** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Mar 27, 2009

..aku yang mencari kedamaian..

dalam ku ngantuk2 ni aku ingin mecari sebuah kedamaian..ceeeehhhhh..act aku windu giler ni kat satu mamat ni..cehhhhh..wink*MyEm0.com...wink*MyEm0.comwink*MyEm0.com

aku rindu ngan dier.tapi mls ar nak cete kan..hihihi..MyEm0.com malunyeee...MyEm0.com

tapi tak pe..ku hadiah kan kat korang petang ni...member2 yang owez aku ingat dan aku nak kongsi ar kat korang...aku dulu tak bertudung..kehh..kehh..kehhhMyEm0.comMyEm0.com tapi dulu la...sekarang dah pakai tudung balik.....MyEm0.comMyEm0.com

tak nak cite panjang2 nate orang bosan lak...


ni norfaizi...
dier member kat poli..
one group...
dier nak kawen on may...

ni kat umah memeng..
dari kiri : ann, aida sari, nana

seribu wajah ku..
cehhhh...

aku dan eva
sebelum bertolak ke miri
cuti2 malaysia
after final exam..
yeahhh
thankz my dear..

wajah ku
yang cantek..
kahkhakakha..
cantek ke...??
MyEm0.com
ni la my bestfren yang mat ku syang
kurindu, ku sayang kamo...
MyEm0.com
ni la family ku
dalam beberapa wajah
cehhhhh....
ikut urutan tu..

p/s: act tak nak wat post agy..tapi tetap terpost entry..
hikhikhikhik

lastly : happykan hari mu dengan kenakalan mu..
MyEm0.com

..akhirnya aku dapat juga..

salam to all blogger yang islam dan salam sejahtera kapada yang non- muslim...

dah sembahyang ke budak-budak lelaki ini..

cehhhhhhhh....

aku balik uda nii..
(ku laungkan kepada semua blogger-blogger yang tengah mengaktifkan diri)

ya..ya..ya.....kami faham ko dah balik....(blogger jawab)

awu..awu..awu....kami faham jua tu ko baru sampai opis..(blogger from labuan)

iya..iya..faham juga kami tu....ko balik uda dari lunch..(blogger from sabah)

kih..MyEm0.comkih...MyEm0.comkih....MyEm0.com

teda la ba..
aku men-men ja ba...
aku cuma mo kaC taw aku balik dah ni..
dari bank...pas bayar utang piutang..
dari lunch....dari membeli belah...hahahhahha
membeli belah kono..padahal membeli keperluan asas..
(tidak perlu dinyatakan)
MyEm0.comMyEm0.com

hari ini baru ku terlepas dari segala-segalanya..
kahh..kahh..kahhhMyEm0.ComMyEm0.Com

nda ba...ku men-men ja..aku ni merepek ja ni..
aku baru menikmati suatu yang aku inginkan..
kah....MyEm0.com...kah...MyEm0.com..kah...MyEm0.com

aku merepek lagi joe...
gila eh....

ni la ni penanggan chicken chop...
cehhhhh....

aku mo gtAw tadi aku mkn lunch
Chicken choP..
baru hari ini ku dapat melunaskan selera mkn ku..
cehhhhhhh..
wink*MyEm0.com...wink*MyEm0.com..wink*MyEm0.com

ni la makanan kami tadi....

ni nasi goreng ntah apa uda tu nama nya..
ni kepunyaan kak zai..

ni la makanan ku..
chiCken Chop
ni sebelum aku memulakan sesi pemakanan..
cehhhhhh..

ni uda separuh ku makan
nyum..nyum..nyum....
sedap ooo..

dan akhirnya..
ni la hasilnya
biarpon nda licin
kata orang labuan "nda langgis"
kah..kahh.kahh..
sedap o..
memang sedap..
tapi nda cukup o..
lapar lagi.
tapi kena jaga juga la perut ni..
hahahhahhahha..

sedap eh....
lastly, jangan jeles eh....

hadapi segalanya dengan rasional bukan mengikut emosi..MyEm0.comMyEm0.com

MISS U :(

hai guy..hei sweetie....
aku sakit peyut ar..
adoiiiii..
help me!!help me!!
aku nda taw la napa peyut ku amat sakit sekali..
adedehhhhh..
bikin panas tul oo...
haiyaaaa.....

act bukan tu aku mo story nie..
act aku mo story aku rindu bangat ma besties fren ku nie...
adedehhhhh..
lama uda taw ngak ketemu...
waduhhhh kangen bangat ne...

MyHotComments.com
MyHotComments


kono mo jalan saturday ni..
tapi tenguk dulu lau drng pon ok...
koz suma pon takut busy kan...
hukhukhuk..MyEm0.Com

MyHotComments.com
MyHotComments


gue juge kangen bangat ma member-member di kk
sob..sob..sob..MyEm0.Com
sedih nya....nda ku dapat jalan-jalan p kk..
nda ada usin ku..
cian eh..
nate ja la mun p kk
time lepas kaka gue kawen..

mbah aku kan p bank lu
mo bayar utang
banyak banar kan di bayar..

last writing of me,

MyHotComments.com
MyHotComments


Followers

Template by:

Free Blog Templates