
PErasAan Itu....
PerasaaN BErkasih saYang....

Aku...

Aku DAn Dia...
TErLAlu Banyak DuGAan AKu TEmpuh...
TerLAlu Banyak PenipUAn YAng diLAkukan..
TErLALu BAnyAk PEndUStaAn YAng diBERiKAn..
TERLALu BAnyak KAta-KAta Sayang Dari NYa..
TErLALu iNdah Memori BERsaMA..
BiarPOn Tiada Apa-Apa HubuNgan..
NAmUn
PERasAan itu...
PENipuAN itu..
PendustaAn Itu..
Kata-KATa MAnis DAn sayang itU...
MeninggaLkan KEsan Yang DALam...

aKU..
Kini BerGElar GRaduan..
KiNi BerGELAR seoRang PEkerJa...
KiNi BERGELAr inSAn YANg MENCAri CintA..
NAmuN
akU TEtaP berSYukur.
DikurNiaKAn DAn DiBeriKAn..
KELUaRGa yANg MENyayaNgi DIri iNi..
BiarPOn Aku Ni TAk baek sangat..
soMetiME aku marah MY Mom..
SOmetime aKu teriaK my Mom...
Sometime aKu berKAsar Ngan My Mom...
AKu HAnya iNsan KErDiL...
Dan
Aku HAnya INsan BiAsa YAng seriNg MELAkuKAn
KEsiLApan


TApi AKu TEtAp BERsyukUr
DiBERiKAn INsan-INsan YAng bergeLAr saHAbat..
YAng SeriNg menDEngar Luahan Hati Ku..
YAng seriNg Memberi KU soKOngan KEpada ku..
Yang SeriNg MEngHiburKAn HAti Ku...
YAng KAdang KALA Ku LukaKAn HAti Nya TAnpa ku SengajA...

MAafKAn LA AKu....
KiraNYA AKu TERLAlu MementingKAn Diri..
MaafKAn Aku KiranyA aKu Membuat Sesuatu Yang DiLUar JangKAan..
MAafKAn aKU KiraNya AKu MenyinGgUng PErasaaN KALian
ini KErNa
AKu HAnYa inSan Biasa....

Followers

Template by:

Free Blog Templates