** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Mar 30, 2009

3 month....

salam n mat petang sume....before balik i nak write somthink..mane ar taw kan i tak berblog lagik kan...kalo i tak berblog lagik..apakah respon anda?cehhhh..mcm ku ni tersangat istimewa je kan...pasan lagi...

aku tak nak write panjang..cukup la kiranya aku ingin bersyukur sampai ke hari ini korang sentiasa bersama aku....cehhhh..hari ini genap la 3 bulan aku hidup dalam dunia blogger...cehhh...aku berusia 21 tahun..dan pada bulan 8, 19hb aku berusia 22 tahun..mude g tu....terlalu mudah kan..cehhhh..pasan lagi..

dan selama 3 bulan mesti aku post dalam paling banyak 7 post entry..wahhh...manyakkan..mesti korang buhsan kan bace entry aku yang ntah ape2..tak pe..aku kan cuba tuk kurangkan post entry aku....aku try k...

terima kasih atas segalanya tuk suma yang manyak menyokong aku pabila ada insan2 yang tak bertamadun berak kat blog aku ini...terima kasih kepada all my follower..sumee......kepada 55 follower ku terima kasih...

aku sayang korang!!if kiranya aku berhenti berblog...aku mahu kamu tahu bahawasanya aku amat menyayangi dunia dan rakan-rakan blogger ku...

ikhlas dari ku...


MyHotComments.com



MyHotComments.com


*nak menjiwang kan diwi...* part 2

aku...ko..dan dia....
kenapa ko cuba menjauhi diri dari ku...
kenapa ko cuba tuk mengelak dari ku..
setelah ko cuba menjadi lilin dalam hidup ku...
setelah ko memberi aku harapan....
setelah ko berusaha menggembirakan hati ku..

tiba-tiba...
ko hilang dengan sekelip mata...
kenapa ko buat begitu terhadap ku..
kenapa ko terlalu kejam...
aku terlalu sayangkan diri mu..
bagi aku..ko adalah segala-galanya..
mana lilin yang cuba ko marakkan?
mana perginya kata2 mu...
mana pergi nya kata semangat dari mu...

kenapa ko sanggup memilih dia..
sedangkan ko baru mengenali dia..
kenapa ko sanggup menipu aku..
buat apa ko menipu aku
hanya kerana ingin melihat aku gembira?
ko buat aku terpingga-pingga..
ko buat aku rasa bodoh..
ko membiarkan aku kelihatan binggung sekali..

sampainya hati mu berbuat demikian
aku tetap akan menunggu mu..
ku ingin ko tahu ...
aku sentiasa mencintai mu dan menyayangi mu...

p/s : rekaan semata-mata...

*nak menjiwang kan diwi...*

dalam hidup ini
kita terpaksa menghadapi segala nya...
dari awal hingga akhir...
segala dugaan kita perlu tempuhi..
hidup ini penuh dengan dugaan..
pendustaan hidup...
penipuan....
kecurangan...

dalam kita meniti kehidupan sehari-harian...
dalam kita mencari rezeki tuk keluarga..
kita akan bertemu dengan pelbagai manusia..
insan yang penuh dengan hipokrit..
insan yang penuh dendam..
insan yang penuh dengan falsafah hidup...

dalam kita mengenal seseorang..
kita akan melalui pelbagai dugaan..
cabaran, rintangan, pendustaan, penipuan,
tapi kerana itu..
kita akan menjadi lebih tabah dan kuat
kerana itu kita belajar dan tahu
erti kehidupan sebenar..
erti kedewasaan...
erti sebuah perjalanan sebuah kehidupan itu..

kita tidak perlu menangis..
kita tidak perlu meraung sekali pun..
sekiranya kita gagal...
mungkin kita akan sedih...
tapi hakikatnya..
disitu la perjalanan hidup kita..
di situ la permulaan kehidupan kita...

aku kembali normal...

salam tengah hari..

afternoon sume...

aku baru je balik dari lunch..

waaawaaaa....MyEm0.Com

bukan kembali normal...bukan betul2 ke aras normal..
tapi boleh dikatakan benda ini menyejukkan sedikit di hati aku...
biarpon benda ini bakal akan terjadi dan belum pun tentu aku dapat..
insyaallah dengan usaha dan doa serta kita sujud kepada NYA..
mudah-mudahan ia akan menjadi kenyataan..
amin...

benda ape nie....??
ape ko merepek ni aida sari...??
bukan aku merepek...
tapi kenyataan bakal menjadi impian sekiranya
aku lulus temuduga pada 10 april 2009
wahhhhh..MyEm0.Com

doakan aku ye!!

gue yang tension!!

geramnya akuuuuuuuuuuuuuuuu....MyEm0.Comoppppsss..salam tok kalian sumaaa

aku tension gila nie...adedehhh..nape ar bos aku ni....sengal ar..sakit kepala aku dibuatnya...tension sangat nie...jap g aku nak kuar la...nak g nengok2 tudung ngan akak aku yang nak kawen ne....malas ar nak duk kat opis ne...buat semak otak je....aisehhh...MyEm0.Com

aku yang terpaksa bersabar...

aku nak update my SPAAAA.....
uwaaaa....MyEm0.Com uwaaaaa.....MyEm0.Com

PEnuh KOntrOvesi...

salam to all blogger...haiiyakkkk.....apa punya tajuk ar awal pagi g penuh ngan kontroversi...adoiiiii....

aku nak ceta la nie....tenung...lihat....baca dan fahami nya...

korang rasa susa ker jadi sida sari??senang ker jadi aida sari..??hahahaha..MyEm0.Com mcam artis pulak aku rasa kan....MyEm0.Com kah..kah..kah..tak kisah la korang suke ker tak suke ker...aku nak story gak..it's is because my blog is mine..my blog hak mutlak kepunyaan ku..my blog adalah separuh dari aku..my blog adalah diary hidup ku...

sepanjang hidup ku..selama 22 tahun aku lahir di muka bumi ini..aku hidup...dalam pelbagai situasi...cehhhh..pagi2 dah seyis ni..

dari skol rendah sampai la skol menengah masuk ipta pon still ngan kontroversi nya...cehhhhh..cantek ke aku ni..*wink*MyEm0.com....tapi seyes nye...aku pernah gaduh ngan budak2 skol rendah ar..time aku skol rendah..lau fikir balik..ya maC budak2 kan...time kat skol menengah pon..orang still suka cari gaduh ngan aku...aku pun tak tahu la kenapa kan..koz mesti sebabnya aku rapat ngan budak lelaki yang dorang "minati"...

pastu siap marah2 kat dalam bas gtu..adoiiii..tak profesional langsung ar...kih..kih..MyEm0.comMyEm0.com.....

masuk ipta jer...still gak ade kontroversi...adoiii..hidup gue penuh ngan kontroversi la...napa ar...aku pun nda taw la....ada -ada ja hidup ini kan...aku try tuk jadi macam mana orang mahukan..tapi aku tak leh bertahan lama..koz aku rasa mcm hipokrit sangat..aku masuk ke dalam dunia ipta dengan dunia yang hinggar binggar..cehhhhh..teda2 ni.....maksudnya bising ar..mulut tak reti nak diam...pot pet pot pet je....masuk tahun ke dua...aku menjadi seorang yang pendiam..bukan agak pendiam ye..MyEm0.com kat hostel aku jadi diri sendiri..but kat kelas aku berbeza sekali..if orang tak kenal aku..kompom orang tu akan cakap aku ni bising ar....suka pasan sendiri la...hipo la....Dan masuk tahun akhir ku di poli...aku sudah stabil tuk jadi diri sendiri..tak kira apa orang cakap..tak kira apa orang kutuk..aku tetap aku...

orang kata aku syok sendiri.orang kata aku ni cepat suka kat orang tu..orang kata aku i pasan bagus..orang kata aku ni penuh dengan bergaya...nak bersaing...orang kata aku ni pasan pandai...tapi aku tak peduli..yang pentin aku grad...dalam studi ini perlu ada perasaan jeles..tapi tuk bersaing dalam pelajaran..cehhh..pandai je aku ni kan....MyEm0.comMyEm0.com....

perasaan aku, jiwa aku, suma tuk hanya aku....my writing is be mine...

*aku dan perasaaN*

...a K U Dan PEraSAaN...
aku nda taw la pa mo ckp...kdg2 tu aku rasa sedey sngt..napa org yang mcm aku ni cepat sngt di permainkan..huhu..bukan la aku ni lemah sangat..tapi aku da cuba n nda mo n cba mo elak tapi herannya..tetp aku yang cari balik..erm when i fall in love..fulamakkk..susa tu..ermm..mmg susa ar..ntah la ku ni ejenis yang cepat sngt fall in love..hahha.(mati la lau urg len tau lebih2 lagi *******.hahahah..)erm sapa tu biar la mjdi rasia..hahah..erm nak di jadikan crita now i dun noe i'm fall in love or not...hahah..erm but kekdg tue rasa rindu tu ader gak ar...ermm tuh c i N t A ka tue...hehehe...ermmm aku ni sorang yang susa nak buat kata putus about my feeling biar pun tu perasaan sendiri....huhuh..bukan kerna tiada pendirian.tapi terlalu sukar untuk mengerti perasaan sendiri..hahah..( dasar mata kerajang )huh?!ermm aku da try tuk buang perasaan aku ngan dia..uhu..nw aku bleh..haha..setelah sekian lama aku try tuk buang perasaan tu..now aku berjaya..now yang tinggal perasaan sebagai seorang kwn ja..syang pun sayang kawan ja..biarpun kami still gtu..buat lawak bodo yang hanya kami dua yang ciptanya..haha.(lau urg len nda tahan da tue)hehehe..

...A k U dAn PeRasAan...
aku pun nda taw napa aku bleh tahan ma perangai nya..hahah..aku rasa aku penat da layan perangai nya..tapi still juga bleh tahan..hahh..heran2..aku mo jauh kan diri dari nya..tapi..aku juga nda mampu buat gtu..aku nda taw la napa aku nda mampu buat gtu..mo kata aku still punya perasaan?!ermm rasa nya aku dah taw apa perasaan aku ma dia..hhuh..aku dah boleh terima hakikat n kenyataan yang kami dtakdirkan mjdi sahabat saja..hehhe...biarpun kawan2 yang len benci ngan perangainya...( aku pun sama)hehe..tapi aku still gak bleh jd sahabatnya..biarpun aku juga yang sakit hati olehnya..hehehe...now aku rindu kan nya..hahah...slalu cri gdh ma aku...aku pun nda taw la napa....hahaha..........

...A k u DAn PERasaaN....
NAk di jadi kan crita la kan..duluu.time aku form 3...aku pernah suka stu boy nie..heheh..boy nie form2..ermm..ntah napa tetba aku leh suka boy nie..erm mo dijadikan ceta..aku pernah lak termimpi dia b4 aku suka dia tu..hahha...ntah la napa aku termimpi dia..aku pun heran gak..sampai sekarg pun aku nda taw y aku leh mimpi dia..huhuhu..erm dari stu aku stat suka dia..tetba pas abis exam pmr tu kami still gak stay di sklh ada lagi exam listening ka time tu kan..erm borink nya pasal..aku pun ckp la ma fren aku nie..."teda ka urg ensem2 n cute2 lalu kat depan klas nie"n time tu la..dak boy tu lalu..fulamakkk..aku pun senyum ja la..heheh..nthen say "hi" kat budak boy tu..huahuahua..malu tu tiada udah..haha..borink nya pasal kan....heheh..stat stu la aku suka kacau dak boy tu..erm smpai la aku tersyok..n syng dia..hahah..bleh kan aku syng org cm tue.yang just knal tapi nda bertegur..(aku ja yang bleh wat tu)heheh..erm tapi dia dah ada gf time tu..n gf dia kawan aku lak tu..huhuh..sedey siot..dak boy tu cute..ensem ar..( 4 me lar)tapi ego...eksyen je lebih...hhahha...opppsss..kutuk plak...heheh..sampai sekrg dak boy tu aku dah nda taw dia di mana...study kl kot..huhhuh...ermmm tapi dulu kan time terserempak ngan dia.malu gak la..hahha..lucu plak taw tapi kami tia bertegur cuma tengok ja..tapi jangan silap kami nda tengok depan2..kami tengok dari ujung mata ja..huhu..dia suka menyindir2 aku..kin pnas oo..heheh...fuhh pjg da aku ceta pasal dak nie ja..huhu...

...A k u DaN PERaSAan....
ermmm...ade gak budak satu klas suka kat aku..tapi ntah aku mula2 tu cm nda berminat..hahah...ensem tu bleh ar..hehe..tapi cian gak kat dia..hahah..kunun la suka aku tapi layan gak pompuan lain..ish3 ape kejadahnye tu..huhuh..erm nak borak pasal dia cm borink gak.hahha..dia tu dah lame dikecewakan dek oleh akku..huh.tapi aku cari dia gak..hahah.aku pen tak taw la ku suka ngan dia ka nda..suka...fikir balik..iya aku suka dia..tapi ntahla dia nda mampu buat ati ku..tersentuh..hahha..chewahh...erm..g satu nie nak ctaw..hahha..lau dak boy ni taw aku minat dia lu..hahha..aku pun nda taw mcm mana...hahha.aku ada minat gak kat satu dak boy nie..member kat dak yang aku suka kcau tu..huhh..ensem siot...hhhaha..ntah la mayb tuhan nak kctaw n nak kenal kan sis dia ngan aku..huhu..jadi member kamceng siot..hhhha..tak taw la aku suka tengok muka dak boy lu time kat sklh lu...hehe.budak2...biasa la..huhu..time tu still bdk2 lagi kan..sapa dier biar menjadi rasia hidup aku....

Followers

Template by:

Free Blog Templates