** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Apr 3, 2009

""" aku yang merepek"""

salam petang aku kat cC ne..hahahhaha..dah la kat opis 8 jam on9..sambung agy kat cC dida..masyaallah...kuat nya berblogging and meng"on9"kan diwi dak ini taw....hihihi..ape2 pon aku tak nka owang fikir bukan2 kat aku..i'm okey....tak putus cinta pun...nak putus cinta mcm mane tak bercinta pun..kahkahhakhaka..k la aku nak out nate sis aku cari..hahahhah...chow lu...sayang korang..muahhhhh..xoxo..

::: bila bosan telah melanda diri :::


pehal lak ni...adoii..bosan lak..tetba nie....huhuhuh.....ape2 aje la..bila busan dah melanda diri..malas pun menjadi2..adoiiiiii..ni la ni nak titun je...

pehal pulak tetina ade gambar f4 ni..hahhaha..adakah aku peminat f4..hahhhaha..ya..aku bukan peminat fanatik f4..tapi aku peminat fanatik hu zei lei.....cehhhh..aku tak taw la name sebenar dier tapi aku suke nengok dier kat meteor garden...hihihih..comei je ku rase..



ni pulak adik2 f4..hahhahha..pehal pulak nie...ni budak2 boy over flower...hihihi...budak2 ni bekalon cete boy over flowers..hihihihi..aku suke nengok juhi....hihih..and two hensem guys...hihh...ntah sape name dier tu..dua orang tu sebelah kiri...dua2 sebelah kiri..yang tengah tu junpyo...suka gak ngan dier ni..tapi eksen je..huhuhu..cehhhh mcm ar dorang kenal aku kan...aku suke nonton drama doorang nie...dorang ni asal dari korea..f4 asal from taiwan...


dari kiri : aku tak taw name dua orang ni, junpyo, jande, juhi..

okay la..takat ni je...

::: maafkan aku:::

selamat petang sume....selamat menunaikan solat jumaat...

hari ini aku rasa sunyi..dan kesunyian itu membuatkan aku ingin menangis..i dont know why aku mempunyai feeling cam tu petang2 ni.....erm but i try my best tak kan menangis..u can do it bebeh...

petang ini juga aku terfikir dan berfikir...kenapa kita harus rasa sedih dengan apa yang berlaku...?aku minta maaf kiranya entry ini ada menyinggung perasaan sesiapa sahaja yang membaca nya kelak...

ya, kita perlu rasa sedih dan sometimes kita perlu mengeluarkan air mata untuk luahkan apa yang kita rasa dan apa perasaan kita saat ini..kerana apa? kerana kita amat menyayangi seseorang itu ataupun kita tidak ingin ia berlaku...

mencintai seseorang itu adalah perasaan kita..apatah lagi menyayangi seseorang yang telah lama di dalam hati kita..itu adalah suatu perasaan yang setiap insan miliki...tapi sayangnya perasaan itu..perhubungan itu..di khianati...didustai...ditipu....dibohongi dengan pelbagai alasan..yang kita sendiri tidak terfikir...sakitnya hanya kita sahaja yang tahu.sedih nya kita saja yang rasa...pedih nya kita sahaja yang lalui...tapi semua itu berlaku atas kehendak - NYa...pasti ada sesuatu yang menanti mu di kemudian hari...who's know kan?

mencintai dan menyayangi seseorang itu adalah perasaan yang sungguh mulia dan bahagia..tapi mencintai dan menyayangi seseorang itu tidak semestinya kita bersatu dan kita harus milkinya..cukuplah sekadar ia ada di dalam hati kita dan melihat nya bahagia sudah cukup buat kita ikut bahagia...TETAPI mencintai dan menyayangi tu akan lebih bahagia dan terasa perasaan itu bila keduanya memiliki perasaan yang sama..

jangan kalah dengan dugaan ALLAH...jangan tangiskan apa yang berlaku keran asemua kejadian itu pasti ada hikmatnya...cuma kita yang belum terkir dan nampak...sekiranya kita terlalu penat untuk pendamkan...luahkan..luahkan lah pada insan yang kita percaya...luahkan..kiranya ingin menangis..nangis la kerana itu hak kita..tapi suatu saat kita perlu kuat mengahadapinya..kita perlu kuat untuk melawannya..kerana ia sebuah realiti kehidupan..inilah kenyataan kehidupan kita...

akhir kata,

aku mohon maaf kiranya ada yang terasa dengan entry ini...bergembiralah kerana ia milik kita...

~ award from sis yaNa ~

wahhhh..tak henti2 aku wat post ne ari...
dari pagi ade lalat..
pastu wat tag from ai-naaa
ni lak nak post entry tok akak yana

ni award datangnya dari sis yana...
terima kasih la sis yana
bagi dida award nie..
hihihih ...
act dah lame tak diberi award..
erk....~~~~
tapi macam 1st april tu dah pun di bagi award..
kah...kahh..kahhhh


terima kasih sis yana..
lain kali bagi agy ar..
love u sis..

:::kene tak lagik ker??? :::

aku di tag lagikk...

huahauhauhauha...

okies tak nak story panjang2...

aku siapkan tag nie...

kali ini tag datang dari sis ai-naa...

bunyi tag nye..

1. adakah anda suka berblogging?kenapa?

- yup kerana? kerana aku telah pun terjatuh cintan dengan dunia blogger..
kerana ini lah coretanku, nukilan ku dan penulisan ku original by me -

2. blog siapakan anda selalu skodeng?nyatakan 5..

- sis danya, sis cerry berry, sis ynaa, sis naniey dan sis yana , SIS lulu, sis inn-

3. andakah anda menginginkan seseorang dalam hidup anda?yang boleh menemani dan meyayangi anda sepenuh hati?dan siapakanh orang itu?

- dia...
who?? someone yang boleh terima aku dengan seadanya..
adakah orang itu wujud? ya mesti punya la...
dimana orang itu berada? somewhere...
andakah anda mengenalinya? ohh tidak and mayb yes.. tengah mencari...-

4. taken or single?mana lebih bagus?

- sometimes (single)
- but sometimes akan rasa sunyi -

5. pernah ke cinta anda tidak dibalas?

- of course kerana mencintai seseorang tidak semestinya kita harus memilikinya -

6. ciri2 idaman gf / bf? nyatakan 5.

- suka aku-
- sayang aku-
- cinta aku-
- caring, loving and menghormati aku serta family aku -
- melakukan keempat2nya dengan seikhlasnya
dan menerimanya dengan seadanya -


7. pada umur berapa kah anda ingin berkahwin?

- tak tahu tapi on jun ( 5 tahun lagik kot) -

8. nak berapa anak?

- tak terfikir lagik, sume nya rezeki dari tuhan -

9. 5 orang yang bertuah yang ingin anda tag..

- sape2 nak wat la..tak nak pakse..koz ade yang dah buat..-

dah siap...

p/s: komen ar..seikhlasnya..

:::: lalat, Nyamuk dan tikus::::

selamat pagi...
hari ini mod aku sungguh baik...
cume nye ada sedikit ralat...
act not ralat but sedikit kesal..

nak tahu kenape?

bukak je blogger ini..
aku dah namapk kesan berak oleh lalat, nyamuk serta tikus
mayb semalam ketika aku tengah nyenyak tido
lalat, nyamuk dan tikus ini berak....
mungkin la kan....

hari ini hari jumaat
so aku tak nak la marah2 tak tentu hala kan..
sian kat korang terpaksa
menghadap kemarahan aku ini...
kih.kih..kih

for lalat,

mayb aku sengal...
but i think ko lagik sengal kot..
hihihihi..
cian kat ko kan..
terpaksa bersusa payah mencari blog yang hendak ko berak...
dah memang pun name ko lalat
berak merata-rata...
ciannya..
mayb ko ni dari jaring.communicatin sdn bhd tak..??

for nyamuk,
memang ko ni hidup pun
terpakse hisap darah manusia kan
baru ko ada tenaga nak mencari mangsa seterusnya...kan??
ko tak berak kan?
hahhahah....
tapi dalam hidup ini
memang macam tu...
chatroom aku ni aku nak wat macam hindustan ker...
macam style omputih ke?
mcm style jepun ke warna dier..
its up to me..
my blog kan...
bukan blog engko..
engko tu cume nyamuk yang hisap kat darah manusia..
blog ini bukan manusia nak dijadikan mangsa seterus ko...
betul tak jadeeee??

for tikus,

aku cantik ker?
aku cute ker?
aku manis ker?
aku hodoh sekali pun

apa ade kene mengena ko ngan kehidupan aku?
ko bukan sanak saudara aku kan..
ko bukan family member aku kan?
ko bukan sahabat aku pun...

dengar sini
mayb ko tak sedar diri kot..
aku nak ingatkan kat ko...
yang engko tu hanyalah tikus yang berak kat blog ini...
engko tu hanyalah seekor tikus yang hodoh lagik berbau haring..
remember dats okey..

okies guy...
sorry ar if entry pagi ini
pembukaan yang kurang menyenangkan korang sume...

last message from me to three of u..

ada aku kisah pasal korang!!
aku lebih cantik dan bersopan mayb dari korang!!
jaga diri sendiri dulu wahai lalat, nyamuk dan tikus...
opppssss
lupe...korang mane la ade tatsusila cara2 beradab kan...

Followers

Template by:

Free Blog Templates