** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Apr 1, 2009

...one until twenty...

salam dan mat tengah hari..
aku datang kembali
membawa cerita hidup ku
bukan niatku ingin memaparkan kisah hidup ku
di hadapan umum..
tapi ku ingin berkongsi sedikit about me...

cehhhh..seyes la pulak...
kalau tadi dida crita a until z
now dida nak menghitung pulak..
one until twenty...

1 ~ aku adalah aku..tidak mungkin aku bisa jadi insan lain ~
2 ~ aku ingin menjadi insan yang berguna ~
3 ~ aku seorang yang berjiwa sensetif biarpun nakal ~
4 ~ aku seorang adik yang nakal, degil, keras kepala ~
5 ~ aku seorang yang manja ~
6 ~ hanya kamu di hati ku ~
7 ~ aku terlalu rindukan saat2 kita bersama membina kenangan yang terindah antara kita semua ~
8 ~ aku seorang anak yang buat insan2 yang yang menyayangi ku risau ~
9 ~ aku seorang yang ingin tahu semua nya~
10 ~ aku seorang yang berjiwa keanak-anakan ~

11 ~ sahabat adalah insan yang paling rapat dengan ku selain family ~
12 ~ aku menanti dia dari dulu tapi akhirya aku mengalah kerana dia ~
13 ~ cinta, cita-cita, impian dan harapan akan berjalan seiring dengan pemikiran ku ~
14 ~ kata-kata ku adalah aku...~
15 ~ impian mu adalah kamu..~
16 ~ aku dan kamu adalah sahabat sejati ~
17 ~ perjalananhidupku terlalu jauh untuk mengejar insan2 yang lain ~
18 ~ aku akan berusaha selagi ku termampu tuk mengejar cita-cita ku ~
19 ~ aku, dia dan cita-cita akan bahagia selamanya ~
20 ~ ketahui, kata-kata itu adalah aku, yang inginkan nya adalah kamu, aku dan kamu harus bersatu tuk menjadi suatu nukilan yang menyentuh perasaan..bukan sekadar coretan semata-mata tapi ia penuh bermakna dalam hidup ku, dia, kamu dan yang lain kerana selain kamu ada insan lain yang memerlukan nya ~

selesai tentang aku
ikhlas dari lubuk hati kecil ku
aku amat merindui saat2 kita bersama
gelak ketawa
makan megi
mengumpat
menyanyi
mengorat juniar..
sahabat ketahui lah oleh mu
biarpun ku jarang message dengan kamu semua..
di lubuk hatikecil ku ini
aku merindui kamu semua...

by : aida sari

p/s : sila la komen entry ini kerana komen anda amat diperlukan..
cehhhhh...

award ke??

award2 ini dilahirkan pada 1st april 2009

ni award from wan hazel

ni aku curik dari ekin blogger..hahhahha
sori ar aku curi hak cipta ko...
tuk ku hidangkan di tengah hari ni
kahkahahkahk...

gembira nya mereka membuat award kan...
nate korang aku buat award yang paling cute sekali..
cehhhhhh..

a until z

hahhahahah..
wahh!!
pembukaan yang mcm lain ja ne...

tak de ar..
lau angah A to Z
dida lak
a until Z..
kih..kih...kihhh....

a ! aku seorang gadis yang ingin dicintai dan ingin mencintai !
b ! baca la wahai sahabat selagi engkau ingin melihat hasil nukilan ku !
c ! cari la sahabat yang betul - betul boleh terima kita seadanya !
d ! demi tuhan, dengarlah rintihan hati ku !
e ! engkau la bertakhta di hati ku !
f ! fikirkan sejenak tentang apa yang kita lakukan semlm dan hari ini tuk kita lakukan yang lebih baik dikemudian hari..!
g ! gagahi la wahai hati ku...!
h ! hati ini akan terus sepi tanpa gelak tawa dari mu...!
i ! ini lah yang ku tunggu..!
j ! jangan jadikan kegagalan itu suatu peengakhiran dalam hidup jadikan ia suatu permulaan..!
k ! ketahui bahawa kamu adalah segala-galanya bagi ku !
l ! lakukan selagi ko berdaya aida !
m ! mulakan hari mu dengan senyuman !
n ! naluri ku adalah harta yang paling rapat dengan ku !
o ! orang-orang yang ku sayang adalah kamu..!
p ! pergilah wahai cinta sekiranya ko memilih ia menjadi pasangan hidupmu !
Q ! Qaseh la pada yang setia !
r ! rasai, cintai rindukan pada yang memerlukan !
s ! sayang, mengertilah bahawa aku amat menyayangi dirimu !
t ! tuntutlah ilmu selagi ada rasa minat.!
u ! untuk mu sayang !
V ! vote for me !
w ! warnai la hidup mu dengan kegembiraan dan kesanggupan yang ikhlas !
x ! xy zakaria adalah seorang pelakon !
y ! yang membuat kita bahagia adalah kita sendiri !
z ! zahirkan segala yang patut supaya kelak hidup akan bahagia !

done!
aku dah buat sumanya....
ku reka sendiri ikhlas dari hati kecil ku..
ia penuh bermakna dalam hidup ku...

TAG FROM PUAN ZUNITA

~...gud MOrning everyOne....~
~toDay is ApriL FoOL~

~ happy ApriL FoOL guy..~

pagi-pagi bukak blog ni ku dapat tag....
tag agy ar...
tak pe...
untuk menyegarkan otak dan minda ku..
aku menjawabnya terlebih dahulu
takut nate bizi tahap gaban...

kali ini tag ini datang from my beloved sista...
sis danya a.k.a puan zunita..

adik jawab ye kak...
pn. zunita : jawab la dik...

answer for de sis danya's tag..:

~ apakah yang penting dalam hidup kamu ~
! my beloved family, my beloved fren, my beloved fren at blogger !

~ apakah benda yang terakhir anda beli dgn duit sendiri ~
! relot, post secure express, kahkhaah...!

~ dimana kah tempat impian perkahwinan anda? ~
! ermmm....kat taman..cehhhh.....tak terfikir lagi...!

~ berapa lama hubungan kamu berkekalan ~
! hahahahha...berapa lama erk...erm 6 bulan but now tak de sape2...!

~ adakah anda sedang di lamun cinta ~
! hahahhaha....erm mayb...!

~ dimana restoran terakhir kamu mkn mlm ~
! di mana erk....kat kedai bukit kallam w.p.labuan !

~ nama kah buku terakhir yang kamu beli ~
! ku tak ingat la.....huhuhuh...!

~ nama penuh anda ~
! aida sari binti iraman !

~ kamu lebih senang dengan ayah atau emak..~
! mak kot..!

~ nama kan seorang kamu ingin jumpa dalam hidup kamu ~
! nak jumpa awal...nak jumpa aaron..huauhauhah...tak lah...sorang je kan...act nak jumpa hans isaac..wahhh act ku nak jumpa sapa...!

~ sebutkan nama 8 sahabat yang rapat ngan kamu ~
! tak mahu sebut koz bukan 8 orang je...!

~ adakah kamu mencuci pekaian sendiri ~
! tak mesin yang cuci kan...!

~ temapat yang seronok kamu ingin pergi ~
! ku nak pergi tempat2 yan indah dan bermakna ant aku dan dia !

~ butir kan 5 tentang orang tag kamu ini ~
! sweet!
! cantek !
! baik hati !
! caring !
! suke giler kawan dan jadi adik dier..!

~ 8 perkara yang saya gilai ~
! dia !
! tV !
! kek cokeLAt !
! dia !
! tiDo !
! nasi ayam !
! KfC !
! aircremmmm !
! kek marble cheese !
! maC d !
! dia !

p/s sori terlebih tiga....

~ pelukan atau ciuman ~
! pelukan for ketenangan ! cehhhhhh
! ciuman for jeng..jeng..jenggg..! kahkahkah..
! aku amat memerlukan keduanya..!

~ 8 buah buku yang paling baru anda baca ~
! baru tak de...!

~ 8 lagu yang anda boleh dengar berulang kali ~
! lagu kita !
! kau ilham ku !
! i'm yours !
! di antara kalian !
! way back into love !
! fall for u !
! cinta ini membunuh ku !
! terima kasih cinta !
! coba !
! tak lekang oleh waktu !
! tak bisa memilihmu !

p/s : sori terlebih 3 lagi...

mari maen tak 8 person :
! 1st aku nak tag cik ifa !
! 2nd sis naniey !
!3rd sis awin !
! yang 5 lagi my follower yang nak ambik !

siap..

now ku nak tanya kat korang yang visit my blog :

! what ur feeling when ada someone say he love u...!
! someone tu kate die sayang ko !
! u want to believe or not !
! because of today is april fool !
! so what your all opinion !

Followers

Template by:

Free Blog Templates