** kata kata mutiara **

“Jika ingin mencari teman, ujilah dia dengan membuatnya marah. Jika dia tidak sabar dengan sikapmu itu jauhilah dia” - Luqman Al-Hakim

* coretan *

kadang kala pertemuan buat kita rasa bahagia..kadangkala rasa menyesal itu menguasai diri atas pertemuan ..namun siapa kita untuk menghalang atau mengkriktik takdir dari yang MAHA ESA..kerana sebuah pertemuan atau perpisahan itu pasti akan didatangi kebahagiaan atau pun kesedihan..kerana DIA ingin menguji sejauh mana kekuatan kita menghadapi setiap ujian yang DIA diberikan buat kita..kita harus bersyukur kerana diberikan waktu untuk menikmati saat saat begini...dan kita perlu hargai saat saat begini kerana bila tiba masa nya waktu perpisahan akan tiba bila ajal maut itu menemui kita semua...kerana setiap pertemuan ada perpisahan dan setiap yang hidup pasti akan kembali kepada NYA..

Apr 16, 2009

episode kedua ::: blog :::

entry tuk inn and yang lain..
hihihih :)
jangan marah erk dik..
smile dulu..
cakkkkk :)

sebenarnya tiada apa-apa pun...
saja-saja ja nak tulis entry ini...
emmm...(berfikir sejenak)

apesal ngan ko ni dida..
memandai ja mo complain - complain
blog orang lain...

aku menjawab dengan nada sayu
tiada la, mana ada complain..
bagi pendapat saja.
huhuhuhuh :(

for inn,
sis minta maaf k..
if sis terbuat inn terasa hati...
sebagai seorang hamba aLLah yang lemah
sis mengakui kesilapan itu..
(malas nak panjang-panjang, nate terharu lak inn..)
hihihi :) smile dulu...

p/s : terharu mak aku if dia dengar aku ckp macam ni..

for all yang follower,
aku akan cuba pertahanan kan
cehhhh..
takde la..
gurau aje...

lastly,

where are u my dear LuLu....

episode pertama :: blog :::

Blog…blogger..dunia blog??


mungkin ada yang menanyakan atau membuat entry berkenaan dengan penggunaan blog..

bagaimana kita menjadikan blog kita cantik..bagaiman akita menjadikan blog kita di sukai ramai..bagaimana kita membuat blog kita supaya ramai yang malawat blog kita??

Adakah dengan penggunaan bahasa yang pelik-pelik??adakah dengan penggunaan bahasa yang simple??adakah dengan penggunaan bahasa yang cincai??adakah dengan penggunaan bahasa melayu yang mempunyai format bahasa yang tersendiri??adakah dengan menggunakan bahasa melayu “baku” dalam penulisan blog??


Sebagai manusia yang dijadikan oleh ALLAH S.W.T kita sendiri tidak dapat lari daripada melakukan kesilapan..setiap insan yang dilahirkan di muka bumi ini ada kelebihan dan kelemahan tersendiri…

Penulisan di dalam blog??adakah penulisan di dalam blog mempunyai format sekian..sekian..tulisan jenis ini…font jenis ini??adakah penulisan blog mempunyai format????

Depends kepada individu itu tuk menjadikan blog mereka terkenal…kiranya penulisan mereka itu membuatkan blog mereke itu terkenal, terbilang dan cemerlang…itu sudah cukup bagus kerana penulisan mereka adalah kualiti seseorang itu membina penulisan yang lebih matang dari orang yang lebih matang..tapi bukan bermaksud blog yang tidak terkenal ataupun penulisan blog tersebut menggunakan bahasa-bahasa pasar..bahasa-bahasa cincai..bahasa-bahasa kasar..bahasa-bahasa pelik atau mempelbagaikan bahasa itu tidak terkenal, terbilang dan cemerlang..kadang kala penulisan blog yang dipelbagaikan itu lebih terkenal kerana itu kita sendiri yang tahu..hihihiihi ..:)smile dulu…


Sambung….bukan niat tuk mempertikaikan penulisan blog orang lain…pun bukan niat tuk menyangkal penulisan blog orang lain…lebih-lebih kepada penulis yang pernah menulis berkaitan yang sama…kerana setiap insan punya perasaan tidak puas hati..(bukan aku erk)..tapi entry ini sekadar ingin meminta pendapat dan pandangan blogger lain..


Contohnya macam blog aku,

Mungkin ada betul nya lalat-lalat, nyamuk-nyamuk, tikus-tikus itu berkeliaran di dalam page aku..mungkin penulisan aku ini buruk sangat dari pendangan mereka…tapi seperti yang aku katakan it depends dengan penulis blog itu sendiri..if dia merasakan keselesaan diri berblog..tak payah risau sangat..kalau penulisan blog aku ini buat korang menyampah..kerana kesalahan penggunaan ayat dan bahasa penulisan aku..aku minta maaf sangat..mungkin benda ini menyakitkan mata kamu semua…tapi itu cara aku untuk menulis dalam blog aku…tapi aku lulus bahasa melayu spm dan pmr aku okay..kalau tak lulus tak boleh la aku ambil diploma aku kan…cumanya dalam blog aku bebas menulis mengikut cara aku..dekat sekolah aku ikut cara sekolah…hihihi :) smile lagik…


Okies aku dah penat nie..nantikan episod kedua…:) smile lagik

:: tag dan award from Gadis di Sarang Chenta ::

salam haii all..

aku dapat award from gadis di sarang chenta

rules of the award and tag :

syarat~syarat menerima award ini


1Pastikan jantina anda adalah perempuan

2
Copy badge sebagai award anda

3
Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan

4
Pass kan award ini kepada girl-friends anda


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

1>>> ya sudah tentu saya pompuan kerana saya seorang budak yang comei..kahkahkahaha..
p/s : andakah anda perasan tentang hal itu ??

2>> uda ku lakukan..

3>> kenapa aku bangga jadi pompuan??
# 1st. bersyukur dengan kurniaan-NYA..
#2nd. KErana pompuan senang tuk bergauL dengan sume orang termasuk mak nyah..LELAki??Boleh ker??
#3rd. kerana perempuan dilahirkan menjadi seorang yang lemah lembut dan penyayang..kahkaha...
#4th. kerana perempuan itu adalah sesuatu yang akan buat lelaki menangis..
p/s : betul ke ni..aku hemtam je ne..
#5th. kerana seorang perempuan itu akan diberi kehormatan yang paling terbesar oleh anak2 nya..kerana syurga di telapak kaki ibu...
#6th. bestnye jadi seorang perempuan keran aperempuan bebas tuk berpegang tangan...lelaki?mesti pelik semacam je kan??
#7th. perempuan boleh bergaya dan memakai warna apeje..bebas mengayakan fesyen2 terkini..lelaki??macm tu je kan??

dah siap.....
thankz ya..

:: my NEw LoOk part 2 ::

salam all of u
hari ni korang ape khabar..??
wahh mcm ku tulis surat chenta pulak..
kahkahakhakha...

aku baru selesai mengemas meja aku
yag semak dengan paper dan dokument
yang ntah aku sendiri tidak mengenali nya..
eeccecehhhh...

tapi sayang nya,
aku terkene habuk..
ishhhhhh..
aku tak suke..
kerana sekarang ni..
tekak ku kurang stabil....
huhuhuhuhu...

okies....

amcm ngan layout baru aku..
kahkahkaha...
sesaje jer nak menukar baru...
amcm ??still lambat ke loading if bukak page aku ne...??
if still lambat sile ar jangan segan pilu nak kaCtaW aku k..

p/s : Jangan RisO aku tak aKan menghilaNgkan Diwi TERlalu Lama..

Followers

Template by:

Free Blog Templates