** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Apr 6, 2009

::: ku ciplak :::

for a few minutes i bace entry angah
i nak ciplak cket from entry angah....

cik dida : angah, dida nak menambah ckit entry tu boleh ker??
cik angah : boleh jer...tambah ar...
cik dida : thankz angah, sayang angah..muahhh..
cik angah : ur welcome, sayang dida gak..muahhhh

#####################################

begitu la perbualan ringkas yang hanya kami berdua tahu..
kahkakhakhaka...

######################################

ya betul tu,
perasaan itu boleh berubah2
sekiranya someone itu ingin and ada keinginan ingin merubahnya..

######################################

kenapa terjadi?
sebabnya
lelaki or pompuan ini
punya perasaan
yang tak kan lepas dari satu..

ini dari pandangan aku la..
tak tahu la korang kan...

######################################

hari ini,

kita msg ' tanya khabar, dah makan, sehat ker?, wat pe? '
die jawab ' dah makan, syg dah mkan, rindu la, sehat je, syang sehat ke?wat pe tu? '

keesukkan nya,


kita msg ' jangan lewat tidur ye..'
die jawab ' dah besar dah tahu la'
wahhh sinis nye....

########################################

hari ini,

kita msg ' selamat pagi hubby ku..., miss u my dear, love u my bucuk2 '
die jawab ' selamat pagi my princess, miss u too my dear, luve u too my bucuk2 '

keesukannya,

kita msg ' syg.....wat pe?dah tido? miss u, love..'
die jawab ' takde watpe, lum jap erk bz ne..ade keje..'

wahh...bz sangat ke??

########################################

kisah satu mlm yang benar2 terjadi...
kepada diri ku..
no cheat..
jam menunjukkan jam 11.30 p.m, last year.

aku : jangan lewat tido k..jaga kesihatan, stdy2 juga jangan lewat tidur..
dia : aku tahu la bukan budak kecik besar uda ne...

aku terkerisma..
sinisnya..

aku : ohh!! ya la, terima kasih atas jawapan k..

######################################

sebelum ni okey ja..
tapi after beberapa bulan
bertukar..
heran.......
senangnya kan.
nasib bukan boyfren aku..
lau tidak dah lame ku talak tiga taw..

######################################

dalam seminggu,

kita msg dan dia jawab setiap saat hp tu akan berbunyi..
mcm orang yang bizi berbisness..
macam bisness tu masyuk je..
ayah kate ' kat kampung ni aku la juara sms '

minggu depan,

kita msg, die jawab ' sory kredit dah nak abis..nate2 msg agy '

tetiba

kawan msg ' si die msg ngan c kawan, cari gaduh ngan c kawan, rindu kunun ngan c kawan, hari2 lagik die msg...'

kita ' oh..ye ke...'
dalam hati sedih giler tue..
sampain nya hati..

######################################





::: izinkan part 2 :::

kali ini seyes part..
part 2..

semlm aku happy untuk seketika...
aku amat merinduinya..
cehhhhhh..
bila "dia" message..
i'm happy..
he make me happy..
he make me laugh...

izinkan aku merinduimu..
izinkan aku menyayangi mu...

dalam aku berkawan ngan "dia"
tetba perasaan aneh muncul dengan sendiri nya..
aku cuba mengelak..
tapi akhirnya...
aku mengalah..
kerana aku takbisa mengelak lagi with my self..

but now i try my best
to elak kan
to buang dat perasaan

ohhhhh..


~..izinKan..~

evening oll..

".. aku dah bosan...aku dah bosan..aku da bosaaaannnnn.."
lalalalalallala......
larr..aku nyanyi ke tue??
kihkihkihkih..
saje amek mood petang2 ne...

"aku mengantuk...aku mengantuk....aku mengannnnttuuukkk"
larrrr..nyanyi lagi la...
hihihihihihii...

seyes part..

izinkan aku menyayangi
wahai insan-insan yang terpilih....
izinkan aku mencintaimu
wahai insan-insan yang terpilih....
izinkan aku memelukmu..
wahai insan-insan yang terpilih....

cehhhhhh..kehkekhkehke...
saper tu??
someperson, someone,somebody...
yang ku sayang...
yang ku rindu...
seyes ne....

(mengeluh)....


~ kisah di ujUng miNggu ~

salam sayang dari ku untuk kalian.. seperti yang kalian tahu.. dalam beberapa hari last week aku kesunyian... kesunyian tanpa kwan2 di sisi ku.. kesunyian di tiap mlm2 ku.. tapi.. seperti besa.... kiranya aku kesunyian.. aku tak lepas dari melakukan sesuatu besa.. iaitu.. mengganggu tidur dan mengganggu masa kwan2 ku.. dengan menghantar message kepada mereka... so, aku tak mengucapkan gud morning seperti hari2 besa kepada korang.. aku nak tukar jap... jadilah, "...selamat pagi anak malaysia..." waaaa....MyEm0.Companjang nya mukadimmah aku nie kan.. bagus nya tim einterbiu aku menjawab mcm nie... huhuhhu..takutnya... kemarin, kiteorang ade gotong royong membersihkan halaman umah aku.. koz my sista, satu2 nya akak aku nak kawen dah.. hihihi...MyEm0.Comso terpakse la membersihkan umah pastu nak dirikan tiang2 tuk khemah... teratak tuk basuh pinggan mangkuk.. tempat memasak... tapi kiteorng tak ar melakukan kerja yang berat2.. kihkihkih..MyEm0.Com tapi kiteorng memsak.. abis je masak... terus g nonton tV.. kihkihkih.....MyEm0.Com pastu mcm besa la.. tidO. jam 3 p.m dah mak kC kejut balik... baru titun jam 2 p.m.. huhuhuhu..MyEm0.Com makcik aku datang... tenguk ape2 yang patut ar.. pastu sambung balik wat keje... dah abis ku bercerita.. kahkhakaka..MyEm0.Com tak best langsung kan.. uhuhhuhu.. ni la pix aku sorang je...

>>>>>>
<<<<<<
v
v
v
v
v

Followers

Template by:

Free Blog Templates